Luettelo hiihdon Suomen mestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo hiihdon Suomen mestareista. Hiihdon Suomen-mestaruuskilpailuja on käyty vuodesta 1909 lähtien. Kilpailuja järjestivät aluksi rinnakkain sekä Liitto Suomen hiihtourheilun edistämiseksi että SVUL. SVUL:n ensimmäisissä mestaruuskilpailuissa 1909 ratkaistiin virallisesti vain yleismestaruus, jonka saavuttaakseen oli saavutettua kaksi matkavoittoa kolmesta eri kilpailusta.[1] Alkuperäinen Hiihtoliitto järjesti vain kahdet mestaruuskilpailut 1909 ja 1910 ennen kuin se ajautui taloudellisiin vaikeuksiin ja lakkautettiin. Vuodesta 1911 lähtien kilpailut järjesti SVUL:n hiihto-, luistelu- ja pyöräilyjaosto, josta 1915 irtautui SVUL:n hiihtojaosto. Vuonna 1931 jaostosta muodostui Hiihtoliitto, joka jäi SVUL:n jäsenliitoksi, kuten muutkin samaan aikaan lajiliitoiksi muuttuneet jaostot.[2]

Henkilökohtaiset kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet 1909–1976[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Sarja Matka Voittajan nimi
1909 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Seppälä, FransFrans Seppälä
Miehet &&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Vesa, SethSeth Vesa
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Vesa, SethSeth Vesa
Miehet Yleismestaruus Vesa, SethSeth Vesa
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km HL Koskenkorva, MattiMatti Koskenkorva
1910 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km HL Niska, EetuEetu Niska
1911 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niska, EetuEetu Niska
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kalliomäki, HilmaHilma Kalliomäki
1912 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niska, JussiJussi Niska
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Nieminen, TildaTilda Nieminen
1913 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Korhonen, EmerikEmerik Korhonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Heikkinen, EdithEdith Heikkinen
1914 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Ryhänen, JoonasJoonas Ryhänen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Sakki, TildaTilda Sakki
1915 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niska, JussiJussi Niska
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Salmi, SaimiSaimi Salmi
1916 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Tasa, SanteriSanteri Tasa
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Kiiskinen, LauriLauri Kiiskinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Huttunen, MiinaMiina Huttunen
1917 Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Collin, AntonAnton Collin
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Niska, EetuEetu Niska
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Huttunen, MiinaMiina Huttunen
1919 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Collin, AntonAnton Collin
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mäkelä, OnniOnni Mäkelä
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Collin, AntonAnton Collin
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Huttunen, MiinaMiina Huttunen
1920 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Raivio, MattiMatti Raivio
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Vuorinen, ManneManne Vuorinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Vainio, HarryHarry Vainio
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Harjula, LyydiaLyydia Harjula
1921 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Raivio, MattiMatti Raivio
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Collin, AntonAnton Collin
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kumpulainen, ElsaElsa Kumpulainen
1922 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Collin, AntonAnton Collin
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mäkelä, ArvoArvo Mäkelä
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Raivio, MattiMatti Raivio
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kumpulainen, ElsaElsa Kumpulainen
1923 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Kämäräinen, ErkkiErkki Kämäräinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Huttunen, MiinaMiina Huttunen
1924 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Niemi, JussiJussi Niemi
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Raivio, AinoAino Raivio
1925 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Raivio, MattiMatti Raivio
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Niku, TapaniTapani Niku
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Raivio, AinoAino Raivio
1926 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Niku, TapaniTapani Niku
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Seppänen, JaakkoJaakko Seppänen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Lievonen, SiiriSiiri Lievonen
1927 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Raivio, MattiMatti Raivio
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Raivio, MattiMatti Raivio
Miehet &&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 km Paananen, AdielAdiel Paananen
Miehet &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Jokinen, SuloSulo Jokinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Lievonen, SiiriSiiri Lievonen
1928 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pullola, OlliOlli Pullola
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Autio, AsserAsser Autio
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Penttinen, HilmaHilma Penttinen
1929 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lappalainen, MarttiMartti Lappalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Paananen, AdielAdiel Paananen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Lievonen, SiiriSiiri Lievonen
1930 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lappalainen, MarttiMartti Lappalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Saarinen, VeliVeli Saarinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Asikainen, LempiLempi Asikainen
1931 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lappalainen, MarttiMartti Lappalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Saarinen, VeliVeli Saarinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Asikainen, LempiLempi Asikainen
1932 Miehet &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kiiskinen, AarneAarne Kiiskinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Norojärvi, HeikkiHeikki Norojärvi
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Tasa, ImpiImpi Tasa
1933 Miehet &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 km Huupponen, NestoriNestori Huupponen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Liikkanen, VäinöVäinö Liikkanen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Koskimies, HelgaHelga Koskimies
1934 Miehet &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 km Nurmela, SuloSulo Nurmela
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Saarinen, VeliVeli Saarinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Koskimies, HelgaHelga Koskimies
1935 Miehet &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 km Lähde, MattiMatti Lähde
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Riivari, ArviArvi Riivari
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Onnila, AnniAnni Onnila
1936 Miehet &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 km Kurikkala, JussiJussi Kurikkala
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Toikka, ValmariValmari Toikka
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Harju, VilmaVilma Harju
1937 Miehet &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 km Oinonen, LauriLauri Oinonen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Harju, VilmaVilma Harju
1938 Miehet &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 km Lauronen, MarttiMartti Lauronen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Forsell, LailaLaila Forsell
1939 Miehet &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 km Lähde, MattiMatti Lähde
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vuori, TaunoTauno Vuori
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Simovaara, AlliAlli Simovaara
1941 Miehet &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 km Olkinuora, EinoEino Olkinuora
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Olkinuora, EinoEino Olkinuora
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Nopanen, AuraAura Nopanen
1943 Miehet &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 km Silvennoinen, LauriLauri Silvennoinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Ohtonen, SuloSulo Ohtonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Nopanen, AuraAura Nopanen
1944 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Rytky, SauliSauli Rytky
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Silvennoinen, LauriLauri Silvennoinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Kurikkala, JussiJussi Kurikkala
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Pylkkänen, KerttuKerttu Pylkkänen
1945 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Forsell, ValterValter Forsell
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Laukkanen, TeuvoTeuvo Laukkanen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Niemi, UrhoUrho Niemi
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kummelus, IlmiIlmi Kummelus
1946 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Jalkanen, ErkkiErkki Jalkanen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Kiuru, AugustAugust Kiuru
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pehkonen, KerttuKerttu Pehkonen
1947 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Rautiainen, ReinoReino Rautiainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Sipilä, MarttiMartti Sipilä
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Ohtonen, SuloSulo Ohtonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pehkonen, KerttuKerttu Pehkonen
1948 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Rautiola, EeroEero Rautiola
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Kiuru, AugustAugust Kiuru
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pehkonen, KerttuKerttu Pehkonen
1949 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Vellonen, ViljoViljo Vellonen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Sipilä, TaunoTauno Sipilä
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Wideman, TyyneTyyne Wideman
1950 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Pesonen, ViljoViljo Pesonen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Kiuru, AugustAugust Kiuru
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vanninen, PekkaPekka Vanninen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Wideman, TyyneTyyne Wideman
1951 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Hasu, HeikkiHeikki Hasu
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mononen, KaleviKalevi Mononen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Wideman, TyyneTyyne Wideman
1952 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mäkelä, TapioTapio Mäkelä
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vellonen, ViljoViljo Vellonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Wideman, LydiaLydia Wideman
1953 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Hasu, HeikkiHeikki Hasu
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Vellonen, ViljoViljo Vellonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hietamies, MirjaMirja Hietamies
1954 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Räsänen, VeikkoVeikko Räsänen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hakulinen, VeikkoVeikko Hakulinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
1955 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Viitanen, ArvoArvo Viitanen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Viitanen, ArvoArvo Viitanen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Korkee, PirkkoPirkko Korkee
1956 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Alatalo, ToimiToimi Alatalo
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Ikonen, KaleviKalevi Ikonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hietamies, MirjaMirja Hietamies
1957 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Tolsa, HannuHannu Tolsa
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hakulinen, VeikkoVeikko Hakulinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
1958 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hakulinen, VeikkoVeikko Hakulinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
1959 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Alatalo, ToimiToimi Alatalo
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Viitanen, ArvoArvo Viitanen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Kolehmainen, EeroEero Kolehmainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Hög, EvaEva Hög
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hög, EvaEva Hög
1960 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mäntyranta, EeroEero Mäntyranta
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pöysti, ToiniToini Pöysti
1961 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Huhtala, VäinöVäinö Huhtala
Oikarainen, KaleviKalevi Oikarainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hämäläinen, KaleviKalevi Hämäläinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lehtonen, MirjaMirja Lehtonen
1962 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Huhtala, VäinöVäinö Huhtala
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Hämäläinen, KaleviKalevi Hämäläinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Rantanen, SiiriSiiri Rantanen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lehtonen, MirjaMirja Lehtonen
1963 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Kortelainen, JormaJorma Kortelainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Lehtonen, MirjaMirja Lehtonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Lehtonen, MirjaMirja Lehtonen
1964 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mäntyranta, EeroEero Mäntyranta
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Bergqvist, LauriLauri Bergqvist
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hämäläinen, KaleviKalevi Hämäläinen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Lehtonen, MirjaMirja Lehtonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Nieminen, IrmeliIrmeli Nieminen
1965 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Oikarainen, KaleviKalevi Oikarainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mäntyranta, EeroEero Mäntyranta
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Pesonen, PenttiPentti Pesonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Pusula, SenjaSenja Pusula
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pusula, SenjaSenja Pusula
1966 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mäntyranta, EeroEero Mäntyranta
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mäntyranta, EeroEero Mäntyranta
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Pusula, SenjaSenja Pusula
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Suihkonen, LiisaLiisa Suihkonen
1967 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Taipale, HannuHannu Taipale
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kohonen, InkeriInkeri Kohonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pusula, SenjaSenja Pusula
1968 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Tiainen, ArtoArto Tiainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Olkkonen, MarjattaMarjatta Olkkonen
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Pusula, SenjaSenja Pusula
1969 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Karjalainen, OsmoOsmo Karjalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Lehtinen, RaimoRaimo Lehtinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Hatunen, TeuvoTeuvo Hatunen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Muttilainen, MarjattaMarjatta Muttilainen
1970 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Taipale, HannuHannu Taipale
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Oikarainen, KaleviKalevi Oikarainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
1971 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Karjalainen, OsmoOsmo Karjalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Karjalainen, OsmoOsmo Karjalainen
Oikarainen, KaleviKalevi Oikarainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Taipale, HannuHannu Taipale
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Takalo, HelenaHelena Takalo
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
1972 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Karjalainen, OsmoOsmo Karjalainen
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Oikarainen, KaleviKalevi Oikarainen
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
1973 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
1974 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Laurila, KaleviKalevi Laurila
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Koivisto, ArtoArto Koivisto
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kuntola, HilkkaHilkka Kuntola
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kajosmaa, MarjattaMarjatta Kajosmaa
1975 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Repo, JuhaniJuhani Repo
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Takalo, HelenaHelena Takalo
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Takalo, HelenaHelena Takalo
1976 Miehet &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Kiiskinen, RistoRisto Kiiskinen
Miehet &&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Repo, JuhaniJuhani Repo
Miehet &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mieto, JuhaJuha Mieto
Naiset &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Takalo, HelenaHelena Takalo
Naiset &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Takalo, HelenaHelena Takalo

Vuodet 1977–2020[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet
Vuosi Matka Hiihtotapa Voittajan nimi
1977 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Liljeroos, JoukoJouko Liljeroos
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Pitkänen, MattiMatti Pitkänen
1978 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Pitkänen, MattiMatti Pitkänen
1979 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Liljeroos, JoukoJouko Liljeroos
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Liljeroos, JoukoJouko Liljeroos
1980 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mieto, JuhaJuha Mieto
1981 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Karvonen, AkiAki Karvonen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Autio, AskoAsko Autio
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Autio, AskoAsko Autio
1982 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Koivisto, ArtoArto Koivisto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mieto, JuhaJuha Mieto
1983 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Härkönen, KariKari Härkönen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
1984 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Ristanen, KariKari Ristanen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Mieto, JuhaJuha Mieto
1985 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km Mieto, JuhaJuha Mieto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
1986 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Ristanen, KariKari Ristanen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Ristanen, KariKari Ristanen
1987 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Ristanen, KariKari Ristanen
1988 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Laukkanen, JariJari Laukkanen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Ristanen, KariKari Ristanen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Kivikko, HeikkiHeikki Kivikko
1989 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Räsänen, JariJari Räsänen
1990 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Kuorelahti, TimoTimo Kuorelahti
(15 km + 15 km) p + v Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Kuusisto, MikaMika Kuusisto
1991 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Räsänen, JariJari Räsänen
(10 km + 10 km) p + v Kuusisto, MikaMika Kuusisto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Hartonen, JukkaJukka Hartonen
1992 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
(10 km + 15 km) p + v Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Isometsä, JariJari Isometsä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
1993 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 15 km) p + v Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Hartonen, JukkaJukka Hartonen
1994 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 15 km) v + p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km v Hartonen, JukkaJukka Hartonen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
1995 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 15 km) p + v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Hartonen, JukkaJukka Hartonen
1996 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
(10 km + 15 km) p + v Isometsä, JariJari Isometsä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Isometsä, JariJari Isometsä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Heiskanen, SamiSami Heiskanen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
1997 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Isometsä, JariJari Isometsä
(10 km + 10 km) v + p Isometsä, JariJari Isometsä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Räsänen, JariJari Räsänen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Repo, SamiSami Repo
1998 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 10 km) p + v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Repo, SamiSami Repo
1999 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 15 km) p + v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
2000 Sprintti v Kinnunen, MarkoMarko Kinnunen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Isometsä, JariJari Isometsä
(15 km + 10 km) v + p Isometsä, JariJari Isometsä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Kirvesniemi, HarriHarri Kirvesniemi
2001 Sprintti v Pyykönen, LauriLauri Pyykönen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
(10 km + 10 km) p + v Immonen, JanneJanne Immonen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Pietilä, SamiSami Pietilä
2002 Sprintti v Manninen, HannuHannu Manninen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Taipale, KuismaKuisma Taipale
(10 km + 10 km) v + p Repo, SamiSami Repo
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Puurunen, PaavoPaavo Puurunen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Repo, SamiSami Repo
2003 Sprintti v Kurttila, KeijoKeijo Kurttila
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
(10 km + 10 km) p + v Repo, SamiSami Repo
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Hietamäki, KarriKarri Hietamäki
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Myllylä, MikaMika Myllylä
2004 Sprintti v Kurttila, KeijoKeijo Kurttila
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Repo, SamiSami Repo
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Ohtonen, OlliOlli Ohtonen
(10 km + 10 km) p + v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Repo, SamiSami Repo
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Myllylä, MikaMika Myllylä
2005 Sprintti v Kurttila, KeijoKeijo Kurttila
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Similä, TeroTero Similä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
(15 km + 15 km) p + v Rodohlebov, ValeriValeri Rodohlebov
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
2006 Sprintti v Kurttila, KeijoKeijo Kurttila
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Similä, TeroTero Similä
(15 km + 15 km) p + v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Similä, TeroTero Similä
2007 Sprintti p Kittilä, KustiKusti Kittilä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
(15 km + 15 km) p + v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Ohtonen, OlliOlli Ohtonen
2008 Sprintti v Strandvall, MatiasMatias Strandvall
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
(15 km + 15 km) p + v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
2009 Sprintti v Strandvall, MatiasMatias Strandvall
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
(15 km + 15 km) p + v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
2010 Sprintti v Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Kattilakoski, TeemuTeemu Kattilakoski
(9,9 km + 9,9 km) p + v Nousiainen, VilleVille Nousiainen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Nousiainen, VilleVille Nousiainen
2011 Sprintti v Jylhä, MarttiMartti Jylhä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
(15 km + 15 km) p + v Lallukka, JuhaJuha Lallukka
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Lallukka, JuhaJuha Lallukka
2012 Sprintti p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
3,75 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
(3,75 km + 15 km) p + v Nousiainen, VilleVille Nousiainen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
2013 Sprintti p Strandvall, MatiasMatias Strandvall
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Nousiainen, VilleVille Nousiainen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Nousiainen, VilleVille Nousiainen
2014 Sprintti v Jylhä, MarttiMartti Jylhä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Lehtonen, LariLari Lehtonen
2015 Sprintti p Strandvall, MatiasMatias Strandvall
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Lehtonen, LariLari Lehtonen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
2016 Sprintti v Mikkonen, JuhoJuho Mikkonen
&&&&&&&&&&&&&&07.05000007,5 km p Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&&07.05000007,5 + &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p + v Heikkinen, MattiMatti Heikkinen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Niskanen, IivoIivo Niskanen
2017 Sprintti v Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Lehtonen, LariLari Lehtonen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Kittilä, KustiKusti Kittilä
2018 Sprintti p Luusua, AriAri Luusua
&&&&&&&&&&&&&016.060000016,6 km v Pentsinen, AnssiAnssi Pentsinen
&&&&&&&&&&&&&013.020000013,2 + &&&&&&&&&&&&&013.020000013,2 km p + v Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p Niskanen, IivoIivo Niskanen
2019 Sprintti v Jylhä, MarttiMartti Jylhä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Niskanen, IivoIivo Niskanen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km takaa-ajo p Niskanen, IivoIivo Niskanen
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km v Niskanen, IivoIivo Niskanen
2020 Sprintti v Mäki, JoniJoni Mäki
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Hyvärinen, PerttuPerttu Hyvärinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v ei hiihdetty koronaviruspandemian takia
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 km p ei hiihdetty koronaviruspandemian takia
Naiset
Vuosi Matka Hiihtotapa Voittajan nimi
1977 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kuntola, HilkkaHilkka Kuntola
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kuntola, HilkkaHilkka Kuntola
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Kuntola, HilkkaHilkka Kuntola
1978 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Takalo, HelenaHelena Takalo
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
1979 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
1980 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
1981 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Riihivuori, HilkkaHilkka Riihivuori
1982 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
1983 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
1984 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Hämäläinen, Marja-LiisaMarja-Liisa Hämäläinen
1985 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
1986 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Matikainen, MarjoMarjo Matikainen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km v Matikainen, MarjoMarjo Matikainen
1987 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Matikainen, MarjoMarjo Matikainen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km v Matikainen, MarjoMarjo Matikainen
1988 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Pyykkönen, TuulikkiTuulikki Pyykkönen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km v Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
1989 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Savolainen, JaanaJaana Savolainen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
1990 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Savolainen, JaanaJaana Savolainen
(10 km + 10 km) p + v Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Pyykkönen, TuulikkiTuulikki Pyykkönen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Hyytiäinen, EijaEija Hyytiäinen
1991 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
(5 km + 5 km) p + v Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
1992 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
(5 km + 10 km) p + v Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Lukkarinen, MarjutMarjut Lukkarinen
1993 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
(5 km + 10 km) p + v Rolig, MarjutMarjut Rolig
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Rolig, MarjutMarjut Rolig
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Rolig, MarjutMarjut Rolig
1994 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Lahtinen, MerjaMerja Lahtinen
(5 km + 10 km) v + p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Törö, AnneAnne Törö
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kirvesniemi, Marja-LiisaMarja-Liisa Kirvesniemi
1995 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Lahtinen, MerjaMerja Lahtinen
(5 km + 10 km) p + v Lahtinen, MerjaMerja Lahtinen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Määttä, PirkkoPirkko Määttä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Määttä, PirkkoPirkko Määttä
1996 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Pyykkönen, TuulikkiTuulikki Pyykkönen
(5 km + 10 km) p + v Sundqvist, KatiKati Sundqvist
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Kittilä, AnuAnu Kittilä
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Kittilä, AnuAnu Kittilä
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Sundqvist, KatiKati Sundqvist
1997 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Sirviö, RiikkaRiikka Sirviö
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Pulkkinen, KatiKati Pulkkinen
(5 km + 5 km) v + p Pulkkinen, KatiKati Pulkkinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Pulkkinen, KatiKati Pulkkinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Pyykkönen, TuulikkiTuulikki Pyykkönen
1998 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Varis, KaisaKaisa Varis
(5 km + 5 km) p + v Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Salonen, SatuSatu Salonen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Varis, KaisaKaisa Varis
1999 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Rauhala, MariMari Rauhala
(5 km + 10 km) p + v Sundqvist, KatiKati Sundqvist
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Jauho, MillaMilla Jauho
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Sundqvist, KatiKati Sundqvist
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Sundqvist, KatiKati Sundqvist
2000 Sprintti v Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Varis, KaisaKaisa Varis
(10 km + 5 km) v + p Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Sundqvist, KatiKati Sundqvist
2001 Sprintti v Manninen, PirjoPirjo Manninen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Varis, KaisaKaisa Varis
(5 km + 5 km) p + v Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Varis, KaisaKaisa Varis
2002 Sprintti v Sundqvist, KatiKati Sundqvist
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Salonen, SatuSatu Salonen
(5 km + 5 km) v + p Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Salonen, SatuSatu Salonen
2003 Sprintti v Manninen, PirjoPirjo Manninen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Varis, KaisaKaisa Varis
(5 km + 5 km) p + v Varis, KaisaKaisa Varis
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Manninen, PirjoPirjo Manninen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
2004 Sprintti v Manninen, PirjoPirjo Manninen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
(5 km + 5 km) p + v Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km v Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2005 Sprintti v Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Välimaa, KirsiKirsi Välimaa
10 v Lassila, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Lassila
0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”..0Virhe lausekkeessa: tunnistamaton välimerkki ”,”.(7,5 km + 7,5 km) km p + v Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Lassila, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Lassila
2006 Sprintti v Venäläinen, KatiKati Venäläinen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Lassila, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Lassila
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
(7,5 km + 7,5 km) p + v Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2007 Sprintti p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
(7,5 km + 7,5 km) p + v Manninen, PirjoPirjo Manninen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
2008 Sprintti v Muranen, PirjoPirjo Muranen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
(7,5 km + 7,5 km) p + v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
2009 Sprintti v Muranen, PirjoPirjo Muranen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
(7,5 km + 7,5 km) p + v Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
2010 Sprintti v Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
(6,6 km + 6,6 km) p + v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2011 Sprintti v Muranen, PirjoPirjo Muranen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
(7,5 km + 7,5 km) p + v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
2012 Sprintti p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
3,3 km p Lähteenmäki, KristaKrista Lähteenmäki
(3,3 km + 10 km) p + v Lähteenmäki, KristaKrista Lähteenmäki
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
2013 Sprintti p Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Mäkäräinen, KaisaKaisa Mäkäräinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
2014 Sprintti v Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 km p Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
2015 Sprintti p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2016 Sprintti v Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&&03.07500003,75 km p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&&03.07500003,75 + &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p + v Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
2017 Sprintti v Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 km v Mäkäräinen, KaisaKaisa Mäkäräinen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 km p Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2018 Sprintti p Nurmi, LeenaLeena Nurmi
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
&&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 + &&&&&&&&&&&&&&06.06000006,6 km p + v Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2019 Sprintti v Lylynperä, KatriKatri Lylynperä
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km takaa-ajo p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km v Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2020 Sprintti v Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km p Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 km v ei hiihdetty koronaviruspandemian takia
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 km p ei hiihdetty koronaviruspandemian takia

Viestit ja joukkuekilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestarit 1919–1937[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet
Vuosi Laji Seura
1919 5 × 2 kilometriä Virolahden Sampo
5 × 10 kilometriä Karstulan Kiva
1920 5 × 10 kilometriä Ähtärin Urheilijat
1921 5 × 2 kilometriä Iisalmen Visa
5 × 10 kilometriä Ähtärin Urheilijat
1922 5 × 2 kilometriä Iisalmen Visa
5 × 10 kilometriä Iisalmen Visa
1923 10 kilometrin joukkuekilpailu Haapaveden Nuorisoseuran Urheilijat
5 × 2 kilometriä Iisalmen Visa
1924 10 kilometrin joukkuekilpailu Lahden Hiihtoseura
5 × 2 kilometriä Paavolan Kisa
1925 10 kilometrin joukkuekilpailu Haapaveden Hiihtäjät
5 × 2 kilometriä Savon Sisu
1926 10 kilometrin joukkuekilpailu Haapaveden Hiihtäjät
5 × 2 kilometriä Iisalmen Visa
1927 10 kilometrin joukkuekilpailu Haapaveden Hiihtäjät
1928 10 kilometrin joukkuekilpailu Viipurin Urheilijat
1929 10 kilometrin joukkuekilpailu Iisalmen Visa
1930 10 kilometrin joukkuekilpailu Savon Sisu
1931 10 kilometrin joukkuekilpailu Rantasalmen Urheiluseura
1932 10 kilometrin joukkuekilpailu Kainuun Hiihtoseura
1933 17 kilometrin joukkuekilpailu Kainuun Hiihtoseura
1934 17 kilometrin joukkuekilpailu Vehkalahden Veikot
1935 17 kilometrin joukkuekilpailu Vehkalahden Veikot
1936 17 kilometrin joukkuekilpailu Miehikkälän Vilkas
1937 17 kilometrin joukkuekilpailu Kuopion Poliisi-Urheilijat

Miesten viestin mestarit 1938–2019[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Seura Urheilijat
1938 Vehkalahden Veikot Rauni Kallio, Sulo Suntio, Valter Forsell
1939 Vehkalahden Veikot Martti Sipilä, Martti Rikka, Valter Forsell
1941 Iisalmen Visa Veikko Turunen, Veikko Ruotsalainen, Klaes Karppinen
1943 Lahden Hiihtoseura Tauno Toivonen, Kauko Nikunen, Lauri Silvennoinen
1944 Lahden Hiihtoseura Tauno Toivonen, Aulis Tolsa, Lauri Silvennoinen
1945 Kuopion Poliisi-Urheilijat Toivo Jäntti, Matti Lähde, Teuvo Laukkanen
1946 Lahden Hiihtoseura Tauno Toivonen, Erkki Mäkinen, Martti Sipilä
1947 Lahden Hiihtoseura Reino Paakkari, Martti Sipilä, Lauri Silvennoinen
1948 Lahden Hiihtoseura Reino Paakkari, Tapio Mäkelä, Lauri Silvennoinen
1949 Jämsänkosken Ilves Pekka Kuvaja, Arvo Äyräntö, Juho Valtonen
1950 Sonkajärven Pahka Kalle Kuosmanen, Kauko Oikarinen, Toivo Oikarinen
1951 Jämsänkosken Ilves Juho Valtonen, Veini Kontinen, Urpo Korhonen
1952 Sonkajärven Pahka Eljas Koistinen, Kauko Oikarinen, Toivo Oikarinen
1953 Jämsänkosken Ilves Pauli Huhtala, Reino Korhonen, Veini Kontinen
1954 Evon Metsäpojat Urpo Korhonen, Arvo Viitanen, Veikko Hakulinen
1955 Evon Metsäpojat Martti Mähönen, Pentti Pelkonen, Pauli Huhtala
1956 Joensuun Kataja Pertti Korhonen, Matti Hirvonen, Jorma Kortelainen
1957 Kuopion Poliisi-Urheilijat Pentti Myyrä, Veini Kontinen, Arto Tiainen
1958 Savitaipaleen Urheilijat Aarne Hiiva, Mauno Hyrkkänen, Toimi Alatalo
1959 Otanmäen Teräs Tauno Kauppinen, Matti Lankinen, Kalevi Oikarainen
1960 Jämsänkosken Ilves Jorma Kortelainen, Väinö Huhtala, Veikko Hakulinen
1961 Jämsänkosken Ilves Väinö Huhtala, Eino Huhtala, Veikko Hakulinen
1962 Mikkelin Hiihtäjät Veini Puttonen, Heimo Himanen, Arto Tiainen
1963 Jämsänkosken Ilves Väinö Huhtala, Veikko Hakulinen, Jorma Kortelainen
1964 Jämsänkosken Ilves Väinö Huhtala, Veikko Hakulinen, Eino Huhtala
1965 Mikkelin Hiihtäjät Heimo Himanen, Veini Puttonen, Arto Tiainen
1966 Jämsänkosken Ilves Esko Hakola, Eino Huhtala, Jorma Kortelainen
1967 Kuusamon Erä-Veikot Unto Karjalainen, Olavi Ojala, Osmo Karjalainen, Kalevi Oikarainen
1968 Kuusamon Erä-Veikot Unto Karjalainen, Martti V. Määttä, Osmo Karjalainen, Kalevi Oikarainen
1969 Kuusamon Erä-Veikot Martti V. Määttä, Kari Kämäräinen, Kalevi Oikarainen, Osmo Karjalainen
1970 Kuusamon Erä-Veikot Manne Liimatainen, Kalevi Oikarainen, Martti V. Määttä, Osmo Karjalainen
1971 Kuusamon Erä-Veikot Kalevi Oikarainen, Manne Liimatainen, Martti V. Määttä, Osmo Karjalainen
1972 Kuusamon Erä-Veikot Kari Kämäräinen, Manne Liimatainen, Kalevi Oikarainen, Osmo Karjalainen
1973 Kuusamon Erä-Veikot Kalevi Oikarainen, Manne Liimatainen, Kari Kämäräinen, Osmo Karjalainen
1974 Ylläksen Hiihtäjät Pertti Teurajärvi, Timo Lämsä, Matti Vaattovaara, Timo Peteri
1975 Kuusamon Erä-Veikot Manne Liimatainen, Kalevi Oikarainen, Urpo Kämäräinen, Osmo Karjalainen
1976 Kuusamon Erä-Veikot Kyösti Säkkinen, Olavi Määttä, Teemu Pitkänen, Osmo Karjalainen
1977 Kuhmon Kiva Keijo Vähäkangas, Martti I. Määttä, Eero Väisänen, Tapio Kähkönen
1978 Kuusamon Erä-Veikot Tarmo Määttä, Kari Saapunki, Seppo Heiskanen, Teemu Pitkänen
1979 Mikkelin Hiihtäjät Kalevi Ollikainen, Markku Sairanen, Pentti Vahvaselkä, Harri Kirvesniemi
1980 Mikkelin Hiihtäjät Kalevi Ollikainen, Veijo Hämäläinen, Pentti Vahvaselkä, Harri Kirvesniemi
1981 Mikkelin Hiihtäjät Markku Sairanen, Pentti Vahvaselkä, Veijo Hämäläinen, Harri Kirvesniemi
1982 Mikkelin Hiihtäjät Pentti Vahvaselkä, Hannu Tiainen, Harri Kirvesniemi, Veijo Hämäläinen
1983 Mikkelin Hiihtäjät Pentti Vahvaselkä, Hannu Tiainen, Veijo Hämäläinen, Harri Kirvesniemi
1984 Mikkelin Hiihtäjät Pentti Vahvaselkä, Markku Sairanen, Veijo Hämäläinen, Harri Kirvesniemi
1985 Mikkelin Hiihtäjät Pentti Vahvaselkä, Tauno Kuva, Veijo Hämäläinen, Harri Kirvesniemi
1986 Mikkelin Hiihtäjät Pentti Vahvaselkä, Osmo Mustonen, Veijo Hämäläinen, Harri Kirvesniemi
1987 IK Falken Leif Häggman, Teemu Vesala, Tage Ray, Johan Lind
1988 Ilomantsin Urheilijat Raimo Hämäläinen, Aki Karvonen, Lauri Huttula, Antti Ticklén
1989 IK Falken Leif Häggman, Johan Lind, Teemu Vesala, Tage Ray
1990 IK Falken Teemu Vesala, Leif Häggman, Tage Ray, Johan Lind
1991 IK Falken Teemu Vesala, Leif Häggman, Tage Ray, Johan Lind
1992 Alatornion Pirkat Pekka Herajärvi, Matti Vuollo, Markku Ollila, Jari Isometsä
1993 IK Falken Johan Lind, Leif Häggman, Tage Ray, Teemu Vesala
1994 IK Falken Johan Lind, Leif Häggman, Teemu Vesala, Tage Ray
1995 Alatornion Pirkat Ari Palolahti, Matti Vuollo, Markku Ollila, Jari Isometsä
1996 Sotkamon Jymy Hannu Koivusalo, Markku Lesonen, Esa Romppainen, Janne Immonen
1997 Alatornion Pirkat Matti Vuollo, Pekka Herajärvi, Ari Palolahti, Jari Isometsä
1998 Alatornion Pirkat Matti Vuollo, Ari Palolahti, Jussi Ylimäki, Jari Isometsä
1999 Alatornion Pirkat Hannu Paaso, Ari Palolahti, Jussi Ylimäki, Jari Isometsä
2000 Vuokatti Ski Team Kainuu Pasi Kallunki, Markku Lesonen, Esa Romppainen, Janne Immonen
2001 Joensuun Kataja Mikko Auvinen, Jouni Ratilainen, Risto Möttönen, Sami Repo
2002 Valkeakosken Haka Jani Peltotalo, Pasi Heinonen, Ari-Pekka Pietilä, Sami Pietilä
2003 Kuusamon Erä-Veikot Keijo Kurttila, Valeri Rodohlebov, Esa Mursu, Marko Maaninka
2004 Joutsan Pommi Matti Heikkinen, Mika Myllylä, Juha Lallukka, Sami Repo
2005 Kuusamon Erä-Veikot Keijo Kurttila, Valeri Rodohlebov, Esa Mursu, Marko Maaninka
2006 Lapuan Virkiä Karri Hietamäki, Kuisma Taipale, Jari Kalliokoski, Timo Antila
2007 Vuokatti Ski Team Kainuu Martti Jylhä, Olli Ohtonen, Alexander Schwarz, Sami Jauhojärvi
2008 Vuokatti Ski Team Kainuu Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Olli Ohtonen, Alexander Schwarz
2009 Vuokatti Ski Team Kainuu Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Olli Ohtonen, Teemu Härkönen
2010 Vuokatti Ski Team Kainuu Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Olli Ohtonen, Teemu Härkönen
2011 Vuokatti Ski Team Kainuu Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi, Teemu Härkönen, Mikko Koutaniemi
2012 Vantaan Hiihtoseura Niklas Colliander, Janne Mononen, Olli Hiidensalo, Matti Heikkinen
2013 Vuokatti Ski Team Kainuu Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi, Teemu Härkönen, Mikko Koutaniemi
2014 Vuokatti Ski Team Kainuu Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Mikko Koutaniemi, Martti Jylhä
2015 Vuokatti Ski Team Kainuu Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Mikko Koutaniemi, Martti Jylhä
2016 Vuokatti Ski Team Kainuu Mikko Koutaniemi, Iivo Niskanen, Teemu Härkönen, Martti Jylhä
2017 Vantaan Hiihtoseura Waltteri Vinkanharju, Anssi Pentsinen, Olli Hiidensalo, Matti Heikkinen
2018 Kouvolan Hiihtoseura Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Kari Varis, Ville Nousiainen
2019 Jämin Jänne Aku Nikander, Antti Ojansivu, Markus Vuorela, Ristomatti Hakola
2020 ei hiihdetty koronaviruspandemian takia

Naisten viestin mestarit 1951–2019[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Seura Urheilijat
1951 Valkeakosken Koskenpojat Hilma Pietarinen, Eeva Lahtinen, Tyyne Wideman
1952 Lahden Hiihtoseura Kaarina Manninen, Suoma Ilves, Siiri Rantanen
1953 Ylämaan Pyrkijät Liisa Rumpu, Helvi Rumpu, Sanna Kiero
1954 Ylämaan Pyrkijät Helvi Rumpu, Liisa Rumpu, Sanna Kiero
1955 Ylämaan Pyrkijät Liisa Rumpu, Helvi Rumpu, Sanna Kiero
1956 Ylämaan Pyrkijät Liisa Rumpu, Helvi Rumpu, Sanna Kiero
1957 Jämsänkosken Ilves Maija Olkkonen, Helvi Kantala, Hilja Pakarinen
1958 Lahden Hiihtoseura Eila Lappi, Meeri Hussa, Siiri Rantanen
1959 Lahden Hiihtoseura Meeri Hussa, Eila Lappi, Siiri Rantanen
1960 Lahden piiri Eila Lappi, Irmeli Nieminen, Siiri Rantanen
1961 Lahden piiri Eila Lappi, Irmeli Nieminen, Siiri Rantanen
1962 Lahden Hiihtoseura Eila Lappi, Saara Saarinen, Meeri Hussa
1963 Leppävirran Viri Tuula Karttunen, Leena Jäppinen, Mirjam Kauhanen
1964 Lahden Hiihtoseura Eila Lappi, Meeri Hussa, Saara Saarinen
1965 Suonenjoen Vasama Raija Korhonen, Anja Kiiskinen, Liisa Suihkonen
1966 Lahden Hiihtoseura Meeri Hussa, Eeva Jare, Saara Saarinen
1967 Leppävirran Viri Marja Kosunen, Riitta Nyyssönen, Ritva Suomalainen
1968 Leppävirran Viri Marja Kosunen, Riitta Nyyssönen, Ritva Suomalainen
1969 Juvan Urheilijat Marjatta Purhonen, Seija Muttilainen, Marjatta Muttilainen
1970 Lahden Hiihtoseura Kaisa Mikkola, Aila Laaksonen, Saara Saarinen
1971 Valtimon Vasama Ulla Suhonen, Marja Hakkarainen, Kaija Härkin
1972 Valtimon Vasama Kaija Härkin, Marja Hakkarainen, Ulla Suhonen
1973 Valtimon Vasama Ulla Suhonen, Marja Hakkarainen, Kaija Härkin
1974 Vehkalahden Veikot Tuula Heikkilä, Virpi Kinnunen, Marjatta Kajosmaa
1975 Tampereen Pyrintö Hilkka Kuntola, Marjatta Muttilainen, Ulla Suhonen
1976 Tampereen Pyrintö Ulla Suhonen, Marjatta Muttilainen, Hilkka Kuntola
1977 Pyhäjärven Pohti Päivi Remes, Seija Lappalainen, Helena Takalo
1978 Ounasvaaran Hiihtoseura Sirpa Kesälä, Pirjo Arola, Eila Saarijärvi
1979 Simpeleen Urheilijat Heini Falck, Eija Partinen, Marja-Liisa Hämäläinen
1980 Pyhäjärven Pohti Seija Lappalainen, Päivi Remes, Helena Takalo
1981 Simpeleen Urheilijat Sirpa Myllys, Eija Partinen, Marja-Liisa Hämäläinen
1982 Tampereen Pyrintö Teija Nieminen, Mervi Mäkelä, Hilkka Riihivuori
1983 Saarijärven Pullistus Teija Hyytiäinen, Seija Hyytiäinen, Eija Hyytiäinen
1984 Simpeleen Urheilijat Heini Falck, Eija Partinen, Marja-Liisa Hämäläinen
1985 Simpeleen Urheilijat Heini Falck, Eija Partinen, Marja-Liisa Kirvesniemi
1986 Seinäjoen Hiihtoseura Kaisa Mieto, Merja Lahtinen, Sirpa Kesälä
1987 Seinäjoen Hiihtoseura Kaisa Mieto, Merja Lahtinen, Sirpa Kesälä
1988 Ilomantsin Urheilijat Sirpa Ryhänen, Kaija Kuosmanen, Erja Kuivalainen
1989 Espoon Hiihtoseura Marjut Wallenius, Minna Juutilainen, Marjo Matikainen
1990 Lapinlahden Veto Riitta Taskinen, Kerttu Koistinen, Raili Savolainen
1991 Lapinlahden Veto Riitta Taskinen, Kerttu Koistinen, Raili Savolainen
1992 Simpeleen Urheilijat Eija Partinen, Virpi Juutilainen, Marja-Liisa Kirvesniemi
1993 Lapinlahden Veto Anne Jääskeläinen, Riitta Taskinen, Kerttu Tiikkainen
1994 Simpeleen Urheilijat Eija Partinen, Virpi Juutilainen, Marja-Liisa Kirvesniemi
1995 Kainuun Hiihtoseura Anne Sirviö, Jaana Ahonen, Hanne Lahtinen
1996 Jyväskylän Hiihtoseura Riikka Sirviö, Tuula Eklund, Mareena Brännare
1997 Forssan Salama Sari Koskinen, Johanna Aaltonen, Anita Nyman
1998 Jyväskylän Hiihtoseura Tuula Eklund, Mareena Brännare, Riikka Sirviö
1999 Jyväskylän Hiihtoseura Tuula Eklund, Mareena Brännare, Riikka Sirviö
2000 Vuokatti Ski Team Kainuu Maire Leppänen, Elina Rissanen, Salla Juntunen
2001 Jyväskylän Hiihtoseura Tuula Eklund, Mareena Brännare, Riikka Sirviö
2002 Oulun Hiihtoseura Johanna Pöllänen, Miia Tuovila, Riitta-Liisa Lassila
2003 Ounasvaaran Hiihtoseura Mona-Liisa Malvalehto, Liisa Keisu, Pirjo Manninen
2004 Hollolan Urheilijat -46 Aino-Kaisa Saarinen, Katja Rauhamäki, Anita Hakala
2005 Joutsan Pommi Maija Saarinen, Riitta-Liisa Lassila, Pirjo Porvari
2006 Joutsan Pommi Aino-Kaisa Saarinen, Mirva Rintala, Pirjo Porvari
2007 Ounasvaaran Hiihtoseura Mona-Liisa Malvalehto, Johanna Herajärvi, Pirjo Manninen
2008 Joutsan Pommi Maija Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen
2009 Lappeen Riento Anu Tähtinen, Mirva Rintala, Riikka Sarasoja
2010 Kangasniemen Kalske Virpi Kuitunen, Silja Tarvonen, Heini Hokkanen
2011 Lappeen Riento Mirva Rintala, Outi Gröndahl, Riikka Sarasoja
2012 Hämeenlinnan Hiihtoseura Laura Ahervo, Teija Lehtimäki, Maija Hakala
2013 Vieremän Koitto Marjaana Pitkänen, Eveliina Randelin, Kerttu Niskanen
2014 Hämeenlinnan Hiihtoseura Anni Kainulainen, Maija Hakala, Laura Mononen
2015 Hämeenlinnan Hiihtoseura Anni Kainulainen, Maija Hakala, Laura Mononen
2016 Hämeenlinnan Hiihtoseura Anni Kainulainen, Maija Hakala, Laura Mononen
2017 Lempäälän Kisa Leena Nurmi, Sanni Alatalo, Aino-Kaisa Saarinen
2018 Kainuun Hiihtoseura Anita Korva, Heini Hokkanen, Anne Kyllönen
2019 Kainuun Hiihtoseura Anne Kyllönen, Heini Hokkanen, Anita Korva
2020 ei hiihdetty koronaviruspandemian takia

Sprinttiviestien mestarit 2003–2020[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet
Vuosi Seura Urheilijat
2003 Alatornion Pirkat Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
Palolahti, AriAri Palolahti
2004 Alatornion Pirkat Isometsä, JariJari Isometsä
Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
2005 Vuokatti Ski Team Kallunki, PasiPasi Kallunki
Schwarz, AlexanderAlexander Schwarz
2006 Kuusamon Erä-Veikot Rodohlebov, ValeriValeri Rodohlebov
Kurttila, KeijoKeijo Kurttila
2007 Vuokatti Ski Team Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
Jylhä, MarttiMartti Jylhä
2008 Vuokatti Ski Team Jylhä, MarttiMartti Jylhä
Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
2009 Vuokatti Ski Team Jylhä, MarttiMartti Jylhä
Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
2010 Vuokatti Ski Team Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
Jylhä, MarttiMartti Jylhä
2011 Kouvolan Hiihtoseura Varis, KariKari Varis
Nousiainen, VilleVille Nousiainen
2012 Vuokatti Ski Team Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
Jylhä, MarttiMartti Jylhä
2013 Jämsänkosken Ilves Jelonen, HenriHenri Jelonen
Pentsinen, AnssiAnssi Pentsinen
2014 Vuokatti Ski Team Jauhojärvi, SamiSami Jauhojärvi
Jylhä, MarttiMartti Jylhä
2015 Jämsänkosken Ilves Jelonen, HenriHenri Jelonen
Pentsinen, AnssiAnssi Pentsinen
2016 Vuokatti Ski Team Kainuu Niskanen, IivoIivo Niskanen
Jylhä, MarttiMartti Jylhä
2017 IF Minken Haarala, JuusoJuuso Haarala
Strandvall, MatiasMatias Strandvall
2018 Jämin Jänne Ojansivu, AnttiAntti Ojansivu
Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
2019 Puijon Hiihtoseura Niskanen, IivoIivo Niskanen
Hyvärinen, PerttuPerttu Hyvärinen
2020 Jämin Jänne Vuorela, MarkusMarkus Vuorela
Hakola, RistomattiRistomatti Hakola
Naiset
Vuosi Seura Urheilijat
2003 Ounasvaaran Hiihtoseura Tennilä, NitaNita Tennilä
Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
2004 Ounasvaaran Hiihtoseura Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
Manninen, PirjoPirjo Manninen
2005 Ounasvaaran Hiihtoseura Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
Manninen, PirjoPirjo Manninen
2006 Ounasvaaran Hiihtoseura Malvalehto, Mona-LiisaMona-Liisa Malvalehto
Manninen, PirjoPirjo Manninen
2007 Joutsan Pommi Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2008 Kangasniemen Kalske Tarvonen, SiljaSilja Tarvonen
Kuitunen, VirpiVirpi Kuitunen
2009 Joutsan Pommi Saarinen, MaijaMaija Saarinen
Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2010 Lappeen Riento Rintala, MirvaMirva Rintala
Sarasoja, RiikkaRiikka Sarasoja
2011 Joutsan Pommi Saarinen, MaijaMaija Saarinen
Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2012 Oulun Hiihtoseura Sariola, RuutRuut Sariola
Roponen, Riitta-LiisaRiitta-Liisa Roponen
2013 Vieremän Koitto Pitkänen, MarjaanaMarjaana Pitkänen
Niskanen, KerttuKerttu Niskanen
2014 Lappeen Riento Gröndahl, OutiOuti Gröndahl
Sarasoja-Lilja, RiikkaRiikka Sarasoja-Lilja
2015 Lempäälän Kisa Nurmi, LeenaLeena Nurmi
Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2016 Kainuun Hiihtoseura Korva, AnitaAnita Korva
Kyllönen, AnneAnne Kyllönen
2017 Lempäälän Kisa Nurmi, LeenaLeena Nurmi
Saarinen, Aino-KaisaAino-Kaisa Saarinen
2018 Ikaalisten Urheilijat Pajunoja, MaaretMaaret Pajunoja
Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2019 Ikaalisten Urheilijat Pajunoja, MaaretMaaret Pajunoja
Pärmäkoski, KristaKrista Pärmäkoski
2020 Vuokatti Ski Team Kainuu Nissinen, VilmaVilma Nissinen
Lylynperä, KatriKatri Lylynperä

Eniten mestaruuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alla olevaan taulukkoon on koottu SM-hiihdoissa henkilökohtaisilla matkoilla ja viesteissä yhteensä vähintään viisi mestaruutta voittaneet. Viestimestaruuksiin on laskettu vain vuodesta 1938 hiihdetyt viestit.

Päivitetty 20.8.2019

Mestaruudet
Urheilija Henkilö-
kohtaiset
Viesti
(1938–)
Sprintti-
viesti
Yhteensä
Marja-Liisa Kirvesniemi (o.s. Hämäläinen) &&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034
Mika Myllylä &&&&&&&&&&&&&025.&&&&0025 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026
Harri Kirvesniemi &&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028
Juha Mieto &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019
Kaisa Varis &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015
Sami Jauhojärvi &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&031.&&&&0031
Hilkka Riihivuori (o.s. Kuntola) &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016
Riitta-Liisa Roponen (o.s. Lassila) &&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019
Virpi Kuitunen &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Anne Kyllönen &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Marjatta Kajosmaa &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010
Jari Räsänen &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Marjut Rolig (o.s. Lukkarinen) &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Tapani Niku &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Aino-Kaisa Saarinen &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017
Pirjo Muranen (o.s. Manninen) &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Arto Tiainen &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011
Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki) &&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014
Kati Venäläinen (o.s. Sundqvist) &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Jari Isometsä &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Matti Heikkinen &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010
Kerttu Niskanen &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Sami Repo &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009
Kalevi Laurila &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Pirkko Määttä &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Teemu Kattilakoski &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Siiri Rantanen &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011
Helena Takalo &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Matti Raivio &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Pekka Vanninen &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Kalevi Oikarainen &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014
Ville Nousiainen &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Anton Collin &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Eero Mäntyranta &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Kari Ristanen &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Mirja Kierros (o.s. Lehtonen) &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Senja Pusula &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Osmo Karjalainen &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013
Keijo Kurttila &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Marjo Matikainen &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Matias Strandvall &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Ristomatti Hakola &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Veikko Hakulinen &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Merja Lahtinen &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Martti Jylhä &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018
Mona-Liisa Nousiainen (o.s. Malvalehto) &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Lauri Silvennoinen &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Olli Ohtonen &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Väinö Huhtala &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Marjatta Muttilainen (o.s. Olkkonen) &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Iivo Niskanen &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011
Jorma Kortelainen &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Riikka Sirviö &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Pentti Vahvaselkä &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008
Veijo Hämäläinen &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007
Eija Partinen &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Eila Lappi &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Johan Lind &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Leif Häggman &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Tage Ray &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Teemu Vesala &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006
Ulla Suhonen &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Ari Palolahti &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Manne Liimatainen &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Meeri Hussa &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Mikko Koutaniemi &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005
Teemu Härkönen &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 &&&&&&&&&&&&&&00.010000000 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vuodet 1909–1998: Jussila, Pentti: Suomen Hiihto. Otava, 1998. ISBN 951-1-15482-6.
  • Vuodet 1999–2012: Siukonen, Markku: Urheilun vuosikirjat 2000–2013. Kustannus-Notariaatti Oy, Minerva Kustannus Oy, 2000–2013.
  • Vuodet 2013–: tulokset.hiihtoliitto.fi

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]