Ero sivun ”Puuro” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p tyhjö osio
Rivi 17: Rivi 17:
==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
* [http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/puuro-on-perusruokaa-parhaimmillaan Kotiliesi: Puuro on perusruokaa parhaimmillaan]
* [http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/puuro-on-perusruokaa-parhaimmillaan Kotiliesi: Puuro on perusruokaa parhaimmillaan]

==Viitteet==
{{viitteet}}


{{tynkä/Ruoka}}
{{tynkä/Ruoka}}

Versio 29. marraskuuta 2014 kello 12.07

Puuro on yleensä viljasta vedessä tai maidossa keittämällä tehty paksuhko ruoka. Puuroa voidaan tehdä esimerkiksi vehnästä, kaurasta, ohrasta, riisistä tai rukiista. Puuron mausteena käytetään yleisesti suolaa. Puuroon saatetaan joskus lisätä esimerkiksi voita ("voisilmä"), sokeria, hunajaa, maitoa tai siirappia. Riisipuuron päälle ripotellaan usein kanelia. Puurojen lisukkeena voidaan käyttää puurosta riippuen myös esimerkiksi kiisseliä, marja- tai sekahedelmäkeittoa, tuoreita marjoja, marjasosetta tai hilloa. Puuroa syödään perinteisesti aamiaisella, mutta myös lounaalla tai päivällisellä. Varsinkin vispi- tai riisipuuroa tarjotaan usein jälkiruoaksi. Nestepitoista, laihaa puuroa sanotaan velliksi.

Puuro voidaan valmistaa esimerkiksi mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä. Mikroaaltouunissa valmistettavasta puurosta voidaan käyttää esimerkiksi nimitystä mikropuuro ja pikapuuro.

Erilaisia puuroja

Aiheesta muualla

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.