People Like Me

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”People Like Me”
Hanoi Rocks
EP-levyn ”People Like Me” kansikuva
Yllä: People Like Me -single
Alla: Japanilainen People Like Me -EP
EP-levyn tiedot
 Albumilta Twelve Shots on the Rocks
 Julkaistu 22. huhtikuuta 2002
 Tuottaja(t) The Muddy Twins (Andy McCoy ja Michael Monroe
 Tyylilaji rock, hard rock
 Kesto 02.54
Hanoi Rocksin muut ep-levyt
Don't You Ever Leave Me
1984
”People like me”
2002
A Day Late, a Dollar Short
2002

People Like Me on 22. huhtikuuta 2002 julkaistu suomalaisen Hanoi Rocksin comeback-single ja uudelleen syntyneen yhtyeen ensimmäinen EP ja julkaisu. Kokonaisuudessaan People Like Me on yhtyeen historian 12. single ja kuudes EP. Single on albumilta Twelve Shots on the Rocks, joka julkaistiin 29. marraskuuta 2002. Se menestyi hyvin Suomen singlelistoilla myyden kultaa ja nousi Suomen singlelistan ykköseksi vuonna 2002 viikoilla 17 ja 18.

Itse nimikappale "People Like Me" on Andy McCoyn ja Michael Monroen yhteistyön tulosta. Alun perin kappale on yksi alkuperäisen Hanoi Rocksin viimeisiä demoja vuodelta 1984 ennen rumpali Razzlen kuolemaa ja yhtyeen hajoamista kesällä 1985. People Like Me saatiin kuitenkin lopullisesti valmiiksi vasta vuonna 2002.

Yksi suurimpia syitä Hanoi Rocksin uudelleen syntymiseen oli se, että McCoy salli Monroen tasavertaiseksi kappaleentekijäksi rinnalleen. Suomessa kaupallisen singlen kappaleet olivat "People Like Me", "Lucky" ja "Winged Bull" ja mukana oli myös musiikkivideo nimikappaleesta. Lisäksi julkaistiin Suomessa kappaleet "People Like Me", "Lucky", "Delirious" ja "In My Darkest Moment" sekä musiikkivideon sisältänyt promo-EP, joka ei ollut myynnissä vaan tarkoitettiin radioiden, klubien ja muiden musiikinlevittäjien haltuun. Japanissa kuitenkin julkaistiin markkinoille EP kappaleilla "People Like Me", "Lucky", "Delirious" ja "Are You Lonely Tonight" sekä nimikappaleen musiikkivideolla. "Are You Lonely Tonight" -kappaletta ei julkaistu alkuperäisellä albumilla, mutta uudelleen miksatulla ja täydennetyllä Twelve Shots on the Rocks -albumilta kyseinen kappale löytyy.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki kappaleet Michael Monroe ja Andy McCoyn tuotantoa paitsi "Are You Lonely Tonight" on Willy DeVillen.

People Like Me -single (Akashic Rocks, Suomi) (Victor Records, Japani):

  1. People Like Me - 2:54
  2. Lucky - 3:17
  3. Winged Bull - 4:28
  4. People Like Me (video)

People Like Me -EP (Victor Records, Japani):

  1. People Like Me - 2:54
  2. Lucky - 3:17
  3. In My Darkest Moment - 4:20
  4. Are You Lonely Tonight - 3:09
  5. People Like Me (Video)

Levyllä soittavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]