Dina (televisiokanava)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dina
Lähetykset alkoivat 2006
Lähetykset loppuivat 15. huhtikuuta 2015 kello 18.00
Omistaja Forum Virium Helsinki
Tunnuslause Helsingin seudun yhteisöllinen ja urbaani paikallistelevisio.
Aiemmin DINA,
Stadi.TV
Kotisivu stadi.tv [vanhentunut linkki]
Saatavuus
Kaapeliverkko
DNA Welho Kanava 71
Dinan logo vuosina 2010–2015

Dina oli vuosina 2006–2015 toiminut yhteisöllinen televisiokanava Helsingissä kaupunkilaisilta kaupunkilaisille.[1] Kanavalla näytettiin kaupunkilaisten kuvaamien videoiden lisäksi oman toimituksen ja yhteistyökumppaneiden tekemiä ohjelmia.

Dina oli monikanavainen media ja sitä pystyi verkon ja mobiililaitteiden lisäksi seuraamaan omalla ohjelmapaikallaan pääkaupunkiseudulla televisiosta DNA Welhon kaapeliverkossa kanavapaikalla 71.

Verkkopalveluun pystyi kuka tahansa lataamaan oman ohjelmansa muiden katsottavaksi. Dina oli voittoa tavoittelematon toimija ja kaiken materiaalin julkaiseminen oli täysin ilmaista. Dina oli monivuotinen projekti, joka eli ja kehittyi jatkuvasti.

Dinan oma toimitus teki juttuja paikallisesti kiinnostavista aiheista. Toimitus teki kanavalle useita sarjoja ja ajankohtaisohjelmia, joiden aihepiirit koskettivat kaupunkilaisia laidasta laitaan.

Dina edisti audio-visuaalisen alan ruohonjuuritason kulttuuria aktiiviseen ja yhteisölliseen toimintaan. Tavoitteena oli auttaa, rohkaista ja opettaa kaupunkireporttereja, tarinan kertojia ja videokuvaajia kehittämään itse omaa toimintaansa ja jakamaan osaamistaan eteenpäin.

Kanavan ohjelmistoon kuuluivat muun muassa ohjelmat Stadi.ON, Päätöksen äärellä ja Panorama.

Dinan taustalla olivat mediakulttuuriyhdistys m-cult, Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupunki. Forum Virium Helsinki toimi palvelun vastaavana tuottajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dina-kanavan lähetykset ovat päättyneet DNA. 17.4.2015. Viitattu 30.10.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]