Don’t You Ever Leave Me

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dont You Ever Leave Me
Hanoi Rocks
EP-levyn Dont You Ever Leave Me kansikuva
Yllä: 12" singlen kansikuva
Alla: 7" singlen kansikuva.
EP-levyn tiedot
 Äänitetty  20. tammikuuta24. maaliskuuta 1984
 Julkaistu elokuussa 1984
 Tuottaja(t) Bob Ezrin
 Tyylilaji rock
 Levy-yhtiö CBS
Hanoi Rocksin muut julkaisut
Underwater World
1984
Dont You Ever Leave Me
1984
People like me
2002

Don't You Ever Leave Me on kolmas Hanoi Rocksin menestysalbumilta Two Steps from the Move vuonna 1984 julkaistu 7" single ja 12" single. Singlet julkaistiin vain CBS:ltä eli pääasiassa vain Isossa-Britanniassa sekä myös Hollannissa.

7-tuumainen single käsitti kappaleet Don't You Ever Leave Me / Oil And Gasoline. Bob Ezrinin tuottama nimikappale "Don't You Ever Leave" on elokuussa Suomessa ja 8. lokakuuta Britanniassa julkaistulta Two Steps from the Move -albumilta ja se julkaistiin alun perin nimellä "Don't Never Leave Me", jonka voi kuulla ensimmäisellä albumilla Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks. Don't Never Leave Me -versiota pidetään huonompana ja roisimpana kuin Don't You Ever Leave Me, jota pidetään Hanoi Rocksin yhtenä parhaimmista kappaleista ja se on yhtyeen hienoimpia balladeja. Ensimmäisellä albumilla punk-tyylisen kappaleen tempo oli liian nopea, eikä se ollut oikeaan sävellajiin kirjoitettu Michael Monroen laulettavaksi. Lauluntekijä ja kitaristi Andy McCoy kommentoi kappaletta Soundissa elokuussa 1984: "No joo, me mokattiin toi biisi aikoinaan niin pahasti että se oli otettava nyt uusiks. Biisinä se on musta helvetin hyvä ja tää versio juuri sellainen kuin alkuperäisen olis pitäny olla.". Sen sijaan "Oil And Gasoline ei alkuperäiselle" LP:lle kuulu. Se kylläkin löytyy albumin remasteroidulta CD-versiolta bonus-raitana. Kappale oltiin julkaistu jo Japanissa syyskuussa 1984 Underwater World-EP:llä, mutta ennen tätä singleä sitä ei ollut julkaistu Euroopassa. Samoin kappaleen voi kuulla kokoelmilla Hanoi Rocks 4 CD Box ja Strange Boys Play Weird Openings sekä Tracks From A Broken Dream. Oil And Gasoline on äänitetty Greenhouse-studiolla ja kappaleessa bassoa soittaa afrofunk-yhtye Osibisan Gregg Brown. Kappaleen tuottajat olivat Andy McCoy, Michael Monroe ja Gregg Brown.

12-tuumainen maksisinglen Don't You Ever Leave Me / Oil And Gasoline / Malibu Beach (Calypso version) "Don't You Ever Leave Me" eroaa albumin ja 7" singlen vastaavasta kappaleesta. Tässä versiossa McCoy puhuu kappaleen puheosuuden espanjaksi ja myös rumpusovitus on erilainen. Maksisinglen kappale tunnetaan nimellä "Don't You Ever Leave Me (12" Version)" ja se löytyy myös albumin remasteroidulta CD-versiolta. Kappale Malibu Beach (Calypso Version) tunnetaan myös nimellä Malibu Beach Nightmare ja alun perin se on julkaistu Malibu Nightmare -nimisenä Love's An Injection -EP:llä toukokuussa 1982 ja nauhoitettu joulukuussa 1981 53 päivän Suomen kiertueen jälkeen vitsillä. Kappale on Finnvox-studiolla nauhoitettu huumoripala ja sillä bassoa soittaa kitaristi Nasty Suicide, koska basisti Sam Yaffa myöhästyi studiosta. Vuonna 1983 albumilla Back to Mystery City ja singlenä julkaistu Malibu Beach on tästä huumorikappaleesta tehty uusi rock-versio, josta tuli sittemmin yhtyeen hitti.

Yhdysvalloissa julkaistiin Epic-levymerkillä myös 12-tuumainen promo-single Don't You Ever Leave Me (Edit)/Boulevard Of Broken Dreams, johon oli koottu Two Steps from the Move -albumin parhaimpia kappaleita. Levy ei tietenkään ollut tarkoitettu kaupalliseen tarkoitukseen, vaan radioissa ja klubeilla soitettavaksi. Kappaleiden oli tarkoitus tehdä yhtyettä, sen musiikkia ja uutta albumia tunnetuksi Yhdysvalloissa sekä pohjustaa yhtyeen Yhdysvaltojen kiertuetta. Yhtye teki ensimmäisen suuren Yhdysvaltojen kiertueensa marras-joulukuussa 1984. Tosin rumpali Razzle kuoli auto-onnettomuudessa 9. joulukuuta Los Angelesissa ja yhtye kääntyi kohti hajoamistaan.

Kesällä 1985 Don't You Ever Leave Me päätyi Puolan singlelistan 5. sijalle. Yhtye oli jo tällöin hajonnut, mutta Hanoi Rocks teki viimeisen kiertueensa Puolassa 9.-19. toukokuuta 1985. Tämän jälkeen yhtye hajosi kesäkuun puolivälissä. Länsimaissa kiertäneelle yhtyeelle Puolan suosio oli outoa, varsinkin kun suosio tuli juuri niihin aikoihin, jolloin yhtyeellä ei enää sisäisesti mennyt hyvin. Puolassa yhtyeestä tuli suosittu 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7" single Don't You Ever Leave Me / Oil And Gasoline (CBS):

  • Don't You Ever Leave Me (Andy McCoy) - 4:06
  • Oil And Gasoline (Andy McCoy/Gregg Brown) - 4:42

12" maksisingle (CBS):

  • Don't You Ever Leave Me - 4:01
  • Oil And Gasoline - 4:42
  • Malibu Beach (Calypso version) (Malibu Beach Nightmare, Malibu Nightmare) - 2:04

Levyllä soittavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleessa Don't You Ever Leave Me:

Kappaleessa Oil And Gasoline:

Kappaleessa Malibu Beach (Calypso Version):