Forks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Forks

Koordinaatit: 47°57′4″N, 124°23′5″W

Valtio Yhdysvallat
Osavaltio Washington
Piirikunta Clallam
Hallinto
 – Pormestari Nedra Reed
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 8,1 km²
 – Josta vettä 0,0 km² (0 %)
Korkeus 91 m
Väkiluku (2000) 3 120
 – Väestötiheys 386,1 as./km²
Aikavyöhyke PST (UTC-8)
Lempinimi: Logging Capital of the World

Forks on Yhdysvaltain Washingtonin osavaltion Clallamin piirikunnassa sijaitseva kaupunki. Yhdysvaltain vuoden 2000 väestönlaskennassa sen väkiluvuksi laskettiin 3 120 ihmistä. Yhdysvaltain vuoden 2010 väestönlaskennassa väkiluku oli 3532 ihmistä. Forks on saanut nimensä sen lähistöllä sijaitsevien jokien, Quillayuten, Bogachielien, Calawahin ja Sol Ducin, joenhaarojen (engl. forks) mukaan. Kaupunki muodostettiin 28. elokuuta vuonna 1945. Useiden vuosien ajan kaupunkia on työllistänyt muun muassa puutavarateollisuus. Kaupungin nykyinen pormestari on Nedra Reed.[1]

Yhdysvaltalaisen kirjailijan Stephenie Meyerin luoma suosittu Houkutus-nuortenkirjasarja sijoittuu Forksin kaupunkiin. Sarjan suosio on lisännyt turismia kaupunkiin, ja kaupunkilaiset ovat alkaneet esimerkiksi myydä sarjaan liittyviä tuotteita sekä järjestää Houkutus-aiheisia kiertokäyntejä Forksissa ja sen lähialueilla.[2] Houkutus-sarjan kunniaksi kaupungissa vietetään lisäksi vuosittaista Stephenie Meyer Day -päivää 13. syyskuuta, sarjan päähenkilön Bella Swanin syntymäpäivänä.[1] Forksin lähellä sijaitsee myös Olympicin kansallispuisto, joka tuo osaltaan turismia kaupunkiin.

Forksin keskustaa vuonna 2007
Forksin keskustaa vuonna 2007. Stephenie Meyerin luoma Houkutus -kirjasarja on vaikuttanut myös Forksin kaupunkiin. Esimerkiksi sarjan kunniaksi kaupungissa vietetään vuosittaista Stephenie Meyer Day -päivää 13. syyskuuta, sarjan päähenkilön Bella Swanin syntymäpäivänä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Fans of "Twilight" vampire series pump new blood into Forks The Seattle Times. Viitattu 30.3.2009. (englanniksi)
  2. Visitors flock to timber town for Twilight's magic Yahoo News. Viitattu 21. maaliskuuta 2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Forks.