Luettelo Ranskan avointen miesten nelinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Ranskan avoimen tennisturnauksen miesten nelinpelin voittajista.

Vuosi Mestarit Loppuottelijat Tulos
1925 Ranska Jean Borotra
Ranska René Lacoste
Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
7–5, 4–6, 6–3, 2–6, 6–3
1926 Yhdysvallat Howard Kinsey
Yhdysvallat Vincent Richards
Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
6–4, 6–1, 4–6, 6–4
1927 Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
Ranska Jean Borotra
Ranska René Lacoste
2–6, 6–2, 6–0, 1–6, 6–4
1928 Ranska Jean Borotra
Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
Ranska René de Buzelet
6–4, 3–6, 6–2, 3–6, 6–4
1929 Ranska Jean Borotra
Ranska René Lacoste
Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
6–3, 3–6, 6–3, 3–6, 8–6
1930 Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
Australia Harry Hopman
Australia Jim Willard
6–3, 9–7, 6–3
1931 Yhdysvallat George Lott
Yhdysvallat John Van Ryn
Etelä-Afrikka Norman Farquharson
Etelä-Afrikka Vernon Kirby
6–4, 6–3, 6–4
1932 Ranska Jacques Brugnon
Ranska Henri Cochet
Ranska Marcel Bernard
Ranska Christian Boussus
6–4, 3–6, 7–5, 6–3
1933 Iso-Britannia Pat Hughes
Iso-Britannia Fred Perry
Australia Vivian McGrath
Australia Adrian Quist
6–2, 6–4, 2–6, 7–5
1934 Ranska Jean Borotra
Ranska Jacques Brugnon
Australia Jack Crawford
Australia Vivian McGrath
11–9, 6–3, 2–6, 4–6, 9–7
1935 Australia Jack Crawford
Australia Adrian Quist
Australia Vivian McGrath
Australia Don Turnbull
6–1, 6–4, 6–2
1936 Ranska Marcel Bernard
Ranska Jean Borotra
Iso-Britannia Pat Hughes
Iso-Britannia Raymond Tuckey
6–2, 3–6, 9–7, 6–1
1937 Saksa Gottfried von Cramm
Saksa Henner Henkel
Etelä-Afrikka Norman Farquharson
Etelä-Afrikka Vernon Kirby
6–4, 7–5, 3–6, 6–1
1938 Ranska Bernard Destremau
Ranska Yvon Petra
Yhdysvallat Don Budge
Yhdysvallat Gene Mako
3–6, 6–3, 9–7, 6–1
1939 Yhdysvallat Charles Harris
Yhdysvallat Don McNeill
Ranska Jean Borotra
Ranska Jacques Brugnon
4–6, 6–4, 6–0, 2–6, 10–8
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Ranska Marcel Bernard
Ranska Yvon Petra
Argentiina Enrique Morea
Yhdysvallat Pancho Segura
7–5, 6–3, 0–6, 1–6, 10–8
1947 Etelä-Afrikka Eustace Fannin
Etelä-Afrikka Eric Sturgess
Yhdysvallat Tom Brown
Australia Bill Sidwell
6–4, 4–6, 6–4, 6–3
1948 Ruotsi Lennart Bergelin
Tšekkoslovakia Jaroslav Drobný
Australia Harry Hopman
Australia Frank Sedgman
8–6, 6–1, 12–10
1949 Yhdysvallat Pancho Gonzales
Yhdysvallat Frank Parker
Etelä-Afrikka Eustace Fannin
Etelä-Afrikka Eric Sturgess
6–3, 8–6, 5–7, 6–3
1950 Yhdysvallat Bill Talbert
Yhdysvallat Tony Trabert
Egypti Jaroslav Drobný
Etelä-Afrikka Eric Sturgess
6–2, 1–6, 10–8, 6–2
1951 Australia Ken McGregor
Australia Frank Sedgman
Yhdysvallat Gardnar Mulloy
Yhdysvallat Dick Savitt
6–2, 2–6, 9–7, 7–5
1952 Australia Ken McGregor
Australia Frank Sedgman
Yhdysvallat Gardnar Mulloy
Yhdysvallat Dick Savitt
6–3, 6–4, 6–4
1953 Australia Lew Hoad
Australia Ken Rosewall
Australia Mervyn Rose
Australia Clive Wilderspin
6–2, 6–1, 6–1
1954 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Tony Trabert
Australia Lew Hoad
Australia Ken Rosewall
6–4, 6–2, 6–1
1955 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Tony Trabert
Italia Nicola Pietrangeli
Italia Orlando Sirola
6–1, 4–6, 6–2, 6–4
1956 Australia Don Candy
Yhdysvallat Robert Perry
Australia Ashley Cooper
Australia Lew Hoad
7–5, 6–3, 6–3
1957 Australia Malcolm Anderson
Australia Ashley Cooper
Australia Don Candy
Australia Mervyn Rose
6–3, 6–0, 6–3
1958 Australia Ashley Cooper
Australia Neale Fraser
Australia Robert Howe
Etelä-Afrikka Abe Segal
3–6, 8–6, 6–3, 7–5
1959 Italia Nicola Pietrangeli
Italia Orlando Sirola
Australia Roy Emerson
Australia Neale Fraser
6–3, 6–2, 14–12
1960 Australia Roy Emerson
Australia Neale Fraser
Espanja José Luis Arilla
Espanja Andrés Gimeno
6–2, 8–10, 7–5, 6–4
1961 Australia Roy Emerson
Australia Rod Laver
Australia Robert Howe
Australia Bob Mark
3–6, 6–1, 6–1, 6–4
1962 Australia Roy Emerson
Australia Neale Fraser
Länsi-Saksa Wilhelm Bungert
Länsi-Saksa Christian Kuhnke
6–3, 6–4, 7–5
1963 Australia Roy Emerson
Espanja Manuel Santana
Etelä-Afrikka Gordon Forbes
Etelä-Afrikka Abe Segal
6–2, 6–4, 6–4
1964 Australia Roy Emerson
Australia Ken Fletcher
Australia John Newcombe
Australia Tony Roche
7–5, 6–3, 3–6, 7–5
1965 Australia Roy Emerson
Australia Fred Stolle
Australia Ken Fletcher
Australia Bob Hewitt
6–8, 6–3, 8–6, 6–2
1966 Yhdysvallat Clark Graebner
Yhdysvallat Dennis Ralston
Romania Ilie Năstase
Romania Ion Țiriac
6–3, 6–3, 6–0
1967 Australia John Newcombe
Australia Tony Roche
Australia Roy Emerson
Australia Ken Fletcher
6–3, 9–7, 12–10
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Australia Ken Rosewall
Australia Fred Stolle
Australia Roy Emerson
Australia Rod Laver
6–3, 6–4, 6–3
1969 Australia John Newcombe
Australia Tony Roche
Australia Roy Emerson
Australia Rod Laver
4–6, 6–1, 3–6, 6–4, 6–4
1970 Romania Ilie Năstase
Romania Ion Țiriac
Yhdysvallat Arthur Ashe
Yhdysvallat Charlie Pasarell
6–2, 6–4, 6–3
1971 Yhdysvallat Arthur Ashe
Yhdysvallat Marty Riessen
Yhdysvallat Tom Gorman
Yhdysvallat Stan Smith
6–8, 4–6, 6–3, 6–4, 11–9
1972 Etelä-Afrikka Bob Hewitt
Etelä-Afrikka Frew McMillan
Chile Patricio Cornejo
Chile Jaime Fillol
6–3, 8–6, 3–6, 6–1
1973 Australia John Newcombe
Alankomaat Tom Okker
Yhdysvallat Jimmy Connors
Romania Ilie Năstase
6–1, 3–6, 6–3, 5–7, 6–4
1974 Australia Dick Crealy
Uusi-Seelanti Onny Parun
Yhdysvallat Bob Lutz
Yhdysvallat Stan Smith
6–3, 6–2, 3–6, 5–7, 6–1
1975 Yhdysvallat Brian Gottfried
Meksiko Raúl Ramírez
Australia John Alexander
Australia Phil Dent
6–2, 2–6, 6–2, 6–4
1976 Yhdysvallat Fred McNair
Yhdysvallat Sherwood Stewart
Yhdysvallat Brian Gottfried
Meksiko Raúl Ramírez
7–6(6), 6–3, 6–1
1977 Yhdysvallat Brian Gottfried
Meksiko Raúl Ramírez
Puola Wojciech Fibak
Tšekkoslovakia Jan Kodeš
7–6, 4–6, 6–3, 6–4
1978 Yhdysvallat Gene Mayer
Yhdysvallat Hank Pfister
Espanja José Higueras
Espanja Manuel Orantes
6–3, 6–2, 6–2
1979 Yhdysvallat Gene Mayer
Yhdysvallat Sandy Mayer
Australia Ross Case
Australia Phil Dent
6–4, 6–4, 6–4
1980 Yhdysvallat Victor Amaya
Yhdysvallat Hank Pfister
Yhdysvallat Brian Gottfried
Meksiko Raúl Ramírez
1–6, 6–4, 6–4, 6–3
1981 Sveitsi Heinz Günthardt
Unkari Balázs Taróczy
Yhdysvallat Terry Moor
Yhdysvallat Eliot Teltscher
6–2, 7–6, 6–3
1982 Yhdysvallat Sherwood Stewart
Yhdysvallat Ferdi Taygan
Chile Hans Gildemeister
Chile Belus Prajoux
7–5, 6–3, 1–1, luov.
1983 Ruotsi Anders Järryd
Ruotsi Hans Simonsson
Australia Mark Edmondson
Yhdysvallat Sherwood Stewart
7–6(4), 6–4, 6–2
1984 Ranska Henri Leconte
Ranska Yannick Noah
Tšekkoslovakia Pavel Složil
Tšekkoslovakia Tomáš Šmíd
6–4, 2–6, 3–6, 6–3, 6–2
1985 Australia Mark Edmondson
Australia Kim Warwick
Israel Shlomo Glickstein
Ruotsi Hans Simonsson
6–3, 6–4, 6–7, 6–3
1986 Australia John Fitzgerald
Tšekkoslovakia Tomáš Šmíd
Ruotsi Stefan Edberg
Ruotsi Anders Järryd
6–3, 4–6, 6–3, 6–7(4), 14–12
1987 Ruotsi Anders Järryd
Yhdysvallat Robert Seguso
Ranska Guy Forget
Ranska Yannick Noah
6–7, 6–7, 6–3, 6–4, 6–2
1988 Ecuador Andrés Gómez
Espanja Emilio Sánchez
Australia John Fitzgerald
Ruotsi Anders Järryd
6–3, 6–7(8), 6–4, 6–3
1989 Yhdysvallat Jim Grabb
Yhdysvallat Patrick McEnroe
Iran Mansour Bahrami
Ranska Éric Winogradsky
6–4, 2–6, 6–4, 7–6(5)
1990 Espanja Sergio Casal
Espanja Emilio Sánchez
Jugoslavia Goran Ivanišević
Tšekkoslovakia Petr Korda
7–5, 6–3
1991 Australia John Fitzgerald
Ruotsi Anders Järryd
Yhdysvallat Rick Leach
Yhdysvallat Jim Pugh
6–0, 7–6(2)
1992 Sveitsi Jakob Hlasek
Sveitsi Marc Rosset
Etelä-Afrikka David Adams
Venäjä Andrei Olhovski
7–6(4), 6–7(3), 7–5
1993 Yhdysvallat Luke Jensen
Yhdysvallat Murphy Jensen
Saksa Marc-Kevin Goellner
Saksa David Prinosil
6–4, 6–7(4), 6–4
1994 Zimbabwe Byron Black
Yhdysvallat Jonathan Stark
Ruotsi Jan Apell
Ruotsi Jonas Björkman
6–4, 7–6(5)
1995 Alankomaat Jacco Eltingh
Alankomaat Paul Haarhuis
Ruotsi Nicklas Kulti
Ruotsi Magnus Larsson
6–7(3), 6–4, 6–1
1996 Venäjä Jevgeni Kafelnikov
Tšekki Daniel Vacek
Ranska Guy Forget
Sveitsi Jakob Hlasek
6–2, 6–3
1997 Venäjä Jevgeni Kafelnikov
Tšekki Daniel Vacek
Australia Todd Woodbridge
Australia Mark Woodforde
7–6(12), 4–6, 6–3
1998 Alankomaat Jacco Eltingh
Alankomaat Paul Haarhuis
Bahama Mark Knowles
Kanada Daniel Nestor
6–3, 3–6, 6–3
1999 Intia Mahesh Bhupathi
Intia Leander Paes
Kroatia Goran Ivanišević
Yhdysvallat Jeff Tarango
6–2, 7–5
2000 Australia Todd Woodbridge
Australia Mark Woodforde
Alankomaat Paul Haarhuis
Australia Sandon Stolle
7–6, 6–4
2001 Intia Mahesh Bhupathi
Intia Leander Paes
Tšekki Petr Pála
Tšekki Pavel Vízner
7–6, 6–3
2002 Alankomaat Paul Haarhuis
Venäjä Jevgeni Kafelnikov
Bahama Mark Knowles
Kanada Daniel Nestor
7–5, 6–4
2003 Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
Alankomaat Paul Haarhuis
Venäjä Jevgeni Kafelnikov
7–6(3), 6–3
2004 Belgia Xavier Malisse
Belgia Olivier Rochus
Ranska Michaël Llodra
Ranska Fabrice Santoro
7–5, 7–5
2005 Ruotsi Jonas Björkman
Valko-Venäjä Maks Mirny
Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
2–6, 6–1, 6–4
2006 Ruotsi Jonas Björkman
Valko-Venäjä Maks Mirny
Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
6–7(5), 6–4, 7–5
2007 Bahama Mark Knowles
Kanada Daniel Nestor
Tšekki Lukáš Dlouhý
Tšekki Pavel Vízner
2–6, 6–3, 6–4
2008 Uruguay Pablo Cuevas
Peru Luis Horna
Kanada Daniel Nestor
Serbia Nenad Zimonjić
6–2, 6–3
2009 Tšekki Lukáš Dlouhý
Intia Leander Paes
Etelä-Afrikka Wesley Moodie
Belgia Dick Norman
3–6, 6–3, 6–2
2010 Kanada Daniel Nestor
Serbia Nenad Zimonjić
Tšekki Lukáš Dlouhý
Intia Leander Paes
7–5, 6–2
2011 Valko-Venäjä Maks Mirny
Kanada Daniel Nestor
Kolumbia Juan Sebastián Cabal
Argentiina Eduardo Schwank
7–6(3), 3–6, 6–4
2012 Valko-Venäjä Maks Mirny
Kanada Daniel Nestor
Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
6–4, 6–4
2013 Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
Ranska Michaël Llodra
Ranska Nicolas Mahut
6–4, 4–6, 7–6(4)
2014 Ranska Julien Benneteau
Ranska Édouard Roger-Vasselin
Espanja Marcel Granollers
Espanja Marc López
6–3, 7–6(1)
2015 Kroatia Ivan Dodig
Brasilia Marcelo Melo
Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Mike Bryan
6–7(5), 7–6(5), 7–5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]