Gregory Itzin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gregory Itzin
Henkilötiedot
Koko nimi Gregory Itzin
Syntynyt20. huhtikuuta 1948
Washington, D.C, Yhdysvallat
Kuollut8. heinäkuuta 2022 (74 vuotta)
Näyttelijä
Merkittävät roolit Charles Logan
(24, 20052007)
Aiheesta muualla
IMDb

Gregory Itzin (20. huhtikuuta 19488. heinäkuuta 2022[1]) oli Emmy-ehdokkaana ollut yhdysvaltalainen näyttelijä.

Gregory Itzin on esiintynyt useimmiten erilaisissa yhdysvaltalaisissa televisiosarjoissa, ja hänen ensimmäinen roolinsa oli Valkoisen talon matkailijaopas draamasarjassa Backstairs at the White House. Myöhemmin Itzinillä on ollut vähäisiä rooleja monissa tunnetuissa sarjoissa, mukaan lukien Charlien enkelit, Beverly Hills 90210, Ihmemies MacGyver, Teho-osasto, C.S.I., West Wing ja Amyn lailla. Hän on myös esiintynyt muutamissa elokuvissa, mukaan lukien Hei, me lennetään!, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, Evoluutio ja Adaptation. Minun versioni.

Uransa aikana Itzin on esittänyt peräti viittä Star Trek -hahmoa: Star Trek: Deep Space Ninessa Ilon Tandro ja Hain, Star Trek: Voyagerissa tohtori Dysek sekä Star Trek: Enterprisessa kapteeni Sopek ja amiraali Black.

Vuonna 2005 Itzin teki FOX-televisiokanavan kanssa sopimuksen siitä, että hän esiintyisi jännityssarja 24:n neljännellä tuotantokaudella varapresidentti Charles Loganina. Kun myöhemmin sarjassa hahmosta tuli Yhdysvaltain presidentti, Itzinin rooli sarjassa kasvoi ja hän oli vuonna 2006 Emmy-ehdokkaana parhaasta sivuosaroolista. Alun perin Itzin oli yrittänyt saada itselleen roolihahmoa jo 24:n toiselta tuotantokaudelta, mutta kyseisen kauden kuvauksissa hän kohtasi sarjan tuottaja Jon Cassarin, joka lupasi järjestävänsä Itzinille tärkeän sivuosaroolin neljännellä tuotantokaudella.[2]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.