TapahtumaTV Eveo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eveo
Lähetykset alkoivat 17. joulukuuta 2022
Omistaja Rockway Oy
Maa  Suomi
Näkyvyysalue 98 prosenttia suomalaisista
Kotisivu www.eveo.fi
Saatavuus
Antenniverkko
Digita kanava 17 (kanavanippu E:n alueella)
Kaapeliverkko
DNA kanava 17
Elisa kanava 17
Telia kanava 17

‍TapahtumaTV Eveo on 17. joulukuuta 2022 toimintansa aloittanut tv-kanava.

TapahtumaTV:n ohjelmat keskittyvät ensisijaisesti tapahtumiin ja niihin liittyviin ennakko- ja teemaohjelmiin, -ohjelmasarjoihin sekä koostelähetyksiin tapahtumien kohokohdista. Ohjelmat lähetetään television kanavapaikalla 17 pääsääntöisesti viikonloppuisin.[1]

Kanavan on perustanut Helsingin Vallilassa toimiva, musiikin verkkokoulutuksesta tunnettu[2] Rockway Oy, joka koronavuosina toteutti Keikalla-palvelussaan tapahtumien suoratoistolähetyksiä. Samaa kevyttä tuotantotapaa se pyrkii nyt soveltamaan Eveo-kanavallaan. Aluksi ohjelmaa lähetetään vain määräaikaisen toimiluvan sallimat 12 tuntia viikossa painottuen viikonloppuihin[3]. Rockway on hankkinut oikeudet Seinäjoen Tangomarkkinoiden televisiointeihin Alfa-tv:ltä,[4] joka lopetti toimintansa marraskuussa 2022, kolmisen viikkoa ennen kuin Eveo aloitti lähetykset[5].

Helsingin Sanomien Tero Kartastenpää luonnehti Eveon konseptia ”valtakunnalliseksi paikallistelevisioksi” ja pani merkille joulupäivänä 2022 lähetetyn, Sasu Laukkosen ja Alessandro Karttusen juontaman Menumestarit-ohjelman perustuneen runsaaseen tuotesijoitteluun. Muita alkuvaiheen ohjelmia Eveolla ovat Pasi Kostiaisen kevyen musiikin veteraanien haastattelusarja Starat, kooste Tampereella pidetystä Auto- ja liikennegaalasta sekä kansanmusiikkiesitykset ja Jari Sillanpään joululaulut. Eveon aikeissa on myös lähettää liike-elämän tapahtumista, kuten Yrittäjäfoorumista ja Business Fight Helsingistä. Muita vuodeksi 2023 luvattuja ohjelmia ovat Iskelmämestari-laulukilpailu, Laulutehdas ja Maailman onnellisin kansa. Kanava aikoo jatkaa myös Alfa-tv:ltä tuttuja frisbeegolf-kisalähetyksiä.[1][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Seppänen, Mika: Uusi tv-kanava aloittaa Suomessa 13.12.2022. Iltalehti.
  2. Uusi jäsenetu: Rockway musiikkiopetuksen verkkopalvelu Insinööriliitto. Viitattu 6.1.2023.
  3. Juuti, Mikko: Suomeen ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa uusi tv-kanava, joka esittää poikkeuksellista sisältöä. Ilta-Sanomat, 28.12.2022. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 29.12.2022.
  4. a b Kartastenpää, Tero: Televisioon ilmestyi uusi kanava, jossa yritetään, kokataan – ja kuullaan Jari Sillanpäätä. Helsingin Sanomat, 28.12.2022. Artikkelin maksullinen verkkoversio. Viitattu 28.12.2022.
  5. Topelius, Taneli: AlfaTV:n lähetys loppui – viimeisenä esitettiin rahankeräysohjelma Ilta-Sanomat. 28.11.2022. Viitattu 28.12.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.