Greg Kinnear

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gregory Kinnear
Kinnear toukokuussa 2006.
Kinnear toukokuussa 2006.
Henkilötiedot
Syntynyt17. kesäkuuta 1963 (ikä 60)
Logansport, Indiana, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Helen Labdon
Näyttelijä
Aktiivisena 1988–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Gregory "Greg" Kinnear (s. 17. kesäkuuta 1963 Logansport, Indiana) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Kinnear on voittanut Emmy-palkinnon ja saanut Oscar- sekä Golden Globe -ehdokkuudet.

Vuonna 1994 Kinnear teki ensimmäisen esiintymisensä valkokankaalla keskusteluohjelman juontajana komediaelokuvassa Blankman. Vuonna 1995 hän sai David Larrabeen roolin Sydney Pollackin elokuvassa Sabrina, joka on uudelleenfilmatisointi vuoden 1954 elokuvasta Kaunis Sabrina. Myöhemmin Kinnear näytteli pääroolia vuoden 1996 komediassa Jumalainen posti. Vuonna 1997 hän sai roolin James L. Brooksin draamakomediasta Elämä on ihanaa, josta hän sai parhaan miessivuosan Oscar-palkintoehdokkuuden. Seuraavassa elokuvassa Vastustamaton hymy hän näytteli yhdessä Lauren Hollyn kanssa paria, joka yrittää saada lapsen. Hänen seuraava projektinsa oli Sinulle on postia, jossa näyttelivät myös Tom Hanks ja Meg Ryan. Seuraavaksi hän teki elokuvat Seitsemän seinähullua sankaria (1999), Nurse Betty (2000), Luuseri (2000), The Gift – Enne (2000) ja Teoria miehistä (2001).

Vuonna 2002 Kinnear näytteli elokuvassa Koukussa. Vuonna 2003 hän esiintyi komediaelokuvassa Stuck on You, jossa hän esittää siamilaista kaksosta, joka unelmoi pääsystä Hollywood-näyttelijäksi. Vuonna 2005 hän esiintyi mustalla huumorilla maustetussa elokuvassa Matador yhdessä Pierce Brosnanin kanssa.

Vuonna 2006 Kinnear näytteli yhdessä Steve Carellin kanssa Oscarin voittaneessa komedia-draamassa Little Miss Sunshine. Samana vuonna hän näytteli elokuvassa Invincible yhdessä Mark Wahlbergin kanssa. Kyseinen elokuva on tositapahtumiin perustuva elokuva, joka kertoo baarimikosta, joka yrittää päästä Philadelphia Eagles -nimiseen jalkapallojoukkueeseen. Hän myös näytteli elokuvassa Fast Food Nation. Vuonna 2008 hän esiintyi elokuvassa Flash of Genius. Vuonna 2010 Kinnear esiintyi elokuvassa The Last Song yhdessä Miley Cyrusin ja Liam Hemsworthin kanssa. Kyseisessä elokuvassa hän näyttelee Cyrusin roolin erossa asuvaa isää, joka on saanut tilaisuuden korjata välinsä tyttärensä kanssa.

Vuonna 2011 Kinnear näytteli pääroolia, presidentti John F. Kennedyä sarjassa Kennedyt.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kinnear meni vuonna 1999 naimisiin Helen Labdonin kanssa. Parilla on kolme lasta (s. 2003, 2006 ja 2009). Isän diplomaattiuran takia perhe joutui muuttelemaan. Kinnear on valmistunut Arizonan yliopistostaselvennä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]