Liv

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liv
Liv logo.png
Lähetykset alkoivat 14. helmikuuta 2009
Omistaja Sanoma Media Finland / Nelonen Media
Kuvaformaatti 16:9
Katsojaosuus Nousua 2,7 % (2013, Finnpanel)
Tunnuslause Väriä elämään
Maa Suomen lippu Suomi
Korvasi kanavan YLE TV1+
Kotisivu www.livtv.fi
Saatavuus
Antenniverkko
Digita Kanava 8
Satelliitti
Canal Digital Kanava 10
Kaapeliverkko
DNA Welho Kanava 8
Elisa Kanava 8
Anvia Kanava 8
IPTV (ADSL)
Maxivision Viihde
Elisa
Livin logo vuosina 2009-2013.

Liv (lyhenne sanoista lifestyle, inspiraatio, viihde) on suomalainen lifestyle-painotteinenselvennä, kaupallinen televisiokanava. Kanavan kohderyhmä on pääosin naiset; noin 73 prosenttia katsojista on naisia.[1] Liv aloitti toimintansa kaapeli- ja satelliittiverkoissa 14. helmikuuta 2009 ja antenniverkossa 16. helmikuuta 2009. Kanava on osa Nelonen Media -liiketoimintayksikköä, joka kuuluu Sanoma-konsernin sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmään Sanoma Media Finlandiin.

Liv muuttui suurin piirtein valtakunnalliseksi kanavaksi joulukuun 2009 puolivälistä alkaen, ja kokonaan valtakunnalliseksi 8. tammikuuta 2013. [2] Tätä ennen Liv näkyi antennitalouksissa vain arkisin kello 10.00–14.00,[3] jolloin Jim-kanava ei esittänyt ohjelmistoa.

Livin ohjelmisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liv keskittyy lifestyle-ohjelmistoonselvennä. Ohjelmisto on jaettu neljään aihealueeseen, jotka ovat koti, suhteet, minä ja ilmiöt. Liv tarjoaa myös kevyttä elokuvaviihdettä tiistai-iltaisin. Ensimmäisenä Liv-leffana oli tv-ensi-ilta suomalaisesta Sooloilua-elokuvasta. Kanava esittää myös useiden Nelosella pyörineiden ohjelmien uusintoja sekä myös mobiilipelejä. Lisäksi kanavalla nähdään viikoittain Liv D -dokumentti.[4] Kanavalla esitetään ohjelmaa aamusta puoleen yöhön asti.

Livin kotimaisia ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]