Myrskynmetsästäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Myrskynmetsästäjät
Storm Chasers
Storm Chasers.jpg
Tyyli Tosi-TV
Dokumentti
Kestoaika 43 minuuttia
Luoja(t) Didier Rachou
Pääosissa Sean Casey
Joshua Wurman
Reed Timmer
Alkuperämaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Discovery Channel
Suomi Discovery Channel
Esitetty 17. lokakuuta 2007 – jatkuu edelleen
Jaksoja 20
Aiheesta muualla
IMDb

Myrskynmetsästäjät (engl. Storm Chasers) on yhdysvaltalainen dokumentaarinen tosi-TV-sarja, jonka ensi-ilta oli Discovery Channel-kanavalla 17. elokuuta 2007. Ohjelma seuraa joukkoa myrskybongareita, jotka jahtaavat tornadoja Yhdysvaltojen Keskilännessä, Tornado Alley:lla, kuvaten ja keräten tietoja niistä. Sarjasta on tullut kolme tuotantokautta, ensimmäisessä neljä jaksoa, toisessa ja kolmannessa kahdeksan jaksoa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen kauden TIV

Tiimin vetäjä on maineikas ilmatieteilijä Joshua Wurman, jonka tehtävänä on kerätä tietoja tornadoista parantaen tornadojen ennustettavuutta ja hälytysjärjestelmää. Muita jäseniä kaudella 2007 olivat Herb Stein (DOW:in ajaja), Mara McFalls (navigoija/journalisti), Justin Walker (navigoija/meteorologi), Danny Cheresnick (DOW:in navigoija/meteorologi) ja Karen Kosiba (DOW:in navigoija/meteorologi). Kaudella 2008 olivat mukana Joshua Wurmanin lisäksi Justin Walker (navigoija/meteorologi) ja hänen vaimonsa Hannah (ajaja) ajaa PROBE 1:ssä, Danny Cheresnick (navigoija) ja Aaron Rupert (ajaja) scout-ajoneuvossa. TVN-ajoneuvon miehistöön kuuluvat Reed Timmer (myrskybongari/meteorologi), Joel Taylor (ajaja/meteorologi) ja Chris Chittick (valokuvaaja/anturiteknikko).

Doppler On Wheels

TIV eli Tornado Intercept Vehicle on auto, joka on vahvistettu metalli- ja teräslevyin ja sillä voi ajaa tornadon sisään jonka tuulennopeus on maksimissaan 60 m/s. Sitä johtaa Imax-kuvaaja Sean Casey. Tällä Casey voi kuvata tornadoa hyvin läheltä ja samalla kerätä tietoa autoon asennetuilla antureilla Joshua Wurmanille. TIV:iä ajaa Ronan P. Nagle ja sitä navigoi Byron Turk. Sarjan toisessa kaudessa käytetään TIV2:sta joka on ensimmäisen kauden TIV:iä kehittyneempi versio. Toisin kuin ensimmäisen kauden TIV, TIV2 on nelivetoinen, eikä juutu mutaan. TIV2:ssa on myös järeämmät suojat. Tosin TIV2 osoittautui mekaniikaltaan epäluotettavaksi ja rikkoutui usein tien päällä.

DOW eli Doppler On Wheels on ajoneuvo, johon on asennettu dopplertutka ja sitä johtaa Joshua Wurman. DOW:issa on laitteet joilla seurataan ympäröivää säätä ja nähdään onko tornadoja lähettyvillä. Sieltä käsin Wurman antaa ohjeet muille tiimeille ja onkin koko projektin tärkein osa turvallisuuden kannalta.

Näiden lisäksi tietoa keräävät instrumenttianturit, jotka lasketaan tornadojen reitille keräämään tietoa ja videokuvaa tornadon alimmasta osasta. Näitä kuljettavat alkuperäinen scout-ajoneuvo ja uudet PROBE- ja TVN-ajoneuvot.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]