Vieremän Koitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voimistelu- ja Urheiluseura Vieremän Koitto ry[1] on Vieremän kunnassa Pohjois-Savossa toimiva urheiluseura. Se on perustettu vuonna 1912. Seuran lajivalikoimaan kuuluvat muun muassa hiihto ja yleisurheilu.[2]

Vieremän Koitolla oli toimitilanaan vanha suojeluskuntatalo Rientola, jota laajennettiin 1960-luvulla rakentamalla lisäsiiveksi lentopallokentän kokoinen sali näyttämöineen. Rientola purettiin 2018 korjauskelvottomana ja tilalle rakennettiin kylätalo Rientola, joka toimii kylän tapahtumakeskuksena.

Merkittävimpiä vuosittaisia tapahtumia ovat Olli Remeksen muistohiihdot helmikuun lopulla ja Kohiseva Kokka -soututapahtuma kesän alussa.

Seuran menestyneimpiä urheilijoita ovat hiihdon olympiamitalisti Kerttu Niskanen ja hänen veljensä olympiavoittaja Iivo Niskanen, joka tosin ei huippuaikanaan ole enää edustanut seuraa. Vuonna 2013 Koitto voitti viestinhiihdon suomenmestaruuden joukkueella Marjaana Pitkänen, Eveliina Randelin ja Kerttu Niskanen. Edelliset yleisen sarjan hiihdon SM-mitalit Koitolle olivat tulleet 1970-luvulla naisten viestinhiihdosta. Menneiden vuosikymmenten huippuja oli 1960-luvun maileri Timo Huttunen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Voimistelu- ja Urheiluseura Vieremän Koitto ry Yhdistysrekisterin tietopalvelu. Helsinki: Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 10.2.2022.
  2. Vieremän Koiton historiaa Vieremän Koitto. Viitattu 15.9.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.