Todellisen Jeesuksen Kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Todellisen Jeesuksen Kirkko Malesian Kuala Lumpurissa

Todellisen Jeesuksen Kirkko (perint.: 真耶穌教會) on itsenäinen kiinalainen kirkko, joka on saanut alkunsa helluntaiherätyksestä. Kirkko perustettiin Pekingissä, Kiinassa, vuonna 1917 [1]. Nykyään 39 maassa ja viidessä maanosassa toimivalla kirkolla on arviolta 1,5 miljoonaa jäsentä [2] .

Usko ja oppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirkon kymmenen keskeistä oppia ja uskon kappaletta ovat[3]:

 1. "Pyhän Hengen vastaanottaminen, mistä todistaa kielillä puhuminen, on takuu meidän perinnöstämme taivaiden valtakunnassa."
 2. "Kaste on sakramentti, jonka tarkoitus on syntien anteeksianto uuden hengellisen elämän aloittaminen. Kaste annetaan luonnonvedessä kuten joessa, meressä tai lähteessä. Kastaja, joka on saanut kasteen vedellä ja Pyhällä Hengellä, suorittaa kasteen Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kasteen saajan tulisi olla kokonaan veden alla pää kumarassa ja kasvot alaspäin."
 3. "Jalkojen pesun sakramentti antaa saajalleen mahdollisuuden olla osa Herra Jeesusta. Se muistuttaa myös taukoamatta rakkauden, pyhyyden, nöyryyden, anteeksiannon ja palvelemisen tärkeydestä. Jokainen, joka on saanut vesikasteen, saa jalkansa pestyksi Herran Jeesuksen nimeen. Jalat pestään vastavuoroisesti aina, kun se on soveliasta."
 4. "Pyhää ehtoollista vietetään Herran Jeesuksen Kristuksen muistoksi. Sen kautta voimme osallistua Herramme ruumiiseen ja vereen ja olla yhteydessä häneen, niin että saamme ikuisen elämän ja nousemme ylös viimeisenä päivänä. Tämä sakramentti on oltava tarjolla mahdollisimman usein. Siinä käytetään vain yhtä kohottamatonta leipää ja rypälemehua."
 5. "Sapattipäivä, viikon seitsemäs päivä (lauantai), on pyhäpäivä, Jumalan siunaama ja pyhittämä. Sitä tarkkaillaan Herran armon alla, Jumalan luomisen ja vapahduksen muistojuhlana toivoen ikuista lepoa tulevassa elämässä."
 6. "Jeesus Kristus, sana joka tuli lihaksi, kuoli ristillä syntisten pelastamiseksi, heräsi henkiin kolmantena päivänä ja nousi taivaaseen. Hän on ihmiskunnan ainoa Pelastaja, taivaiden ja maan luoja, ja ainoa oikea Jumala."
 7. "Pyhä Raamattu, joka koostuu uudesta ja vanhasta testamentista, on Jumalan sanan innoittama, ainoa kirjallinen totuus, ja kristillisen elämän perusta."
 8. "Jumala suo pelastuksen uskon kautta. Uskovien tulee luottaa Pyhään Henkeen tavoitellessaan pyhyyttä, kunnioittaa Jumalaa, ja rakastaa ihmiskuntaa."
 9. "Todellisen Jeesuksen Kirkko, jonka perusti herramme Jeesus Kristus, Pyhän Hengen kautta 'myöhäissateen' aikana, on apostolisen ajan todellinen elvytetty kirkko."
 10. "Herran toinen tuleminen tapahtuu viimeisenä päivänä, kun hän laskeutuu taivaasta tuomitsemaan maailmaa: oikeamieliset saavat ikuisen elämän, kun syntiset tuomitaan ikuisiksi ajoiksi."

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Daniel H. Bays: The Growth of Independent Christianity in China, 1900-1937.
 2. Although the Los Angeles based True Jesus Church International Assembly church website states a figure of 1.5 million, church sources from China say the figure is closer to the range of 2.4 - 3 million within China itself. See Allan Anderson: An introduction to Pentecostalism: global charismatic Christianity, p.133-134.
 3. The Statement of Faith (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Todellisen Jeesuksen Kirkko.
Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.