Onni ”Tale” Taalasmaa

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Onni Taalasmaa)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Onni ”Tale” Taalasmaa
Salatut elämät onni taalasmaa.png
Näyttelijä(t) Väinö Ahonen (2007–2008)
Emil Hallberg (2011–)
Kesto 2007–2008, 2011–
Ensiesiintyminen Osa 1386: Routa ajaa karkulais-Sofian kotiin
(20. elokuuta 2007)
Sukupuoli mies
Kotipaikka Tampere
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B2
Suhteet
Vanhemmat Elina Taalasmaa
Tuomo Tervajoki
Isovanhemmat Ulla Taalasmaa
Martti Viljanen (kuollut)
Seppo Taalasmaa (isoisäpuoli)
Tädit ja sedät Juha Viljanen
Kari Taalasmaa
Serkut Oona Kiviranta (serkkupuoli)
Tutut

Elias Vikstedt
Iida Mustonen
Janne Haukkala
Siru Honkanen
Ismo Laitela
Matleena Rintala (ex-tyttöystävä)
Roni Jalava
Helena Kuula

Sanni Pohjonen (tyttöystävä)

Onni ”Tale” Taalasmaa on Emil Hallbergin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Ennen Emiliä Onnin roolissa nähtiin Väinö Ahonen vuosina 2007–2008.

Syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnin äiti Elina Taalasmaa haaveili pitkään lapsesta. Yhden keskenmenon ja monen yrityksen jälkeen Elina luuli lapsen jäävän vain haaveeksi. Elinalla oli yhden illan suhde Tuomo Tervajoen kanssa. Tuomo oli tällöin vielä naimisissa Salla Laitelan kanssa. Pian Elina huomasi olevansa raskaana ja kertoi asiasta Tuomolle, joka ei halunnut olla yhteydessä lapseensa. Elina muutti raskauden ajaksi Tampereelle velipuolensa Karin luokse. Onni syntyi Tampereella, mutta muutti pian syntymänsä jälkeen Pihlajakadulle.

Onnin muutettua äitinsä kanssa Pihlajakadulle myös Tuomo alkoi kiinnostua lapsestaan ja kertoikin Sallalle olevansa Onnin isä. Elina seurusteli hetken myös Ossi Puolakan kanssa, joka toimi hetken Onnin isäpuolena. Pari erosi, koska Ossi ei ollut valmis isäksi. Elina ja Tuomo lähentyivät Onnin myötä ja päätyivät naimisiin. Pian perhe muutti takaisin Tampereelle. He kävivät vierailemassa Pihlajakadulla Karin ja Noora Aution häissä.

Tale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnin ollessa teini-ikäinen, Elina sai töitä Göteborgista. Onni päätti jäädä Suomeen ja muuttaa vaarinsa Sepon luokse. Tuomo ja Seppo sopivat, että Onni saa jäädä asumaan Pihlajakadulle, mutta ongelmien ilmetessä Onni muuttaa vanhempiensa luokse Göteborgiin. Teini-ikäisellä Onnilla on lempinimi ”Tale”, joksi häntä kutsutaan.

Ihastus Iidaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale oli ihastunut koulukaveriinsa Iida Mustoseen, joka seurusteli Janne Haukkalan kanssa. Yhteisen tanssiharrastuksen parissa Tale ja Iida ystävystyivät. Päästäksen lähemmäksi Iidaa, Tale valehteli tälle olevansa homoseksuaali. Iida sai tietää Talen huijauksesta, minkä vuoksi kaksikon välit huononivat. Sepon vaimon Helena Kuulan pojan Sebastian Vuorelan ja Iidan äidin Maria Mustosen mentyä naimisiin Tale ja Iida ystävystyivät jälleen. Marian jouduttua onnettomuuteen Iida muutti Taalasmaille asumaan.

Siru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siru Honkanen on Talen hyvä ystävä. Tale auttoi Sirua tämän karattua nuorisokodista. Siru on ihastunut Taleen, muttei ole saanut myönnettyä sitä. Tale onkin käyttänyt Sirua valetyttöystävänään tehdäkseen Iidan mustasukkaiseksi. Kokemattomuuden vuoksi Tale ja Siru päättivät harrastaa seksiä. Seuraavana päivänä Siru halusi tavata Talen, joka olikin lähtenyt äitinsä syntymäpäiville Göteborgiin kertomatta Sirulle mitään.

Talen palatessa Pihlajakadulle hän sai tietää Sirun lähteneen uuteen sijoituskotiin Kyyjärvelle. Tale kohtasi Sebastianin pojan, Elias Vikstedtin joka päätyi asumaan Talen huoneeseen.

Matleena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale ja Matleena Rintala tapasivat ensimmäisen kerran rappukäytävässä, kun Matleena oli tullut tapaamaan siskoaan Cindyä. Aluksi Matleena oli arkaluontoinen Talea kohtaa, sillä hän kuului vielä silloin isänsä uskonlahkoon. Myöhemmin Matleena muutti Cindyn ja Ossin luokse, ja he ystävystyivät Talen kanssa. Myöhemmin he alkoivat seurustella. Tale olisi tahtonut päästä pian Matleenan kanssa sänkyyn, mutta Matleena kertoi ettei ole valmis vielä seksiin. Kerran Matleena ja Helena yllättivät Talen itsetyydytys-puuhista.

Tale oli kyllästynyt odottamiseen, ja kaverinsa Jannen avustuksella hän tutustui erääseen Neaan, jonka kanssa he harrastivat seksiä ostoskeskuksen WC:ssä. Tale sai Nealta satiaisia, jotka hän tartutti Matleenaan heidän harrastettua seksiä Cafe Moosen salahuoneessa. Sieltä ne tarttuivat vielä myöhemmin Heidille, joka harrasti seksiä siellä Jirin kanssa. Sen takia Jiri meni Taalasmaille sättimään Talea tapahtuneesta, ja Talen petos Matleenaa kohtaan tuli julki. Tämä johti parin eroon. Myöhemmin heidän välinsä taas sähköistyivät, kun Matleena lupasi auttaa Talea tekemään muiden kouluprojekteja. Aluksi Matleena piti vääränä tehdä rahasta muiden projekteja, mutta lopulta hän liittyi mukaan koulubisnekseen.

Sanni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sanni Pohjonen heitti Talea Fresbeellä päähän Tale ihastui neitoon ensisilmäyksellä. Myöhemmin Tale sai tietää Sannin olevan hänen kanssaan samassa koulussa ja teki kaikkensa saadakseen neidon huomion. Hän muutti tyyliäänkin. Monien mutkien kautta Sanni ja Tale löysivät toisensa ja tapailevat toisiaan, mutta eivät pidä kiirettä. Ainoa asia mutka matkassa on Sannin salaisuus: Hän oli päätynyt Jannen kanssa harrastamaan seksiä ja odottaa tämän lasta. Sanni on yrittänyt tehdä raskaudenkeskeytystä mutta ei ole onnistunut eikä halunnut tehdä aborttia. Siksi hän väitti Talea tämän isäksi, ja Tale innostui ajatuksesta pitää lapsi. Tale päätti muuttaa Tuomon ja Elinan luokse Göteborgiin, koska halusi vältellä Jannea ja Sannia salaisuuden paljastuttua. Tale kuitenkin palasi Pihlajakadulle ja alkoi Sannia ja Jannea härnätäkseen esittää olevansa yhdessä Iida Mustosen kanssa. Tale myös tuli häiriköimään Jannen bileisiin Mooseen, ja korvaukseksi kaksikko joutui työskentelemään Moosessa apulaisina. Tale ja Janne sopivat välinsä, mutta Sannille Tale oli vieläkin töykeä ja ilkeä. Tale ei ollut puheväleissä Sannin kanssa pitkään aikaan.

Nähtyään, miten onneton Sanni oli, Tale alkoi hiukan jopa sääliä tätä. Iidan mielestä Talen ei pitäisi olla puheväleissä edes Jannen kanssa, saati sitten Sannin. Tale törmäsi Sanniin rappukäytävässä, ja Sanni ilmoitti menevänsä neuvolaan ja pärjäävänsä yksinkin. Tale sanoi, ettei asia häntä kiinnostakaan. Tale kuitenkin saapui Sannin luo neuvolaan juuri ennen aloittamista. Tale on nykyisin väleissä Jannen ja Sannin kanssa. Kuitenkin Tale alkoi seurustella Sannin kanssa ja he väittivät olevansa kihloissa koska Ulla oli melkein kertonut Sannin raskauden Kristiina Pohjoiselle Sannin äidille.Sanni kertoi kuitenkin raskautensa äidilleen.

Myöhemmin Tale ja Sanni alkoivat seurustella oikeasti ja Tale lupautui myös olemaan Sannin ja Jannen poikalapselle isä, koska Janne ei halua ryhtyä isäksi.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]