Cameron Bright

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cameron Bright
Syntymäaika 26. tammikuuta 1993 (ikä 22)
Syntymäpaikka Victoria, Kanada
Aktiivisena 2000-
Oikea nimi Cameron Douglas Bright
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb

Cameron Douglas Bright (s. 26. tammikuuta 1993 Victoria, Kanada) on kanadalainen näyttelijä. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Godsend (2004), Birth (2004), Running Scared (2005), Thank You for Smoking (2005), X-Men – viimeinen kohtaaminen (2006) ja Ultraviolet (2006). Hän näyttelee Alecia vuoden 2009 elokuvassa Twilight – Uusikuu ja vuonna 2010 sen jatko-osassa Twilight – Epäilys. Hän jatkaa rooliaan Alecina elokuvasarjan viimeisessä kaksiosaisessa päätöselokuvassa Twilight – Aamunkoi, mutta hän esiintyy vain toisessa osassa. Elokuvat perustuvat Stephenie Meyerin romaaneihin Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bright syntyi Victoriassa, Kanadassa. Hän on saanut toisen nimensä "Douglas" hänen äidinpuoleisen isoisänsä mukaan. Brightilla on arpi kulmakarvassaan jonka hän sai jo taaperona, kun hänen veljensä jahtasi häntä ympäri ruusupensasta. Brightilla on kaksi koiraa ja yksi kissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brightin ensimmäinen näyttelemiseen liittyvä työ tapahtui Telusin mainoksessa, joka pian johti pieneen rooliin televisiosarjassa Higher Ground. Tämän jälkeen hän esiintyi useissa eri televisioelokuvissa, kuten vuonna 2000 valmistuneessa televisioelokuvassa The Christmas Secret, jaksossa Night Visions.

Hänen ensimmäinen tunnettu elokuvansa on The Butterfly Effect. Tämän jälkeen Brightin merkittävä rooli oli elokuvassa Godsend, jossa nähtiin myös Robert De Niro; elokuva julkaistiin huhtikuussa vuonna 2004. Seuraavassa elokuvassaan, Birth hän esitti kymmenen vuotiasta poikaa. Elokuvassa oli mukana myös Nicole Kidman. Kaksi kohtausta elokuvassa kiinnitti kovasti arvostelijoiden huomion Brightiin. Yhdessä kohtauksessa Brightin ja Kidmanin roolit suutelevat ja toisessa he jakavat kylpyammeen. Kylpyamme - kohtauksessa kumpikaan ei ollut oikeasti alasti, vaikka tätä ei silloin vielä tiedettykään.

Bright oli ehdolla Klaus Baudelairen rooliin elokuvaan Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja. Brightin seuraavat roolit olivat vuonna 2006 elokuvissa Thank You for Smoking, Ultraviolet, ja toimintatrillerissä nimeltä Running Scared (pääosassa Paul Walker). Hän esiintyi myös elokuvassa X-Men - viimeinen kohtaaminen roolissa nimeltä Leech.

Hän esiintyi 4400-televisiosarjan jaksossa "The Wrath Of Graham". Hän esitti yläkoulun oppilasta nimeltä Graham Holt, joka kehittää kyvyn alettuaan pistää suoneensa Promiciniä.

Bright esittää vuonna vuonna 2009 Alec-vampyyriä Stephenie Meyerin luoman kirjasarjan toiseen osaan perustuvassa elokuvassa Twilight – Uusikuu. Hän jatkaa rooliaan Alecina elokuvan jatko-osassa Twilight – Epäilys (2010). Viimeisen kerran Bright esittää Alecin roolia elokuvasarjan kaksiosaisessa päätöselokuvassa Twilight – Aamunkoi, mutta näyttelee vain toisessa osassa.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2000 The Christmas Secret Nuori Jerry Televisioelokuva
Higher Ground Nuori Peter TV-sarja, 1 jakso
2002 Shadow Realm Tim Televisioelokuva
Dark Angel Johnny TV-sarja, 1 jakso
Lone Hero Kid
My Brother's Keeper Nuori Ellis Televisioelokuva
2004 Perhosvaikutus Tommy Miller 7-vuotiaana
Birth Nuori Sean
Godsend Adam Duncan
2005 Tähtiportti Orlin televisiosarja
Thank You for Smoking Joey Naylor
2006 X-Men – viimeinen kohtaaminen Leech
Ultraviolet Six
Running Scared Oleg
2007 4400 Graham Holt televisiosarja
Joulu Ihmemaassa Danny Saunders
Normal Brady
Juno RPG Nerd
2009 An American Affair Adam Stafford
Walled In Jimmy 16-vuotiaana
Twilight – Uusikuu Alec
2010 11:11 Zero Päärooli
Twilight – Epäilys Alec
2012 Twilight – Aamunkoi osa 2 Alec Elokuvasarjan viimeinen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]