Lylyjärvi (Oulu)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lylyjärvi
Järvi koillisrannalta nähtynä
Järvi koillisrannalta nähtynä

Lylyjärvi
Koordinaatit 64°59.11′N, 25°40.18′E
Sijainti Oulu
Pinta-ala 0,11 km²
Pinnankorkeus 25,2 m
Rantaviiva 1,47 km
Laskujoki Lylyoja

Lylyjärvi on järvi Sanginsuun kaupunginosassa Oulussa. Se sijaitsee noin kaksi ja puoli kilometriä pohjoiseen Sanginsuun keskuksesta, Sanginjoen länsipuolella.

Järvi on pääasiassa soiden ja kuivatettujen soiden ympäröimä, joskin sen koillispuolelle ulottuvat Leväyskivenkankaan laitamat. Järven luoteisranta on laajalta alalta hyllyvää luhtanevaa, rantakorvessa sijaitsee rauhoitetun lapinleinikin esiintymä. Järven alue on linnustollisesti ja maisemallisesti arvokasta, mutta sitä ei ole otettu virkistyskäyttöön.

Järvi laskee vetensä Sanginjokeen Lylyojaa pitkin eli se kuuluu Oulujoen vesistöön. Ojaa on muokattu voimakkaasti ja siinä on patorakennelmia. Järvi on asumaton koillisnurkan kesämökkiä lukuun ottamatta. Sen itäpuolta noudattelee Lylyjärventie-niminen metsäautotie, jota myöten sinne on pohjoisesta yhteys Sanginjoentieltä ja etelästä taas yhdystie 8300:lta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.