Luettelo Ranskan avointen miesten kaksinpelin voittajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Ranskan avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1925 Ranska René Lacoste Ranska Jean Borotra 7–5, 6–1, 6–4
1926 Ranska Henri Cochet Ranska René Lacoste 6–2, 6–4, 6–3
1927 Ranska René Lacoste Yhdysvallat Bill Tilden 6–4, 4–6, 5–7, 6–3, 11–9
1928 Ranska Henri Cochet Ranska René Lacoste 5–7, 6–3, 6–1, 6–3
1929 Ranska René Lacoste Ranska Jean Borotra 6–3, 2–6, 6–0, 2–6, 8–6
1930 Ranska Henri Cochet Yhdysvallat Bill Tilden 3–6, 8–6, 6–3, 6–1
1931 Ranska Jean Borotra Ranska Christian Boussus 2–6, 6–4, 7–5, 6–4
1932 Ranska Henri Cochet Italia Giorgio De Stefani 6–0, 6–4, 4–6, 6–3
1933 Australia Jack Crawford Ranska Henri Cochet 8–6, 6–1, 6–3
1934 Saksa Gottfried von Cramm Australia Jack Crawford 6–4, 7–9, 3–6, 7–5, 6–3
1935 Iso-Britannia Fred Perry Saksa Gottfried von Cramm 6–3, 3–6, 6–1, 6–3
1936 Saksa Gottfried von Cramm Iso-Britannia Fred Perry 6–0, 2–6, 6–2, 2–6, 6–0
1937 Saksa Henner Henkel Iso-Britannia Henry Austin 6–1, 6–4, 6–3
1938 Yhdysvallat Don Budge Tšekkoslovakia Roderich Menzel 6–3, 6–2, 6–4
1939 Yhdysvallat Don McNeill Yhdysvallat Bobby Riggs 7–5, 6–0, 6–3
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Ranska Marcel Bernard Tšekkoslovakia Jaroslav Drobný 3–6, 2–6, 6–1, 6–4, 6–3
1947 Unkari József Asbóth Etelä-Afrikka Eric Sturgess 8–6, 7–5, 6–4
1948 Yhdysvallat Frank Parker Tšekkoslovakia Jaroslav Drobný 6–4, 7–5, 5–7, 8–6
1949 Yhdysvallat Frank Parker Yhdysvallat Budge Patty 6–3, 1–6, 6–1, 6–4
1950 Yhdysvallat Budge Patty Egypti Jaroslav Drobný 6–1, 6–2, 3–6, 5–7, 7–5
1951 Egypti Jaroslav Drobný Etelä-Afrikka Eric Sturgess 6–3, 6–3, 6–3
1952 Egypti Jaroslav Drobný Australia Frank Sedgman 6–2, 6–0, 3–6, 6–4
1953 Australia Ken Rosewall Yhdysvallat Vic Seixas 6–3, 6–4, 1–6, 6–2
1954 Yhdysvallat Tony Trabert Yhdysvallat Arthur Larsen 6–4, 7–5, 6–1
1955 Yhdysvallat Tony Trabert Ruotsi Sven Davidson 2–6, 6–1, 6–4, 6–2
1956 Australia Lew Hoad Ruotsi Sven Davidson 6–4, 8–6, 6–3
1957 Ruotsi Sven Davidson Yhdysvallat Herbert Flam 6–3, 6–4, 6–4
1958 Australia Mervyn Rose Chile Luis Ayala 6–3, 6–4, 6–4
1959 Italia Nicola Pietrangeli Etelä-Afrikka Ian Vermaak 3–6, 6–3, 6–4, 6–1
1960 Italia Nicola Pietrangeli Chile Luis Ayala 3–6, 6–3, 6–4, 4–6, 6–3
1961 Espanja Manuel Santana Italia Nicola Pietrangeli 4–6, 6–1, 3–6, 6–0, 6–2
1962 Australia Rod Laver Australia Roy Emerson 3–6, 2–6, 6–3, 9–7, 6–2
1963 Australia Roy Emerson Ranska Pierre Darmon 3–6, 6–1, 6–4, 6–4
1964 Espanja Manuel Santana Italia Nicola Pietrangeli 6–3, 6–1, 4–6, 7–5
1965 Australia Fred Stolle Australia Tony Roche 3–6, 6–0, 6–2, 6–3
1966 Australia Tony Roche Unkari István Gulyás 6–1, 6–4, 7–5
1967 Australia Roy Emerson Australia Tony Roche 6–1, 6–4, 2–6, 6–2
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Australia Ken Rosewall Australia Rod Laver 6–3, 6–1, 2–6, 6–2
1969 Australia Rod Laver Australia Ken Rosewall 6–4, 6–3, 6–4
1970 Tšekkoslovakia Jan Kodeš Jugoslavia Željko Franulović 6–2, 6–4, 6–0
1971 Tšekkoslovakia Jan Kodeš Romania Ilie Năstase 8–6, 6–2, 2–6, 7–5
1972 Espanja Andrés Gimeno Ranska Patrick Proisy 4–6, 6–3, 6–1, 6–1
1973 Romania Ilie Năstase Jugoslavia Nikola Pilić 6–3, 6–3, 6–0
1974 Ruotsi Björn Borg Espanja Manuel Orantes 2–6, 6–7(1), 6–0, 6–1, 6–1
1975 Ruotsi Björn Borg Argentiina Guillermo Vilas 6–2, 6–3, 6–4
1976 Italia Adriano Panatta Yhdysvallat Harold Solomon 6–1, 6–4, 4–6, 7–6(3)
1977 Argentiina Guillermo Vilas Yhdysvallat Brian Gottfried 6–0, 6–3, 6–0
1978 Ruotsi Björn Borg Argentiina Guillermo Vilas 6–1, 6–1, 6–3
1979 Ruotsi Björn Borg Paraguay Víctor Pecci 6–3, 6–1, 6–7(6), 6–4
1980 Ruotsi Björn Borg Yhdysvallat Vitas Gerulaitis 6–4, 6–1, 6–2
1981 Ruotsi Björn Borg Tšekkoslovakia Ivan Lendl 6–1, 4–6, 6–2, 3–6, 6–1
1982 Ruotsi Mats Wilander Argentiina Guillermo Vilas 1–6, 7–6(6), 6–0, 6–4
1983 Ranska Yannick Noah Ruotsi Mats Wilander 6–2, 7–5, 7–6(3)
1984 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Yhdysvallat John McEnroe 3–6, 2–6, 6–4, 7–5, 7–5
1985 Ruotsi Mats Wilander Tšekkoslovakia Ivan Lendl 3–6, 6–4, 6–2, 6–2
1986 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Ruotsi Mikael Pernfors 6–3, 6–2, 6–4
1987 Tšekkoslovakia Ivan Lendl Ruotsi Mats Wilander 7–5, 6–2, 3–6, 7–6(3)
1988 Ruotsi Mats Wilander Ranska Henri Leconte 7–5, 6–2, 6–1
1989 Yhdysvallat Michael Chang Ruotsi Stefan Edberg 6–1, 3–6, 4–6, 6–4, 6–2
1990 Ecuador Andrés Gómez Yhdysvallat Andre Agassi 6–3, 2–6, 6–4, 6–4
1991 Yhdysvallat Jim Courier Yhdysvallat Andre Agassi 3–6, 6–4, 2–6, 6–1, 6–4
1992 Yhdysvallat Jim Courier Tšekkoslovakia Petr Korda 7–5, 6–2, 6–1
1993 Espanja Sergi Bruguera Yhdysvallat Jim Courier 6–4, 2–6, 6–2, 3–6, 6–3
1994 Espanja Sergi Bruguera Espanja Alberto Berasategui 6–3, 7–5, 2–6, 6–1
1995 Itävalta Thomas Muster Yhdysvallat Michael Chang 7–5, 6–2, 6–4
1996 Venäjä Jevgeni Kafelnikov Saksa Michael Stich 7–6(4), 7–5, 7–6(4)
1997 Brasilia Gustavo Kuerten Espanja Sergi Bruguera 6–3, 6–4, 6–2
1998 Espanja Carlos Moyà Espanja Àlex Corretja 6–3, 7–5, 6–3
1999 Yhdysvallat Andre Agassi Ukraina Andri Medvedjev 1–6, 2–6, 6–4, 6–3, 6–4
2000 Brasilia Gustavo Kuerten Ruotsi Magnus Norman 6–2, 6–3, 2–6, 7–6(6)
2001 Brasilia Gustavo Kuerten Espanja Àlex Corretja 6–7(3), 7–5, 6–2, 6–0
2002 Espanja Albert Costa Espanja Juan Carlos Ferrero 6–1, 6–0, 4–6, 6–3
2003 Espanja Juan Carlos Ferrero Alankomaat Martin Verkerk 6–1, 6–3, 6–2
2004 Argentiina Gastón Gaudio Argentiina Guillermo Coria 0–6, 3–6, 6–4, 6–1, 8–6
2005 Espanja Rafael Nadal Argentiina Mariano Puerta 6–7(6), 6–3, 6–1, 7–5
2006 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Roger Federer 1–6, 6–1, 6–4, 7–6(4)
2007 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Roger Federer 6–3, 4–6, 6–3, 6–4
2008 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Roger Federer 6–1, 6–3, 6–0
2009 Sveitsi Roger Federer Ruotsi Robin Söderling 6–1, 7–6(1), 6–4
2010 Espanja Rafael Nadal Ruotsi Robin Söderling 6–4, 6–2, 6–4
2011 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Roger Federer 7–5, 7–6(3), 5–7, 6–1
2012 Espanja Rafael Nadal Serbia Novak Đoković 6–4, 6–3, 2–6, 7–5
2013 Espanja Rafael Nadal Espanja David Ferrer 6–3, 6–2, 6–3
2014 Espanja Rafael Nadal Serbia Novak Đoković 3–6, 7–5, 6–2, 6–4
2015 Sveitsi Stanislas Wawrinka Serbia Novak Đoković 4–6, 6–4, 6–3, 6–4
2016 Serbia Novak Đoković Iso-Britannia Andy Murray 3–6, 6–1, 6–2, 6–4
2017 Espanja Rafael Nadal Sveitsi Stanislas Wawrinka 6–2, 6–3, 6–1
2018 Espanja Rafael Nadal Itävalta Dominic Thiem 6–4, 6–3, 6–2

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]