Dark Angel

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee televisiosarjaa. Artikkeli yhtyeestä, katso Dark Angel (yhtye).
Dark Angel
Sarjan alkuteksteissä esiintyvä logo
Sarjan alkuteksteissä esiintyvä logo
Tyyli Draama
Science fiction
Kestoaika 42 minuuttia
Luoja(t) James Cameron
Charles H. Eglee
Pääosissa Jessica Alba
Michael Weatherly
John Savage
Valarie Rae Miller
Richard Gunn
J. C. MacKenzie
Jensen Ackles
William Gregory Lee
Ashley Scott
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko FOX
Esitetty 3. lokakuuta 2000 – 3. huhtikuuta 2002
Jaksoja 42
Aiheesta muualla
IMDb

Dark Angel on palkittu ja kulttistatuksenkin saanut toimintaa, scifia ja cyberpunkia yhdistelevä tieteistelevisiosarja, josta tehtiin kaksi tuotantokautta vuosina 2000–2002. Sen taustalta löytyvät vastaavat tuottajat Charles H. Eglee (L.A. Law, NYPD Blue, Konnankoukkuja kahdelle) ja James Cameron, joiden ideoima koko sarja oli.

Sarjassa seurataan kuinka hallituksen geneettisesti parantelema Max yrittää paeta takaa-ajajiaan ja löytää kadonneet kanssasisarensa ja -veljensä. Apunaan hänellä on Logan Cale, idealistinen cyber-toimittaja, joka pyrkii taistelemaan Amerikassa vallitsevaa korruptiota ja sortojärjestelmää vastaan.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan päähenkilö Max – tunnetaan myös koodina X5-452 (Jessica Alba) – on geneettisesti manipuloitu ja synnytetty ja koulutettu valtion salaisessa sotilastukikohdasta, jossa on jalostettu tehokkaita sotilaita. Max yhdessä muiden sotilaiden kanssa kuitenkin pakeni tukikohdasta jo lapsena. Sarjassa seurataan nuorta Maxia maailmantuhonjälkeisessä Seattlessa, jossa hän yrittää elää polkupyörälähettinä ystäviensä kanssa pakoillen valtion agentteja, jotka edelleen yrittävät napata paenneita lapsisotilaita.

Max[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maxin DNA:han on sekoitettu kissan DNA:ta, ja sen ansiosta Max on ketterämpi, nopeampi, vahvempi ja hän näkee paremmin kuin tavalliset ihmiset. Maxin ja muiden kanssasisartensa ja -veljiensä tunnistettavin merkki on niskassa oleva viivakooditatuointi. Max pystyy olemaan veden alla normaalia ihmistä kauemmin.

Max on töissä Jam Pony -nimisessä polkupyörälähettikeskuksessa ystävänsä Cindyn kanssa. Max ihastuu Logan Caleen, jonka avulla hän saa tietoja kanssasisaristaan ja -veljistään. Vastapalveluksena Max auttaa Logania monissa vaarallisissa tehtävissä.

Max ajaa mustalla Kawasaki Ninjalla. Maxin pahin vihollinen toisella tuotantokaudella on Ames White, joka yrittää tappaa Maxin ja muut transgeeniset.