Noot Seear

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noot Seear
Syntymäaika 5. lokakuuta 1983 (ikä 34)
Syntymäpaikka Kanadan lippu Vancouver
Aktiivisena 2001–
Oikea nimi Renata Seear
Muut nimet Nooty
Ammatti malli, näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb

Noot Seear (oik. Renata Seear, s. 5. lokakuuta 1983 Vancouver, Kanada) on kanadalainen malli ja näyttelijä.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seear aloitti malliuransa kotikaupungissaan vuonna 1996. Vuonna 1997 hän muutti New Yorkiin tarkoituksenaan kehittää uraansa eteenpäin. Seearin ensiesiintyminen catwalkilla tapahtui syyskuussa 1998 New Yorkin muotiviikoilla, missä olivat mukana myös Calvin Klein, Daryl K ja Ralph Lauren.

Seear on näyttäytynyt mainontakompanioissa kuten Chanel, Giorgio Armani, Kenzo Takada, Pantene Pro-V, Ralph Lauren Polo Jeans, Kenneth Cole, Neiman Marcus, Alberta Ferretti, Rolex ja Yves Saint-Laurent. Vuonna 1998 Seear oli mallina Yves Saint-Laurentin mainoksessa ja hän esitti Mona Lisaa, työ pohjautuu kuuluisan taiteilijan Leonardo da Vincin maalaukseen.

Seear on ollut joidenkin lehtien etukannessa, kuten Elle Germany, Amica, D ja Vogue Nippon ja kuvia ovat ottaneet muun muassa Patrick Demarchelier, Mario Sorrenti sekä Paolo Roversi. Hän on myös kävellyt runway-näytöksissä monille suunnittelijoille kuten Balenciaga, Lanvin, Karl Lagerfeld, Alexander Wang, Proenza Schouler, Ralph Lauren, Diane von Furstenberg, Givenchy, Chanel ja Alexander McQueen.

Näyttelijän ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seear näytteli Heidiä vuonna 2009 ilmestyneessä elokuvassa Twilight – Uusikuu, joka on jatko-osa vuonna 2008 ilmestyneelle elokuvalle Twilight – Houkutus. Kyseiset elokuvat perustuvat Stephenie Meyerin luoman Houkutus-kirjasarjan ensimmäiseen ja toiseen osaan; Houkutus ja Uusikuu.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Huomioita
1999 Cold Squad Cindy TV-sarja, 1 jakso
2001 Head Over Heels CK girl
2006 Whistler Holy TV-sarja, 1 jakso
2007 Kaya Kissing model TV-sarja, 1 jakso
2009 Twilight – Uusikuu Heidi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]