Ashley Scott

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ashley Scott
Ashley Scott new.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Ashley McCall Scott
Syntynyt13. heinäkuuta 1977 (ikä 43)
Yhdysvallat Metairie, Louisiana
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit Asha Barlow
(Dark Angel)
Metsästäjätär
(Batmanin tytär)
Emily Sullivan
(Jericho)
Aiheesta muualla
www.ashleyscott.com
IMDb
Elonet

Ashley McCall Scott (s. 13. heinäkuuta 1977 Metairie, Louisiana) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja entinen malli.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen näyttelijänuraansa Scott loi uran mallina. Hän esiintyi aktiivisesti vaatekuvastoissa ja kiersi muotinäytöksissä muun muassa Miamissa, Pariisissa ja Lontoossa. Hänen kuviaan julkaistiin muun muassa lehtien Women's Wear Daily, Us Weekly ja Cosmogirl sivuilla.

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luvun alussa Scott siirtyi näyttelemiseen. Ensimmäinen täyspitkä elokuva, josta hän sai osan, oli Steven Spielbergin ohjaama A.I. – Tekoäly, joka sai ensi-iltansa vuonna 2001. Hän esitti elokuvassa pientä roolia, hahmoa nimeltä Gigolo Jane. Samana vuonna hän teki ensimmäisen isomman roolinsa televisiosarjassa Dark Angel, jossa hän näytteli sarjan toisen kauden ensimmäisestä jaksosta alkaen. Scott esitti sarjassa Asha Barlow'n roolia yhteensä kymmenessä jaksossa. Vuonna 2002 hän sai pääroolin sarjasta Batmanin tytär (Birds of Prey), joka perustui löyhästi DC Comicsin sarjakuvaan Birds of Prey. Scott esitti sarjassa Batmanin ja Kissanaisen tytärtä Helena Kylea, supersankaria nimeltä Metsästäjätär. The WB -kanava lopetti sarjan tuotannon kolmentoista jakson jälkeen.

Batmanin tyttären jälkeen Scott on esiintynyt monissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat S.W.A.T. (perustuu 1970-luvun televisiosarjaan), Walking Tall (perustuu vuonna 1973 ilmestyneeseen elokuvaan Lahjomaton sheriffi, alkuperäiseltä nimeltään Walking Tall) ja Pinnan alla. Vuodesta 2006 hän esitti Emily Sullivanin roolia CBS-kanavan draamasarjassa Jericho, joka lopetettiin vuonna 2008, kahden tuotantokauden jälkeen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scott oli vuodesta 2004 vuoteen 2008 naimisissa tuottaja Anthony Rhulenin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]