I Want You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Hanoi Rocksin levystä. I Want You on myös The Beatles -yhtyeen kappale.
”I Want You”
Hanoi Rocks with Andy McCoy
Singlen ”I Want You” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Self Destruction Blues
 Julkaistu marraskuussa 1980
 Tuottaja(t) The Muddy Twins (Andy McCoy ja Michael Monroe)
 Tyylilaji rock, glam punk, punk, glam rock, hard rock
 Kesto 07.41
Muut kannet
I Want You takakansi.jpg Singlen takakansi
Hanoi Rocksin muut singlet

”I Want You”
1980
Tragedy
1981

I Want You / Kill City Kills on marraskuussa 1980 julkaistu suomalaisen rockyhtye Hanoi Rocksin ensimmäinen single ja julkaisu. Singlen kannessa yhtyeen nimenä on Hanoi Rocks with Andy McCoy. Hanoi Rocks solmi levytyssopimuksen Johannan Atte Blomin kanssa marraskuussa 1980, jolloin myös ”I Want You” ilmestyi. Alun perin ”I Want You / Kill City Kills”-singlen piti olla kitaristi ja lauluntekijä Andy McCoyn soolojulkaisu, mutta kun Hanoi Rocks perustettiin toisen kerran elokuussa 1980 singlestä tuli yhtyeen ensimmäinen julkaisu. Single oli ensimmäinen Michael Monroen laulama myyntiin tarkoitettu äänite.

I Want You on itse asiassa ruotsalainen hitti Jag vill ha dig, jonka McCoy vain käänsi englanniksi ja otti kappaleen omiin nimiinsä. Asia selvitettiin myöhemmin oikeudessa. Kill City Kills on McCoyn Ralf Örnin kanssa 16–17-vuotiaana tekemä kappale, joka on saanut innoituksensa Kill City -korttelista. Kill Cityssä monet punkkarit, kuten Hanoi Rocksin McCoy, Nasty Suicide ja Michael Monroe viettivät 15–17-vuotiaina aikaansa. ”Kill City Kills” on alun perin Maukka Perusjätkän albumilla Ennen kolmatta maailmansotaa oleva kappale ”Koske mua”, johon McCoy ja Örn tekivät uudet sanat ja sovituksen. Kummatkin singlen kappaleet julkaistiin vasta kolmannella studioalbumilla ja ainoalla singlekokoelmalla Self Destruction Blues, kun ensimmäinen albumi Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks ilmestyi jo helmikuussa 1981. Singleä ei siis julkaistu markkinoimaan tulevaa albumia, vaan oli vain ensimmäinen näytepala uudesta yhtyeestä ja sen musiikista.

Levyllä soittaa rumpuja Maukka Perusjätkän ja Ralf Örnin yhtyeissä mukana ollut Keimo Hirvonen, vaikkei hän ei kuulunut Hanoi Rocksin jäsenistöön. Rumpaliksi valitulla Gyp Casinolla oli sessio ruotsalaisyhtyeen kanssa Tukholmassa, josta hän ehti käydä studiolla vasta viimeisenä nauhoituspäivinä. Singlen kannen kuvat on ottanut Kari Riipinen. Etukannessa on laulaja Michael Monroe ja takakannessa Andy McCoy. Levy äänitettiin Pitäjänmäellä uudella Photosonic-studiolla. Levyn äänitti Heikki Loukovaara.

Kappaleesta ”Kill City Kills” on huomattavasti myöhemmin julkaistu myös vaihtoehtoinen versio ”Kill City Kills (Namilo remix)” kokoelmalla 4 CD Box, JHNCD 2524, v. 2001. Kyseessä on ensimmäisen äänityspäivän lopuksi tuottaja/äänittäjän levy-yhtiötä varten tekemä raakamiksaus, "raw demo mix".

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. I Want You – 3.14 (säv. Andy McCoy)
  2. Kill City Kills – 4.27 (säv. Andy McCoy, Ralf Örn)

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]