Central Perk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuva Central Perkin nurkkauksesta, missä näkyy myös Phoeben kitara. Kyseisessä nurkkauksessa Phoebe esittää kappaleensa.
Kuva Central Perkistä.
Kuva Central Perkin ulko-ovesta.

Central Perk on kuvitteellinen kahvila Frendit-televisiosarjassa. Se on yksi sarjan keskeisimmistä tapahtumapaikoista, jossa päähenkilöt viettivät suuren osan vapaa-ajastaan keskustellen. Se sijaitsi New Yorkin Greenwich Villagessa lähellä ystävysten asuntoja. Central Perk -nimi tulee Central Parkista. Central Perkin omistaja on Terry-niminen mies, jota Rachel ja Phoebe kutsuvat idiootiksi. Häntä ei nähty sarjassa usein, vaan paikalla oli tavallisesti tarjoilija Gunther.

Ennen kahvilaa paikalla sijaitsi baari, jossa ystävykset viettivät aikaansa. Sen mentyä konkurssiin he saivat kuulla, että paikalle tulisi kahvila eivätkä uskoneet viihtyvänsä siellä. Joka tapauksessa he viettivät siellä paljon aikaa istuen isolla sohvalla, joka oli heidän saapuessaan käytännössä aina vapaana muiden paikkojen ollessa täynnä. Tästä käsikirjoittajat tekivät vitsin, kun yhdessä jaksossa ystävykset saapuvat kahvilaan huomaten sohvan olevan varattu. He katsahtivat toisiaan, kääntyivät ympäri ja poistuivat. Kyseinen kerta oli kolmannella tuotantokaudella, ja sohvalla istuivat juuri edellä mainitun tuotantokauden käsikirjoittajat.

Vieraana George Stephanopoulus -jaksossa Joey todistaa Chandlerille, että Central Perkiin on alle sata askelmaa heidän asunnoltaan laskien niiden määräksi 97.

Ystävykset siis viettävät suuren osan sarjasta Central Perkissä, missä Phoebe usein soittelee säveltämiään ja sanoittamiaan kappaleita. Yhdessä jaksossa myös Ross soitti siellä oman ”kappaleensa”, mitä kaikki muut paitsi Phoebe pitivät kamalana. Kappaleessa kuullaan muun muassa helikopterin ääntä, lampaan määmimistä, koiran haukkumista ja muiden eläinten ääniä. Lopussa Ross paljastaa, että soitti tahallaan viimeisen kappaleen huonosti jotta Phoebe voisi soittaa kahvilassa taas.

Kahvilaketju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan innoittamana ympäri maailmaa on avattu ainakin neljä kahvilaa käsittävä Central Perk -ketju. Kahvilat sijaitsevat Dubaissa ja Genevessä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.