Markku Soikkeli

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Markku Soikkeli
Markku Soikkeli Åcon-tapahtumassa 2012.
Markku Soikkeli Åcon-tapahtumassa 2012.
Salanimet M. G. Soikkeli
Syntynyt 1963
Ammatit kirjallisuudentutkija
Kansalaisuus suomalainen
Esikoisteos Marsin ikävä ja muita kertomuksia (2007)
Puoliso Saara Henriksson
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Markku Soikkeli (kirjailijanimi M. G. Soikkeli, s. 1963) on suomalainen kirjallisuudentutkija, kriitikko ja tieteiskirjailija. Koulutukseltaan Soikkeli on filosofian tohtori ja hän on työskennellyt Tampereen yliopistossa Suomen kirjallisuuden assistenttina ja lehtorina. Lisäksi Soikkeli on toiminut Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden lehtorina ja myös vastaavana professorina. Soikkeli toimii myös kriitikkona ja arvostelee elokuvia sekä kirjallisuutta. Soikkeli oli mukana Yle TV1:n ohjelmassa Kirja A & Ö vuoteen 2000 asti.

Kaunokirjailijana Soikkeli käyttää nimeä M. G. Soikkeli. Soikkeli on julkaissut useita novelleja, erityisesti Portti-lehdessä. Hänen novellikokoelmansa Marsin ikävä ja muita kertomuksia ilmestyi 2007 Turbator-kustantamon julkaisemana. Esseekokoelmassaan Hyvästä on helppo pitää (2007) Markku Soikkeli pohtii erilaisia nykyajan yhteiskunnan ja kirjallisuuden uusia ilmiöitä. Hänen ensimmäinen romaaninsa oli Vaskikirjat-kustantamon 2010 julkaisema Kuninkaantekijät.

Vuodesta 2013 alkaen Soikkeli on ollut vapaa kirjoittaja. Hänen uusimmat tietokirjansa ovat scifiä käsittelevät Tieteiskirjallisuuden käsikirja (2015) ja Tieteiselokuvan käsikirja (2016), sekä tutkimus rakkauskirjallisuuden historiasta, Tuttua lemmentouhua (2016).

Soikkeli osti 2016 yhdessä Saara Henrikssonin kanssa verkkolehti Illusionistin oikeudet.[1]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Illusionisti Illusionisti. Viitattu 19.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]