Päivälehden arkisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Päivälehden arkiston tutkijasali.

Päivälehden arkiston kokoelmissa säilytetään Sanoma Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden historiaan liittyvät asiakirjat ja lehtikokoelmat. Kokoelmiin sisältyvät arkistokappaleet mm. Päivälehdestä, Helsingin Sanomista, Ilta-Sanomista ja Taloussanomista sekä kaikista konsernin julkaisemista kotimaisista aikakauslehdistä, kuten Me Naisista, Kodin Kuvalehdestä, ET-lehdestä ja Aku Ankasta.

Arkistoon kuuluvat Sanoma-konsernin ja sen tytäryhtiöiden historialliset asiakirjat kokouspöytäkirjoista kirjeenvaihtoon ja tiliasiakirjoista erilaisiin muistioihin ja raportteihin. Kokoelmissa on myös valokuvia ja yhtiön historiaan liittyviä taide-esineitä. Lisäksi arkistoon on talletettu Erkon suvun arkisto.

Arkiston tutkijasalin asiakaspäätteeltä on mahdollista tehdä hakuja esimerkiksi Helsingin Sanomien vanhoihin vuosikertoihin.

Päivälehden arkisto on vuodesta 2005 ollut osa Helsingin Sanomain Säätiötä.

Päivälehden arkistosäätiö perustettiin vuonna 1984. Vuonna 2001 arkistosäätiön yhteyteen perustettiin Päivälehden museo. Vuonna 2005 Päivälehden arkistosäätiö ja korkeatasoista tieteellistä tutkimusta tukeva Helsingin Sanomain 100-vuotissäätiö yhdistyivät Helsingin Sanomain Säätiöksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]