Luettelo televisiosarjan Frendit hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Friendien päähenkilöt, vasemmalta oikealle, ylhäältä alas:
Lisa Kudrow on Phoebe Buffay
Jennifer Aniston on Rachel Green
Courteney Cox on Monica Geller
David Schwimmer on Ross Geller
Matt LeBlanc on Joey Tribbiani
Matthew Perry on Chandler Bing

Yhdysvaltalaisen tilannekomediasarjan Frendit kymmenellä tuotantokaudella esiintyy kuusi päähenkilöä ja lukuisia muita sivuhenkilöitä.

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella päähenkilön esittäjällä oli kokemusta tilannekomediasarjoista ennen Frendejä.

 • Rachel Karen Green (Jennifer Aniston) — muotiharrastaja ja Monican paras ystävä lukiosta. Rachel ja Ross Geller ovat on-off-suhteessa koko sarjan ajan. Rachelin ensimmäinen työ on tarjoilijana Central Perkissa. Hän saa myöhemmin apulaisostajan paikan Bloomingdale'silla ja Ralph Laurenilla. Ennen rooliaan Frendeissä Aniston oli näytellyt useissa epäonnistuneissa televisiosarjoissa.[1] Näyteltyään kriitikoiden pilkkaamassa elokuvassa Leprechaun, hän oli valmis luopumaan näyttelijän urasta, kunnes hän koe-esiintyi Frendeihin
 • Phoebe Buffay-Hannigan (Lisa Kudrow) — omalaatuinen hieroja ja muusikko (eräs hänen tunnetuimmista kappaleistaan on ”Smelly Cat”). Phoebesta tuli koditon hänen ollessaan 14-vuotias ja hän joutui elämään kadulla. Ennen rooliaan Frendeissä Kudrow oli esittänyt Phoeben kaksoissiskoa Ursula Buffayta televisiosarjassa Hulluna sinuun, ja hän uusi roolin Frendeissä.[1] Ennen näyttelijänuraa Kudrow oli työskennellyt muun muassa tutkijana isälleen.
 • Joseph "Joey" Francis Tribbiani, Jr. (Matt LeBlanc) — vaikeuksissa oleva näyttelijä, joka rakastaa ruokaa ja joka tuli tunnetuksi kuvitteellisesta tohtori Drake Ramorayn roolistaan televisiosarjassa Päivien viemää. Joey on naistenmies ja hänellä on useita naisystäviä sarjan aikana (hänen iskulauseensa on "How'r you doin'?"), ja hän rakastuu Racheliin kahdeksannella kaudella. Ennen rooliaan Frendeissä LeBlanc oli esiintynyt lyhytaikaisessa televisiosarjassa TV 101 ja pienemmässä roolissa televisiosarjassa Pulmuset.[3]
 • Ross Eustace Geller (David Schwimmer) — paleontologi, joka työskentelee luonnonhistoriallisessa museossa ja myöhemmin professorina New Yorkin yliopistolla. Rossilla on takanaan kolme epäonnistunutta avioliittoa (mukaan lukien yksi, joka oli päättynyt jo ennen sarjan alkua), ja hän on-off-suhteessa Rachelin kanssa koko sarjan ajan. Ennen rooliaan Frendeissä Schwimmer oli näytellyt pientä roolia televisiosarjoissa Kesä 68 ja NYPD Blue. Schwimmer on sarjan näyttelijöistä ainoa, joka on oikeasti kotoisin New Yorkista.

Sivuhenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: Kathleen Turner

Charles Bing on Chandler Bingin isä. Hän on transvestiitti ja oli ennen naimisissa Nora Tyler Bingin kanssa, jonka kanssa hän ei enää ole väleissä. Chandler on kertonut useita muita kauhistuttaneita faktoja isästään, kuten sen, että hän ansaitsi viikkorahansa nyppimällä kulmakarvoja isältään ja tämän ystäviltä. Hän on esiintynyt Las Vegasissa Viva Las Gaygas show’ssa, missä myös Chandler avusti häntä nuorena. Hänen taiteilijanimensä on Helena Handbasket.

Ursula Buffay

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: Lisa Kudrow

Ursula Pamela Buffay on fiktiivinen henkilö televisiosarjoista Hulluna sinuun ja Frendit. Ursula on Phoeben ilkeä kaksoissisar, joka ei ole kummoisissa puheväleissä siskonsa kanssa. Hän on toiminut myös pornotähtenä.

Carol Willick

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: Jane Sibbett

Carol Willick on Ross Gellerin entinen vaimo ja Susan Bunchin lesbokumppani. Hänellä ja Susanilla oli suhde jo tämän ollessa naimisissa Rossin kanssa. Susanin ja Rossin välit ovat olleet huonot siitä lähtien, kun Ross syytti Susania Carolin "varastamisesta".

Carol on opettaja ja huomasi olevansa lesbo Susanin tullessa kuvioihin. Carol ja Susan tapasivat kuntosalilla. Sekä Carolin vanhemmat että Ross järkyttyivät kun kuulivat että Carol on lesbo. Myöhemmin saatiin tietää että Carol on raskaana ja että lapsi on Rossin.

Näyttelijä: Elliott Gould

Jack Geller on Monican ja Rossin isä. Hän on humoristinen.

Näyttelijä: James Michael Tyler

Gunther on Central Perk -kahvilan työntekijä. Gunther on rakastunut Rachel Greeniin, mutta hän ei uskalla kertoa tunteistaan, ennen kuin vasta aivan viimeisessä jaksossa.

Mike Hannigan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: Paul Rudd

Mike Hannigan on Phoeben mies. Phoebe tapasi hänet sopiessaan järjestävänsä tuplatreffit Joeyn kanssa. Joey etsisi miehen Phoebelle ja Phoebe vastaavasti naisen Joeylle. Joey kuitenkin unohti treffit kokonaan, ja meni ajattelemattomuuttaan sanomaan Phoebelle miehen olevan nimeltään Mike. Niinpä Joey meni Central Perk -kahvilaan etsimään jotakuta miestä, jonka nimi on Mike. Hän löysi Mike Hanniganin ja järjesti tämän treffeille Phoeben kanssa.

Näyttelijä: Eddie Cahill

Tag Jones oli Rachelin assistentti seitsemännellä tuotantokaudella. Oikeasti Rachelilla oli tarkoituksena palkata eräs nainen nimeltään Hilda, mutta päätyi Tagiin koska piti hänestä niin paljon. Loppujen lopuksi Rachel ja Tag päätyvät yhteen ja kiitos tästä kuuluu Joeylle ja tämän möläytykselle "Sanoinhan että hän tykkää takaisin" Monen selityksen jälkeen he alkavat seurustella. Rachel lopettaa suhteen jaksossa "Kolmekymppiset" koska halusi vakavemman suhteen (Tag oli tuolloin 24 ja Rachel 30). Se ei ollut tosin viimeinen kerta kun Tag nähtiin sillä, jaksossa "Punainen paita" Phoebe kutsuu Tagin koska epäilee tämän olevan Rachelin lapsen isä.

Näyttelijä: Larry Hankin

Mr. Heckles oli vanha mies, joka asui asunnossa Monican ja Rachelin alapuolella. Hän valitti usein näiden aiheuttamasta melusta, vaikkeivat nämä koskaan tehneet mitään, ja hakkasi asuntonsa kattoon luudalla.

"Herra Hecklesin kuolema" -jaksossa Mr. Heckles kuoli hakatessaan luudallaan kattoon ja jätti kaiken omaisuutensa "yläkerran meluaville tytöille". Ystävykset menivät tutkimaan tämän tavaroita, mutta ne olivat pääasiassa roskaa. Chandler Bing kuitenkin samaistui Mr. Hecklesiin löytäessään useita yhtäläisyyksiä heidän välillään.

Näyttelijä: Maggie Wheeler

Janice Litman-Goralnik (o.s. Hosenstein) oli Chandlerin entinen tyttöystävä. Janicen muistaa ja tunnistaa parhaiten sanonnasta " Oh – my – God", jota Janice sanoi aina kun törmäsi muihin Frendeihin, etenkin Chandleriin. Janicen nauru on myös niitä asioita, joista hänet muistaa ja tunnistaa. Janice on myös ehkä merkittävin Frendien sivuhenkilöistä. Hänet nähtiin tai kuultiin sarjan jokaisella tuotantokaudella.

Näyttelijä: Alison LaPlaca

Joanna oli Rachelin johtaja Bloomingdale'sissa, joka tapaili Chandleria muutamaan kertaan. "Bailaamaan"-jaksossa Joanna lupasi Rachelille ylennyksen, mutta kuoli auton törmättyä häneen, eikä tämä ylennys koskaan toteutunut.

Estelle Leonard

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: June Gable

Estelle Leonard oli Joey Tribbianin agentti, joka hankki tälle rooleja. Vaikka hän saikin Joeylle Dr. Drake Ramorayn roolin Päivien viemää -saippuaoopperaan, hän ei ollut kovinkaan hyvä työssään ja useimmat Joeyn roolit olivat pieniä. Kerran Estelle myös uskoi, että Joey oli antanut hänelle potkut ja yritti sabotoida hänen uraansa.

Estellen muita asiakkaita oli näyttelijä koirapyramidin kanssa ja Al Zebooker, mies joka syö paperia. Estelle kuoli kymmenennellä tuotantokaudella ja siihen aikaan hänen ainoat asiakkaat olivat Joey ja Al Zebooker.

Marcel oli Ross Gellerin lemmikkinä ollut kapusiiniapina ensimmäisellä tuotantokaudella. Se oli laiton eksoottinen eläin, jonka eläinsuojelun työntekijä Luisa (Rachelin ja Monican entinen luokkakaveri) oli ottaa haltuunsa. Ross lahjoitti Marcelin San Diegon eläintarhaan tämän muututtua seksuaalisesti aggressiiviseksi. Ross sai kuitenkin tietää myöhemmin, että Marcel varastettiin eläintarhasta ja siitä tuli myöhemmin maskotti olutyhtiön mainoksiin. Ystävykset näkivät Marcelin viimeisen kerran Outbreak 2: The Virus Takes Manhattan -elokuvan kuvauksissa, jossa tämä esiintyi.

Katie, yksi Marcelia esittävistä apinoista, itse asiassa esiintyi todellisuudessa elokuvassa Tuntematon uhka (Outbreak).

Näyttelijä: Adam Goldberg

Eddie Menuek oli Chandlerin kämppis toisella tuotantokaudella.

Eddie muutti Chandlerin luokse Joeyn muutettua omaan asuntoonsa. He tapasivat supermarketissa Eddien auttaessa Chandleria valitsemaan chorizoa. Chandlerille kuitenkin selvisi myöhemmin ettei heillä ole mitään yhteistä; Eddie vihasi Baywatchia, varasti mallinuken pään Macy'sta ja kuivatti hedelmiä hysteerisesti. Pian Chandler tapasi Eddien entisen tyttöystävän, Tillyn, jonka Eddie sanoi tuhonneen elämänsä. Tilly saapui tuomaan Eddien vanhaa, tyhjää akvaariota. Eddie kuitenkin näki Tillyn ja tyhjän tankin tämän juuri ollessa lähtemässä uskoen, että Chandler makasi Tillyn kanssa ja tappoi Buddyn, Eddien kultakalan. Eddie päätti korvata kalan kultakalakeksillä.

Pian Chandler päätti, että Eddien täytyisi lähteä, sillä hän muun muassa katseli nukkuvaa Chandleria öisin. Useiden yritysten jälkeen Chandler sai viimein Eddien muuttamaan. Hän raahasi tämän tavarat ulos asunnosta Joeyn kanssa, ja väitti Eddielle ettei ollut koskaan asunut hänen kanssaan, minkä Eddie uskoi.

Ruma alaston mies

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruma alaston mies on hahmo, joka asuu Monican asunnon läheisessä asunnossa. Hänen oikea nimensä ei ole tiedossa, vaan päähenkilöt kutsuvat tätä "rumaksi alastomaksi mieheksi", koska hän oli ruma, lihava ja kulki asunnossaan alasti. Häntä ei kuitenkaan kutsuttu aina tällä nimellä vaan eräässä jaksossa Phoebe kutsui häntä "söpöksi alastomaksi mieheksi". Lisäksi Rachelin äiti kutsui häntä "epäviehättäväksi alastomaksi mieheksi, joka soittaa selloa".

Sarjassa häntä kuvattiin vain kahdesti. Kerran, kun tämän luultiin kuolleen, ja silloinkin näytettiin vain hänen vatsansa, ja myöhemmin uudestaan selän takaa.

Ruma alaston mies asui asunnossa suoraan vastapäätä Rachelin ja Monican asuntoa ja tästä syystä jokainen asunnossa olleista kykeni näkemään suoraan miehen asuntoon. Ensimmäisinä vuosina ystävykset katselivatkin usein miehen asuntoon selostaen mitä siellä tapahtuu. Kerran he uskoivat miehen olevan kuollut ja kokosivat pitkän tökkimisvälineen, jolla koettivat onko tämä hengissä.

Eräässä jaksossa ystävykset saivat tietää, että ruma alaston mies oli muuttamassa pois ja vuokraamassa asuntoaan (samalla he huomasivat ironisen seikan; useissa miehen laatikoista oli vaatteita). Useat henkilöt yrittivät saada asunnon itselleen, mukaan lukien Ross Geller, joka loppujen lopuksi voitti kilpailijansa menemällä miehen luokse syömään tämän seuraksi ostamiaan minimuffinseja (alastomana Rossina). Näin mies muutti pois eivätkä ystävykset enää kyenneet katselemaan häntä Monican ja Rachelin asunnosta.

Rumasta alastomasta miehestä ei kuulunut tämän jälkeen mitään, eikä hän esiintynyt viimeisessä jaksossa.

Näyttelijä: David Schwimmer

Russ oli Frendeissä toisella tuotantokaudella esiintynyt sivuhahmo, joka oli täsmälleen samanlainen kuin Ross. Russ oli Rachelin poikaystävä, mutta Rachel erosi kuitenkin hänestä kun tajusi tämän muistuttavan liikaa Rossia.

Näyttelijä: Christina Pickles

Judy on Monican ja Rossin äiti. Hän suosi vanhempaa lastaan, eli Rossia, joten Monica on aina yrittänyt tavoitella vanhempiensa suosiota.

Emily Waltham

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä: Helen Baxendale

Emily on Ross Gellerin toinen vaimo/avioero, hieman kontrollifriikki ja brittiläinen. Emily tuli mukaan Frendeihin 4. tuotantokauden puolivälissä Rachelin pomon pahasuisena veljentyttärenä, mutta myöhemmin hän on ystävällinen ja tunteellinen. Jätettyään Rossin (koska Ross sanoi alttarilla "Rachel") hän vaatii Rossia olemaan koskaan tapaamatta Rachelia ja tätähän Ross ei voi tehdä…

Näyttelijä: Christina Applegate

Amy on Rachel Greenin sisko. Amy esiintyy sarjassa kahdesti. Hänet kuvataan hyvin itsekeskeisenä ja hieman tyhmänäkin henkilönä; hän ei esimerkiksi ikinä muista ihmisten oikeita nimiä ja Rachelin mukaan Amy varastaa aina kaiken mitä Rachelilla on. Ensimmäisen kerran hänet tavataan, kun hän tulee lainaamaan Rachelilta hiustensuoristajaa treffejään varten. Treffit kuitenkin peruuntuvat, koska miehen vaimo palasi kaupunkiin ja Rachel kutsui Amyn Monica Gellerin luokse kiitospäivän aterialle. Aterialla Rachel ja Amy riitaantuvat, koska Rachel sanoo, ettei antaisi Emmaa Amylle jos kuolisi. Seuraavan kerran hänet tavataan kun hän tulee kertomaan, että on menossa naimisiin entisen poikaystävänsä isän kanssa, tuon hienon asunnon takia. Rachel rohkaisee Amya jättämään miehen ja etsimään itselleen jonkun jota rakastaa. Amy noudattaa neuvoa, mutta muuttaakin Rachelin ja Joey Tribbianin luokse.

Näyttelijä: Reese Witherspoon

Jill on Rachel Greenin sisko. Hän esiintyy kahdessa peräkkäisessä jaksossa, joista ensimmäisessä hän saapuu Chandler Bingin ja Monican asunnolle, koska luulee Rachelin yhä asuvan siellä. Hän kertoo, että heidän isänsä ei enää anna hänelle rahaa, ja että tuo käski Jillin tulla oppimaan elämistä "ainoalta tyttäreltä josta hän on ylpeä". Hän myös kertoo, että syy tähän oli se, että hän osti ystävälleen veneen. Rachel lupaa auttaa siskoaan, mutta se osoittautuu varsin hankalaksi, sillä tämä on opetellut luottokorttien numerot ulkoa, eikä lopeta shoppailua. Rachel myös vahingossa saa Jillin lähtemään Ross Gellerin kanssa treffeille, jonka jälkeen Rachel on todella mustasukkainen, peläten Rossin ja Jillin menevän naimisiin. Ross kuitenkin lupaa Rachelille, ettei enää käy treffeillä Jillin kanssa, jos se häiritsee Rachelia. Tästä taas syntyy riita Rachelin ja Jillin välille ja Jill koettaa saada Rossin kanssaan sänkyyn kostoksi siskolleen. Tämä ei kuitenkaan onnistu ja Jill lähtee. Tästä huolimatta Jill on kuvattu Rachelin suosikkisiskona; tämä mainitaan samassa jaksossa kun Amy tulee ensi kertaa vierailulle. Myöhemmin Rachel saa myös kuulla Amylta, että Jillin Atkinsin dieetti meni mönkään ja tämä on lihonut.

Näyttelijä: Jon Favreau

Pete on Monican miljonääripoikaystävä kolmannella tuotantokaudella. Monica ei ollut aluksi ihastunut Peteen, mutta myöhemmin heillä oli aika vakavakin suhde. Monica jätti Peten tämän aloitettua uran häkkitaistelijana.

Esitelty yhdeksännellä tuotantokaudella

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Paul Rudd esitti Phoeben miesystävää ja aviomiestä Mike Hannigania yhdeksännellä ja kymmenennellä tuotantokaudella.
 • Michael "Mike" Hannigan (Paul Rudd) — Phoeben miesystävä ja myöhemmin aviomies: jaksossa "The One with the Pediatrician" (tuotantokausi 9, jakso 3) Joey unohtaa luvanneensa järjestää Phoebelle treffiseuraa. Joey valehtelee Phoebelle ja kertoo järjestäneensä hänelle miehen, joka on nimeltään Mike. Tämän jälkeen Joey menee Central Perkiin ja huutaa miestä nimeltä "Mike". Mike Hannigan vastaa Joeylle ja Joey ottaa hänet mukaan tuplatreffeille. Lopulta Mike ja Phoebe muuttavat yhteen. Kun Phoebe kertoo haluavansa joskus naimisiin, Mike kertoo hänelle että hänen entinen avioliittonsa ei sujunut hyvin eikä hän halua ikinä naimisiin, joten he eroavat. He kuitenkin huomaavat, etteivät voi olla erossa toisistaan ja he palaavat yhteen jaksossa "The One with the Memorial Service" (tuotantokausi 9, jakso 17). Jaksossa "The One in Barbados, Part 1" Mike kosii Phoebea samaan aikaan kuin Phoeben entinen miesystävä David. Phoebe ei suostu kummankaan kosintaan, mutta kertoo Mikelle haluavansa olla hänen kanssaan. Myöhemmin Mike eroaa tyttöystävästään Precious (Anne Dudek) - Mike oli tapaillut Preciousta sillä aikaa, kun he olivat olleet erossa Phoeben kanssa. Jaksossa "The One Where Rachel's Sister Babysits" (tuotantokausi 10, jakso 5) Mike kosii Phoebeta ja he menevät naimisiin. Kun Phoebe ehdottaa muuttavansa nimekseen "Prinsessa Consuela Bananahammock", Mike kertoo muuttavansa nimensä "Paska Pussiksi". Mike tekee pienen esiintymisen myös sarjan päätösjaksossa.
 • Theodore ja Bitsy Hannigan (Gregory Itzin ja Cristine Rose) — Miken rikkaat ja ylimieliset vanhemmat. Mike esittelee Phoeben heille, mutta he tekevät selväksi, etteivät halua Phoebea sukuunsa. Mike kuitenkin uhmaa heitä ja kertoo rakastavansa Phoebea vanhempiensa ja näiden ystävien edessä. He osallistuvat Phoeben ja Miken häihin jaksossa "The One with Phoebe's Wedding".
 • Leonard Hayes (Jeff Goldblum) — ohjaaja, jonka mielestä Joeyn esiintyminen ei ole "tarpeeksi kiireellistä"; Joey päättää juoda paljon nesteitä, joten toisen koe-esiintymisen aikana hänen tarvitsee päästä vessaan.
 • Amy Green (Christina Applegate) — Rachelin toinen sisko, joka esiintyy ensimmäisen kerran jaksossa "The One with Rachel's Other Sister" (tuotantokausi 9, jakso 8). Hän saapuu Monican ja Chandlerin kiitospäivän aterialle, jossa hän hermostuu, sillä hänelle kerrotaan ettei hän saa Emman huoltajuutta, jos Rachel ja Ross kuolevat. Hän esiintyy myös jaksossa "The One Where Rachel's Sister Babysits", jossa hän kertoo Rachelille naivansa entisen poikaystävänsä rikkaan isän. Rachel yrittää opettaa hänelle vastuullisuutta ja antaa hänen vahtia Emmaa. Amy hankkii Emman korviin reiät.
Applegate voitti Primetime Emmy -palkinnon kategoriassa Outstanding Guest Actress in a Comedy Series esiintymisestään jaksossa "The One with Rachel's Other Sister", ja hän sai toisen ehdokkuuden esiintyessään jaksossa "The One Where Rachel's Sister Babysits".
 • Gavin Mitchell (Dermot Mulroney) — Rachelin sijainen Ralph Laurenilla. Rachelin pomo Zelner pitää Gavinista, joten Rachel päättää äitiyslomansa suunniteltua aikaisemmin jaksossa "The One Where Rachel Goes Back to Work" (tuotantokausi 9, jakso 11). Heidän työsuhteensa parantuu jaksossa "The One with Phoebe's Rats", ja he suutelevat Rachelin syntymäpäiväjuhlissa. Jaksossa "The One Where Monica Sings" (tuotantokausi 9, jakso 13) Rachel kertoo Gavinille, että vaikka hän pitää hänestä, suhde olisi monimutkainen Rossin takia.
 • Steve (Phill Lewis) — Chandlerin pomo tämän ollessa työharjoittelussa. Esiintyy jaksoissa "The One Where Rachel Goes Back to Work", "The One with the Mugging" ja "The One with the Lottery", jossa hän tarjoaa Chandlerille työtä nuorempana copywriterina.
Komedienne Aisha Tyler esitti Joeyn ja myöhemmin Rossin naisystävää tuotantokausilla yhdeksän ja kymmenen.
 • Charlie Wheeler (Aisha Tyler) — viehättävä paleontologi, johon Ross rakastuu jaksossa "The One with the Soap Opera Party" (tuotantokausi 9, jakso 20). Ross suunnittelee pyytävänsä häntä ulos, mutta Joey ehtii aikaisemmin. Sen sijaan että Ross olisi katkera, hän auttaa Joeyta keksimään älykkäitä paikkoja, joihin tämä voisi viedä Charlien. Rossin konferensissa jaksossa "The One in Barbados" Charlie kertoo Joeylle ettei heillä ole mitään yhteystä ja he eroavat. Tämän jälkeen Charlie ja Ross alkavat seurustella. Jaksossa "The One with Ross's Grant" (tuotantokausi 10, jakso 6) Charlie ja Ross eroavat, ja hän palaa yhteen entisen poikaystävänsä tohtori Benjamin Hobartin (Greg Kinnear) kanssa.
Charlien roolihahmo luotiin erityisesti vastalauseena kritiikkiin, jota Frendit sai siitä, että sarjassa oli nähty liian vähän etnisten vähemmistöjen edustajia. Aisha Tyler oli vasta sarjan toinen tummaihoinen näyttelijä ensimmäisen ollessa Gabrielle Unionin roolihahmo Kristen Lang jaksossa "The One with the Cheap Wedding Dress" (tuotantokausi 7, jakso 17).[6]
 • Molly (Melissa George) — Emman kaunis lastenhoitaja. Kun Joey näkee hänet, hän ihastuu välittömästi. Ross yrittää pitää Joeyta kaukana Mollysta, jonka johdosta Joey haluaa häntä yhä enemmän. Ross pyytää Chandleria katsomaan Joeyn perään. Kun Ross luennoi Joeylle, oveen koputetaan ja siellä on Mollyn tyttöystävä. He suutelevat ja Ross sanoo, että ei taidakaan olla mitään ongelmaa. Joey kuitenkin kiihottuu yhä enemmän siitä, että hän on lesbo. Molly esiintyy myös jaksossa "The One Where Monica Sings" (tuotantokausi 9, jakso 13).
 • Sandy (Freddie Prinze, Jr.) — Emman toinen lastenhoitaja. Kun Ross ja Rachel ovat haastatelleet useita naispuolisia lastenhoitaja, he yllättyvät nähdessään että Sandy on mies. Työhaastattelussa Sandy voittaa Rachelin puolelleen ja Rachel palkkaa Sandyn Rossin vastusteluista huolimatta. Sandy osoittaa olevansa erittäin pätevä ja hän opettaa jopa Joeyta, mutta Ross joutuu erottamaan hänet, sillä tämä ei voi sietää ajatusta miespuolisesta lastenhoitajasta.
 • Wendy (Selma Blair) — Chandlerin työkaveri tämän työskennellessä Tulsassa. Hän yrittää vietellä Chandleria, kun Chandler joutuu viettämään joulun töissä.

Esitelty kymmenennellä kaudella

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Katso myös Frendit (10. tuotantokausi)
Anna Faris esitti Ericaa, nuorta naista joka antoi lapsensa adoptoitavaksi Monicalle ja Chandlerille.
 • Erica (Anna Faris) — nuori ohiolainen nainen, joka päättää antaa lapsensa adoptoitavaksi Monicalle ja Chandlerille jaksossa "The One with the Birth Mother" (tuotantokausi 10, jakso 9). Hän vierailee New Yorkissa jaksossa "The One Where Joey Speaks French" ja Monica ja Chandler esittelevät hänelle kaupunkia. Erica lähtee synnyttämään kymmenennen tuotantokauden jaksossa "The One with Rachel's Going Away Party" ja synnyttää kaksoset, jotka nimeää Ericaksi ja Jackiksi, jaksossa "The Last One".
 • Erica ja Jack — kaksoset, jotka Monica ja Chandler adoptoivat sarjan viimeisessä jaksossa. Paljastuu, etteivät Chandler ja Monica tienneet kaksosista ennen niiden syntymää. Chandler ehdottaa toisen antamista pois, mutta Monica kieltäytyy. Kaksoset saivat nimensä biologisen äidin Erican mukaan ja Monican ja Rossin isän Jack Gellerin mukaan.
 • Missy Goldberg (Ellen Pompeo) — nainen, joka kävi samaa koulua kuin Ross ja Chandler. Kouluaikana Ross ja Chandler tekivät sopimuksen, ettei kumpikaan tapaile häntä. Luokkakokouksessa jaksossa "The One Where the Stripper Cries" (tuotantokausi 10, jakso 11) kuitenkin selviää, että Chandler ja Missy tapailivat useita kertoja lukioaikana.
 • Benjamin Hobart (Greg Kinnear) — Nobel-palkittu paleontologi ja Rossin naisystävän Charlie Wheelerin entinen poikaystävä, joka esitellään jaksossa "The One with Ross' Grant". Hän tunnustaa Rossille rakastavansa yhä Charlieta ja yrittää rikkoa heidän suhteensa. Charlie ja Benjamin palaavat lopulta yhteen.
 • Amanda Buffamonteezi (Jennifer Coolidge) — Monican ja Phoeben vanha ystävä, joka asui samassa rakennuksessa kuin he ennen muuttoaan Englantiin. Englannissa hän alkoi käyttää teeskenneltyä brittiaksenttia. Hän väittää harrastaneensa seksiä Evel Knievelin kanssa.
 • Roy (Danny DeVito) — strippari, joka esitellään jaksossa "The One Where the Stripper Cries". Monica ja Rachel palkkaavat hänet viime hetkellä Phoeben polttareihin, sillä Phoebe oli ilmaissut pettymyksensä kuultuaan, ettei polttareissa ole stripparia. Kun strippari saapuu, naiset yllättyvät sillä hän on vähintään 50 vuotta vanha. Kun hän näkee, ettei Phoebe pidä esityksestä, hän järkyttyy ja alkaa itkemään. Phoebe lohduttaa häntä ja kehottaa häntä ryhtymään opettamaan strippausta sen esittämisen sijaan.
 • Mackenzie (Dakota Fanning) — Monican ja Chandlerin uuden asunnon nykyisten omistajien tytär. Hän auttaa Joeyta näkemään Chandlerin ja Monican muuton hyvät puolet.
 1. a b c Jicha, Tom: They leave as they began: With a buzz The Baltimore Sun. 24.5.2004. Arkistoitu 4.6.2011. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
 2. Bianco, Robert: 'Friends' played great game of poker USA Today. 3.3.2004. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
 3. McLellan, Dennis: Married ... With Children Co-Creator Dies The Baltimore Sun. 12.2.2008. Arkistoitu 4.6.2011. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
 4. Top 10 Chandler Bing Sarcastic Moments Dailytop10.net. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
 5. Saah, Nadia: Friends til the end USA Today. 21.1.2004. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
 6. Armstrong, Jennifer: 'Friend' Of The Day Entertainment Weekly. 25.4.2003. Arkistoitu 25.2.2009. Viitattu 13.2.2012. (englanniksi)