Discovery Channel

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Discovery Channel
Lähetykset alkoivat17. kesäkuuta 1985
OmistajaDiscovery Communications
Kuvaformaatti16:9 (HDTV) tai 4:3
KatsojaosuusLaskua 0,4 % (2014, Finnpanel)
MaaYhdysvaltain lippu Yhdysvallat
PääkonttoriSilver Spring, Maryland
Kotisivuwww.discovery.fi
Saatavuus
Antenniverkko
Digita (maksullinen tv-palvelu)Kanava 44
Satelliitti
Canal DigitalKanava 11
Kaapeliverkko
ElisaKanava 56
DNA WelhoKanava 100
TeliaKanava 251 (toisin muissa kanavapaikoissa)
IPTV (ADSL)
ElisaSuomen lippu IPTV
MaxivisionSuomen lippu IPTV

Discovery Channel (puhekielessä usein myös pelkkä Discovery) on dokumenttiohjelmien tuotantoyhtiö, jonka perusti John Hendricks 17. kesäkuuta 1985. Lisäksi Discovery ylläpitää viittä omaa kansainvälistä kanavaansa: Discovery Channel, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Animal Planet ja teräväpiirtoinen Discovery HD. Discovery tunnetaan dokumenttiohjelmistaan, jotka käsittelevät niin historiaa, nykypäivää, kuin tulevaisuuttakin. Aiheet voivat olla hyvin teknisiä tai esimerkiksi luontoon liittyviä. Kanava on vuosituhannen vaihteen jälkeen siirtynyt lähes täysin tosi-tv -formaattiin.

Ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Discovery Channel toimii 220 maassa.lähde?

Suomessa Discoveryn kanavia välitetään kaapeliverkossa ja satelliitin kautta. Kaikki ohjelmat on tekstitetty tai puhuttu suomeksi. 1. syyskuuta 2007 lähtien kanavista yhtä on välitetty myös Suomen digitaalisessa antenniverkossa. Kanavat ovat maksullisia. Discoveryn tuottamia sarjoja ja ohjelmia on nähty Suomessa myös ilmaisilla pääkanavilla. Näitä ovat olleet muun muassa MTV3:lla Myytinmurtajat, Nelosella American Chopper ja Jimillä Miami Ink, London Ink, American Hotrod ja Likaiset työt. Discoveryn ohjelmia nähdään Suomessa myös maksuttomilla TV5 ja Kutonen -kanavilla, jotka ovat Discoveryn tytäryhtiön Discovery Networks Finlandin omistamia.

Discoveryn kaikki kanavat maailmalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähetysajat ja muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Discovery lähetti ohjelmaa kello 18–05 (vuosina 1985–2002) ja vuosina 2002–2005 kello 18–00 tai vaihdellen. 29. elokuuta 2005 alkaen Discovery Channel on lähettänyt ohjelmaa ympäri vuorokauden. Kanava tunnettiin myös nimellä The Discovery Channel aloittaessaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]