Tale Taalasmaa

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Onni Taalasmaa)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tale Taalasmaa
Onni ”Tale” Taalasmaa vuonna 2018.
Onni ”Tale” Taalasmaa vuonna 2018.
Näyttelijä(t) Väinö Ahonen (2007–2008)
Emil Hallberg (2011–)
Kesto 2007–2008, 2011–
Ensiesiintyminen Osa 1386: Routa ajaa karkulais-Sofian kotiin
(20. elokuuta 2007)
Henkilötiedot
Koko nimi Onni Juhani Taalasmaa
kutsutaan nimellä ”Tale”
Status naimisissa
Ammatti työtön
Sukupuoli mies
Kotipaikka Tampere
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B8
Suhteet
Vanhemmat Elina Taalasmaa
Tuomo Tervajoki
Puoliso(t) Sanni Taalasmaa
Lapset Ilja Taalasmaa (adoptiopoika)
Isovanhemmat Ulla Taalasmaa
Seppo Taalasmaa (isoisäpuoli)
Martti Viljanen, (äidin biologinen isä, kuollut)
Tädit ja sedät Kari Taalasmaa (enopuoli)
Juha Viljanen (enopuoli)
Serkut Oona Kiviranta
Benjamin Taalasmaa (enopuolen adoptiopoika)

Onni Juhani ”Tale” Taalasmaa on Emil Hallbergin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Ennen Hallbergia Onnin roolissa nähtiin Väinö Ahonen vuosina 2007–2008.

Syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnin äiti Elina Taalasmaa haaveili pitkään lapsesta. Yhden keskenmenon ja monen yrityksen jälkeen Elina luuli lapsen jäävän vain haaveeksi. Elinalla oli yhden illan suhde Tuomo Tervajoen kanssa. Tuomo oli tällöin vielä naimisissa Salla Laitelan kanssa. Pian Elina huomasi olevansa raskaana ja kertoi asiasta Tuomolle, joka ei halunnut olla yhteydessä lapseensa. Elina muutti raskauden ajaksi Tampereelle velipuolensa Karin luokse. Onni syntyi Tampereella, mutta muutti pian syntymänsä jälkeen Pihlajakadulle.

Onnin muutettua äitinsä kanssa Pihlajakadulle myös Tuomo alkoi kiinnostua lapsestaan ja kertoikin Sallalle olevansa Onnin isä. Elina seurusteli hetken myös Ossi Puolakan kanssa, ja tämä toimi hetken Onnin isäpuolena. Ossi ei kuitenkaan ollut valmis isäksi. Elina ja Tuomo lähentyivät Onnin myötä ja päätyivät naimisiin. Pian perhe muutti takaisin Tampereelle. He kävivät vierailemassa Pihlajakadulla Karin ja Noora Aution häissä.

Teini-ikäisen Onnin paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onnin ollessa teini-ikäinen, Elina sai töitä Göteborgista. Onni päätti jäädä Suomeen ja muuttaa vaarinsa Sepon luokse. Tuomo ja Seppo sopivat, että Onni saa jäädä asumaan Pihlajakadulle, mutta ongelmien ilmetessä Onni muuttaa vanhempiensa luokse Göteborgiin. Onnilla on lempinimi ”Tale”, joksi häntä kutsutaan.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihastus Iidaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale oli ihastunut koulukaveriinsa Iida Mustoseen, joka seurusteli Janne Haukkalan kanssa. Yhteisen tanssiharrastuksen parissa Tale ja Iida ystävystyivät. Tale valehteli tälle olevansa homoseksuaali päästäkseen lähemmäksi Iidaa. Ystävysten välit viilenivät, kun Iida sai tietää Talen huijauksesta. Sepon vaimon Helena Kuulan pojan Sebastian Vuorelan ja Iidan äidin Maria Mustosen mentyä naimisiin Tale ja Iida ystävystyivät jälleen. Marian kuoltua auto-onnettomuudessa Iida muutti Taalasmaille asumaan.

Sittemmin, kun Tale sai tietää Sannin raskaudesta ja kun luultiin, että Sanni on raskaana Jannelle, hän teeskenteli yhdessä Iidan kanssa suhdetta Iidan suostumuksella kostaakseen Sannille ja Jannelle, koska niin Tale kuin myös Iida tulivat siitä petetyksi.

Siru Honkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siru Honkanen oli Talen hyvä ystävä. Tale auttoi Sirua tämän karattua nuorisokodista. Siru ihastui Taleen, mutta koki hankaluuksia totuuden myöntämisessä. Tale käytti Sirua valetyttöystävänään tehdäkseen Iidan mustasukkaiseksi. Kokemattomuuden vuoksi Tale ja Siru päättivät harrastaa seksiä. Seuraavana päivänä Siru halusi tavata Talen, joka olikin lähtenyt äitinsä syntymäpäiville Göteborgiin kertomatta Sirulle mitään.

Talen palattua Pihlajakadulle hän sai tietää Sirun lähteneen uuteen sijoituskotiin Kyyjärvelle. Tale kohtasi Sebastianin pojan, Elias Vikstedtin, joka päätyi asumaan Talen huoneeseen.

Matleena Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale ja Matleena Rintala tapasivat, kun Matleena oli tullut tapaamaan siskoaan Cindyä. Aluksi Matleena oli arkaluontoinen, sillä hän kuului isänsä uskonlahkoon. Matleena muutti Cindyn ja Ossin luokse, ja hän ystävystyi Talen kanssa. Myöhemmin he alkoivat seurustella. Matleena joutui kieltäytymään seksistä, sillä hän ei Talen pyynnöistä huolimatta kokenut itseään valmiiksi. Tale kyllästyi odottamiseen ja tutustui Jannen kautta Nea-nimiseen tyttöön, jonka kanssa hän harrasti seksiä ostoskeskuksen WC:ssä. Tale sai Nealta satiaisia, jotka hän tartutti Matleenaan heidän harrastettua seksiä Cafe Moosen salahuoneessa. Sieltä ne tarttuivat Heidi Aaltoseen, joka harrasti huoneessa seksiä Jiri Viitamäen kanssa. Jiri, joka oli aiemmin antanut salahuoneen Talen käyttöön, tajusi tämän levittäneen satiaiset. Kun Jiri syytti Talea asiasta julkisesti, totuus tuli ilmi ja suhde Matleenan kanssa päättyi. Myöhemmin parin välit sähköistyivät, kun Matleena alkoi Talen kanssa hoitaa muiden kouluprojekteja rahaa vastaan. He aloittivat seurustelunkin uudestaan, mutta erosivat pian sen jälkeen. Matleena seurusteli hetken myös Roni Jalavan kanssa, mutta he erosivat Ronin valheiden paljastuttua Matleenalle. Lokakuussa 2013 Matleena muutti Johannesburgiin tekemään hyväntekeväisyystyötä uuden poikaystävän Aksun ja hänen vanhempien kanssa.

Nea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale harrasti ostoskeskuksen WC:ssä seksiä Nea-nimisen tytön kanssa vain yhden kerran, kun Janne oli järjestänyt heille treffit. Tale sai Nealta satiaiset.

Irmeli ja Jessica Malmiviiva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale harrasti seksiä Irmeli ja Jessica Malmiviivan kanssa Young Man, Cash Man -spin-off-sarjassa. Irmeli oli Jessican äiti.

Lyhyt ihastus Aleksandra Haukkalaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale tutustui Jannen pikkusiskoon Aleksandraan Jannen huvilalla Salatut elämät -spin-off-sarjassa Young Girl, Dream Girl. Tale oli lievästi ihastunut Aleksandraan.

Sanni Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale ihastui Sanni Pohjoseen välittömästi tavatessaan tämän rannalla. Sanni opiskeli samassa koulussa, ja Tale teki kaikkensa saadakseen tytön huomion. Pari alkoi tapailla, mutta Sanni päätyi harrastaman seksiä Jannen kanssa ja tuli raskaaksi. Sanni ei kyennyt tekemään aborttia ja päätti uskotella Talen olevan lapsen isä. Tale järkyttyi kuullessaan totuuden ja muutti hetkeksi vanhempiensa luokse Göteborgiin, mutta palatessaan Pihlajakadulle hän palautti välit Sanniin ja alkoi lopulta seurustella tytön kanssa. Koska Janne ei kyennyt lapsen isäksi, Tale päätti ottaa vanhemman roolin poikalapselle, Ilja Pohjoselle. Pian Tale ja Sanni kihlautuivat. Lopuksi selvisi että Ilja onkin Lari Väänäsen lapsi mutta Sanni ja Lari eivät ole vielä kertoneet siitä kenellekään.

Kun Kalle ja Lari olivat menossa naimisiin, Kristiina pakotti Larin lähtemään Helsingistä sillä tiesi Larista ja Sannista eikä halunnut, että heidän perheensä rikkoituisi. Lari lähti ja Kalle oli hyvin surullinen. Pian Ismo ja Kristiina vuorostaan menivät naimisiin. Lari oli juuri palannut Pihlajakadulle, kun huomasi hää-ilmoituksen. Lari paljasti häissä olevansa Iljan isä. Tale suuttui tästä ja erosi Sannin kanssa. Tale myös hääti Sannin ja Iljan kodistaan. Sanni muutti kellariin hetkeksi, sillä hän ei halunnut palata Kristiinan luo. Sanni sai jäädä asumaan Kallelle ja Tale sai olla Iljan isä. Pian Tale ja Larikin tekivät sovinnon.

Tale ja Sanni aloittivat myöhemmin uudestaan suhteen ja menivät kihloihin. Myöhemmin Ilja katosi ja tällä hetkellä tapausta tutkitaan. Ainoa johtolanka on Iljan päällä ollut huppari joka löytyi merestä. Kävi kuitenkin ilmi että Moilanen oli kidnapannut Iljan. Lopulta he saivat kuitenkin Iljan takaisin.

Myöhemmin Sanni ja Tale menivät naimisiin. Sanni vaihtoi omansa ja Iljan sukunimen Taalasmaaksi. Sanni myös adoptoi Iljan Talelle.

Aino Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale ja Janne tapasivat Aino Kaukovaaran Jiri Viitamäen kesäkahvilassa saarella (Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa). Aino vietti siellä Talen ja Jannen kanssa yhden yön. Sittemmin he tapaasivat Satula-nimisessä kylässä (Satula -sarjassa), missä asuu Talen isoäidin Ullan serkku Ulpu. Janne oli aikeissa lähteä Satulasta, kunnes he törmäsivät sattumalta Ainoon.

Marjut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale suostui menemään sänkyyn Marjutin kanssa Sannin pyynnöstä, kun Talen perheellä oli velkoja ja Marjut tarjosi Talelle 100 000 euroa yhdestä yöstä.

Tiina Järvinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tale törmäsi Tiinaan sattumalta ottaessaan käytävältä vahingossa väärät rattaat, joissa toisissa oli Tiinan lapsi, Rasmus. Sen jälkeen Tale ja Tiina alkoivat tapailla, mutta lopettivat tapailun, kun Sanni "palasi" Helsinkiin. Myöhemmin Talelle selvisi että Sanni ei ollutkaan Kristiinan luona. Hän suuttui Sannille. Hän meni Tiinan luokse rauhoittumaan.