Rachel Green

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rachel Green
Rachel Frendien seitsemännellä tuotantokaudella
Rachel Frendien seitsemännellä tuotantokaudella
Luoja(t) David Crane
Marta Kauffman
Näyttelijä(t) Jennifer Aniston
Kesto 1994–2004
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: ”Mistä kaikki alkoi(The One Where It All Began)
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 10: ”Loppu
(The Last One)
Henkilötiedot
Koko nimi Rachel Karen Green
Ammatti tarjoilija, assistentti, vaatemyyjä
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka New York
Suhteet
Vanhemmat Leonard Green
Sandra Green
Sisarukset Jill Green
Amy Green
Puoliso(t) Ross Geller (vih. 1999 ero. 1999) (vih. 2004)
Lapset Emma Geller-Green (s. 2002)
Isovanhemmat Ida Green
Tutut Monica Geller
Phoebe Buffay
Chandler Bing
Joey Tribbiani
Mike Hannigan
Tag Jones

Rachel Karen Green on Jennifer Anistonin esittämä kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa tilannekomediassa Frendit (1994–2004).

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel ilmestyy Frendien ensimmäisessä jaksossa Central Perkiin yllään sateessa kastunut hääpuku. Hän etsii vanhaa ystäväänsä Monica Gelleriä, jonka kanssa hän ei ollut ollut paljoakaan yhteyksissä high schoolin jälkeen. Rachel oli karannut häistään tajuttuaan, että hän piti enemmän lahjaksi saamastaan kulhosta kuin sulhasestaan Barry Farberista.

Työpaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian ilmenee, ettei Rachel ole koskaan tehnyt töitä vaan elänyt isänsä rahoilla. Rachel on ollut itsekeskeinen ja yksi high schoolin suosituimmista, mutta samalla myös yksi vihatuimmista oppilaista. Hänen isänsä kieltäytyy maksamasta tyttärensä laskuja, ellei tämä menisi naimisiin. Monica ystävineen kannustaa Rachelia aloittamaan uuden elämän New Yorkissa. Hän saa työpaikan tarjoilijana Central Perkin kahvilassa, mutta pitää pitkiä taukoja, istuskelee ystäviensä kanssa ja sekoittaa vahingossa tilauksia. Tästä huolimatta hän saa pitää työnsä, mikä saattaa johtua siitä, että hänen työkaverinsa Gunther on kovin ihastunut Racheliin.

Kolmannella tuotantokaudella Joey ja Chandler kehottavat Rachelia etsimään työtä haluamaltaan alalta eli muotibisneksestä. Rachelin ensimmäinen muotialan työpaikka oli Fortunata Fashions, jonne hän pääsee Joeyn isän avustuksella. Hän kuitenkin siirtyy Bloomingdale’sille ja myöhemmin Ralph Laurenille. Sieltä Rachel kuitenkin saa potkut pomon kuullessa hänen hakevan töitä Guccilta, jonne hän ei kuitenkaan lopulta pääse. Seuraavaksi Rachelille tarjotaan töitä Louis Vuittonilta Pariisista.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel tunnetaan myös suhteestaan Monican isoveljeen Ross Gelleriin. Ross oli ollut toivottoman rakastunut Racheliin jo kouluajoista lähtien. Kun Rachel on muuttanut kaupunkiin, Chandler möläyttää Rachelille Rossin olleen ihastunut tähän. Rachel ja Ross päätyvät yhteen jaksossa ”Ystävyyslahja”. Heille tulee kuitenkin riitaa ja he päättävät pitää taukoa. Tauon aikana Ross makaa Chloe-nimisen naisen kanssa, ja kun Rachel saa tietää tästä, pari eroaa lopullisesti. Rachelilla on lyhyt suhde italialaiseen Paoloon, mutta suhde ajautuu karille, kun Paolo yrittää lähennellä Phoebea. Jonkin aikaa Rachel seurustelee assistenttinsa Tagin kanssa ollessaan töissä Ralph Laurenilla.

Kun Ross aikoo mennä naimisiin brittiläisen Emilyn kanssa, Rachel päättää estää häät, mutta heltyy lopulta nähdessään kaksikon. Seremoniassa Ross kuitenkin mainitsee vahingossa Rachelin nimen Emilyn sijaan, mikä johtaa eroon.

Matkustaessaan Las Vegasiin Rachel ja Ross juovat itsensä humalaan ja menevät naimisiin. He eivät muista asiasta seuraavana päivänä mitään, mutta muut ystävykset kertovat tapahtuneesta. Pian he hakevat avioliiton mitätöintiä. Seitsemännellä tuotantokaudella Ross ja Rachel makaavat yhdessä ja Rachel tulee vahingossa raskaaksi. Hän synnyttää Emma-nimisen tyttären. Vaikka Rachel on luonteeltaan muuttunut paljon muutettuaan New Yorkiin, Emman syntymä tekee hahmosta huomattavasti vähemmän itsekeskeisen.

Viimeisessä jaksossa Rachel lähtee lentokentälle matkatakseen Pariisiin uuden työnsä pariin. Ross kuitenkin lähtee Rachelin perään ja saa hänet kiinni lentokentällä viime hetkellä. Rachel päätti jäädä Yhdysvaltoihin ja palaa Rossin kanssa yhteen.

Rachel-kampaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel-kampaus on kerrostettu paksu kampaus, jonkalainen Rachel Greenilla oli sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 1994. Jennifer Aniston ei itse pitänyt kampauksesta eikä säilyttänyt sitä, mutta se on siitä huolimatta pysynyt suosittuna.[1] Kampauksen loi Anistonin pitkäaikainen kampaaja Chris McMillan, ja Aniston käytti sitä Frendien ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Siitä tuli välittömästi hyvin suosittu naisten keskuudessa.[1]

Huolimatta kampauksen suosiosta, Aniston luonnehti sitä seuraavasti:

»Rakastan Chrisiä [McMillan, hänen kampaajansa], mutta hän koitui turmiokseni, sillä hän loi sen kirotun Rachel-tukan, mikä ei ollut minulle paras mahdollinen hiusmalli. Miten sanoisin tämän? Minusta se on rumin kampaus, mitä olen koskaan nähnyt. Haluaisin oikeastaan vain tietää, miten sillä pehkolla pystyi olemaan kaksi jalkaa.[2]»

Kolmannella kaudella (1996) Aniston vaihtoi perinteisempään pitkätukkaiseen malliin, mutta vanha kampaus pysyi suosittuna. Vuonna 2010 eli kuusi vuotta sarjan päättymisen jälkeen tehty tutkimus osoitti, että kampaus oli suosituin brittinaisten keskuudessa.[3] Wall Street Journal -lehti listasi vuoden 2011 himotuimpia hiustyylejä, ja Aniston sijoittui listalla toiseksi.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Räsänen, Mikko: Jennifer Aniston vihaa Frendit-kampaustaan The Voice. 19.1.2011. Viitattu 16.1.2012. [vanhentunut linkki]
  2. Oldenburg, Ann: Jennifer Aniston tells 'Allure' she hated her Rachel hair USA Today. 18.1.2011. Viitattu 16.1.2012. (englanniksi)
  3. Roche, Elisa: JENNIFER ANISTON'S A CUT ABOVE FOR 11 MILLION WOMEN Daily Express. 26.5.2010. Viitattu 16.1.2012. (englanniksi)
  4. Tämän yllätysnimen hiukset päihittivät Jennifer Anistonin kuuluisat kutrit Sub. 30.12.2011. Viitattu 16.1.2012.