Until I Get You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Until I Get You
(Maxi-Single)

Hanoi Rocks
EP-levyn Until I Get You (Maxi-Single) kansikuva
Kansikuva on sama "7 singlessä ja maksisinglessä.
EP-levyn tiedot
 Nauhoitettu  6.-19. maaliskuuta 1983
 Julkaistu 12. elokuuta 1982
 Tuottaja(t) Hanoi Rocks
 Tyylilaji rock, hard rock, glam rock, punk
 Kesto 11.40
 Levy-yhtiö Johanna, Lick
Hanoi Rocksin muut julkaisut
Malibu Beach
1983
Until I Get You
(Maxi-Single)

1983
Mental Beat
1983

Until I Get You on suomalaisen Hanoi Rocksin toinen 12" maksisingle, joka julkaistiin 12. elokuuta 1983 yhdessä Englannin 7" singlen Until I Get You / Tragedy ja Suomen 7" singlen Until I Get You / Rebel On The Run kanssa. Britanniassa Lick-merkiltä julkaistu maksisingle on muuten sisällöltään sama kuin tämä samana päivänä julkaistu single, mutta siinä on kolmantena kappaleena Oriental Beat-albumin nimikappale Oriental Beat. Suomen Johannan maksisingle on taas aivan samanlainen kuin Lickin julkaisema, mutta siinä on kolmantena kappaleena Sailing Down The Tears.

7" ja 12" single ovat julkaistu yhtyeen kolmannelta toukokuussa 1983 ilmestyneeltä Back to Mystery City -albumilta mainostamaan tätä. Näin ollen singlejen sisältö on nauhoitettu samassa paikassa kuin Back to Mysteri City eli Park Gate-studiossa Hastingsissä. Kappaleet on miksattu Scorpio Sounds-studiossa. Ainoastaan kappale Tragedy ei ole Back to Mystery City-albumilta, vaan ensimmäiseltä albumilta Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks.

Singlen ja maksisinglen julkaisu sijoittuu yhtyeen läpimurron alkuun. Elokuun 12. päivä oli suuri Hanoi Rocks-julkaisutapahtuma, koska silloin Isossa-Britanniassa ilmestyi myös kaikki yhtyeen kolme ensimmäistä albumia Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks, Oriental Beat ja Self Destruction Blues. Kaksi kuukautta aiemmin kesäkuussa ilmoitettiin Hanoi Rocksin miljoonasopimuksesta CBS:n kanssa. Sopimus oli suurempi kuin Twisted Sisterin.

Maksisinglen ja singlen kuvat on ottanut Fin Costello ja itse levyn ulkoasun suunnitteli Hillary Goodwright. Kannessa olevan Hanoi Rocks–logon on suunnitellut Philip Cox. Levyn tuottajana on itse koko yhtye.

 • Until I Get You

McCoy sävelsi tämän kappaleen yhtyeen managerin Seppo Vesterisen asunnossa Kasarmikadulla Helsingissä. McCoy inhosi kappaletta, mutta Razzle piti kappaleesta ja halusi sen levylle. Lopulta myös McCoy ihastui itse tekemäänsä kappaleensa. Kappale on eräänlainen balladi ja kertoo hyvin Hanoi Rocksin omatyylisestä melodisesta hard rockista ja glam rockista. LA Guns teki kappaleesta coverin albumilleen Rips the Covers Off vuonna 2004.

 • Tragedy

Tästä kappaleesta tuli yksi Hanoi Rocksin legendaarisimmista ja suosituimmista. McCoy sävelsi tämän Tukholman metrossa 15–16-vuotiaana. Kappale kertoo nuoren ensirakkaudesta, joka tuntuu ikuiselta ja koko loppuelämän kestävältä. Seurustelun poikkimennessä maailma tuntuu romahtavan. Kappaleessa on erittäin voimakas punkin vaikutus. Tämä on itse asiassa punk-kappale, mutta siihen yhdistyy Hanoi Rocksin melodinen balladityyli, johon Michael Monroen laulutyylillä on erityinen vaikutus.

 • Oriental Beat

Oriental Beat voi levyllä kuulostaa liiankin yksinkertaiselta, mutta se on yksi Hanoi Rocksin suosituimmista live-kappaleista. Se on muutenkin yksi Hanoi Rocksin historian tunnetuimmista kappaleista. Konsertissa kappale yhdistyi energiseen soittoon ja lavaliikehdintään, joka oli tyypillistä erityisesti alkuperäiskokoonpanolle. Kappale on itämaishenkinen yhtyeen nimen mukaisesti. Kappale on tavallaan yhtyeen nimikappale, koska sanoissa vilahtaa lause Hanoi Rocks every mornin'.

 • Sailing Down The Tears

Andy McCoy kirjoitti tämän kappaleen noin 10 minuutissa. Yhtye piti tästä McCoyn mukaan perinteisestä kappaleesta, mutta Hanoi Rocksin tunnetuimpien kappaleiden joukkoon se ei yllä.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lick-7" single:

 1. Until I Get You – 4:37
 2. Tragedy - 3:54

Kesto: 8 min 01 s

Johanna-7" single:

 1. Until I Get You - 4:37
 2. Rebel On The Run - 2:51

Kesto: 7 min 28 s

Lick-12" Maxi-Single (Iso-Britannia):

 1. Until I Get You – 4:37
 2. Tragedy - 3:54
 3. Oriental Beat - 3:51

Kesto: 12 min 31 s

Johanna-12" Maxi-Single (Suomi):

 1. Until I Get You – 4:37
 2. Tragedy - 3:54
 3. Sailing Down The Tears – 4:09

Kesto: 11 min 40 s

Levyllä soittavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleissa "Until I Get You" ja "Sailing Down The Tears":

Kappaleissa "Oriental Beat" ja "Tragedy":