Rachel Green

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rachel Green
Rachel Frendien seitsemännellä tuotantokaudella
Rachel Frendien seitsemännellä tuotantokaudella
Luoja(t) David Crane
Marta Kauffman
Näyttelijä(t) Jennifer Aniston
Kesto 1994–2004
Ensiesiintyminen Kausi 1: ”Mistä kaikki alkoi(The One Where It All Began)
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 10: ”Loppu
(The Last One)
Henkilötiedot
Koko nimi Rachel Karen Green
Ammatti tarjoilija, assistentti, vaatemyyjä
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka New York
Suhteet
Vanhemmat Leonard Green
Sandra Green
Sisarukset Jill Green
Amy Green
Puoliso(t) Ross Geller
Lapset Emma Geller-Green
Isovanhemmat Ida Green
Tutut Monica Geller
Phoebe Buffay
Chandler Bing
Joey Tribbiani
Mike Hannigan
Tag Jones

Rachel Karen Green on Jennifer Anistonin esittämä kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa tilannekomediassa Frendit (1994–2004).

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rachel ilmestyi Frendien ensimmäisessä jaksossa Central Perkiin yllään sateessa kastunut hääpuku. Hän etsi vanhaa ystäväänsä Monica Gelleriä, jonka kanssa hän ei ollut ollut paljoakaan yhteyksissä high schoolin jälkeen. Rachel oli karannut häistään tajuttuaan, että hän piti enemmän lahjaksi saamastaan kulhosta kuin sulhasestaan Barry Farberista.

Työpaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian ilmeni, ettei Rachel ollut tehnyt koskaan töitä, vaan hän oli elänyt isänsä rahoilla. Rachel oli hyvin itsekeskeinen ja hän oli ollut high schoolissa yksi suosituimmista, mutta samalla myös yksi vihatuimmista oppilaista. Isän kieltäydyttyä maksamasta Rachelin luottokortin laskuja, ellei tämä menisi naimisiin, Monica ja muut ystävykset kannustivat tätä aloittamaan uuden elämän New Yorkissa. Rachel päättikin hankkia työpaikan, ja hänet palkattiin tarjoilijaksi Central Perkiin. Hän oli työssään toivoton, sillä hän piti pitkiä taukoja, istuskeli ystäviensä kanssa ja sekoitti vahingossa tilauksia. Tästä huolimatta hän sai pitää työnsä, mikä lienee ollut Guntherin ihastumisen ansiota.

Kolmannella tuotantokaudella Joey ja Chandler kehottavat Rachelia etsimään työtä haluamaltaan alalta eli muotibisneksestä. Rachelin ensimmäinen muotialan työpaikka oli Fortunata Fashions, jonne hän pääsi Joeyn isän ansiosta. Hän kuitenkin siirtyi Bloomingdale’sille ja myöhemmin Ralph Laurenille. Sieltä Rachel kuitenkin sai potkut pomon kuultua hänen hakevan töitä Guccilta, jonne hän ei kuitenkaan päässyt. Seuraavaksi Rachelille tarjottiin töitä Louis Vuittonilta Pariisista.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel tunnetaan myös suhteestaan Monican isoveljeen Ross Gelleriin. Ross oli ollut toivottoman rakastunut Racheliin jo kouluajoista lähtien. Kun Rachel muutti kaupunkiin, Ross yritti kertoa tälle ihastuksestaan, mutta jokin esti häntä aina. Lopulta Chandler paljasti vahingossa Rossin ihastumisen tämän ollessa Kiinassa. Rossille ja Rachelille tuli kuitenkin riitaa, ja he menivät ensimmäisen kerran yhteen vasta jaksossa "Ystävyyslahja". Heidän suhteensa päättyi, kun heille tuli jälleen riitaa, joten he päättivät pitää taukoa. Ross makasi Joeyn ja Chandlerin ihastuksen Chloen kanssa ja Rachelin saatua tietää tästä he riitaantuivat ja erosivat. Pian kaksikko palasi taas yhteen, mutta he erosivat kohta jopa nopeammin kuin aiemmalla kerralla. Rachelilla on myös ollut lyhyt suhde italialaiseen, Paolo-nimiseen mieheen (Cosimo Fusco), mutta suhde ajautui karille, kun Paolo yritti lähennellä Phoebea. Rachel on myös seurustellut assistenttinsa Tagin kanssa ollessaan töissä Ralph Laurenilla.

Myöhemmin Ross aikoi mennä naimisiin brittiläisen Emilyn kanssa. Rachel päätti estää häät, mutta heltyi lopulta nähdessään kaksikon. Ross mainitsi kuitenkin seremoniassa vahingossa Rachelin nimen Emilyn sijaan, ja seurauksena oli ero.

Matkustettuaan Las Vegasiin Rachel ja Ross joivat itsensä humalaan ja menivät naimisiin. He eivät muistaneet asiasta seuraavana päivänä mitään, kunnes muut ystävykset kertoivat siitä heille. Ross ei olisi halunnut kolmatta epäonnistunutta avioliittoa ja huijasi Rachelia kertoen, että oli jo hankkinut heille eron. Rachel kuitenkin sai tietää siitä, ja he hakivat avioliiton mitätöintiä.

Seitsemännellä tuotantokaudella Ross ja Rachel makasivat yhdessä, ja Rachel tuli vahingossa raskaaksi. Myöhemmin hän synnytti Rossin toisen lapsen Emman, ja samoihin aikoihin heidän ystävänsä Joey rakastui Racheliin. Emman syntymä sai Rachelin muuttumaan vähemmän itsekeskeiseksi, vaikka hän oli muutunut jo paljon sen jälkeen kun hän muutti New Yorkiin. Joey kertoi tunteistaan Rachelille, mutta tämä ei kuitenkaan halunnut seurustella Joeyn kanssa.

Viimeisessä jaksossa Rachel lähti lentokentälle matkatakseen Pariisiin uuden työnsä pariin. Ross vastusti sitä ja lähti Rachelin perään lentokentälle. Ross sai Rachelin juuri ja juuri kiinni. Muutaman vastoinkäymisen jälkeen Rachel päätti jäädä Yhdysvaltoihin ja palasi Rossin kanssa yhteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rachel-kampaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel-kampaus on kerrostettu paksu kampaus, jonkalainen Rachel Greenilla oli sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 1994. Jennifer Aniston ei itse pitänyt kampauksesta eikä säilyttänyt sitä, mutta se on siitä huolimatta pysynyt suosittuna.[1] Kampauksen loi Anistonin pitkäaikainen kampaaja Chris McMillan, ja Aniston käytti sitä Frendien ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Siitä tuli välittömästi hyvin suosittu naisten keskuudessa.[1]

Huolimatta kampauksen suosiosta, Aniston luonnehti sitä seuraavasti:

»Rakastan Chrisiä [McMillan, hänen kampaajansa], mutta hän koitui turmiokseni, sillä hän loi sen kirotun Rachel-tukan, mikä ei ollut minulle paras mahdollinen hiusmalli. Miten sanoisin tämän? Minusta se on rumin kampaus, mitä olen koskaan nähnyt. Haluaisin oikeastaan vain tietää, miten sillä pehkolla pystyi olemaan kaksi jalkaa.[2]»

Kolmannella kaudella (1996) Aniston vaihtoi perinteisempään pitkätukkaiseen malliin, mutta vanha kampaus pysyi suosittuna. Vuonna 2010, kuusi vuotta sarjan päättymisen jälkeen, tehty tutkimus osoitti, että kampaus oli suosituin brittinaisten keskuudessa.[3] Wall Street Journal -lehti listasi vuoden 2011 himotuimpia hiustyylejä, ja Aniston sijoittui listalla toiseksi.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Räsänen, Mikko: Jennifer Aniston vihaa Frendit-kampaustaan The Voice. 19.1.2011. Viitattu 16.1.2012.
  2. Oldenburg, Ann: Jennifer Aniston tells 'Allure' she hated her Rachel hair USA Today. 18.1.2011. Viitattu 16.1.2012. (englanniksi)
  3. Roche, Elisa: JENNIFER ANISTON'S A CUT ABOVE FOR 11 MILLION WOMEN Daily Express. 26.5.2010. Viitattu 16.1.2012. (englanniksi)
  4. Tämän yllätysnimen hiukset päihittivät Jennifer Anistonin kuuluisat kutrit Sub. 30.12.2011. Viitattu 16.1.2012.