Underwater World

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Underwater World
Hanoi Rocks
EP-levyn Underwater World kansikuva
EP-levyn tiedot
 Äänitetty  20. tammikuuta-24. maaliskuuta 1984
 Julkaistu elokuussa 1984
 Tuottaja(t) Bob Ezrin
 Tyylilaji rock, hard rock, glam rock, punk
 Levy-yhtiö CBS, AAB
Hanoi Rocksin muut julkaisut
Up Around the Bend
1984
Underwater World
1984
Don't You Ever Leave Me
1984

Underwater World on elosyyskuun vaihteessa 1984 julkaistu suomalaisen rockyhtye Hanoi Rocksin single, viides maksisingle ja EP. Julkaisujen nimikappale "Underwater World" on otettu albumilta Two Steps from the Move, joka julkaistiin elokuussa Suomessa ja vasta marraskuussa Britanniassa. Kappale on nauhoitettu muun albumin kanssa samoissa sessioissa New Yorkissa Record Plant -studiolla ja viimeistelty Phase One -studiolla Torontossa. Yhtyeen kappaleiden tekijä kitaristi Andy McCoy kuvaili kyseistä kappaletta elokuun 1984 Soundissa: "Mitä siitä vois sanoo? Se on cool biisi, se svengaa. Teksteistä mä en haluu sanoo mitään. Jokainen voi tehdä omat päättelynsä.". Sittemmin Guns N' Rosesin hittikappale Welcome to the Jungle sai nimensä Underwater World-kappaleen kertosäkeestä, jossa lauletaan: "Welcome to the ocean. Welcome to the sea. Welcome to the jungle. Deep inside of me."

Seitsemäntuumainen single "Underwater World / Shakes" julkaistiin vain Britanniassa. "Shakes"-kappale nauhoitettiin samoissa sessioissa kuin koko Two Steps from the Move -albumi, ja kappaleen tuotti koko albumin tuottaja Bob Ezrin. Kappaletta ei kuitenkaan ole tällä albumilla eikä millään muullakaan Hanoi Rocksin virallisella julkaisulla. Sen sijaan se on vuonna 1989 julkaistulla suomalaisella Hanoi Rocks -kokoelmalla The Collection. Kappale on myös japanilaisilla Hanoi Rocks-kokoelmilla Strange Boys Play Weird Openings ja Story sekä Japanissa ja Britanniassa julkaistulla kokoelmalla Tracks From A Broken Dream.

12-tuumaisen singlen eli maksisinglen "Underwater World / Shakes / Magic Carpet Ride" julkaisi Britanniassa CBS ja Suomessa Atte Blomin AAB. "Magic Carpet Ride" -kappaletta ei ole itse LP:llä Two Steps from the Move, mutta kylläkin sen remasteroidulla suomalaisella vuonna 2001 julkaistulla CD-versiolla. "Magic Carpet Ride" on myös suomalaisella kokoelmalla Hanoi Rocks 4CD BOX. Kappaleen on tuottanut Andy McCoy ja afrofunk-yhtye Osibisan Gregg Brown.

EP eli tuplasingle Underwater World / Oil And Gasoline/ Shakes / Magic Carpet Ride julkaistiin vain Japanissa. "Oil And Gasoline" -kappaletta ei ole alkuperäisellä LP:llä, mutta remasteroidulla CD-versiolla se on. Kappaleen tuottivat Andy McCoy, Michael Monroe ja Gregg Brown, joka soittaa kappaleessa bassoa. Kappaleessa ei soita Monroen ja McCoyn lisäksi muita Hanoi Rocksin jäseniä. Kappale on myös kokoelmilla Hanoi Rocks 4 CD Box ja Strange Boys Play Weird Openings sekä Tracks From A Broken Dream.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7" single (CBS):

  1. Underwater World - 5:19
  2. Shakes

12" single (CBS, AAB):

  1. Underwater World - 5:19
  2. Shakes
  3. Magic Carpet Ride - 4:30

EP (Nippon Phonogram):

  1. Underwater World - 5:19
  2. Oil And Gasoline - 4:42
  3. Shakes
  4. Magic Carpet Ride - 4:30

Levyllä soittavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleissa Underwater World, Shakes ja Magic Carpet Ride:

Kappaleessa Oil And Gasoline: