Ero sivun ”SVT World” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 5 Wikidatan sivulle d:q3088150 siirrettyä kielilinkkiä
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 45: Rivi 45:


[[Luokka:Ruotsalaiset televisiokanavat]]
[[Luokka:Ruotsalaiset televisiokanavat]]
[[hy:SVT World]]

Versio 7. huhtikuuta 2013 kello 13.58

SVT World
Tiedosto:SVT World.jpg
Lähetykset alkoivat 1988
Omistaja Sveriges Television AB
Kuvaformaatti 16:9
Maa  Ruotsi
Näkyvyysalue koko maailma
Aiemmin TV4 (1988-1996)
SVT Europa (1997-2008)
Kotisivu svt.se/svtworld (ruotsiksi)
Saatavuus
Antenniverkko
Kanava 22
Satelliitti
Eutelsat 9A
Thaicom 5
Kaapeliverkko
Welho Kanava 326

SVT World, ennen SVT Europa, on suomenruotsalaisille ja ulkoruotsalaisille tarkoitettu televisiokanava, joka on kooste Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien ohjelmatarjonnasta.

SVT World ohjelmatarjontaan kootaan ensisijaisesti kummankin pääkanavan SVT1:n ja SVT2:n ruotsalaiset ohjelmat. Ruotsin ulkopuolella tuotettuja ohjelmia on SVT Worldin ohjelmistossa vähän tekijänoikeudellisista syistä. Pääosa Ruotsin ulkopuolisesta sisällöstä on tuotettu muissa pohjoismaissa. Ohjelmat pyritään lähettämään samanaikaisesti kuin Ruotsissa, mutta jos tämä ei ole mahdollista 48 tunnin aikana Ruotsin lähetyksestä.

Historiaa

SVT World aloitti lähetyksensä vuonna 1988, tuolloin TV4-nimellä ja vain maanpäällisen antenniverkon ja kaapeliverkon välityksellä Etelä-Suomessa. 10. joulukuuta 1997 kanavan näkyvyysalue laajeni satelliittijakelun myötä koko Eurooppaan ja tuolloin kanava sai nimen SVT Europa. Vuonna 2005 kanavan satellittijakelu laajeni Afrikkaan, Aasiaan ja Australiaan. Kanava siirrettiin Suomen digitaaliseen maaverkkoon 1. syyskuuta 2007, kun Suomen maanpäällinen antenniverkosto suljettiin. Analogisten televisiolähetysten aikaan SVT Europa näkyi Etelä-Suomen antenni- ja kaapeliverkoissa ilmaiseksi. Joulukuussa 2009 SVT Europa aloitti IPTV-lähetykset Pohjois-Amerikkaan ja vuoden 2010 alussa kanava vaihtoi nimensä SVT Worldiksi. Keväällä 2012 lähetysalue laajeni IPTV-jakelun myötä koko maailmaan.

Saatavuus

Suomen ulkopuolella kanava näkyy satelliitin ja IPTV:n välityksellä ja on maksullinen. Suomessa SVT World näkyi maksullisena kanavana digitaalisissa antenni- ja kaapeliverkoissa syyskuusta 2007 syyskuuhun 2011, viimeiset kolme vuotta koko Suomessa. SVT World on edelleen saatavilla DNA Welhon verkossa maksullisena kanavana, kanavapaikalla 355. SVT Worldin lähetykset lakkautettiin omalla kanavapaikalla maaverkossa 1. syyskuuta 2011, mistä lähtien Fem ja SVT World jakavat kanavapaikan 5. Femin ohjelmia lähetetään aamuisin sekä illalla parhaaseen katseluaikaan; SVT Worldin ohjelmia myöhäisiltoina, öisin ja päivisin, kun FST5:llä ei ole lähetyksiä. Yhdistelmäkanava Fem/SVT World on ilmainen. Femin ohjelmat näkyvät koko Suomessa, SVT Worldin ohjelmat Etelä-Suomessa ja rannikolla.

Satelliitin kautta kanavaa voi katsella Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa. IPTV-lähetykset ovat maailmanlaajuisiet.

Aiheesta muualla