Ikaalisten Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ikaalisten Urheilijat
IULogo.png
Perustettu 1922
Paikkakunta Suomi Ikaalinen, Suomi
Värit sininen ja keltainen
Lajit Jalkapallo
Jääkiekko
Koripallo
Maastohiihto
Salibandy
Taekwondo
Yleisurheilu
Puheenjohtaja Kalle Mäkelä

Ikaalisten Urheilijat on vuonna 1922 perustettu ikaalislainen urheiluseura. Seura on yleisseura, jonka lajivalikoimaan kuuluvat maastohiihto, yleisurheilu, jalkapallo, koripallo, salibandy, jääkiekko ja taekwondo. Seuran puheenjohtaja on Jari Siivari. Ikaalisten Urheilijoiden edustajat ovat menestyneet parhaiten hiihdossa ja yleisurheilussa. Seuran jäsenmäärä on n. 950.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikaalisten Urheilijat perustettiin vuonna 1922, mutta SVUL:iin liittyminen ja virallinen rekisteröinti tapahtuivat vuonna 1928. Seuran suunnistusjaosto muodosti oman seuransa, Ikaalisten Nouseva-Voiman vuonna 1973. Seuran pesäpalloilijat taasen eriytyivät omaksi seurakseen, Ikaalisten Tarmoksi vuonna 1976.

Hiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikaalisten Urheilijoiden hiihtojaosto on yksi sen menestyneimmistä. Hiihtojaoston, ja samalla koko seuran, paras saavutus on moninkertaisen arvokisamitalisti Krista Pärmäkosken olympiapronssi Pyeongchangin talviolympialaisista sekä 4x5 km viestin olympiahopea Sotšin talviolympialaisista vuodelta 2014. Pärmäkosken lisäksi seuran edustajista Matti Pitkänen on tuonut mitalin talviolympialaisista.

Pesäpallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junioritoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pesäpallon junioreiden SM-mitalit
Joukkue Mitalit Vuodet Yhteensä
A-pojat
Pronssia Pronssia 1975 1
Yhteensä: 1

Yleisurheilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikaalisten Urheilijat on perinteinen yleisurheiluseura, joka on tuottanut lukuisia SM-tason mitalisteja. Yksi seuran parhaista saavutuksista on pikajuoksija ja pituushyppääjä Eero Haapalan neljäs sija vuoden 2013 EM-hallikisoissa Göteborgissa tuloksella 805 ja samana vuonna hypätty uusi sisäratojen Suomen ennätys 811 Porissa. Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista mitalin ovat seuran edustajista voittaneet Pietari Skyttä ja Timo Sinervo. Lisäksi pikajuoksija Samuli Samuelsson sijoittui vuonna 2015 alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoissa 200 metrillä kuudenneksi. Ikaalisten Urheilijoista neljä urheilijaa ovat voittaneet Kalevan Kisat. He ovat Timo Sinervo, Jouni Waldén, Eero Haapala ja Samuli Samuelsson.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]