Jacob Black

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jacob Black
Taylor Lautner näyttelee Jacob Blackia sarjaan pohjautuvissa elokuvissa
Taylor Lautner näyttelee Jacob Blackia sarjaan pohjautuvissa elokuvissa
Luoja(t) Stephenie Meyer
Näyttelijä(t) Taylor Lautner
Ensi-
esiintyminen
Houkutus
Viimeinen
esiintyminen
Aamunkoi
Henkilötiedot
Koko nimi Jacob ”Jake” Black
Ammatti opiskelija
Sukupuoli mies
Ikä 15 (Houkutus)
16–17 (Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi)
Kotipaikka La Push, Washington, Yhdysvallat
Asuinpaikka La Push, Washington, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Billy Black
Sarah Black
Sisarukset Rachel Black
Rebecca Black
Isovanhemmat Ephraim Black (isoisän isä)
Tutut Bella Swan
Edward Cullen
Sam Uley
Quil Ataera
Embry Call
Seth Clearwater
Leah Clearwater

Jacob ”Jake” Black on kuvitteellinen hahmo Stephenie Meyerin fantasiakirjasarjassa Houkutus. Jacob on mukana sarjan jokaisessa osassa. Ensimmäisessä osassa, Houkutuksessa, hän on pelkkä sivuhenkilö, mutta sarjan toisesta osasta alkaen hän nousee suurempaan rooliin ystävystyessään lähemmin Bella Swanin kanssa. Jacob kuuluu Quileute-intiaaniheimoon ja asuu isänsä Billyn kanssa La Pushin intiaanireservaatissa. Monien muiden heimon jäsenten tavoin myös Jacob on ihmissusi. Hän on rakastunut Bellaan ja kilpailee Edward Cullenin kanssa tytöstä. Kirjasarjaan perustuvissa elokuvissa Jacobia esittää Taylor Lautner.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stephenie Meyer kertoi, että Jacobin piti aluksi olla vain henkilö jonka puheista Bella tajuaisi Culleneiden olevan vampyyreja. Meyer kuitenkin piti hahmosta niin paljon, että päätti antaa hänelle isomman roolin seuraavassa kirjassaan ja Meyer kutsuukin Jacobia ”lempilahjaksi, jonka Uusikuu antoi minulle.”

Jacob oli ensimmäinen hahmoni jossa oli sanoinkuvaamatonta elämää enkä voinut antaa hänen olla vain niin pienessä roolissa… Alusta asti, vaikka Jacob esiintyi vain Houkutuksen kappaleessa kuusi, hän oli elävä. Pidin hänestä. Enemmän kuin olisi pitänyt, koska hän oli niin pienessä osassa.

Meyer kirjoitti virallisille sivuilleen, että Jacobin ilmestyessä vakihahmoksi Uusikuuhun, Meyer palasi takaisin Houkutukseen, jota hän editoi samaan aikaan ”kuljettaen Jacobin ja hänen isänsä Houkutuksen läpi paremmin.”

Rooli kirjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Houkutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jacobilla on vain pieni rooli sarjan ensimmäisessä kirjassa. Hän on Bellan isän ystävän, Billyn poika. Bella kuulee Jacobilta tämän heimon vanhan legendan ja sen miten se liittyy Cullenien perheeseen. Vampyyrit ja heimo ovat vanhoja vihollisia. Jacob pitää kovasti Bellasta.

Uusikuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edward jättää Bellan ja muuttaa pois perheensä kanssa ja silloin Bella ystävystyy syvemmin Jacobin kanssa. Heistä tulee hyviä ystäviä, jopa parhaita ystäviä. Jacob ja osa heimon pojista muuttuvat ihmissusiksi alueella olevien vampyyrien vaikutuksesta.

Jacob pelastaa Bellan, joka lähes hukkuu ollessaan kalliosukeltamassa. Edward palaa ja sopii Bellan kanssa. Hän myös muistuttaa Edwardia vanhasta sopimuksesta, jonka mukaan he eivät saa luoda uusia vampyyreitä.

Epäilys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jacob kieltäytyy näkemästä Bellaa ja vastaamasta hänen soittoihinsa, koska on vihoissaan Bellalle joka otti Edwardin takaisin. Jacob tunnustaa Bellalle rakastavansa häntä ja lopulta Bellakin ymmärtää rakastavansa Jacobia. Hän valitsee kuitenkin Edwardin.

Jacob ja Cullenit kukistavat yhdessä Victorian, joka vainoaa Bellaa, ja tämän luomat vampyyrit. Kirjan epilogi on kirjoitettu Jacobin näkökulmasta, hän on vihoissaan Bellan päätöksestä muuttua vampyyriksi ja siitä, että hän valitsi Edwardin. Hän karkaa kotoaan, jotta saisi olla rauhassa.

Aamunkoi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bellan ollessa raskaana Jacob yrittää piristää häntä ja Renesmeen synnyttyä hän leimaantuu (ihmissusi löytää tahattomasti sielunkumppaninsa) tähän. Jacobin ja Rosalien välit ovat kirjassa kireät ja he kutsuvatkin toisiaan useilla pilkkanimillä, mutta lopulta heidät yhdistää Renesmee, johon molemmat ovat kiintyneet. Jacob jättää laumansa, koska lauma pitää Renesmeetä vaarana muille ja päättävät tuhota lapsen. Renesmeen synnyttyä lauma tulee Cullenien luokse tappamaan lasta mutta, koska Jacob on leimautunut Renesmeehen lasta ei voi tappaa. Jacob ja hänen laumansa ovat Culleneiden puolella kun Volturit aikovat tuhota Renesmeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.