Frendit (2. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frendien 2. tuotantokausi
Friends Season 2 DVD.jpg
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja: Sallittu
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat NBC
Suomi MTV3, Sub
Ensimmäinen esitys 1995-09-2121. syyskuuta 1995
Viimeinen esitys 1996-05-1616. toukokuuta 1996
Esitysten määrä 24
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2002-09-033. syyskuuta 2002
 Eurooppa 2000-05-2929. toukokuuta 2000
 Australia 2006-10-044. lokakuuta 2006
Kaudet
← Edellinen
1. tuotantokausi
Seuraava →
3. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Frendit jaksoista

Televisiosarjan Frendit 2. tuotantokausi esitettiin ensimmäisen kerran vuosina 1995–1996.

Rossin uusi tyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 1995

Jakso jatkuu siitä mihin ensimmäinen tuotantokausi jäi. Rachel on lentokentällä odottamassa Rossin saapumista Kiinasta kertoakseen tälle haluavansa aloittaa suhteen. Ross kuitenkin saapuu koneesta kiinalaisamerikkalaisen paleontologi Julien kanssa. Rachel järkyttyy tästä ja viettää yönsä entisen poikaystävänsä Paolon kanssa.

Monica haluaa Phoeben leikkaavan hänen hiuksensa, sillä tämä oli leikannut aiemmin hienosti Joeyn ja Chandlerin hiukset. Phoebe ei kuitenkaan haluaisi tehdä tätä Monican täydellisyyden tavoittelun vuoksi. Loppujen lopuksi Phoebe suostuu ja Monica pyytää tätä leikkaamaan hiuksensa samaan tapaan kuin Demi Mooren. Phoebe kuitenkin sekoittaa nimet ja tekee tälle Dudley Mooren kampauksen. Chandler etsii räätäliä ja Joey kehottaa häntä menemään perheensä räätälille, jonka luona Joey oli käynyt 15-16-vuotiaasta saakka. Räätäli kuitenkin koskettelee Chandleria, joka valittaa tästä Joeylle, joka puolestaan on aina luullut että housut tehdään niin.

Sivuhahmot

Herra Hecklesin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. lokakuuta 1995

Herra Heckles, Monican ja Rachelin alakerran naapuri, kuolee hakatessaan luudalla kattoon saadakseen tytöt hiljaiseksi. Hän testamenttaa kaiken maallisen omaisuutensa tytöille, jotka ovat ensin onneissaan, mutta sitten huomaavat asunnon olevan täynnä hyödytöntö roskaa ja he alkavat siivota asuntoa. Rachel löytää simpukoista tehdyn lampun johon rakastuu, mutta Monica ei anna hänen pitää tätä ja Rachel tajuaa, että Monica ajattelee yhä omistavansa koko asunnon ja että Rachel vain vuokraa huonetta siellä. Lopulta Monica vahingossa rikkoo lampun ja antaa Rachelin korvaukseksi pitää kellon, jonka päällä on alaston nukke.

Katsoessaan Hecklesin vanhaa vuosikirjaa ja valokuvia, Chandler tajuaa, että hän ja Herra Hecles olivat kammottavan samanlaisia - molemmat oltiin äänestetty luokan pelleksi, molemmat soittivat klarinettia ja molemmat jättivät tyttöystäviään hatarin perustein. Päättäen olla kuolematta yksin, Chandler soittaa entiselle tyttöystävälleen Janicelle ja saa tietää, että tämä on naimisissa ja raskaana. Hän pääsee yli "tyttöjen jättämisestä pintapuolisten seikkojen takia" tavastaan ja pyytää ulos työssään tapaamaa naista, jolla on "tavattoman suuri pää". Phoebe ja Ross väittelevät evoluutioteoriasta ja Ross sanoo lopulta, että on pikkuruinen mahdollisuus, että evoluutioteoria olisi väärä ja Phoebe syyttää häntä nopeasti luovuttamisesta ja kaiken uskomansa pettämisestä. Ystävykset saavat asunnon siivottua ja lähtevät.

Sivuhahmot

Vauvasotkua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2. marraskuuta 1995

Monica pahoittaa mielensä, koska Ben alkaa itkeä aina ollessaan hänen lähellään. Ross saa allergisen reaktion syödessään Monican kiivipiirasta ja Monica vie veljensä sairaalaan jättäen Benin Chandlerin ja Joeyn vahdittavaksi. Chandler ja Joey keksivät, että vauva on hyvä keino iskeä naisia, joten he ottavat Benin ja tämän tavarat mukaan ja lähtevät kaupungille. He tapaavat kaksi kaunista naissa linja-autossa ja päättävät lähteä drinkeille. Lähtiessään linja-autosta, he kuitenkin tajuavat unohtaneensa Benin. He soittavat pian löytötavaratoimistoon ja saavat tiedon lapsesta. Saapuessaan paikalle, he löytävät kaksi vauvaa, joista he eivät tiedä kumpi on Ben ja heittävät tästä kolikkoa. Myöhemmin heille kuitenkin selviää, että he tekivät oikean valinnan Benin alkaessa itkeä Monican sylissä. Ross alkaa vaihtaa Benin vaippaa, mutta huomaa, että vaipassa lukee "Sosiaaliviraston omaisuutta", mikä saa Joeyn ja Chandlerin juoksemaan pakoon Rossia.

Samaan aikaan Central Perkissä, Terry palkaa ammattilaislaulaja Stephanie Schifferin esiintymään kahvilaan ja pyytää kertomaan uutiset Phoebelle. Rachel yrittää saada Terryä antamaan Phoebelle luvan laulaa ja lopulta onnistuu, mutta ainoastaan ilman maksua, mikä ei käy Phoebelle. Tämä alkaakin laulamaan jalkakäytävällä Central Perkin edessä laulaen pääasiassa pahaa Terrystä. Jakson lopussa hän kuitenkin opettaa Stephanieta laulamaan Smelly Cat -kappalettaan.

Sivuhahmot

Rachel paljastuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7
Ensiesitys Yhdysvalloissa 9. marraskuuta 1995

Chandlerille paljastuu, että muut ajattelevat hänen lihoneen ja Monica pyytää, että voisi olla hänen valmentajansa, koska on työtön ja tarvitsee jotain tekemistä. Chandler kieltäytyy aluksi, sanoen sen vähentävän hänen laiskotteluaikaansa, mutta lopulta suostuu. Hän kuitenkin joutuu katumaan tätä Monican painostaessa häntä liikaa ja käskien häntä tekemään harjoituksia työpaikallaankin. Monica haluaa hänen juoksevan jopa sunnuntaina, mitä Chandler protestoi sanoen sen olevan Jumalan lepopäivä. Phoebe on alkanut tapailla Scott nimistä miestä, mutta miettii mikseivät ole harrastaneet vielä seksiä. Hän viimein pyytää miestä tähän ja sanoo ettei hänen edes tarvitsisi soittaa myöhemmin. Joey tajuaa tämän ovelaksi juoneksi ja ihailee miehen taitoja.

Rachel, joka on yhä rakastunut Rossiin, pahoittaa mielensä kuultuaan että Ross ja Julie aikovat hankkia kissan. Päästäkseen tämän yli, Monica härjestää hänelle treffit Michael nimisen miehen kanssa. Treffit eivät kuitenkaan suju hyvin Rachelin juotua liikaa viiniä ja valittaen koko ajan Rossista ja Juliesta. Michael sanoo, että hänen pitäisi lopettaa juttu, minkä Rachel ymmärtää väärin ja soittaa humalassa Rossille sanoen olevansa tämän yli. Seuraavana aamuna Ross saapuu Rachelin ja Monican asunnolle. Hän pyytää lupaa tarkistaa vastaajansa viestit, mihin Rachel antaa luvan muistamatta eilistä puheluaan. Rossin sanottua vastaajassa olevan viesti häneltä, Rachel tajuaa kaiken ja yrittää katkaista puhelun, tosin liian myöhään. Ross ei pysty käsittelemään asiaa sillä hetkellä ja lähtee häntä odottavan Julien luokse. Myöhemmin hän saapuu Central Perkiin sanoen Rachelille, että tämä tuli liian myöhään. Hän lähtee, mutta huomatessaan Rachelin itkevän, palaa ja suutelee tätä. Jakson lopussa Monica hakee Chandleria aamujuoksulle. Chandler haluaisi mennä takaisin nukkumaan, joten hän päättää masentaa Monicaa. Hän mainitsee, että ihmettelee kuinka Monica jaksaa juosta vaikkei tällä ole töitä eikä poikaystävää. Loppujen lopuksi Monica jää nukkumaan Chandlerin sohvalle Chandlerin tanssahdellen iloisena takaisin nukkumaan.

Sivuhahmot

Ystävyyslahja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 14
Ensiesitys Yhdysvalloissa 1. helmikuuta 1996

Joey on alkanut ansaita urallaan ja hän maksaa velkojaan Chandlerille. Hän antaa Chandlerille rahaa sekä kultaisen rannekorun. Chandler alkaa käyttää Joeyn painostuksesta tätä, vaikka oikeasti haluaisi piilottaa sen. Ollessaan Central Perkissa, hän flirttailee kauniin naisen kanssa, joka kuitenkin poistuu pikaisesti korun huomatessaan. Chandler turhautuu ja valittaa asiasta Rachelille, Joeyn astuessa samalla kahvilasta sisään. Chandler ei tajua tätä, vaan Joey saa kuulla Chandlerin todellisen mielipiteen lahjastaan. Chandler huomaa Joeyn, joka poistuu vihaisena kahvilasta. Myöhemmin Chandler hukkaa korun ja ostaa uuden pelätessään Joeyn reaktiota. Gunther kuitenkin löytää korun ja Rachel palauttaa sen Chandlerille. Hän antaa tämän Joeylle, joka leppyy ja ilahtuu Chandlerin eleestä.

Ross yrittää yhä saada Rachelia unohtamaan "listan", mutta mielensä pahoittanut Rachel kertoo ettei halua enää mennä yhteen Rossin kanssa. Monican rahat ovat lopussa ja hän menee haastatteluun. Hänen työnantajallaan on kuitenkin salaattifetissi ja Monica pakenee paikalta. Hän päättää pyytää vanhemmiltaan lainaa. Nämä tulevat mukanaan muutama lattikollista Monican vanhoja tavaroita kertoen muuttaneensa hänen huoneensa kuntosaliksi. Loppujen lopuksi Monica ei uskalla kysyä lainaa. Tutkiessaan laatikoita, ystävykset löytävät useita muistoja Monican lapsuudesta - kuten tämän vanhan, hyvin suuren uimapuvun (Chandler sanoo, että sillä peitettiin Connecticut sateella) ja videon, jossa Monica ja Rachel ovat lähdössä valmistujaisjuhliin.

Koko porukka katsoo yhdessä videota, jolla esiintyy lihava Monica ja Rachel ennen tämän käytyä kauneusleikkauksessa nenänsä johdosta. Videolla paikalle saapuu Monican seuralainen, Roy Gublick (joka näki Tähtien sodan 317 kertaa elokuvateatterissa), mutta Rachelin seuralainen Chip Matthews on poissa. Rossin isä suostuttelee Rossia pukeutumaan hänen pukuunsa ja viemään Rachelin juhliin. Ross suostuu, mutta juuri valmistuttuaan juhlia varten, Chip saapuu ja tytöt lähtevät. Video loppuu Rossin surulliseen katseeseen. Rachel, koskettuneena Rossin eleestä, nousee sohvalta ja suutelee Rossia unohtaen "listan". Jakson lopussa näytetään Monicaa, joka jää katselemaan nauhaa muiden lähtiessä. Sen alussa hän tanssii isänsä kanssa, mutta pian siinä näkyy Monican vanhemmat harrastamassa seksiä.

Sivuhahmot

Tohtori Ramoray kuolee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 18
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. maaliskuuta 1996

Joeyn haastattelu julkaistaan "Valituissa saippuaoopperapaloissa". Siinä hän valehtelee, että keksii itse omia vuorosanojaan Päivien viemässä. Käsikirjoittajien luettua tämän, he raivostuvat ja kostavat hänelle kirjoittamalla tämän hahmon, tohtori Ramorayn, pois sarjasta pudottamalla tämän hissikuiluun. Ironisesti ainoa, joka olisi voinut pelastaa Ramorayn, olisi hän itse.

Chandler tajuaa, että hänen uusi kämppiksensä Eddie, ei ole niin normaali kuin aluksi luuli. Tämän entisen tyttöystävän, Tillyn, käydessä tuomassa Eddien akvaarion, Eddie uskoo että Tilly ja Chandler olivat harrastaneet seksiä ja tappaneet tämän kultakalan, Buddyn. Eddie kuitenkin rauhoittuu ja nimeää uuden kultakalansa, joka oikeasti on kultakalan muotoinen suolakeksi, Chandleriksi.

Phoeben lipsautettua Richardille, että Monicalla on ollut useita miehiä, tämä alkaa pohtia näiden oikeaa määrää. Tämä saa myös Rossin miettimään samaa Rachelin kohdalla. Yöllä Monica ja Rachel tapaavat vessassa, molempien etsiessä kondomia. He kuitenkin löytävät ainoastaan yhden, jonka Rachel voittaa heidän pelattuaan tästä kivi, paperi ja sakset peliä.

Sivuhahmot

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]