Luettelo Houkutus-sarjan hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Volturit)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Houkutus-kirjasarjassa esiintyvistä hahmoista. Kirjasarjan on luonut yhdysvaltalainen kirjailija Stephenie Meyer. Sarjan ensimmäinen osa Houkutus ilmestyi alkuperäiskielellä vuonna 2005[1] ja ainakin toistaiseksi viimeinen osa Aamunkoi vuonna 2008.[2] Sarjaan kuuluvat näiden kahden kirjan lisäksi teokset Uusikuu (2006)[3] ja Epäilys (2007).[4] Houkutus kertoo nuoresta Bella Swanista, joka muuttaa äitinsä luota Arizonan Phoenixista sateiseen Forksin pikkukaupunkiin Washingtonin osavaltiossa. Siellä hän tutustuu Edward Cullen -nimiseen poikaan, joka paljastuu vampyyriksi. Bella ja Edward rakastuvat, mutta huomaavat pian, että ihmisen ja vampyyrin välinen suhde ei olekaan helppo ja turvallinen.

Kirjasarjan pohjalta on tehty viisiosainen elokuvasarja vuosina 2008–2012.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella Marie ”Bella” Swan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bella Swan

Bella Swan on Houkutus-sarjan päähenkilö. Sarjan alussa hän on 17-vuotias ja juuri muuttanut kauas kotoaan isänsä Charlie Swanin luokse Forksin pikkukaupunkiin. Uudessa koulussaan hän tutustuu Edward Culleniin, joka paljastuu myöhemmin vampyyriksi. Bella ja Edward tuntevat vetoa toisiinsa, rakastuvat ja aloittavat vaarallisen suhteensa. Bella on ruskeahiuksinen ja ruskeasilmäinen tyttö, joka on usein erittäin kömpelö. Hänellä kuvataan joskus olevan hieman huono itsetunto, ja hän epäilee usein Edwardin rakkautta itseään kohtaan. Kun hänet muutetaan Aamunkoissa vampyyriksi, hänen erikoiskyvykseen paljastuu suojakilpi, joka estää muita esimerkiksi lukemaan hänen ajatuksiaan. Voima oli hänellä jo ihmisenä, mutta ei yhtä voimakkaana. Sarjaan pohjautuvissa elokuvissa Bellaa esittää Kristen Stewart.

Edward Anthony Masen Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Edward Cullen

Edward Cullen on toinen sarjan päähenkilö. Edward on vampyyri ja asuu yhdessä vampyyriperheensä kanssa lähellä Forksia. Edward ja hänen perheensä pidättäytyvät tappamasta ihmisiä ja juomasta ihmisverta joten saalistaminen ja eläimen veri vain käy. Edward pystyy lukemaan kaikkien muiden paitsi Bellan ajatuksia. Sarjaan pohjautuvissa elokuvissa Edwardia esittää Robert Pattinson. Hän avioituu Bellan kanssa Aamunkoin 1. osassa.

Jacob ”Jake” Black[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jacob Black

Jacob Black on sarjan ensimmäisessä osassa pelkkä sivuhenkilö, joka tulee kertomiensa legendojen kautta paljastaneeksi Bellalle Edwardin olevan vampyyri. Sarjan toisesta osasta lähtien hän kohoaa suurempaan rooliin ja hänestä tulee yksi sarjan päähenkilöistä. Jacob kuuluu Quileute-intiaaniheimoon ja asuu isänsä Billyn kanssa La Pushin intiaanireservaatissa. Monien muiden heimon jäsenten tavoin myös Jacob on ihmissusi. Hän on rakastunut Bellaan ja kilpailee Edwardin kanssa tytöstä, mutta Aamunkoissa hän leimaantuu Bellan ja Edwardin tyttäreen, Renesmeehen. Sarjaan pohjautuvissa elokuvissa Jacobia esittää Taylor Lautner.

Cullenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carlisle Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carlisle Cullen
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Peter Facinelli
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 23 (biologisesti)
372 (oikeasti)
Kotipaikka Lontoo, Englanti
Asuinpaikka Forks
Luonteenpiirteet Vampyyri
kestää ihmisveren ympärillä olon parhaiten.
Suhteet

Carlisle Cullen (tunnetaan myös nimellä Stregone Benefice) on Edwardin vampyyriperheen pää ja sen ensimmäinen jäsen. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Carlislea esittää Peter Facinelli. Carlisle syntyi Lontoossa 1640-luvulla. Hänen anglikaanipappi-isänsä ja muu papisto metsästivät olentoja kuten noitia, ihmissusia ja vampyyreita, ja myös Carlisle osallistui otusten jahtiin. Eräänä yönä vampyyri hyökkäsi hänen kimppuunsa, ja hyökkäyksen seurauksena Carlisle muuttui itsekin vampyyriksi. Hän onnistui pakoon muilta, sillä ei halunnut kuolla. Hän piiloutui päiviksi. Hän oli kauhuissaan siitä miksi oli muuttunut ja yritti surmata itsensä siinä kuitenkaan onnistumatta. Hän ei halunnut surmata ihmisiä ja sinnitteli pitääkseen verenhimonsa kurissa. Tullessaan hyvin nälkäiseksi hän menetti itsehillintänsä ja tappoi lähellä olleen kauriin juoden sen veren. Tajutessaan että elääkseen hänen ei tarvitsisi tappaa ihmisiä hän alkoi hallita verenhimoaan ja kouluttautui lääkäriksi auttaakseen ihmisiä. Myöhemmin hän eli hetken aikaa Volturien kanssa, mutta matkusti sitten Yhdysvaltoihin. Volturit, toisin kuin Carlisle, joivat ihmisten verta, eikä Carlisle halunnut satuttaa ihmisiä, minkä vuoksi hän lähti omille teilleen.

Ajan myötä Carlisle muutti toisia, jo kuolemaisillaan olevia ihmisiä vampyyreiksi saadakseen seuraa yksinäiseen elämäänsä. Ensimmäiseksi hän muutti vampyyriksi Edwardin, joka oli kuolemaisillaan espanjantautiin. Myöhemmin Carlisle muutti vielä Esmen, Rosalien ja Emmettin. Hän ja Esme rakastuivat ja menivät naimisiin. Esmen hän muutti kun Esme oli kuolemaisillaan, sillä oli hypännyt alas jyrkänteeltä. Rosalien hän löysi lähes kuolleena kadulta, johon Rosalie oli jätetty raiskauksen jälkeen makaamaan, kylmään, alasti kuolemaan. Aluksi Edward ei pitänyt ajatuksesta, että Rosalie olisi osa perhettä. Emmettin hän muutti, kun hän oli joutunut karhun raatelemaksi, jolloin Rosalie oli pelastanut hänet ja tuonut Carlislen luo muutettavaksi. Rosalie ei itse ollut kyvykäs muuttamaan Emmettiä. Muutettuaan Emmettin, Carlisle ja hänen perheensä muuttivat Hoquiamiin, Washingtoniin, missä Quileute-heimo tarjosi hänelle sopimusta: Quileutet jättäisivät Cullenit rauhaan, mikäli perhe ei ikinä hyökkäisi ihmisen kimppuun Quileuten mailla. Cullenit suostuivat ja asuivat rauhassa kunnes heidän täytyi muuttaa eteenpäin. Cullenien ensimmäisen ja toisen Forksin ajan välissä Alice ja Jasper liittyivät joukkoon löydettyään Carlislen omin avuin. Läpi Houkutus-sarjan Carlisle työskentelee lääkärinä ja tarjoaa lääketieteellistä apua muun muassa Bellan raskauden aikana kirjassa Aamunkoi. Hän toimii myös vampyyriperheen johtajana. Hänen oikea ikänsä on 362 vuotta, mutta hänen fyysinen ikänsä on 23 vuotta. Carlislella on vaaleat hiukset, ja hän on 184 cm pitkä ja hoikka mutta lihaksikas.

Esme Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esme Cullen
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Elizabeth Reaser
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Ikä 26 (biologisesti)
116 (oikeasti)
Kotipaikka Columbus, Ohio
Luonteenpiirteet Vampyyri
kyky rakastaa intohimoisesti
Suhteet

Esme Cullen (alk. Esme Anne Evenson, o.s. Platt[5]) on Cullenien vampyyriperheen adoptioäiti ja Carlisle Cullenin vaimo. Vuoden 2008 elokuvassa Esmeä esittää Elizabeth Reaser. Esme syntyi vuonna 1895 Ohion Columbuksessa.[5] Hän tapasi ensi kertaa Carlislen tämän hoitaessa Esmen katkennutta jalkaa tämän ollessa 16-vuotias.[5] Myöhemmin Esme meni naimisiin Charles Evensonin kanssa ja tuli tälle raskaaksi.[5] Mies kohteli häntä huonosti, ja syntymättömän lapsensa takia Esme karkasi kotoaan. Esme synnytti pojan, mutta tämä kuoli vain muutamaa päivää myöhemmin.[5] Murtunut Esme yritti tehdä itsemurhan hyppäämällä alas kalliolta, mutta jäi eloon. Häntä kuitenkin luultiin kuolleeksi ja hänet vietiin ruumishuoneelle sairaalaan, jossa Carlisle työskenteli. Carlisle tajusi naisen olevan vielä elossa, tosin niin lähellä kuolemaa, ettei hän selviäisi ihmisenä. Carlisle päätti pelastaa Esmen hengen ja muutti hänet vampyyriksi. Myöhemmin he rakastuivat ja menivät naimisiin. Esme on lapsirakas ja rakastaa paljon kaikkia adoptiolapsiaan. Hän rakastaa myös Bellaa.

Fyysiseltä iältään Esme on 26-vuotias[5] eikä vampyyriutensa takia ikäänny. Hänellä on tavalliset vampyyrin voimat, mutta ei erikoistaitoa. Hänellä sanotaan kuitenkin olevan "kyky rakastaa intohimoisesti".[5] Esmeä kuvataan noin 170 cm pitkäksi, ja hänen vartalonsa on hoikka, mutta pyöreä ja pehmeä. Hänellä on kuvattu olevan poltetun sokerin väriset kiharat hiukset ja sydämen muotoiset kasvot, joissa on pisamia. Esme nauttii vanhojen talojen ja antiikin restauroinnista[5] ja muun muassa sisustaa oman mökin Bellalle ja Edwardille. Aamunkoissa paljastetaan, että Esme omistaa Etelä-Amerikassa saaren nimeltä "Isle Esme", jonka hän on saanut lahjaksi Carlislelta.[6] Edward ja Bella viettävät kuherruskuukautensa saarella. Bella ja Edward nimeävät lapsensa Renesmeen osittain Esmen mukaan.[7]

Alice Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alice Cullen
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Ashley Greene
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Koko nimi (alun perin) Mary Alice Brandon
Sukupuoli nainen
Ikä

17 (biologisesti)

110 (oikeasti)
Kotipaikka Bilox, Mississippi
Luonteenpiirteet Vampyyri
kyky nähdä tulevaisuuteen
Suhteet

Alice Cullen (alk. Mary Alice Brandon) on Cullenien vampyyriperheen jäsen. Vuoden 2008 elokuvassa Alice Cullenia esittää Ashley Greene. Alice on naimisissa Jasper Halen kanssa ja hän on Carlislen ja Esmen adoptiotytär. Hänellä on myös kolme adoptiosisarusta: Edward, Rosalie ja Emmett. Alice on myös Renesmee Cullenin täti.

Alice on luonteeltaan optimistinen ja kuplivan iloinen persoona. Hän rakastaa shoppailua, muodonmuutos-leikkejä ja juhlien järjestämistä. Alicea kuvataan pieneksi ja keijumaiseksi ja hän onkin vain 150 cm pitkä. Hän liikkuu kevyesti ja hänen kasvonpiirteensä ovat sirot ja hiukset ovat lyhyet, piikkiset ja mustat. Hänellä on kerrottu olevan myös suuret silmät ja kauniit kulmakarvat. Usein Alice ei kuuntele toisten neuvoja vaan tekee asiat omalla tavallaan. Alice pystyy näkemään tulevaisuuteen, joka on perua hänen ihmiselämästään, jolloin hän pystyi ennakoimaan asioita. Hänen kykynsä kuitenkin rajoittuu vain niihin asioihin, jotka joku on jo päättänyt tehdä. Sen takia hän ei pysty näkemään asioita, jotka on tehty "hetken mielijohteesta". Alice näkee ihmisten ja vampyyrien tulevaisuuden, muttei ihmissusien eikä Renesmeen, joka on puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen. Aamunkoissa Alice kertoo siitä teorian, hän näkee ihmisten tulevaisuuden, koska oli sellainen ja vampyyrien tulevaisuuden, koska on sellainen, muttei tule ikinä ihmissudeksi eikä puolilajiseksi, joten hän ei myöskään näe niiden tulevaisuutta.

Alicen aikaisesta historiasta ei tiedetä juuri mitään, koska hän ei muista yhtään mitään ihmiselämästään ja hän heräsi vampyyrinä yksin. Kirjoissa Houkutus ja Uusikuu kuitenkin paljastuu, että hän syntyi Biloxissa, Mississipissä vuonna 1901 ja hänet vietiin mielisairaalaan, koska hän näki asioita. Alicen muutti vampyyriksi eräs vanha vampyyri joka suojeli näin Alicea verenhimoiselta James-vampyyriltä, joka halusi tappaa hänet. Alice ja Bella ovat ainoat jotka ovat ikinä onnistuneet pakenemaan Jamesilta. Pienen taustatyön tuloksena Alice löysi hautakivensä. Siinä oleva kuolinpäivä oli sama jona hän joutui mielisairaalaan. Hän sai myös selville, että hänellä oli pikkusisko, Cynthia ja Cynthian lapsi elää vieläkin Biloxissa.

Houkutuksessa Alice käyttää kykyään nähdä tulevaisuuteen ja auttaa Bellaa kun tämä on vaarassa. Pian heistä tuleekin ystävykset, jotka rakastavat toisiaan kuin siskokset. Uudessakuussa Alice näkee Bellan hyppäävän kalliolta ja olettaa, että hän tekee itsemurhan, vaikka Bella onkin vain kalliosukeltamassa. Rosalie, joka uskoo Bellan kuolleen, kertoo Edwardille asiasta. Saadessaan totuuden selville Alice etsii Bellan ja he lähtevät yhdessä pelastamaan Edwardia, joka aikoo tappaa itsensä. He onnistuvat, mutta heidät viedään Voltureiden luokse. Aro näkee, että Bellasta tulee lopuksi vampyyri ja kutsuu Bellan, Alicen ja Edwardin asumaan luokseen. Kaikki kieltäytyvät ja palaavat Forksiin. Epäilyksessä Alice todistaa olevansa hyvä taistelija osallistumalla taisteluun Victoriaa ja vastasyntyneiden vampyyrien armeijaa vastaana. Edward tuhoaa Victorian, eikä kukaan loukkaannu vakavasti. Aamunkoissa Alice toimii Bellan kaasona Edwardin ja Bellan häissä ja auttaa Bellaa pitämällä huolta Renesmeestä siihen asti kunnes Alice ja Jasper lähtevät etsimään muita puolilajisia, jotta voisivat todistaa Voltureille Renesmeen olevan vaaraton vampyyreille. Volturit uskovat ja jättävät Cullenit rauhaan.

Alice näki ennalta Jasperin etsivän häntä ennen kuin Jasper edes itse tiesi asiasta. He tapasivat kasvotusten Philadelphiassa, missä Alice kertoi Jasperille odottaneensa häntä jo kauan. Alice tarjosi hänelle kättään, ja Jasper tarttui siihen ja siinä samassa se toi hänelle toivoa. Alice ja Jasper rakastuivat toisiinsa yhteisen ajan ja matkustelun ohella ja menivät kerran naimisiin. Jasper ja Alice ymmärtävät toisiaan ja ovat hyvin suojelevaisia toisiaan kohtaan – etenkin Jasper Alicea kohtaan.

Jasper ”Jazz” Hale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jasper Hale
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Jackson Rathbone
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 19 (biologisesti)
167 (oikeasti)
Kotipaikka Texas
Luonteenpiirteet Vampyyri
kyky manipuloida ihmisten tunteita
Suhteet

Jasper Hale (oik. Jasper Whitlock) on Edward Cullenin veli sekä Alice Cullenin mies. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Jasper Halea näyttelee Jackson Rathbone.

Jasper Hale on Carlisle ja Esme Cullenin adoptiolapsi ja Edwardin, Emmettin ja Rosalien veli, sekä Alicen mies. Cullenit kertovat kaikille, että Jasper on Rosalien kaksoisveli, koska he muistuttavat niin paljon toisiaan, siitä syystä he molemmat käyttävät Rosalien sukunimeä, Hale. Jasper tykkää vääntää kättä ja metsästää Emmettin ja Edwardin kanssa.

Jasper Whitlock syntyi Texasissa vuonna 1844 ja liittyi etelävaltioiden armeijaan vuonna 1861, palvellakseen sisällissodassa. Erittäin karismaattisen luonteensa ansiosta, hän läpäisi tehtävät nopeasti. Jasperin muutti vampyyriksi vampyyri nimeltä Maria, vuonna 1863, kun Jasper oli 19-vuotias. Vampyyrinä hän sai taidon manipuloida ihmisten tunteita. Tunnistaessaan Jasperin korkean aseman armeijassa, Maria päätti muuttaa hänet vampyyriksi auttaakseen valtaamaan alueita Monterreyssä. Jasperin vastuulla oli nuorten vampyyreiden koulutus ja tappaminen kun heistä ei enää ollut hyötyä (noin vuosi muutoksen jälkeen vampyyrien voimat alkavat vähentyä). Vuosisadan jälkeen, hän alkoi epäillä elämäntapaa ja liittyi ystävänsä Peterin ja tämän ystävän Charlotten joukkoon. Pian Jasper kuitenkin jätti kaksikon, koska ei halunnut tappaa ihmisiä tuntiessaan ihmisten rukoukset heidän kuollessaan. Alice näki että he tulevat olemaan yhdessä ja tapasi hänet puolityhjässä lounaspaikassa Philadelphiassa, jolloin he liittyivät yhdessä Culleneiden perheeseen. Menneisyytensä takia, missä hän pystyi ruokkimaan itseään ihmisillä milloin halusi, Jasperilla ei ole kovin hyvää itsekontrollia.

Jasperia kuvataan pitkäksi ja lihaksikkaaksi, mutta hoikaksi. Hänellä on hunajan väriset hiukset ja hänen vartalonsa on täynnä puolikuun muotoisia, monen vuoden taisteluiden ja uusien vampyyreiden koulutuksen jäljiltä tulleita arpia. Aamunkoissa Bella sanookin Jasperin arpien olevan "huutavan vaarallisia." Hän sanoo myös: "Kuinka moni on yrittänyt tappaa Jasperin?" ja hänelle vastataan "Yhtä moni kuin on kuollut sitä yrittäessään." Jasperilla on huono itsekuri, koska hänelle ei vampyyrinä opetettu sitä ja se onkin hänelle arka asia. Monien vuosien armeijakokemuksen vuoksi Jasper saattaa tuntua kylmältä ja välinpitämättömältä. Elokuvassa Jessica kuvaa Jasperin näyttävän siltä "kuin hän olisi suurissa kivuissa", mutta hänen suhteensa Aliceen paljastaa tämän lämpimämmän puolen. Ihmisenä häntä kuvattiin hyvin karismaattiseksi ja siten erittäin pidetyksi. Karismaattisuutensa takia Jasper sai vampyyrielämäänsä kyvyn muunnella lähellä olevien ihmisten tunteita.

Jasper tapasi Alicen ensimmäisen kerran Jasperin karattua vampyyrisodista, joissa hän oli ollut mukana. Alice istui tuolilla ravintolassa Philadelphiassa odottaen Jasperia, tietäen että Jasper tulisi, koska hän oli käyttänyt erikoiskykyään nähdä tulevaisuuteen. Jasper, joka hämmästyi siitä, että Alice näytti tuntevan hänet ja pahoitteli ihmeissään "kumartaen kuin kunnollinen etelän herrasmies", kun Alice kiusoitteli häntä jouduttuaan odottamaan niin kauan. Alice tarjosi hänelle kättään lähteäkseen ravintolasta ja aloittaakseen uuden elämän yhdessä. Jasper hyväksyi tämän (ja sanoi Epäilyksessä "Ensimmäistä kertaa melkein vuosisataan... Tunsin toivoa"). He rakastuivat ja lopulta liittyivät Culleneiden perheeseen yhdessä. Alice auttaa Jasperia hallitsemaan verenhimonsa katsomalla tulevaisuuteen ja rauhoittelemalla häntä. Siitä lähtien he ovat olleet osa Culleneiden perhettä.

Houkutuksessa Jasper auttaa Bellaa Alicen kanssa kun tämä piiloutuu James-vampyyriltä. Hän käyttää kykyään rauhoittaa Bellaa, kun tämä on stressaantunut tai peloissaan. Kirjassa Uusikuu hän ei pysty hillitsemään itseään ja hyökkää Bellan kimppuun, kun tämä saa paperihaavan syntymäpäivälahjansa paperista. Epäilyksessä hän opettaa ihmissusia ja Cullenin perhettä, jotta he voisivat puolustautua vastasyntyneistä vampyyreistä luotua armeijaa vastaan. Hän myös kertoo elämäntarinansa Bellalle. Aamunkoissa Jasper lähtee Alicen kanssa äkillisesti etsimään todistajia ja palaa hänen kanssaan puolustamaan Renesmeetä Voltureilta. Aamunkoissa ilmenee myös se, että Jasperin lempinimenä toimii Jazz, jota Edward käyttää, kun heidän on ilmoitettava Jacobin entisen lauman hyökkäyksestä Carlislelle ja Esmelle.

Rosalie Hale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosalie Hale
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Nikki Reed
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Koko nimi Rosalie Lillian Hale
Sukupuoli nainen
Ikä

18 (biologisesti)

96 (oikeasti)
Kotipaikka Rochester, New York
Luonteenpiirteet Vampyyri
äärettömän kaunis, jopa vampyyriksi tavattoman kaunis
Suhteet

Rosalie Hale (alk. Rosalie Lillian Hale) on Cullenin vampyyriperheen jäsen. Kirjasarjan pohjalta tehdyissä elokuvissa Rosalieta näyttelee Nikki Reed. Rosalie syntyi 1915 Rochesterissa New Yorkin osavaltiossa. Hänen isänsä oli varakas pankkiiri. Rosalie on kuvannut itseään hyvin itsepäiseksi nuoreksi, sillä jo ihmisenä hän oli erittäin kaunis ja nautti miesten tuijotuksesta. Ennen vampyyriksi muuttumistaan Rosalie oli kihloissa rikkaan Royce King II:n kanssa. Eräänä iltana Rosalie käveli yksin kotiin, kun hän kohtasi humalaisen Roycen ja joukon tämän rikkaita tovereita. He kävivät Rosalien kimppuun, raiskasivat tämän ja jättivät tämän kuolemaan kadulle. He lähtivät nauraen pois paikalta. Carlisle löysi Rosalien ja koska tämä oli kuolemaisillaan, muutti hänet vampyyriksi. Muutoksensa jälkeen Rosalie kidutti ja tappoi Roycen ystävät. Kun he olivat kuolleet, Rosalie etsi Roycen ja kidutti ja lopulta tappoi hitaasti myös hänet. Rosalie kertoi, että Royce aneli ja itki Rosalieta, kun tämä kidutti tätä. Rosalie varoi kuitenkaan valuttamasta yhdenkään ruumiin verta, sillä tiesi, ettei kestäisi sitä. Hän ei halunnut mitään näistä miehistä sisäänsä. Tapettuaan Roycen ja kumppanit Rosalie liittyi Carlislen rauhanomaiseen vampyyriryhmään, joka eli vain eläinten verellä, eikä tappanut ihmisiä. Vuonna 1935 Rosalie tapasi Emmettin löytäessään pojan metsästä karhun raatelemana. Rosalie vei loukkaantuneen Emmettin Carlislen muutettavaksi. Se, miksi Rosalie ylipäänsä pelasti Emmettin, selittyy Epäilyksessä. Rosalien ollessa vielä ihminen, hän oli hyvä ystävä Vera-nimisen tytön kanssa, jolla oli oma aviomies ja lapsi nimeltä Henry. Henryllä oli mustat -ja kiharat hiukset ja hymykuopat. Rosalie itsekin haaveili sellaisesta perheestä, ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Rosalie oli aidosti kateellinen kenellekään muulle. Hän ei kuitenkaan tuntenut, että hänellä oli sitä rakkautta Roycen kanssa, kuin mitä hän näki Veran ja tämän aviomiehen välillä. Rosalie pelasti Emmettin karhulta, sillä hän muistutti paljon pikku-Henryä; Emmettilläkin oli mustat -ja kiharat hiukset, ja kivun ja tuskankin alta Rosalie pystyi erottamaan Emmettin hymykuopat. Myöhemmin he rakastuivat ja menivät naimisiin.

Rosalieta kuvataan maailman kauneimmaksi naiseksi, ja jopa vampyyriksi hän on erittäin kaunis. Hän on pitkä, ja hänellä on vaaleat hiukset ja ihmiselämässään hänellä oli orvokinväriset silmät. Luonteeltaan Rosalie on ilkeämielinen, röyhkeä ja töykeä Bellaa kohtaan varsinkin, vaikka loppuun mentäessä heidän välinen suhde tiivistyy. Epäilyksessä Rosalie paljastaa Bellalle menneisyytensä taivutellakseen tämän pysymään ihmisenä. Rosalie paljastaa Bellalle haluavansa enemmän kuin mitään muuta olla taas ihminen ja saada omia lapsia. Hän selittää, että hänestä Bellalla on jo kaikki mitä hän olisi koskaan voinut itse toivoa, ja hänestä on vaikeaa katsella, kun Bella vain heittää sen kaiken menemään. Hän on myös "kateellinen" Bellalle, sillä hän on tottunut miesten hyväksyntään ja siihen, että häntä pidetään tavattoman kauniina. Kun Edward sitten ei näyttänytkään minkäännäköistä kiinnostusta Rosalieta kohtaan, Rosalie tunsi itsensä hiukan petetyksi. Hänestä on vaikeaa hyväksyä, että Edward valitsisi Bellan näköisen itsensä sijasta, vaikka hän kertookin, ettei hänellä ole koskaan ollut mitään vahvempia tunteita kuin sisarussuhde Edwardin kanssa. Aamunkoissa Bellan ja Rosalien suhde lämpenee kun Bellaa turvautuu Rosalieen raskautensa aikana. Rosalie, joka ei voi saada omia lapsia, suojelee pakonomaisesti syntymätöntä lasta. Myöhemmin Rosalie toimii suojelijana lapselle, Renesmeelle, ja auttaa esimerkiksi keräämään todisteita siitä, ettei Renesmee ole vaaraksi vampyyrikunnalle

Emmett Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emmett Cullen
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Kellan Lutz
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä 20 (biologisesti)
99 (oikeasti)
Kotipaikka Gatlingburg, Tennessee
Luonteenpiirteet Vampyyri
erittäin vahva
Suhteet

Emmett Cullen (alun perin Emmett McCarthy) on Edwardin, Alicen ja Jasperin veli, Rosalien aviomies sekä Carlislen ja Esmen adoptiopoika. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Emmettiä esittää Kellan Lutz.

Rosalien pelastettua Emmettin ja kivuliaan muodonmuutoksen jälkeen, Carlisle ja Rosalie selittivät hänelle, että hän on vampyyri. Emmett ei kuitenkaan tullut siitä surulliseksi, niin kuin Rosalie ja Carlisle ajattelivat. Hän sanoi omin sanoin "Mutta jos Carlisle ja Rosalie, enkelini, olivat vampyyreitä, kuinka pahaa se voisi olla?" Hänellä kuitenkin oli vaikeuksia Culleneiden "vegetarismin" kanssa, ja hän on maistanut muutaman kerran ihmisverta.

Emmettiä kuvataan usein isoksi rakastettavaksi nallekarhuksi: hän on pitkä, vanttera ja erittäin lihaksikas, muttei ylipainoinen, ja kaikkein pelottavimman näköinen Cullen. Jessica kuvaa häntä "isoksi ruskeahiuksiseksi" Houkutuksessa. Hänellä on hieman kiharat, tummat hiukset ja hymykuopat poskilla. Ja kuten muidenkin vampyyrien, Emmettinkin silmien väri vaihtelee kultaisesta mustaan, riippuen, kuinka nälkäinen hän on. Emmett yrittää aina kirkastaa jännittyneet hetket huumorintajullaan, ja hän rakastaa pilailua toisten kustannuksella, mutta osaa tarvittaessa olla myös vakava. Joskus hän on kuitenkin hieman ajattelematon ja tekee hätäisiä päätöksiä. Emmett on myös valmis auttamaan ihmissusia, kun sellaisen tarve tulee. Emmettin erikoiskyky on voima, ja hän onkin usein hyvin innostunut, kun on kyse taistelusta tai väkivaltaan liittyvistä asioista. Emmett tuli hieman surulliseksi, kun ei päässyt Bellan mukaan suojelemaan tätä (Houkutus), kunnes Bella sanoi, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet Jamesin kanssa, jos hän menisi Edwardin mukaan. Hän ajatteli myös, että olisi hyvä muuttaa Bella vampyyriksi ja haluaisi ehdottomasti tapella Volturien jäsenen Demetrin kanssa. Hän odotti myös innolla taistelua Victorian luomia vampyyreitä vastaan, ja taistelua Renesmeestä Volturien kanssa.

Emmett syntyi vuonna 1915 Gatlingburgissa, Tennesseessä ja hän oli kolmelapsisen perheen nuorimmainen. Emmett oli 20-vuotias, kun karhu raateli hänet, ja Rosalie, joka oli ollut metsästämässä, löysi hänet. Rosalie kantoi Emmettin Carlislen luo Appalakeille ja pyysi Carlislea muuttamaan Emmettin vampyyriksi. Emmett muistelee tapahtunutta näin: "Enkeli pelasti minut ja vei Jumalan luokse". Tämän jälkeen Rosalie ja Emmett ovatkin olleet lähes erottamattomat, ja he ovatkin oikeita sielunkumppaneita.

Kun Emmett sai tietää, että Rosalie oli pelastanut hänet, hän rakastui Rosaliehen ja liittyi Culleneiden perheeseen, sekä meni naimisiin Rosalien kanssa (itse asiassa he ovat menneet naimisiin useita kertoja, kuten myös Esme ja Carlisle). Rosalie ja Emmett ovat välillä matkustelleet ilman muita Culleneita avioparina. Emmett tekee mitä vain suojellakseen Rosalieta ja muita perheenjäseniä ja hän onkin Culleneiden suojelija. Heidän suhteensa on enemmänkin fyysinen ja sitä verrataankin muiden Culleneiden suhteisiin.

Aluksi Emmett oli varuillaan Bellan suhteen, mutta lopulta lämpeni tälle. Houkutuksessa Emmett pilaileekin Bellan kömpelyydestä ja alituisesta punastelusta. Hän äänestää Bellan vampyyriksi muuttumisen puolesta kirjassa Uusikuu.

Renesmee Cullen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renesmee Cullen
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Mackenzie Foy
Ensi-
esiintyminen
Aamunkoi
Henkilötiedot
Koko nimi Renesmee Carlie Cullen
Sukupuoli nainen
Ikä kasvaa fyysistä kasvua n. 7 vuotta, kunnes hän on täysikasvuinen
Asuinpaikka Cullenien talo ja Bellan ja Edwardin mökki
Luonteenpiirteet Vampyyri ja Ihminen
omien ajatusten siirtäminen toisille kosketuksen välityksellä, läpitunkeva henkinen suoja
Suhteet
Muut sukulaiset Cullenit, Renée Dwyer ja Charlie Swan

Renesmee "Nessie" Carlie Cullen (s. 10. syyskuuta, 3 päivää ennen Bellan 19-vuotissyntymäpäivää) on Edward ja Bella Cullenin tytär, joka esiintyy ensimmäisen kerran sarjan neljännessä osassa Aamunkoi. Renesmee saa alkunsa Bellan ja Edwardin viettäessä kuherruskuukauttaan Esmensaarella. Renesmee kehittyy nopeasti ja syntyy jo kuukauden raskauden jälkeen. Ennen syntymäänsä hän aiheuttaa tahattomasti suuria tuskia Bellalle kasvaessaan niin nopeasti ja ollen tarpeeksi voimakas rikkoakseen Bellan luita. Synnyttäessään Renesmeetä Bellan tila pahenee niin huonoksi, että Edwardin on muutettava Bella vampyyriksi. Renesmeen synnyttyä huomataan, että hän on puoliksi ihminen, puoliksi vampyyri. Heti Renesmeen syntymän jälkeen Jacob leimautuu tyttöön. Vampyyri Irina näkee Renesmeen ja luulee tätä "kuolemattomaksi lapseksi", joka on hyvin nuorena muutettu vampyyriksi, joiden luominen on vampyyriyhteisössä jyrkästi kiellettyä. Irina matkaa Volturien luo, ja nämä matkustavat Forksiin surmaamaan Renesmeen. Cullenien perhe kerää paikalle todistajia, joiden on tarkoitus todistaa Renesmeen olevan puolivampyyri, ei kuolematon lapsi. Alice ja Jasper tuovat paikalle toisen puolivampyyrin, Nahuelin, joka selittää, että puolivampyyrit eivät aiheuta vaaraa vampyyreille. Volturien ei auta kuin myöntää tappionsa ja palata takaisin Italiaan.

Nimi Renesmee on Esme Cullenin ja Renée Dwyerin nimien sekoitus[7]. Hänen toinen nimensä Carlie taas on Carlisle Cullenin ja Charlie Swanin sekoitus. Hänellä on samat kasvonpiirteet ja pronssinen hiustenväri kuin Edwardilla, ja hänellä on Charlien kiharat. Hänen silmänsä ovat suklaanruskeat kuten Bellalla tämän ollessa ihminen. Bella ja Jacob kuvailevat Renesmeetä maailman kauneimmaksi ihmiseksi. Hänen sydämensä pumppaa verta, ja hänen ihonsa on lämmin ja pehmeä. Hän on vahva kuten muutkin vampyyrit. Hänen erikoisvoimiinsa kuuluu omien ajatusten siirtäminen toisille kosketuksen välityksellä sekä läpitunkeva henkinen suoja. Renesmee voi selvitä syömällä pelkkää ihmisten ruokaa, mutta suosii verta. Renesmee kasvaa nopeasti sekä henkisesti että fyysisesti, ja hän osaakin puhua vain seitsemän päivää syntymänsä jälkeen ja Aamunkoin lopussa hän voi lukea, juosta, metsästää ja tehdä muita asioita, jotka olisivat mahdottomia muille samanikäisille. Hänen älykkyytensä tyrmistyttää kaikki – varsinkin Bellan ja Edwardin – ja hän ymmärtää mitä hänen ympärillään tapahtuu kun Volturit saapuvat. Jacob antaa Renesmeelle lempinimeksi "Nessie", koska hänen mielestään koko nimi on liian pitkä. Bella ei pidä siitä, että hänen lapsensa nimi tulee Loch Nessin hirviöstä. Renesmee kasvaa fyysistä kasvua noin seitsemän vuotta, kunnes hän on täysikasvuinen, ja ikääntyminen loppuu.

Vampyyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volturit ovat vampyyriryhmä, joka asuu Volterrassa, Italiassa. He ovat kuin vampyyrien "kuninkaallisia", jotka ovat eläneet yli 3 000 vuotta ja toimivat kuin poliisit vahtien, että vampyyrien olemassaolo pysyy salassa ihmisiltä. Volturien vartiosto koostuu 32 jäsenestä. He lähettävät usein muita matkustamaan Volterrasta estääkseen yli-intoilevia ryhmiä ja pettureita paljastamasta lajiaan. Heitä suojelee muutama voimakas vampyyri, jotka on otettu joukkoon voimiensa ja taitojensa takia. Carlisle on kerran viipynyt ryhmän vieraana, mutta lähti, koska ei halunnut satuttaa ihmisiä, vaan perusti oman ryhmänsä Yhdysvaltoihin. Kun Edward Uudessakuussa lähtee Italiaan tapaamaan Voltureita ja Bella saapuu pelastamaan Edwardin itseltään, Volturit tajuavat, että Bella tietää heidän salaisuutensa. Salaisuuden säilyttämiseksi Volturit päättävät, että Bella täytyy joko muuttaa vampyyriksi tai tappaa. He päästävät Bellan kuitenkin menemään kun saavat lupauksen, että hänestä tulee pian vampyyri. Aamunkoissa Irina-niminen vampyyri varoittaa Voltureita Bellan ja Edwardin tyttärestä, Renesmeestä, jota hän luulee kuolemattomaksi vampyyrilapseksi. Volturit matkustavat Forksiin tuhoamaan Renesmeen ja muut Cullenit, mutta lähtevät ymmärtäessään Nahuelin (toisen puolivampyyrin) kertomuksen ansiosta, ettei puolivampyyreista ole uhkaa vampyyreille. Volturit ovat kutsuneet Carlislen, Edwardin, Alicen, Katen, Benjaminin, Zafrinan ja Bellan liittymään heihin, mutta kaikki ovat kieltäytyneet.

 • Aro on yksi Volturien johtajista. Hän pystyy lukemaan kaikki ajatukset, joita hänen koskettamansa henkilö on ikinä ajatellut. Aron vaimo on Sulpicia. Elokuvasarjassa Aroa näyttelee Michael Sheen.
 • Marcus on toinen Volturien johtajista ja hän aistii suhteet. Marcuksen vaimo oli Didyme, Aron sisko, ja hänellä oli voima tehdä toiset onnellisiksi. Hänen veljensä surmasi hänet. Elokuvasarjassa Marcusta näyttelee Christopher Heyerdahl.
 • Caius on kolmas Volturien johtajista. Hänen erityisvoimaansa ei tiedetä. Caiuksen vaimo on Athenodora. Elokuvasarjassa Caiusta näyttelee Jamie Campbell Bower.
 • Jane on nuori vampyyri ja hän pystyy luomaan kivun illuusion katsomalla uhriaan. Jane näyttää käyttävän kykyään sadistisesti. Jane on Alecin kaksoissisar. Elokuvasarjassa Janea näyttelee Dakota Fanning.
 • Alec pystyy peittämään muiden aistit. Alec on Janen kaksoisveli. Elokuvasarjassa Alecia näyttelee Cameron Bright.
 • Demetri pystyy jäljittämään kenet tahansa mistä päin maailmaa tahansa. Elokuvasarjassa Demetriä näyttelee Charlie Bewley.
 • Felix on yksi vartijoista. Elokuvasarjassa Felixiä näyttelee Daniel Cudmore.
 • Heidi on vampyyri, joka kuljettaa ihmisiä Volturien luo syötäväksi. Elokuvasarjassa Heidiä näyttelee Noot Seear.
 • Chelsea pystyy muuttamaan tunnesiteitä. Chelsea on naimisissa Aftonin kanssa.
 • Renata pystyy luomaan fyysisiltä voimilta suojaavan kilven. Renata on Aron yksityinen henkivartija.
 • Gianna on Volturien luolassa työskentelevä ihmissihteeri.
 • Myös Afton,(kilpi joka muuttaa näkymättömäksi) Corin (pystyy pitämään ihmiset tai vampyyrit tyytyväisinä vallitsevissa oloissa) ja Santiago kuuluvat Voltureihin ja heistä Aftonilla ja Corinilla on jokin kyky.

James[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James on verenhimoinen vampyyri, joka esiintyy kirjasarjan ensimmäisessä osassa Houkutus. Ihmisverta juova James, hänen tyttöystävänsä Victoria ja Laurent sattuvat paikalle Cullenin perheen viettäessä aikaa Bellan kanssa ja James ottaa tytön uudeksi saalistuskohteekseen. Hän alkaa jäljittää tyttöä, joka pakenee Arizonaan, Phoenixiin. James löytää Bellan kotiin ja hämää häntä puhelinsoitolla tulemaan vanhalle balettistudiolle. Bella huomaa joutuneensa ansaan ja yrittää paeta, mutta ei pysty taistelemaan vampyyria vastaan. Edward ja muut Cullenit löytävät studiolle, mutta James on jo ehtinyt purra Bellaa. Edward saa kuitenkin imettyä myrkyn Bellasta, joka pysyy ihmisenä. James otetaan kiinni, ja Cullenit tuhoavat hänet ainoalla keinolla, jolla vampyyrin voi tappaa. He repivät Jamesin palasiksi ja polttavat jäänteet. Myöhemmissä osissa Jamesin entinen rakastettu Victoria yrittää kostaa Jamesin kuoleman Culleneille ja Bellalle. James on myös jäljittäjä, ja hänellä on "tappava" hajuaisti. Ainoat jotka ovat selvinneet Jamesin tuholta ovat Alice ja Bella. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Twilight – Houkutus Jamesia esittää Cam Gigandet.

Laurent[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laurent on vampyyri, joka kuuluu Jamesin johtamaan vampyyrikolmikkoon. Toisia ryhmän jäseniä rauhanomaisempi Laurent ei halua ottaa osaan Jamesin ja Victorian aloittamaan Bellan jahtaamiseen vaan lähtee Carlislen suosituksesta Alaskaan Denalin vampyyriyhteisöön, joka elää Cullenien perheen tavoin ainoastaan eläinten verellä. Yhteisössä ollessaan Laurentista tulee läheinen erään sen jäsenen, Irinan, kanssa. Hän juo kuitenkin yhä salaa ihmisverta ja pitää yhteyttä Victoriaan. Uudessakuussa hän suostuu tekemään palveluksen Victorialle ja matkustaa Forksiin tiedustelemaan Culleneista. Forksissa hän törmää Bellaan ja yrittää Victorian mieliksi tappaa tämän. Ennen kuin Laurent ehtii tappaa Bellan hän joutuu ihmissusien hyökkäyksen kohteeksi ja saa yhteenotossa surmansa. Hänen tyttöystävänsä Denalin lauman Irina on katkera siitä, että sudet tappoivat Laurentin ja haluaa kostaa. Elokuvasarjan kahdessa ensimmäisessä elokuvassa Laurentia näyttelee Edi Gathegi.

Victoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Victoria on vampyyri ja Jamesin rakastajatar. Ulkonäöltään Victoria kuvataan punahiuksiseksi kauniiksi naiseksi, jolla on punaiset silmät. Hän esiintyy ensi kertaa sarjan ensimmäisessä osassa Houkutus. Hän kuuluu Jamesin ja Laurentin ryhmään ja auttaa Jamesia metsästämään Bellaa. Sarjan toisessa osassa Uudessakuussa Victoria haluaa kostaa Culleneille ja Bellalle Jamesin kuoleman, mutta Forksia suojelevat ihmissudet vaikeuttavat hänen pääsyään takaisin kaupunkiin. Kirjasarjan kolmannessa osassa Epäilys Victoria suunnittelee edelleen kostoa. Hän kokoaa vastasyntyneiden vampyyrien armeijan, sillä vastasyntyneet eivät voi hallita verenhimoaan haistaessaan ihmisen veren, ja matkaa heidän kanssaan Forksiin kohtaamaan Cullenit taistelussa. Victoria ajautuu taisteluun Edwardin kanssa ja joutuu tämän tuhoamaksi saamatta kostoaan. Edward uskoo Victorian omaavan kyvyn joka kertoo hänelle milloin kannattaa paeta paikalta. Elokuvasarjan kahdessa ensimmäisessä osassa Twilight – Houkutus ja Twilight – Uusikuu Victoriaa esittää Rachelle Lefevre, ja vuonna 2010 ilmestyvässä elokuvassa Twilight – Epäilys häntä esittää Bryce Dallas Howard.[8]

Riley Biers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riley Biers on yksi Victorian luomista vastasyntyneistä vampyyreista kirjassa Epäilys. Victoria muuttaa Rileyn tämän ollessa noin Bellan ikäinen. Riley on kuvattu pitkäksi ja lihaksikkaaksi, jolla on kirkkaanpunaiset silmät ja vaaleat hiukset. Kun Riley on kerännyt jonkinlaista kontrollia verenhimonsa suhteen, hän auttaa Victoriaa tämän vastasyntyneiden vampyyrien kanssa. Hän hoitaa työnsä vastuuntuntoisesti, sillä on rakastunut Victoriaan. Victoria teeskentelee tuntevansa samoin Rileyta kohtaan. Lopulta taistelussa vastasyntyneet Cullenien perhettä vastaan Epäilyksen lopussa, Edward yrittää selittää Rileylle, että Victoria on valehdellut rakkaudestaan Rileyta kohtaan. Ensin Edward yrittää saada Rileyn lopettamaan taistelun, mutta koska Riley uskoo Victorian rakastavan häntä, hän taistelee. Edward tappaa hänet Seth Clearwaterin avustuksella. Elokuvassa Twilight – Epäilys Rileyta näyttelee Xavier Samuel.

Bree Tanner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bree Tanner on yksi Victorian luomista vampyyreista. Stephenie Meyer kirjoitti Breen näkökulmasta erillisen novellin Bree Tannerin lyhyt elämä. Breen isä on lyönyt häntä Breen äidin jätettyä tämän. Bree karkasi kotoa ja asui Seattlen kaduilla, kun Riley löysi hänet. Riley tarjosi Breelle juustohampurilaisen, ja tämän jälkeen vei hänet Victorialle, joka teki Breestä vampyyrin. Bree, samalla tavalla kuin muutkin vampyyrit, uskoi alkuperäisiin vampyyritarinoihin, joten pelkäsi tämän takia aurinkoa ja roviota. Myöhemmin Breen hyvän ystävän Diegon näyttäessä Breelle nämä tarinat epätosiksi, hän oli helpottunut ja oli aikeissa kertoa tästä Rileylle. Hän on tottunut elämäänsä vampyyrina, muttei silti ymmärrä, miksi Riley luo uusia vampyyreita. Bree pitää lukemisesta ja hän on rakastunut Diegoon ja Diego häneen. Lopussa selviää, että Victoria oli tappanut Diegon. Carlisle olisi ollut valmis säästämään tytön hengen, jos hän lupaa käyttäytyä, mutta Volturit eivät halunneet säästää yhdenkään vastasyntyneen henkeä ja surmaavat Breen Epäilyksen lopussa. Breetä näyttelee Jodelle Ferland.

Amazonin vampyyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zafrina, Senna ja Kachiri ovat Amazonilla asuvan vampyyriryhmän jäseniä. He esiintyvät neljännessä osassa Aamunkoi. Cullenit kutsuvat heidät todistamaan Voltureille, ettei Renesmee ole kuolematon lapsi. Zafrinan erikoiskyky on luoda illuusioita,eli luoda kuvia vampyyrien/ihmisten mieleen. Hänen ja Renesmeen välillä kehittyy vahva ystävyyssuhde, sillä Renesmee pitää hänen kyvystään luoda kauniita kuvia mieleen. Renesmeen äiti Bella lupaa viedä tyttärensä vierailulle Zafrinan luo joskus tulevaisuudessa. Twilight – Aamunkoissa Zafrinaa näyttelee Judi Shekoni ja Sennaa Tracey Higgins.

Amerikan kiertolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter ja hänen puolisonsa Charlotte, Mary ja Randall ovat Amerikan paimentolaisina eläviä vampyyreita. Peter on Jasperin hyvä ystävä, joka auttoi Jasperia pakenemaan entisestä elämästään uusien vampyyrien luojana. Vaikka Peter ruokkiikin itseään ihmisverellä, hän ei hyväksy sitä, että uudet vampyyrit teloitetaan heidän hyötynsä huvettua. Menneisyydessään Jasper asui Peterin ja Charlotten kanssa, mutta päätti kuitenkin lähteä, koska hän aisti ihmisuhriensa tunteet, eikä siksi kyennyt enää elämään tappamalla ihmisiä. Twilight – Aamunkoissa Peteriä näyttelee Erik Odom, Charlottea Valorie Curry, Marya Toni Trucks ja Randallia Bill Tangradi.

Denalin vampyyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanya, Carmen, hänen puolisonsa Eleazar, Kate ja myöhemmin Garrett ovat Denali-vampyyriryhmän jäseniä. Kuten Cullenit, Denali-ryhmäkin tyydyttää janonsa eläinten verellä ihmisveren sijaan. He ovat hyvissä väleissä Culleneiden kanssa, vaikka suhde onkin hermostunut Epäilyksen aikana, Victorian ilmestyessä kuvioihin. Tanya on heidän johtajansa ja hänellä kuvaillaan olevan vaaleat hiukset, joissa on mansikanpunaisia vivahteita. Hänen puheestaan on vielä havaittavissa hienoinen venäläinen aksentti ajoilta jolloin hän oli vielä ihminen. Hän oli kerran kiinnostunut Edwardista, vaikka Edwardilla ei ollutkaan samoja tunteita Tanyaa kohtaan. Carmen puhuu sujuvasti espanjaa ja oli ensimmäinen, joka kuunteli eikä pelännyt Renesmeetä. Eleazar on Volturien entinen jäsen ja puhuu myös sujuvasti espanjaa, ja hänellä on kyky tunnistaa muiden vampyyreiden lahjat. Garrett on pitkähkö vampyyri, jolla on pitkät hiekanväriset hiukset joita hän pitää sidottuina niskassaan. Hän on seikkailija ja kertoo olevansa amerikkalainen patriootti. Hän liittyi Denaliin Aamunkoissa ja hänestä tulee Katen puoliso. Kate kuvataan kauniiksi blondiksi. Hänen erikoiskykynsä on luoda sähköinen kerros ihonsa päälle, jolla hän voi antaa sähköiskuja muille. Hän opettaa Bellaa käyttämään tämän henkistä suojakilpeä suojaamaan ympärillä olevia.

Sasha, Vasilii ja Irina olivat Denali-ryhmän entisiä jäseniä. Sasha loi Tanyan, Katen, Irinan ja Vasiliin. Volturit kuitenkin teloittivat hänet, koska hän loi kuolemattoman lapsen, Vasiliin. Siitä syystä molemmat, sekä Sasha että Vasili tuhottiin. Irina on Laurentin entinen ystävä. Hän kantaa kaunaa ihmissusia vastaan, koska he tuhosivat Laurentin, mutta tulee tekemään sovintoa Culleneiden kanssa Aamunkoissa. Ennen kuin hän pystyy puhumaan heille, hän näkee Renesmeen ja olettaa, että hän on kuolematon lapsi ja kertoo uusikuussa Voltureille. Havaittuaan, ettei Renesmee ole kuolematon lapsi, Volturit tuhoavat Irinan tämän virheen takia ja palaavat kotiin.

Twilight – Aamunkoissa Garrettia näyttelee Lee Pace, Irinaa Maggie Grace, Eleazaria Christian Camargo, Katea Casey LaBow, Carmenia Mía Maestro ja Tanyaa MyAnna Buring.

Egyptin lauma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amun, Kebi, Benjamin ja Tia kuuluvat Egyptin ryhmään. Amun ja hänen puolisonsa Kebi ovat vastahakoisia asettumaan Voltureita vastaan, he todistavat Renesmeen puolesta mutteivät halua taistella. Benjaminilla on korkeat moraaliset arvot, ja hänen kykynsä on kontrolloida luonnonelementtejä: ilmaa, maata, tulta ja vettä. Benjaminin taito on ainutlaatuinen, koska se sisältää fyysistä manipulointia illuusioiden sijaan. Twilight – Aamunkoissa Amunia näyttelee Omar Metwally, Kebia Andrea Gabriel, Benjaminia Rami Malek ja Tiaa Angela Sarafyan.

Euroopan kiertolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alistair,Charles ja Makenna ovat Euroopan paimentolaisia. Alistair on Carlislen hyvä ystävä, vaikka hän ei vierailekaan Culleneilla usein. Hänen erikoiskykynsä on jäljittäminen, vaikka hän ei olekaan yhtä taitava kuin Demetri. Kun hänen pitäisi todistaa Culleneiden puolesta, hän lähtee ennen kuin Volturit saapuvat, koska pelkää heitä. Charles on Makennan puoliso, ja hänen erikoiskykynsä on aistia mikä on totta ja mikä ei. Twilight – Aamunkoissa Alistairia näyttelee Joe Anderson.

Irlannin vampyyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siobhan, Liam ja Maggie ovat Irlannin vampyyriryhmän jäseniä. Liam on erittäin suojeleva Siobhania kohtaan. Siobhan ja Liam ovat puolisoita, ja Siobhanin erikoiskyky on päättää päämääristään, ja saada ne tahdonvoimalla toteutumaan (Siobbhan ei itse usko, että päämääristään päättämisensä olisi kyky; hänen mielestään se johtuu vain hyvästä järjestelystä, mutta Carlisle on eri mieltä.) Siobbhan esimerkiksi päätti kyvyllänsä ettei taistelua tule Aamunkoissa. Maggie on punahiuksinen ja hänen erikoiskykynsä on aistia milloin toinen valehtelee. Heidät kutsutaan todistamaan Voltureille Culleneiden puolesta Aamunkoissa. Elokuvassa Twilight – Aamunkoi Siobhania näyttelee Lisa Howard, Liamia Patrick Brennan ja Maggieta Marlene Barnes.

Romanian vampyyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vladimir ja Stefan kuuluivat 1 500 vuotta sitten romanialaisten vampyyrien ryhmään ja Volturit tuhosivat heidän linnansa. Kapinan jälkeen ilmeni, että Vladimir ja Stefan olivat ainoat selviytyjät ryhmästään. He kantavat kaunaa Voltureita kohtaan ja ovat valmiit tekemään mitä tahansa kostaakseen. Twilight – Aamunkoissa Vladimiria näyttelee Noel Fisher ja Stefania Guri Weinberg.

Ihmissudet/Muodonmuuttajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Houkutuksessa ihmissudet eivät ikäänny, jos he muuttuvat säännöllisesti susiksi. He paranevat nopeasti, ovat nopeita ja voimakkaita sekä pystyvät kommunikoimaan telepaattisesti toistensa kanssa ollessaan suden muodossa. Aamunkoin lopussa paljastetaan, että Quileute-heimon ihmissudet eivät ole oikeita ihmissusia, koska he eivät muuntaudu kuun liikkeiden mukaan. Sen sijaan he ovat muodonmuuttajia, jotka ottavat susien muodon, kun taas "Kuun lapset" luokitellaan oikeiksi ihmissusiksi.

Sam Uley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam Uley on La Pushin ihmissusilauman johtaja. Samin isä, Joshua Uley, hylkäsi hänet ja hänen äitinsä, kun Sam oli vasta pieni. Ennen tuloaan ihmissudeksi hänellä oli romanttisia tunteita Leah Clearwateria kohtaan. Hänen suhteensa Leahiin alkoi kuitenkin hajota muodonmuutoksen jälkeen, koska hän ei saanut kertoa Leahille mikä hänestä oli tullut. Parin seurustelu päättyi lopullisesti, kun Sam leimautui Leahin pikkuserkkuun Emilyyn. Jacobin mukaan Sam tuntee syyllisyyttä petettyään Leahin ja olevansa vastuussa siitä, kuinka katkera Leahista on tullut. Kun Sam on ihmissusi muodossaan hänen turkkinsa on musta ja hän on kaikkein suurin susista kunnes Aamunkoissa kerrotaan, että Jacobista on tullut häntä pidempi. Hän on lauman johtaja, mutta ei verellisesti; roolin kuuluisi olla Jacobin, mutta hän antoi Samin johtaa laumaa Aamunkoihin saakka. Elokuvasarjassa Samia näyttelee Chaske Spencer.

Quil Ataera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quil on ihmissusi lauman jäsen ja Jacobin "siipimies". Häntä kuvataan erittäin lihaksikkaaksi. Hänet mainitaan vain kerran Houkutuksessa, mutta Uudessakuussa hän on jo yksi tärkeistä hahmoista. Toisin kuin suurin osa muista lauman jäsenistä, hän oli iloinen tullessaan ihmissudeksi, koska hän sai vihdoin ystävänsä takaisin. Sutena Quililla on suklaanruskea turkki. Elokuvasarjassa Quilia näyttelee Tyson Houseman.

Quil on yksi lauman viidestä jäsenestä. Hän leimaantui Emilyn kaksivuotiaaseen veljentyttäreen, Claireen. Vaikka se vaikuttaa jokseenkin skandaalilta, Jacob selitti, ettei siinä ole tällä hetkellä mitään romanttista ja että Quil tulee olemaan mitä tahansa Claire koskaan tarvitsee ikänsä myötä, veli, ystävä, suojelija ja lopulta rakastaja.

Embry Call[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Embryllä on harmaa turkki jossa on tummia laikkuja ja hän on Jacobin toinen "siipimies". Hän esiintyy muutamaan kertaan Uudessakuussa ja Epäilyksessä. Embry kutsuu Bellaa "vampyyritytöksi, koska hän roikkuu Culleneiden kanssa". Embryn äiti oli Makah-heimon jäsen, eikä Quileutejen; ihmissusigeenit periytyvät isältä pojalle ja Embry on joko Quil Ataeran, Jacob Blackin tai Sam Uleyn velipuoli. Tämä aiheuttaa hieman stressiä laumassa, koska kaikki miehet olivat naimisissa ennen ja jälkeen Embryn syntymän. Vuoden elokuvasarjassa Embryä näyttelee Kiowa Gordon.

Paul Lahote[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulilla kerrotaan olevan vihanpuuskia, mikä aiheuttaa hänen muuttumisensa suden muotoon. Paul on yksi suurimmista susista ja hänellä on tummanharmaa turkki. Hän on lauman väkivaltaisin jäsen ja vihastuu kuullessaan, että Jacob on kertonut laumasta Bellalle ja muuttuu sen takia sudeksi ja lähes hyökkää Bellan kimppuun. Hänellä ei näytä olevan sairaita ajatuksia Bellaa tai Jacobia kohtaan. Aamunkoin toisen osion alussa Paul on leimaantunut Jacobin isosiskoon Racheliin. Se ärsyttää Billyä ja Jacobia, koska hän on aina heidän kotonaan tyhjentämässä jääkaapin; kuitenkin Billy on iloinen, että Rachel jää Paulin takia pidemmäksi aikaa kotiin. Elokuvasarjassa Paulia näyttelee Alex Meraz.

Jared[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jared oli ensimmäinen joka muuttui sudeksi Sam Uleyn jälkeen. Hän on yksi lauman viidestä leimaantuneesta jäsenestä; hän leimaantui Kimiin, tyttöön joka istui hänen vieressään luokassa. Ennen kuin hänestä tuli ihmissusi hän ei ikinä huomannut Kimiä, mutta muodonmuutoksen jälkeen hän katsoi tyttöön uudestaan ja leimaantui häneen. Elokuvasarjassa Jaredia näyttelee Bronson Pelletier.

Leah Clearwater[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leah on ainoa naispuolinen ihmissusi Quileute-heimon historiassa. Hän muuttui ihmissudeksi Uudenkuun tapahtumien aikoihin, samoihin aikoihin kuin hänen pikkuveljensä Seth. Tämän muuttumisen on kerrottu aiheuttaneen heidän isänsä Harryn äkillisen sydänkohtauksen ja kuoleman. Leah seurusteli Sam Uleyn kanssa vuosia, kunnes hänen pikkuserkkunsa Emily tuli vierailulle ja Sam leimaantui häneen. Näin Sam jätti Leahin murtuneine sydämineen Emilyn takia. Se teki Leahista katkeran ja kyynisen.

Aamunkoissa Leah liittyy Jacobin laumaan, jotta pääsisi eroon Samista. Hän jakaa Jacobin kanssa muutamia uskoja ja juttutuokioita. Kun hän viettää enemmän aikaa Jacobin laumassa, hänestä tulee iloisempi ja se tekee huomattavia muutoksia hänen asenteeseensa, sillä hänestä tulee vähemmän kiukutteleva ja positiivisempi. Myöhemmin kirjassa Jacobin ja Leahin tunteet toisiaan kohtaan muuttuvat ystävällisiksi. Ihmisenä häntä on kuvattu kauniiksi Bellan ja Jacobin silmin. Sutena hän on pienempi kuin muut, vaalean harmaa ja nopein kaikista susista. Elokuvassa Twilight – Epäilys Leahia näyttelee Julia Jones.

Seth Clearwater[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seth on Leahin pikkuveli ja La Pushin lauman jäsen. Hänellä on hiekanvärinen turkki. Hän muuntautuu ihmissudeksi Uudenkuun tapahtumien aikoihin, samoihin aikoihin kuin hänen siskonsa. Uusikuussa ja Epäilyksessä hän pitää Jacobia "idolinaan" ja Bella kuvasi hänen muistuttavan Jacobia nuorempana. Aamunkoi osa 1, Seth jättää Samin lauman seuratessaan Jakea pelastaessaan Bellan. Koska Leah ei halua että pikkuveljensä jäisi yksin hänkin liittyy seuraan. Seth pysyy Bellan ja Edwardin kanssa Epäilyksessä, kun uudet vampyyrit hyökkäävät, vaikka onkin vain 15-vuotias. Seth ilmestyy myös Edwardin ja Bellan häihin Aamunkoissa. Edwardin mukaan hänellä on erittäin puhtaat ja rehelliset ajatukset. Elokuvassa Twilight – Epäilys Sethiä näyttelee Boo Boo Stewart.

Collin ja Brady[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Collin ja Brady ovat kaksi uusinta lauman sutta. Epäilyksessä heidän kerrotaan muuttuneen susiksi 13-vuotiaina ja he esiintyvät Aamunkoissa osana Samin laumaa.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aamunkoissa esiintyy myös seitsemän muuta sutta. Nämä "nimettömät" sudet ovat luultavasti erittäin nuoria sillä heidän tassunsa ovat isommat ja he ovat kooltaan pienempiä. Heidän oletetaan muuttuneen susiksi, koska Culleneilla vieraili niin monta vampyyriä.

Ephraim Black[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ephraim on Billy Blackin isoisä ja viimeinen Quileute-heimon päällikkö.

Bellan perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie Swan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie Swan on Bellan isä ja Renéen entinen aviomies. Vuoden 2008 elokuvassa häntä esittää Billy Burke. Hän työskentelee Forksin pikkukaupungin poliisipäällikkönä. Charlie meni naimisiin Renéen kanssa kun he valmistuivat high schoolista. Pian he saivat tyttärensä Bellan. Muutaman vuoden sisällä Renée erosi Charliesta ja muutti pois Forksista. Sen jälkeen Charlie näki tytärtään Bellaa kesäisin tämän vieraillessa Forksissa. Renéen mentyä naimisiin Phil Dwyerin kanssa Bella muuttaa isänsä luokse Forksiin, ja Charlie totuttelee elämään teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Charlien hyviä ystäviä ovat Billy Black ja Harry Clearwater, joiden kanssa hän käy kalassa ja katsoo urheilua televisiosta. Aluksi Charlie suhtautuu epäilevästi Bellan poikaystävään Edward Culleniin, mutta pitää tämän siskosta Alice Cullenista. Charlie pitää pitkään Jacobia parempana kumppanina Bellalle, mutta oppii hyväksymään Edwardin ja antaa siunauksensa hänen ja Bellan suhteelle. Aamunkoissa hän on mukana Bellan häissä ja viettää myöhemmin aikaa tyttärentyttärensä Renesmeen kanssa saatuaan tietää Cullenien yliluonnollisen salaisuuden. Aamunkoissa paljastetaan hänen seurustelevan Harryn lesken Sue Clearwaterin kanssa.

Renée Dwyer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renée Dwyer (ent. Renée Swan) on Bellan äiti ja Charlien entinen vaimo. Vuoden 2008 elokuvassa häntä esittää Sarah Clarke. Renée meni lukion suoritettuaan naimisiin Charlie Swanin kanssa, ja he saivat Bellan. Pian tytön syntymän jälkeen Renée kuitenkin jätti Charlien ja muutti pois Forksista. Hän päätyi lopulta asumaan Arizonan Phoenixiin, missä hän kasvatti tyttärensä Bellan. Sarjan alkaessa Renée on juuri mennyt naimisiin baseball-pelaaja Phil Dwyerin kanssa. Miehensä työn takia Renéen on matkustettava ympäri maata, minkä vuoksi Bella muuttaa isänsä Charlien luo Forksiin. Muuton jälkeen Bella ja Renée, joilla on aina ollut läheiset välit, kirjoittelevat toisilleen usein sähköpostia. Aamunkoissa Bella pelkää kertoa äidilleen kihloistaan Edwardin kanssa, sillä omasta kokemuksestaan karaistunut Renée pitää teini-ikäisten avioliittoja järjettöminä. Renée kuitenkin uskoo Bellan olevan muita järkevämpi ja antaa parille siunauksensa. Muututtuaan vampyyriksi Bella ei ota yhteyttä äitiinsä tietäen ettei tämä suhtautuisi asiaan hyvin. Renéellä on Bellan kautta yksi lapsenlapsi, Renesmee Cullen. Renesmeen etunimi on sekoitus Renéen ja Edwardin äidin Esmen nimistä[7].

Phil Dwyer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phil Dwyer on Bella Swanin isäpuoli ja hänen äitinsä Renée Dwyerin toinen aviomies. Phil työskentelee baseball-pelaajana ja joutuu työnsä vuoksi muuttamaan usein ja matkustelemaan ympäri Yhdysvaltoja. Sarjan ensimmäisessä kirjassa Houkutus Phil ja Renée ovat äskettäin menneet naimisiin, ja Bella tarjoutuu muuttamaan isänsä Charlie Swanin luokse, jotta pariskunta saisi matkustella rauhassa. Myöhemmin Phil ja Renée asuvat esimerkiksi Floridan Jacksonvillessä. Vuonna 2008 valmistuneessa elokuvassa Philiä näyttelee Matt Bushell.

La Pushin asukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy Black[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy Black on Jacobin isä ja Swanien vanha perhetuttava. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Billyä esittää Gil Birmingham. Jacobin isä Billy asuu La Pushissa, hieman Forksin ulkopuolella, intiaanireservaatissa. Billy on Bellan isän Charlie Swanin hyvä ystävä ja perheen vanha tuttava jo vuosien takaa. Billy ja Charlie viettävät paljon aikaa yhdessä kalastelemassa ja katselemalla koripallo-otteluita. Ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään, ja Billy inhoaa Edwardia varoittaen Bellaa pysymään kaukana Culleneista. Billyllä on Jacobin lisäksi kaksostyttäret Rachel ja Rebecca. Hänen vaimonsa Sarah kuoli ennen kirjasarjan alkua auto-onnettomuudessa.

Harry Clearwater[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harry Clearwater on Leahin ja Sethin isä ja Sue Clearwaterin aviomies. Graham Greene esittää Harrya vuoden 2009 elokuvassa Twilight – Uusikuu. Hän kuuluu Quileute-intiaaniheimoon, asuu perheineen La Pushin intiaanireservaatissa ja on mukana heimon neuvostossa. Hän on Bellan isän Charlie Swanin ja Jacobin isän Billy Blackin hyvä ystävä. Harry kuolee Uudessakuussa saatuaan sydänkohtauksen. Hänen hautajaisensa saavat osittain aikaan Edwardin väärinkäsityksen, että Bella olisi kuollut.

Sue Clearwater[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sue Clearwater on Leahin ja Sethin äiti sekä Harry Clearwaterin vaimo ja myöhemmin tämän leski. Sue asuu perheineen La Pushin intiaanireservaatissa. Sue jää leskeksi aviomiehensä Harryn kuollessa Uudessakuussa ja ottaa miehensä paikan heimon neuvostossa. Aamunkoissa paljastetaan Suen seurustelevan Charlien kanssa.

Emily Young[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emily Young on Sam Uleyn morsian ja Leah Clearwaterin pikkuserkku. Samin vielä tapaillessa Leahia hän leimautuikin tämän serkkuun Emilyyn. Emily on kuvattu seuraavasti: Kasvojen oikeaa puolta peitti kolme punaista hiusrajasta leukaan ulottuvaa juovaa; ne olivat yhä tummanpuhuvat vaikkakin parantuneet jo ajat sitten. Tumman, mantelin muotoisen silmän nurkasta lähti alaspäin yksi juova, toinen taas oli vääntänyt hänen suupielensä pysyvään irveeseen. Emilyllä on kuparinvärinen iho ja kaarevat mustat hiukset. Emilyn haavojen kerrotaan syntyneen, kun Sam menetti itsehillintänsä silmänräpäykseksi ja Emily oli liian lähellä. Välikohtauksesta huolimatta pari rakastaa toisiaan kovasti. Toinen puoli hänen kasvoistaan on uskomattoman kaunis, kuten hän olikin ollut kokonaan ennen onnettomuutta. Kun tätä kuvaillaan kirjassa Uusikuu, Emilyllä ei näytä olevan mitään Samia tai tämän laumaa vastaan. Bella ajattelee Emilyn lauman äidillisenä kuvana, sillä tämä valmistaa heille ruoan, on ainoa naispuolinen talossa ja pitää laumasta huolta ja hänen ovensa on aina avoinna laumalle. Sekä vuonna 2009 että vuonna 2010 kuvatussa elokuvassa Emilyä esittää Tinsel Korey.

Bellan koulutoverit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyler Crowley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyler Crowley on eräs Bellan koulutovereista. Ensimmäisessä osassa Houkutus hän on vahingossa ajaa Bellan yli autollaan melkein tappaen tämän. Edward kuitenkin pelastaa tilanteen täpärästi. Onnettomuudesta järkyttynyt Tyler yrittää hyvittää tapahtuneen Bellalle ja pyytää tyttöä kanssaan päättäjäistansseihin saaden Bellalta kielteisen vastauksen. Tyler vaatii saada viedä Bellan päättäjäisiin ja väittää koko koululle menevänsä tämän kanssa tansseihin, mikä ärsyttää Bellaa suuresti.

Mike Newton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mike Newton on Bellan koulutoveri. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa häntä esittää Michael Welch. Mikella on kirjoissa melko pieni rooli. Hän on Bellan koulutoveri, joka ihastuu nopeasti tyttöön tämän muutettua Forksiin. Bella kuitenkin pitää Mikea vain ystävänään. Houkutuksessa Mike pyytää Bellaa mukaansa koulun tanssiaisiin, mutta saa kielteisen vastauksen sillä Bella käyttää Seatlessa käynttiä tekosyynä. Lopulta Mike pyytää Jessica Stanleya, joka on ihastunut Mikeen. Mike ja Bella ovat samassa urheiluliikkeessä töissä toisessa osassa Uusikuu. Aamunkoissa Mike osallistuu yhdessä Jessican kanssa Bellan ja Edwardin häihin.

Jessica Stanley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jessica Stanley on Bellan koulutoveri ja ystävä. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa häntä esittää Anna Kendrick. Jessica on Bellan ystävä. Ensimmäisessä kirjassa Houkutus he ovat hyviä ystäviä. Uudessakuussa heidän ystävyytensä joutuu koetuksella Bellan murruttua Edwardin lähdön jälkeen. Jessica pitää Mike Newtonista ja yrittää saada tämän huomion keinolla millä hyvänsä. Aamunkoissa Jessica nähdään Bellan häissä yhdessä Mike Newtonin kanssa.

Eric Yorkie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Yorkie on Bellan koulutoveri. Hän on kiinalainen. Vuoden 2008 elokuvassa Ericiä esittää Justin Chon. Eric on Bellan luokkatoveri, joka on oitis kiinnostunut tytöstä tämän muutettua Forksiin. Häntä kuvataan "yliavuliaaksi shakkikerholaiseksi". Hän on erittäin pitkä, ja hänellä on tummat hiukset. Eric pyytää Bellaa kanssaan koulun tansseihin, mutta Bella kieltäytyy ja valehtelee menevänsä Jacksonvilleen sinä viikonloppuna.

Angela Weber[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angela Weber on Bellan koulutoveri. Vuoden 2008 elokuvassa häntä esittää Christian Serratos. Angela on kirjassa kuvattu pitkäksi, ujoksi, hiljaiseksi ja hyvin kiltiksi tytöksi. Hänellä on ruskeat hiukset, ruskeat silmät ja silmälasit. Angelalla ei ole suurta roolia kirjoissa, mutta Epäilyksessä hänestä ja Bellasta tulee kuitenkin hyvät ystävät. Aamunkoissa hänet nähdään Bellan ja Edwardin häissä. Hänen isänsä lukee Bellan ja Edwardin valan, ja Angela itse saa kiinni Bellan heittämän kukkakimpun. Angela seurustelee Ben-nimisen pojan kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Stephenie Meyer: Houkutus Risingshadow. Viitattu 1.11.2023.
 2. Stephenie Meyer: Aamunkoi Risingshadow. Arkistoitu 6.7.2009. Viitattu 8.4.2009.
 3. Stephenie Meyer: Uusikuu Risingshadow. Viitattu 1.11.2023.
 4. Stephenie Meyer: Epäilys Risingshadow. Arkistoitu 5.7.2009. Viitattu 7.4.2009.
 5. a b c d e f g h Cullen, Esme Twilight Lexicon. Viitattu 6.5.2009. (englanniksi)
 6. Meyer, Stephenie: ”5”, Breaking Dawn. Little, Brown and Company, 2008. (englanniksi)
 7. a b c Meyer, Stephenie: ”16”, Breaking Dawn. Little, Brown and Company, 2008. (englanniksi)
 8. Bryce Dallas Howard Joins The Twilight Saga: Eclipse Comingsoon.net. Arkistoitu 1.8.2009. Viitattu 30.7.2009. (englanniksi)