Iso Uumajärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Iso Uumajärvi
Valtiot SuomiView and modify data on Wikidata
Paikkakunta Oulu
Koordinaatit 65°01′26″N, 26°23′31″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Laskujoki Uumaoja
Järvinumero 60.025.1.007View and modify data on Wikidata
Mittaustietoja
Pinnankorkeus 82,7 m
Rantaviiva 3,65 km [1]
Pinta-ala 0,28 km² [1]
Kartta
Iso-Uuma

Iso Uumajärvi tai yleisesti vain Uumajärvi on Kiiminkijoen vesistöalueeseen[1] kuuluva järvi Jokikokon kylässä Nuorittan kaupunginosassa Oulussa Pohjois-Pohjanmaalla. Järvi sijaitsee Jokikokon ja Alavuoton kylien välisellä alueella, noin yksitoista kilometriä Ylikiimingin kirkonkylältä itään, noin kuusi kilometriä Jokikokon kylältä kaakkoon ja noin neljä kilometriä luoteeseen Alavuoton kylältä.

Saaretonta järveä ympäröivät suoalueet. Noin kolmasosa järven ranta-alueista on puutonta avosuota, ja kovapohjaista ranta-aluetta on vain noin kuudesosa järven rantaviivasta. Järvellä ei ole kesäasuntoja. Pohjoisrannalla sijaitsee yksi tila rantarakennuksineen.

Iso Uumajärvi saa vetensä pääosin ympäröiviltä soilta sekä pohjavesistä. Järvi on suo-ojia pitkin yhteydessä pohjoiseen Kiiminkijokeen laskevaan Vehkaojaan, mutta sen varsinainen laskuväylä on länteen laskeva Uumaoja, joka Juopulin kylän luona muuttuu Juopulinojaksi, ja laskee Kiiminkijokeen Ylikiimingin taajamassa sijaitsevan Juopulinkosken alapuolella.

  1. a b c Iso Uumajärvi Järviwiki. 1.2.2011. Suomen ympäristökeskus. Viitattu 12.7.2014.


Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.