This One’s for Rock’n’Roll

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”This One’s For Rock'N'Roll”
Hanoi Rocks
Singlen ”This One’s For Rock'N'Roll” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Street Poetry
 Julkaistu 8. elokuuta 2007 (radio)
19. lokakuuta 2007 (CDS)
 Tuottaja(t) Hanoi Rocks
 Tyylilaji rock, hard rock, sleaze rock, glam punk
 Kesto 03.44
 Levy-yhtiö Backstage Alliance
Hanoi Rocksin muut singlet
Fashion
2007
”This One’s for Rock’N’Roll”
2007

This One’s for Rock’N’Roll on suomalaisen rockyhtye Hanoi Rocksin seitsemästoista single, joka julkaistiin ensin internetistä ladattavana kappaleena 8. elokuuta 2007. Kappaletta levitettiin myös radiosinglen muodossa eri radioille. Radiosingle muuttui kuitenkin kaupalliseksi, kun sitä alettiin myydä 19. lokakuuta 2007 Hanoi Rocksin Suomen levy-yhtiön Backstage Alliancen juuri perustetussa verkkokaupassa itse pelkänä CD-levynä tai kansikotelon kanssa. Backstage Alliance syntyi Hanoi Rocksin levy-yhtiönä toimineen Wolfgang Recordsin ja Merceedees Tuotannon yhteenliittymästä elo-lokakuussa 2007.

This One's For Rock’N’Roll-lataussingle nousi 16. elokuuta 2007 suoraan Suomen virallisen latauslistan 10. sijalle ja se oli sillä hetkellä korkeimmalle sijoittunut kotimainen uutuus. Sijoitus kesti koko viikon 33, eikä viikolla 34 single enää ollut listoilla.

Kappale arvosteluissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlen ainut kappale "This One’s for Rock’N’Roll" on kunnianosoitus itse rockille ja sen suurimmille nimille. Nyt-liitteen 36. numerossa kappaletta kuvailtiin yleisön suosikiksi. Mesta.net kuvaili kappaletta "maukkaaksi kansanhuudattajaksi", vaikkakin sen arvostelun mukaan kappale olisi tarvinnut "lisää vauhtia ja kiimaa". Kalevan ja Rytmi-lehden toimittaja Antti Ervasti kuvaili taas kappaletta "yhteislauluhoilotukseksi"[1]. Imperiumi.net totesi kappaleesta näin:

»Nyrjähtänyt länkkäritunnari Tootin' Star ja hyvän tuulen tuova This One’s For Rock’n’Roll nousevat myös massasta esiin niinä parempina biiseinä.[2]»

. Elokuun Soundissa kappaleesta kirjoitettiin, että

»Heistä (Andy McCoy ja Michael Monroe) on tullut uskottavia ja luotettavia työmiehiä, jotka voivat julkaista kunnianosoituksen rock’n’rollille (This One’s For Rock’N’Roll) ilman, että se tuntuu kornilta.»

Saksalainen musiikkisivusto Laut.de taas kirjoitti kappaleesta näin:

»"This One's For Rock'n'Roll" - fantastinen ylistyskappale maailman parhaalle musiikille - on levyn pesunkestävä kohokohta. "From Chuck Berry ton the Rolling Stones, from Little Richard to the Ramones", laulaa Michael, eikä tähän ole juuri mitään lisättävää.[3]»

Toiset arvostelut ja kuuntelijat ovat olleet taas sitä mieltä, että kappale on "korni". Esimerkiksi Noise.fi totesi This One's For Rock'N'Roll- ja "Teenage Revolution"-kappaleista näin:

»Sitten on tätä This One’s for Rock n’ Roll- ja Teenage Revolution -tyylisillä perusfraaseilla täytettyä liirumlaarumia, jollaista rokkilevyt ovat 70-luvulta asti olleet väärällään.[4]»

. Myös on moitittu sitä, ettei kappaleen nimi ole mitenkään ainutlaatuinen. Tosin eräissä arvosteluissa on kylläkin kehuttu sisältöä, mutta moitittu nimeä.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. This One’s for Rock’n’Roll – 3.44 (säv. Andy McCoy, san. Michael Monroe)

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]