Luettelo Ranskan avointen naisten nelinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten nelinpelin voittajista.

Vuosi Mestarit Loppuottelijat Tulos
1925 Ranska Suzanne Lenglen
Ranska Julie Vlasto
Iso-Britannia Evelyn Colyer
Iso-Britannia Kitty McKane
6–1, 9–11, 6–2
1926 Ranska Suzanne Lenglen
Ranska Julie Vlasto
Iso-Britannia Evelyn Colyer
Iso-Britannia Kitty McKane
6–1, 6–1
1927 Etelä-Afrikka Irene Bowder-Peacock
Etelä-Afrikka Bobbie Heine
Iso-Britannia Phoebe Holcroft Watson
Iso-Britannia Peggy Saunders
6–2, 6–1
1928 Iso-Britannia Eileen Bennett
Iso-Britannia Phoebe Holcroft Watson
Ranska Suzanne Deve
Ranska Sylvie Jung
6–0, 6–2
1929 Espanja Lilí Álvarez
Alankomaat Kea Bouman
Etelä-Afrikka Bobbie Heine
Etelä-Afrikka Alida Neave
7–5, 6–3
1930 Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Yhdysvallat Helen Wills Moody
Ranska Simone Barbier
Ranska Simone Mathieu
6–3, 6–1
1931 Iso-Britannia Eileen Bennett
Iso-Britannia Betty Nuthall
Saksa Cilly Aussem
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
9–7, 6–2
1932 Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Yhdysvallat Helen Wills Moody
Iso-Britannia Eileen Bennett
Iso-Britannia Betty Nuthall
6–1, 6–3
1933 Ranska Simone Mathieu
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Ranska Sylvie Jung Henrotin
Ranska Colette Rosambert
6–1, 6–3
1934 Ranska Simone Mathieu
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Yhdysvallat Helen Jacobs
Yhdysvallat Sarah Palfrey
3–6, 6–4, 6–2
1935 Iso-Britannia Margaret Scriven
Iso-Britannia Kay Stammers
Ranska Ida Adamoff
Saksa Hilde Krahwinkel Sperling
6–4, 6–0
1936 Ranska Simone Mathieu
Iso-Britannia Billie Yorke
Puola Jadwiga Jędrzejowska
Iso-Britannia Susan Noel
2–6, 6–4, 6–4
1937 Ranska Simone Mathieu
Iso-Britannia Billie Yorke
Yhdysvallat Dorothy Andrus
Ranska Sylvie Jung Henrotin
3–6, 6–2, 6–2
1938 Ranska Simone Mathieu
Iso-Britannia Billie Yorke
Ranska Nelly Adamson Landry
Ranska Arlette Halff
6–3, 6–3
1939 Puola Jadwiga Jędrzejowska
Ranska Simone Mathieu
Jugoslavia Alice Florian
Jugoslavia Hella Kovac
7–5, 7–5
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Yhdysvallat Louise Brough
Yhdysvallat Margaret Osborne
Yhdysvallat Pauline Betz
Yhdysvallat Doris Hart
6–4, 0–6, 6–1
1947 Yhdysvallat Louise Brough
Yhdysvallat Margaret Osborne
Yhdysvallat Patricia Canning Todd
Yhdysvallat Doris Hart
7–5, 6–2
1948 Yhdysvallat Doris Hart
Yhdysvallat Patricia Canning Todd
Yhdysvallat Mary Arnold Prentiss
Yhdysvallat Shirley Fry
6–4, 6–2
1949 Yhdysvallat Louise Brough
Yhdysvallat Margaret Osborne duPont
Iso-Britannia Joy Gannon
Iso-Britannia Betty Hilton
7–5, 6–1
1950 Yhdysvallat Shirley Fry
Yhdysvallat Doris Hart
Yhdysvallat Louise Brough
Yhdysvallat Margaret Osborne duPont
1–6, 7–5, 6–2
1951 Yhdysvallat Shirley Fry
Yhdysvallat Doris Hart
Etelä-Afrikka Beryl Bartlett
Yhdysvallat Barbara Scofield
10–8, 6–3
1952 Yhdysvallat Shirley Fry
Yhdysvallat Doris Hart
Etelä-Afrikka Hazel Redick-Smith
Etelä-Afrikka Julia Wipplinger
7–5, 6–1
1953 Yhdysvallat Shirley Fry
Yhdysvallat Doris Hart
Yhdysvallat Maureen Connolly
Yhdysvallat Julia Sampson
6–4, 6–3
1954 Yhdysvallat Maureen Connolly
Australia Nell Hall Hopman
Ranska Maud Galtier
Ranska Suzanne Schmitt
7–5, 4–6, 6–0
1955 Yhdysvallat Beverly Baker Fleitz
Yhdysvallat Darlene Hard
Iso-Britannia Shirley Bloomer
Iso-Britannia Pat Ward
7–5, 6–8, 13–11
1956 Iso-Britannia Angela Buxton
Yhdysvallat Althea Gibson
Yhdysvallat Darlene Hard
Yhdysvallat Dorothy Head Knode
6–8, 8–6, 6–1
1957 Iso-Britannia Shirley Bloomer
Yhdysvallat Darlene Hard
Meksiko Yola Ramírez
Meksiko Rosie Reyes
7–5, 4–6, 7–5
1958 Meksiko Yola Ramírez
Meksiko Rosie Reyes
Australia Mary Bevis Hawton
Australia Thelma Coyne Long
6–4, 7–5
1959 Etelä-Afrikka Sandra Reynolds
Etelä-Afrikka Renee Schuurman
Meksiko Yola Ramírez
Meksiko Rosie Reyes
2–6, 6–0, 6–1
1960 Brasilia Maria Bueno
Yhdysvallat Darlene Hard
Iso-Britannia Ann Haydon
Iso-Britannia Pat Ward
6–2, 7–5
1961 Etelä-Afrikka Sandra Reynolds
Etelä-Afrikka Renee Schuurman
Brasilia Maria Bueno
Yhdysvallat Darlene Hard
luovutus
1962 Etelä-Afrikka Sandra Reynolds Price
Etelä-Afrikka Renee Schuurman
Yhdysvallat Justina Bricka
Australia Margaret Smith
6–4, 6–4
1963 Iso-Britannia Ann Haydon-Jones
Etelä-Afrikka Renee Schuurman
Australia Robyn Ebbern
Australia Margaret Smith
7–5, 6–4
1964 Australia Margaret Smith
Australia Lesley Turner
Argentiina Norma Baylon
Länsi-Saksa Helga Schultze
6–3, 6–1
1965 Australia Margaret Smith
Australia Lesley Turner
Ranska Françoise Dürr
Ranska Jeanine Lieffrig
6–3, 6–1
1966 Australia Margaret Smith
Australia Judy Tegart
Australia Jill Blackman
Australia Fay Toyne
4–6, 6–1, 6–1
1967 Ranska Françoise Dürr
Ranska Gail Sherriff
Etelä-Afrikka Annette Van Zyl
Etelä-Afrikka Pat Walkden
6–2, 6–2
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Ranska Françoise Dürr
Iso-Britannia Ann Haydon-Jones
Yhdysvallat Rosemary Casals
Yhdysvallat Billie Jean King
7–5, 4–6, 6–4
1969 Ranska Françoise Dürr
Iso-Britannia Ann Haydon-Jones
Yhdysvallat Nancy Richey
Australia Margaret Smith Court
6–0, 4–6, 7–5
1970 Ranska Françoise Dürr
Ranska Gail Sherriff Chanfreau
Yhdysvallat Rosemary Casals
Yhdysvallat Billie Jean King
6–1, 3–6, 6–3
1971 Ranska Françoise Dürr
Ranska Gail Sherriff Chanfreau
Australia Helen Gourlay
Australia Kerry Harris
6–4, 6–1
1972 Yhdysvallat Billie Jean King
Alankomaat Betty Stöve
Iso-Britannia Winnie Shaw
Iso-Britannia Christine Truman Janes
6–1, 6–2
1973 Australia Margaret Smith Court
Iso-Britannia Virginia Wade
Ranska Françoise Dürr
Alankomaat Betty Stöve
6–2, 6–3
1974 Yhdysvallat Chris Evert
Neuvostoliitto Olga Morozova
Länsi-Saksa Katja Ebbinghaus
Ranska Gail Sherriff Chanfreau
6–4, 2–6, 6–1
1975 Yhdysvallat Chris Evert
Tšekkoslovakia Martina Navrátilová
Yhdysvallat Julie Anthony
Neuvostoliitto Olga Morozova
6–3, 6–2
1976 Uruguay Fiorella Bonicelli
Ranska Gail Sherriff Lovera
Yhdysvallat Kathleen Harter
Länsi-Saksa Helga Niessen
6–4, 1–6, 6–3
1977 Tšekkoslovakia Regina Maršíková
Yhdysvallat Pam Teeguarden
Yhdysvallat Rayni Fox
Australia Helen Gourlay
5–7, 6–4, 6–2
1978 Jugoslavia Mima Jaušovec
Romania Virginia Ruzici
Ranska Gail Sherriff Lovera
Australia Lesley Turner
5–7, 6–4, 8–6
1979 Alankomaat Betty Stöve
Australia Wendy Turnbull
Ranska Françoise Dürr
Iso-Britannia Virginia Wade
3–6, 7–5, 6–4
1980 Yhdysvallat Kathy Jordan
Yhdysvallat Anne Smith
Argentiina Ivanna Madruga
Argentiina Adriana Villagrán
6–1, 6–0
1981 Etelä-Afrikka Rosalyn Fairbank
Etelä-Afrikka Tanya Harford
Yhdysvallat Candy Reynolds
Yhdysvallat Paula Smith
6–1, 6–3
1982 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Yhdysvallat Anne Smith
Yhdysvallat Rosemary Casals
Australia Wendy Turnbull
6–3, 6–4
1983 Etelä-Afrikka Rosalyn Fairbank
Yhdysvallat Candy Reynolds
Yhdysvallat Kathy Jordan
Yhdysvallat Anne Smith
5–7, 7–5, 6–2
1984 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Yhdysvallat Pam Shriver
Länsi-Saksa Claudia Kohde-Kilsch
Tšekkoslovakia Hana Mandlíková
5–7, 6–3, 6–2
1985 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Yhdysvallat Pam Shriver
Länsi-Saksa Claudia Kohde-Kilsch
Tšekkoslovakia Helena Suková
4–6, 6–2, 6–2
1986 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Unkari Andrea Temesvári
Länsi-Saksa Steffi Graf
Argentiina Gabriela Sabatini
6–1, 6–2
1987 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Yhdysvallat Pam Shriver
Länsi-Saksa Steffi Graf
Argentiina Gabriela Sabatini
6–2, 6–1
1988 Yhdysvallat Martina Navrátilová
Yhdysvallat Pam Shriver
Länsi-Saksa Claudia Kohde-Kilsch
Tšekkoslovakia Helena Suková
6–2, 7–5
1989 Neuvostoliitto Larisa Savtšenko
Neuvostoliitto Nataša Zvereva
Länsi-Saksa Steffi Graf
Argentiina Gabriela Sabatini
6–4, 6–4
1990 Tšekkoslovakia Jana Novotná
Tšekkoslovakia Helena Suková
Neuvostoliitto Larisa Savtšenko
Neuvostoliitto Nataša Zvereva
6–4, 7–5
1991 Yhdysvallat Gigi Fernández
Tšekkoslovakia Jana Novotná
Neuvostoliitto Larisa Savtšenko
Neuvostoliitto Nataša Zvereva
6–4, 6–0
1992 Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
Espanja Conchita Martínez
Espanja Arantxa Sánchez Vicario
6–3, 6–2
1993 Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
Tšekki Jana Novotná
Latvia Larisa Savtšenko-Neiland
6–3, 7–5
1994 Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
Yhdysvallat Lindsay Davenport
Yhdysvallat Lisa Raymond
6–2, 6–2
1995 Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
Tšekki Jana Novotná
Espanja Arantxa Sánchez Vicario
6–7(6), 6–4, 7–5
1996 Yhdysvallat Lindsay Davenport
Yhdysvallat Mary Joe Fernández
Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
6–2, 6–1
1997 Yhdysvallat Gigi Fernández
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
Yhdysvallat Mary Joe Fernández
Yhdysvallat Lisa Raymond
6–2, 6–3
1998 Sveitsi Martina Hingis
Tšekki Jana Novotná
Yhdysvallat Lindsay Davenport
Valko-Venäjä Nataša Zvereva
6–1, 7–6(4)
1999 Yhdysvallat Serena Williams
Yhdysvallat Venus Williams
Sveitsi Martina Hingis
Venäjä Anna Kurnikova
6–3, 6–7(2), 8–6
2000 Sveitsi Martina Hingis
Ranska Mary Pierce
Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
6–2, 6–4
2001 Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
Jugoslavia Jelena Dokić
Espanja Conchita Martínez
6–2, 6–1
2002 Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
Yhdysvallat Lisa Raymond
Australia Rennae Stubbs
6–4, 6–2
2003 Belgia Kim Clijsters
Japani Ai Sugiyama
Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
6–7(5), 6–2, 9–7
2004 Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
Venäjä Svetlana Kuznetsova
Venäjä Jelena Lihovtseva
6–0, 6–3
2005 Espanja Virginia Ruano Pascual
Argentiina Paola Suárez
Zimbabwe Cara Black
Etelä-Afrikka Liezel Huber
4–6, 6–3, 6–3
2006 Yhdysvallat Lisa Raymond
Australia Samantha Stosur
Slovakia Daniela Hantuchová
Japani Ai Sugiyama
6–3, 6–2
2007 Australia Alicia Molik
Italia Mara Santangelo
Slovenia Katarina Srebotnik
Japani Ai Sugiyama
7–6(5), 6–4
2008 Espanja Anabel Medina Garrigues
Espanja Virginia Ruano Pascual
Australia Casey Dellacqua
Italia Francesca Schiavone
2–6, 7–5, 6–4
2009 Espanja Anabel Medina Garrigues
Espanja Virginia Ruano Pascual
Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka
Venäjä Jelena Vesnina
6–1, 6–1
2010 Yhdysvallat Serena Williams
Yhdysvallat Venus Williams
Tšekki Květa Peschke
Slovenia Katarina Srebotnik
6–2, 6–3
2011 Tšekki Andrea Hlaváčková
Tšekki Lucie Hradecká
Intia Sania Mirza
Venäjä Jelena Vesnina
6–4, 6–3
2012 Italia Sara Errani
Italia Roberta Vinci
Venäjä Marija Kirilenko
Venäjä Nadja Petrova
4–6, 6–4, 6–2
2013 Venäjä Jekaterina Makarova
Venäjä Jelena Vesnina
Italia Sara Errani
Italia Roberta Vinci
7–5, 6–2
2014 Kiinan Taipei Hsieh Su-wei
Kiina Peng Shuai
Italia Sara Errani
Italia Roberta Vinci
6–4, 6–1
2015 Yhdysvallat Bethanie Mattek-Sands
Tšekki Lucie Šafářová
Australia Casey Dellacqua
Kazakstan Jaroslava Švedova
3–6, 6–4, 6–2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]