Luettelo Wimbledonin naisten kaksinpelin voittajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1884 Iso-Britannia Maud Watson Iso-Britannia Lillian Watson 6–8, 6–3, 6–3
1885 Iso-Britannia Maud Watson Iso-Britannia Blanche Bingley 6–1, 7–5
1886 Iso-Britannia Blanche Bingley Iso-Britannia Maud Watson 6–3, 6–3
1887 Iso-Britannia Lottie Dod Iso-Britannia Blanche Bingley 6–2, 6–0
1888 Iso-Britannia Lottie Dod Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard 6–3, 6–3
1889 Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard Iso-Britannia Lena Rice 4–6, 8–6, 6–4
1890 Iso-Britannia Lena Rice Iso-Britannia May Jacks 6–4, 6–1
1891 Iso-Britannia Lottie Dod Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard 6–2, 6–1
1892 Iso-Britannia Lottie Dod Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard 6–1, 6–1
1893 Iso-Britannia Lottie Dod Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard 6–8, 6–1, 6–4
1894 Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard Iso-Britannia Edith Austin 6–1, 6–1
1895 Iso-Britannia Charlotte Cooper Iso-Britannia Helen Jackson 7–5, 8–6
1896 Iso-Britannia Charlotte Cooper Iso-Britannia Alice Simpson Pickering 6–2, 6–3
1897 Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard Iso-Britannia Charlotte Cooper 5–7, 7–5, 6–2
1898 Iso-Britannia Charlotte Cooper Iso-Britannia Louise Martin 6–4, 6–4
1899 Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard Iso-Britannia Charlotte Cooper 6–2, 6–3
1900 Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard Iso-Britannia Charlotte Cooper 4–6, 6–4, 6–4
1901 Iso-Britannia Charlotte Cooper Sterry Iso-Britannia Blanche Bingley Hillyard 6–2, 6–2
1902 Iso-Britannia Muriel Robb Iso-Britannia Charlotte Cooper Sterry 7–5, 6–1
1903 Iso-Britannia Dorothea Douglass Iso-Britannia Ethel Thomson 4–6, 6–4, 6–2
1904 Iso-Britannia Dorothea Douglass Iso-Britannia Charlotte Cooper Sterry 6–0, 6–3
1905 Yhdysvallat May Sutton Iso-Britannia Dorothea Douglass 6–3, 6–4
1906 Iso-Britannia Dorothea Douglass Yhdysvallat May Sutton 6–3, 9–7
1907 Yhdysvallat May Sutton Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers 6–1, 6–4
1908 Iso-Britannia Charlotte Cooper Sterry Iso-Britannia Agnes Morton 6–4, 6–4
1909 Iso-Britannia Dora Boothby Iso-Britannia Agnes Morton 6–4, 4–6, 8–6
1910 Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers Iso-Britannia Dora Boothby 6–2, 6–2
1911 Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers Iso-Britannia Dora Boothby 6–0, 6–0
1912 Iso-Britannia Ethel Thomson Larcombe Iso-Britannia Charlotte Cooper Sterry 6–3, 6–1
1913 Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers Iso-Britannia Winifred McNair 6–0, 6–4
1914 Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers Iso-Britannia Ethel Thomson Larcombe 7–5, 6–4
1915 Ei järjestetty ensimmäisen maailmansodan vuoksi
1916
1917
1918
1919 Ranska Suzanne Lenglen Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers 10–8, 4–6, 9–7
1920 Ranska Suzanne Lenglen Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers 6–3, 6–0
1921 Ranska Suzanne Lenglen Yhdysvallat Elizabeth Ryan 6–2, 6–0
1922 Ranska Suzanne Lenglen Yhdysvallat Molla Mallory 6–2, 6–0
1923 Ranska Suzanne Lenglen Iso-Britannia Kathleen McKane 6–2, 6–2
1924 Iso-Britannia Kathleen McKane Yhdysvallat Helen Wills 4–6, 6–4, 6–4
1925 Ranska Suzanne Lenglen Iso-Britannia Joan Fry 6–2, 6–0
1926 Iso-Britannia Kathleen McKane Godfree Espanja Lilí Álvarez 6–2, 4–6, 6–3
1927 Yhdysvallat Helen Wills Espanja Lilí Álvarez 6–2, 6–4
1928 Yhdysvallat Helen Wills Espanja Lilí Álvarez 6–2, 6–3
1929 Yhdysvallat Helen Wills Yhdysvallat Helen Jacobs 6–1, 6–2
1930 Yhdysvallat Helen Wills Moody Yhdysvallat Elizabeth Ryan 6–2, 6–2
1931 Saksa Cilly Aussem Saksa Hilde Krahwinkel 6–2, 7–5
1932 Yhdysvallat Helen Wills Moody Yhdysvallat Helen Jacobs 6–3, 6–1
1933 Yhdysvallat Helen Wills Moody Iso-Britannia Dorothy Round 6–4, 6–8, 6–3
1934 Iso-Britannia Dorothy Round Yhdysvallat Helen Jacobs 6–2, 5–7, 6–3
1935 Yhdysvallat Helen Wills Moody Yhdysvallat Helen Jacobs 6–3, 3–6, 7–5
1936 Yhdysvallat Helen Jacobs Tanska Hilde Krahwinkel Sperling 6–2, 4–6, 7–5
1937 Iso-Britannia Dorothy Round Puola Jadwiga Jędrzejowska 6–2, 2–6, 7–5
1938 Yhdysvallat Helen Wills Moody Yhdysvallat Helen Jacobs 6–4, 6–0
1939 Yhdysvallat Alice Marble Iso-Britannia Kay Stammers 6–2, 6–0
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Yhdysvallat Pauline Betz Yhdysvallat Louise Brough 6–2, 6–4
1947 Yhdysvallat Margaret Osborne Yhdysvallat Doris Hart 6–2, 6–4
1948 Yhdysvallat Louise Brough Yhdysvallat Doris Hart 6–3, 8–6
1949 Yhdysvallat Louise Brough Yhdysvallat Margaret Osborne duPont 10–8, 1–6, 10–8
1950 Yhdysvallat Louise Brough Yhdysvallat Margaret Osborne duPont 6–1, 3–6, 6–1
1951 Yhdysvallat Doris Hart Yhdysvallat Shirley Fry 6–1, 6–0
1952 Yhdysvallat Maureen Connolly Yhdysvallat Louise Brough 7–5, 6–3
1953 Yhdysvallat Maureen Connolly Yhdysvallat Doris Hart 8–6, 7–5
1954 Yhdysvallat Maureen Connolly Yhdysvallat Louise Brough 6–2, 7–5
1955 Yhdysvallat Louise Brough Yhdysvallat Beverly Baker Fleitz 7–5, 8–6
1956 Yhdysvallat Shirley Fry Iso-Britannia Angela Buxton 6–3, 6–1
1957 Yhdysvallat Althea Gibson Yhdysvallat Darlene Hard 6–3, 6–2
1958 Yhdysvallat Althea Gibson Iso-Britannia Angela Mortimer 8–6, 6–2
1959 Brasilia Maria Bueno Yhdysvallat Darlene Hard 6–4, 6–3
1960 Brasilia Maria Bueno Etelä-Afrikka Sandra Reynolds 8–6, 6–0
1961 Iso-Britannia Angela Mortimer Iso-Britannia Christine Truman 4–6, 6–4, 7–5
1962 Yhdysvallat Karen Susman Tšekkoslovakia Věra Suková 6–4, 6–4
1963 Australia Margaret Smith Yhdysvallat Billie Jean Moffitt 6–3, 6–4
1964 Brasilia Maria Bueno Australia Margaret Smith 6–4, 7–9, 6–3
1965 Australia Margaret Smith Brasilia Maria Bueno 6–4, 7–5
1966 Yhdysvallat Billie Jean King Brasilia Maria Bueno 6–3, 3–6, 6–1
1967 Yhdysvallat Billie Jean King Iso-Britannia Ann Haydon-Jones 6–3, 6–4
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Yhdysvallat Billie Jean King Australia Judy Tegart 9–7, 7–5
1969 Iso-Britannia Ann Haydon-Jones Yhdysvallat Billie Jean King 3–6, 6–3, 6–2
1970 Australia Margaret Smith Court Yhdysvallat Billie Jean King 14–12, 11–9
1971 Australia Evonne Goolagong Australia Margaret Smith Court 6–4, 6–1
1972 Yhdysvallat Billie Jean King Australia Evonne Goolagong 6–3, 6–3
1973 Yhdysvallat Billie Jean King Yhdysvallat Chris Evert 6–0, 7–5
1974 Yhdysvallat Chris Evert Neuvostoliitto Olga Morozova 6–0, 6–4
1975 Yhdysvallat Billie Jean King Australia Evonne Goolagong Cawley 6–0, 6–1
1976 Yhdysvallat Chris Evert Australia Evonne Goolagong Cawley 6–3, 4–6, 8–6
1977 Iso-Britannia Virginia Wade Alankomaat Betty Stöve 4–6, 6–3, 6–1
1978 Tšekkoslovakia Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert 2–6, 6–4, 7–5
1979 Tšekkoslovakia Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–4, 6–4
1980 Australia Evonne Goolagong Cawley Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–1, 7–6(4)
1981 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Tšekkoslovakia Hana Mandlíková 6–2, 6–2
1982 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–1, 3–6, 6–2
1983 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Andrea Jaeger 6–0, 6–3
1984 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 7–6(5), 6–2
1985 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 4–6, 6–3, 6–2
1986 Yhdysvallat Martina Navrátilová Tšekkoslovakia Hana Mandlíková 7–6(1), 6–3
1987 Yhdysvallat Martina Navrátilová Länsi-Saksa Steffi Graf 7–5, 6–3
1988 Länsi-Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Martina Navrátilová 5–7, 6–2, 6–1
1989 Länsi-Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Martina Navrátilová 6–2, 6–7(1), 6–1
1990 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Zina Garrison 6–4, 6–1
1991 Saksa Steffi Graf Argentiina Gabriela Sabatini 6–4, 3–6, 8–6
1992 Saksa Steffi Graf Jugoslavia Monica Seles 6–2, 6–1
1993 Saksa Steffi Graf Tšekki Jana Novotná 7–6(6), 1–6, 6–4
1994 Espanja Conchita Martínez Yhdysvallat Martina Navrátilová 6–4, 3–6, 6–3
1995 Saksa Steffi Graf Espanja Arantxa Sánchez Vicario 4–6, 6–1, 7–5
1996 Saksa Steffi Graf Espanja Arantxa Sánchez Vicario 6–3, 7–5
1997 Sveitsi Martina Hingis Tšekki Jana Novotná 2–6, 6–3, 6–3
1998 Tšekki Jana Novotná Ranska Nathalie Tauziat 6–4, 7–6(2)
1999 Yhdysvallat Lindsay Davenport Saksa Steffi Graf 6–4, 7–5
2000 Yhdysvallat Venus Williams Yhdysvallat Lindsay Davenport 6–3, 7–6(3)
2001 Yhdysvallat Venus Williams Belgia Justine Henin 6–1, 3–6, 6–0
2002 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Venus Williams 7–6(4), 6–3
2003 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Venus Williams 4–6, 6–4, 6–2
2004 Venäjä Marija Šarapova Yhdysvallat Serena Williams 6–1, 6–4
2005 Yhdysvallat Venus Williams Yhdysvallat Lindsay Davenport 4–6, 7–6(4), 9–7
2006 Ranska Amélie Mauresmo Belgia Justine Henin-Hardenne 2–6, 6–3, 6–4
2007 Yhdysvallat Venus Williams Ranska Marion Bartoli 6–4, 6–1
2008 Yhdysvallat Venus Williams Yhdysvallat Serena Williams 7–5, 6–4
2009 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Venus Williams 7–6(3), 6–2
2010 Yhdysvallat Serena Williams Venäjä Vera Zvonarjova 6–3, 6–2
2011 Tšekki Petra Kvitová Venäjä Marija Šarapova 6–3, 6–4
2012 Yhdysvallat Serena Williams Puola Agnieszka Radwańska 6–1, 5–7, 6–2
2013 Ranska Marion Bartoli Saksa Sabine Lisicki 6–1, 6–4
2014 Tšekki Petra Kvitová Kanada Eugenie Bouchard 6–3, 6–0
2015 Yhdysvallat Serena Williams Espanja Garbiñe Muguruza 6–4, 6–4
2016 Yhdysvallat Serena Williams Saksa Angelique Kerber 7–5, 6–3

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]