Juopulinkoski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juopulinkoski
Kunta Oulu
Koordinaatit 65°01′58″N, 026°10′10″E
Joki Kiiminkijoki
Pituus 700 m

Juopulinkoski on noin 700 metrin pituinen luonnontilainen koski Kiiminkijoessa Ylikiimingin kaupunginosassa Oulussa lähellä seututeiden 833 ja 836 risteyskohtaa. Koski sijaitsee noin 40 kilometriä ylävirtaan Kiiminkijoen suulta ja noin 108 kilometriä alavirtaan joen alkulähteestä Kivarinjärvestä. Joen itärannalla sijaitsee tanssipaikka Nuijamiesten lava[1] sekä urheilualue.

Koskialueen niskalla Kiiminkijoen väylä jakaantuu kolmeen kapeampaan väylään, kiertäen koskenniskalla sijaitsevat saaret. Vuolain osuus alkaa kosken niskalta ja jatkuu ohi alueen puolenvälin. Saaria koskialueella on kaksitoista, joista kolme on koskiväylän alaosassa. Kosken alaosassa joki muodostaa saarien lomaan myös matalia kaislikkoja sekä syvän uoman.

Juopulinkoski on matala koskialue, joka soveltuu perhokalastukseen.[2] Koskeen istutetaan pyyntikauden aikana viikoittain meritaimenia. Luontaisia saaliskaloja ovat hauet, lohet, taimenet ja harjukset.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lavan esittely Ylikiimingin nuijamiehet. Viitattu 12.7.2014.
  2. ERITYSKOSKIKALASTUSALUEET kiiminkijoki.fi. Viitattu 12.7.2014.
Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.