Luettelo tunnetuista siviilipalveluksen käyneistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo tunnetuista siviilipalveluksen käyneistä henkilöistä.

Nimi Syntymä- ja kuolinaika Ammatti tai toimi Lähde
Keijo Ahlqvist s. 1955 sarjakuvapiirtäjä [1]
Marko Ahtisaari s. 1969 brändijohtaja [2]
Veikko Anttonen s. 1948 uskontotieteen professori [3]
Mikko Alatalo s. 1951 laulaja-kansanedustaja [4]
Paavo Arhinmäki s. 1976 kansanedustaja [5]
Peter von Bagh 1943–2014 elokuvaohjaaja [6]
Kalle Chydenius s. 1970 muusikko, tuottaja [7]
Jörn Donner s. 1933 kirjailija [8]
Otto Donner 1939–2013 muusikko-säveltäjä [9]
Jarkko Eve s. 1963 basisti [10]
Pekka Haavisto s. 1958 poliitikko [9]
Simon Haglund s. 1993 keskimatkojen juoksija [11]
Jussi Halla-aho s. 1971 kansanedustaja, kielitieteilijä [12]
Joel Hallikainen s. 1961 laulaja [9]
Heikki Harma (Hector) s. 1947 laulaja [9]
Marko Hietala (Marco Hietala) s. 1966 muusikko [13]
Arto af Hällström s. 1952 ohjaaja [14]
Matti Inkinen 1958–2009 laulaja [15]
Timo Juurikkala s. 1958 kansanedustaja [16]
Hannu Kahakorpi s. 1946 televisio-ohjaaja [9]
Shaka Kampara (Shaka) s. 1981 muusikko [17]
Mikko Kivinen s. 1957 näyttelijä-ohjaaja [9]
Jon Korhonen (Juno) s. 1987 muusikko [18]
Samae Koskinen s. 1978 laulaja-lauluntekijä [19]
Mikko Kotamäki s. 1984 laulaja [20]
Sami Kukkohovi s. 1975 muusikko [21]
Jorma Kukkonen s. 1950 kansanedustaja [22]
Mikko Kuoppala (Pyhimys) s. 1981 muusikko [23]
Jaakko Laakso s. 1948 kansanedustaja [9]
Pertti ”Pepe” Laaksonen s. 1961 muusikko-ääninäyttelijä [10]
Juuso Lahtinen s. ? Aivolävistys-yhtyeen laulaja [24]
Jukka Leppilampi s. 1954 gospel-muusikko [25]
Jyrki Liikka s. 1961 humoristi-rumpali, Alivaltiosihteeri-huumoriryhmän jäsen [26]
Ralf-Henrik Lindholm (Dave Lindholm) s. 1952 kitaristi [9]
Tommy Lindgren s. 1977 Don Johnson Big Band-yhtyeen artisti [27]
Jarkko Martikainen s. 1970 muusikko [28]
Petri Tiili (Pelle Miljoona) s. 1955 muusikko [29]
Husein Muhammed s. 1980 juristi, poliitikko [30]
Kari Mäkinen s. 1955 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa [31]
Samer el Nahhal (OX) s. 1975 muusikko, Lordi-yhtyeen basisti [32]
Jake Nyman s. 1949 musiikkitoimittaja [14]
Reijo Paananen s. 1964 poliitikko [33]
Asko Pakkanen s. ? rumpali [25]
Niko Pirkola s. 1989 salibandymaalivahti [11][34]
Jukka Rousu (Jukka Poika) s. 1980 reggae-muusikko [35]
Tomi Putaansuu (Mr. Lordi) s. 1974 muusikko, taidemaalari, graafikko, Lordi-yhtyeen laulusolisti [36]
Mikko Roiha s. 1971 teatteriohjaaja [37]
J. P. Roos s. 1945 yhteiskuntatieteilijä [38]
Miikka Ruokanen s. 1953 dogmatiikan professori [31]
Mathias Rust s. 1968 entinen harrastajalentäjä [39]
Pekka Ruuska s. 1958 laulaja [9]
Esa Saarinen s. 1953 filosofi-valmentaja [9]
Eppu Salminen s. 1965 näyttelijä-juontaja [40]
Matti Salo (Asa) s. 1980 muusikko [9]
Olli Salonen s. 1983 Ripsipiirakka-yhtyeen laulaja [41]
Sampsa Sarparanta s. 1973 laulaja-lauluntekijä, kuvataiteilija [42]
Harri Saukkomaa s. 1957 liikemies [43]
Pekka Sauri s. 1954 Helsingin apulaiskaupunginjohtaja [43]
Heikki Silvennoinen s. 1954 muusikko-näyttelijä [9]
Aki Sirkesalo 1962–2004 muusikko [9]
Karri Siren (Karri Koira) ? muusikko [44]
Markku Soikkeli s. 1963 tutkija, kirjailija [45]
Kivi Sotamaa s. 1971 suunnittelija
Alpo Suhonen s. 1948 jääkiekkovalmentaja [46]
Aku Syrjä s. 1959 muusikko, Eppu Normaali -yhtyeen rumpali [14]
Ilkka Taipale s. 1942 poliitikko [47]
Petri Tiainen s. 1973 muusikko [28]
Kari S. Tikka 1944–2006 finanssioikeuden professori [48]
Jari Tervo s. 1959 kirjailija [49]
Markku Toikka s. 1955 näyttelijä-muusikko [50]
Matti Toivonen s. 1964 toimittaja-humoristi, Alivaltiosihteeri-huumoriryhmän jäsen [26]
Juha Tynkkynen s. 1954 musiikkitoimittaja, tuottaja [14]
Oras Tynkkynen s. 1977 kansanedustaja [51]
Valtteri Tynkkynen s. 1971 basisti [28]
Kari Urpilainen s. 1951 valtiopäiväneuvos [52]
Jouni ”Jonttu” Virta s. 1956 basisti [10]
Pertti ”Veltto” Virtanen s. 1951 muusikko-kansanedustaja [53]
Kari Välimäki s. 1954 Merimieseläkekassan toimitusjohtaja, fil. kand. [54]
Raimo Väyrynen s. 1947 tutkija [55]
Simo Zitting s. 1957 ammattiyhdistysjohtaja [56]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keijo Ahlqvist: Vasemmistolaisuuden tilalle humaanius. Ydin-lehti, 2006, nro 3. Artikkelin verkkoversio Viitattu 13.7.2010.
  2. Joenniemi, Minna: Suvaitsevaisuuden suurlähettiläs. Ylioppilaslehti, 1998. Artikkelin nettiversio Viitattu 1.2.2009.
  3. Anttonen, Veikko: Uskontotiede elämässäni Suomen Uskontotieteellinen Seura. Viitattu 29.11.2017.
  4. Mikko Alatalo Suomen kansanedustajat. 26.6.2008. Eduskunta. Viitattu 15.3.2010.
  5. Paavo Viitattu 2.2.2009.
  6. Järvimäki, Sanna: Elämä elokuvien lumoissa Puolutusvoimat: Ruotuväki -uutislehti. Viitattu 1.2.2009.
  7. Chydenius, Kaj: Muistin juuri. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy, 2009. ISBN 978-951-1-21502-8.
  8. Donner, Jörn: Terveenä sairaalassa/På ett sjukhus. Fennia, 1960/1961.
  9. a b c d e f g h i j k l m Hymy -lehti 6/1996, sivareita käsittelevä artikkeli
  10. a b c Levola, Kari: Kunnian kentät. Artmix Oy, 1985.
  11. a b Tuulonen, Hanna: Omilla ehdoilla Varusmies-lehti. Viitattu 12.5.2018.
  12. Jussi Halla-ahon kotisivujen vieraskirja Viitattu 2.2.2009.
  13. Flaming, Klaus: Klasun levyt (MP3) Radio Rock. 2008. Viitattu 8.3.2009.
  14. a b c d Nämä julkkikset eivät ole käyneet Suomen armeijaa 15.7.2010. Hymy. Viitattu 30.11.2016.
  15. Alanko, Tero: Syytön kunnes toisin todistetaan. Soundi, heinäkuu 2009.
  16. Timo Juurikkala Suomen kansanedustajat. 30.10.2009. Eduskunta. Viitattu 2.3.2010.
  17. Musiikkia Kalliolle ja kulkueille Fifi. 28.5.2010. Viitattu 23.9.2013.
  18. Videohaastattelussa: Juno, Tykopaatti & Stepa, Puhuva Kone Redrum-187. 29.9.2010. Viitattu 23.12.2013.
  19. Artisti vastaa – Samae Koskinen Helsingin kaupunginkirjasto. Viitattu 1.11.2011.
  20. Tomi Tuomaala: Schaumaninkatu 3. Tanssisali Lutakko 1990-2010, s. 144. Jelmu, 2010.
  21. Päivi Parhi-Riikola: Sentencedin haudalta löytyy viisi varsin valoisaa nihilistiä Kaltio 6/2005. joulukuu 2005. Kaltio ry. Viitattu 26.9.2016.
  22. Jorma Kukkonen Suomen kansanedustajat. 24.10.2007. Eduskunta. Viitattu 8.6.2011.
  23. Blogi / 2006 Pyhimys / Blogi. Viitattu 2.6.2014.
  24. Suomen Rauhanpuolustajien jäsenlehti Viitattu 15.5.2013.
  25. a b Tabula Rasa Viitattu 2.2.2009.
  26. a b Hiljaiset Levyt: Alivaltiosihteeri Viitattu 2.2.2009.
  27. Laine, Pia: Mielekästä elämää. Kehitysyhteistyön palvelukeskus/Kumppani-lehti, 3.5.2005. Lehden nettiversio Viitattu 30.12.2008.
  28. a b c ...LÄPIÄ PÄÄHÄN... Viitattu 2.2.2009.
  29. Pelle Miljoona Info Viitattu 2.2.2009.
  30. Hyvin suomettunut kurdi. Kodin Kuvalehti, 2010, nro 20. Artikkelin verkkoversio Viitattu 10.4.2011.
  31. a b Tuleva arkkipiispa on siviilipalvelusmies 23.2.2010. Pod.fi. Viitattu 3.3.2010.
  32. Ahlroth, Jussi: Mie oon Lordi. WSOY, 2006.
  33. Sdp:n Paananen sai lastenrattaat sosiaalituella Helsingin Sanomat. 18.9.2014. Viitattu 19.9.2014.
  34. Pasanen, Timo: Siviilipalvelus sopii monelle urheilijalle Länsiväylä. 15.5.2016. Viitattu 12.5.2018.
  35. Armoitettu kuplettilaulaja sai testamentin MTV3 Viihdeuutiset. 29.8.2008. Viitattu 2.2.2009.
  36. Moilanen, Tuomas & Kaisla, Mikko: Lordinomi - Suu Puhtaaksi! (PDF) Magneetti. 2007. Viitattu 2.2.2009.
  37. Rantala, Risto (päätoim.): Kuka kukin on 2009, s. 885. Roiha, Mikko. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Otava, 2008. ISBN 978-951-1-21965-1.
  38. Roos, J. P.: Claes Andersson: Kaksitoista vuotta politiikassa Helsingin Yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta. Viitattu 18.2.2010.
  39. Mitä Mathias Rustille tapahtui? Historianet. Viitattu 18.4.2013.
  40. Salminen, Eppu: Lasten ristiretki. Gummerus, 2009.
  41. Bändi / Ollin historia Viitattu 2.2.2009.
  42. Suomalainen, Ninni: Nämä suomalaismuusikot eivät käyneet armeijaa YleX. Viitattu 12.6.2016.
  43. a b Kiiski, Timo: Millainen pomo on upseeri, entä sivari? Talentum. Viitattu 26.4.2010.
  44. Vyölaukku ja farkkupaita – tältä Karri Koira näytti ala-asteen koulukuvassa YleX. 9.1.2013. Viitattu 3.6.2013.
  45. Henkilö Tampereen yliopisto. Viitattu 12.7.2011.
  46. Tietoyhteiskunta ja -sodankäynti; Asioiden ja ihmisten johtamisen integraatio. Tiede ja Ase, 58/2000.
  47. Ilkka Taipale Suomen kansanedustajat. 24.10.2007. Eduskunta. Viitattu 15.3.2010.
  48. Professori Kari S. Tikan hilpeä elämä Helsingin Sanomat. 2.6.2007. Viitattu 29.6.2009.
  49. Kylänpää, Riitta: Jari Tervo. Suomen Kuvalehti, 2006, nro 31/2006. Artikkelin nettiversio (PDF) Viitattu 2.2.2009.
  50. Lyytinen, Jukka: Lapinlahden Linnut. Like Kustannus Oy, 2003.
  51. Oras Tynkkynen Suomen kansanedustajat. 29.12.2009. Eduskunta. Viitattu 15.3.2010.
  52. Suomen Kuvalehti, Jutta Urpilaisen haastattelu, ?/2011
  53. Koponen, Pirjo: Ruuvipenkissä Veltto Virtanen Viitattu 2.2.2009.
  54. Kansliapäällikkö
  55. Tähtinen, Lauri: Johtaja huolestui sielustaan Puolustusvoimien Ruotuväki -uutislehti. Viitattu 2.2.2009.
  56. Mitä sivari duunaa nyt? 2/2014. Antimilitaristi. Viitattu 28.6.2016.