Luettelo Wimbledonin sekanelinpelin voittajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Wimbledonin tennisturnauksen sekanelinpelin voittajista.

Vuosi Mestarit Loppuottelijat Tulos
1913 Iso-Britannia Hope Crisp
Iso-Britannia Agnes Tuckey
Irlanti James Cecil Parke
Iso-Britannia Ethel Thomson Larcombe
3–6, 5–3, luov.
1914 Irlanti James Cecil Parke
Iso-Britannia Ethel Thomson Larcombe
Uusi-Seelanti Anthony Wilding
Ranska Marguerite Broquedis
4–6, 6–4, 6–2
1915 Ei järjestetty ensimmäisen maailmansodan vuoksi
1916
1917
1918
1919 Iso-Britannia Randolph Lycett
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Iso-Britannia Albert Prebble
Iso-Britannia Dorothea Douglass Chambers
6–0, 6–0
1920 Australia Gerald Patterson
Ranska Suzanne Lenglen
Iso-Britannia Randolph Lycett
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
7–5, 6–3
1921 Iso-Britannia Randolph Lycett
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Iso-Britannia Max Woosnam
Iso-Britannia Phyllis Howkins
6–3, 6–1
1922 Australia Pat O’Hara Wood
Ranska Suzanne Lenglen
Iso-Britannia Randolph Lycett
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
6–4, 6–3
1923 Iso-Britannia Randolph Lycett
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Intia Lewis Deane
Iso-Britannia Dorothy Shepherd-Barron
6–4, 7–5
1924 Iso-Britannia John Gilbert
Iso-Britannia Kathleen McKane
Iso-Britannia Leslie Godfree
Iso-Britannia Dorothy Shepherd-Barron
6–3, 3–6, 6–3
1925 Ranska Jean Borotra
Ranska Suzanne Lenglen
Italia Umberto De Morpurgo
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
6–3, 6–3
1926 Iso-Britannia Leslie Godfree
Iso-Britannia Kathleen McKane Godfree
Yhdysvallat Howard Kinsey
Yhdysvallat Mary Browne
6–3, 6–4
1927 Yhdysvallat Francis Hunter
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Iso-Britannia Leslie Godfree
Iso-Britannia Kathleen McKane Godfree
8–6, 6–0
1928 Etelä-Afrikka Patrick Spence
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Australia Jack Crawford
Australia Daphne Akhurst
7–5, 6–4
1929 Yhdysvallat Francis Hunter
Yhdysvallat Helen Wills
Iso-Britannia Ian Collins
Iso-Britannia Joan Fry
6–1, 6–4
1930 Australia Jack Crawford
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Saksa Daniel Prenn
Saksa Hilde Krahwinkel
6–1, 6–3
1931 Yhdysvallat George Lott
Yhdysvallat Anna McCune Harper
Iso-Britannia Ian Collins
Iso-Britannia Joan Ridley
6–3, 1–6, 6–1
1932 Espanja Enrique Maier
Yhdysvallat Elizabeth Ryan
Australia Harry Hopman
Belgia Josane Sigart
7–5, 6–2
1933 Saksa Gottfried von Cramm
Saksa Hilde Krahwinkel
Etelä-Afrikka Norman Farquharson
Iso-Britannia Mary Heeley
7–5, 8–6
1934 Japani Ryuki Miki
Iso-Britannia Dorothy Round
Iso-Britannia Henry Austin
Iso-Britannia Dorothy Shepherd-Barron
3–6, 6–4, 6–0
1935 Iso-Britannia Fred Perry
Iso-Britannia Dorothy Round
Australia Harry Hopman
Australia Nell Hall Hopman
7–5, 4–6, 6–2
1936 Iso-Britannia Fred Perry
Iso-Britannia Dorothy Round
Yhdysvallat Don Budge
Yhdysvallat Sarah Palfrey Fabyan
7–9, 7–5, 6–4
1937 Yhdysvallat Don Budge
Yhdysvallat Alice Marble
Ranska Yvon Petra
Ranska Simone Mathieu
6–4, 6–1
1938 Yhdysvallat Don Budge
Yhdysvallat Alice Marble
Saksa Henner Henkel
Yhdysvallat Sarah Palfrey Fabyan
6–1, 6–4
1939 Yhdysvallat Bobby Riggs
Yhdysvallat Alice Marble
Iso-Britannia Frank Wilde
Iso-Britannia Nancy Brown
9–7, 6–1
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Yhdysvallat Tom Brown
Yhdysvallat Louise Brough
Australia Geoff Brown
Yhdysvallat Dorothy Bundy
6–4, 6–4
1947 Australia John Bromwich
Yhdysvallat Louise Brough
Australia Colin Long
Australia Nancye Wynne Bolton
1–6, 6–4, 6–2
1948 Australia John Bromwich
Yhdysvallat Louise Brough
Australia Frank Sedgman
Yhdysvallat Doris Hart
6–2, 3–6, 6–3
1949 Etelä-Afrikka Eric Sturgess
Etelä-Afrikka Sheila Summers
Australia John Bromwich
Yhdysvallat Louise Brough
9–7, 9–11, 7–5
1950 Etelä-Afrikka Eric Sturgess
Yhdysvallat Louise Brough
Australia Geoff Brown
Yhdysvallat Patricia Canning Todd
11–9, 1–6, 6–4
1951 Australia Frank Sedgman
Yhdysvallat Doris Hart
Australia Mervyn Rose
Australia Nancye Wynne Bolton
7–5, 6–2
1952 Australia Frank Sedgman
Yhdysvallat Doris Hart
Argentiina Enrique Morea
Australia Thelma Coyne Long
4–6, 6–3, 6–4
1953 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Doris Hart
Argentiina Enrique Morea
Yhdysvallat Shirley Fry
9–7, 7–5
1954 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Doris Hart
Australia Ken Rosewall
Yhdysvallat Margaret Osborne duPont
5–7, 6–4, 6–3
1955 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Doris Hart
Argentiina Enrique Morea
Yhdysvallat Louise Brough
8–6, 2–6, 6–3
1956 Yhdysvallat Vic Seixas
Yhdysvallat Shirley Fry
Yhdysvallat Gardnar Mulloy
Yhdysvallat Althea Gibson
2–6, 6–2, 7–5
1957 Australia Mervyn Rose
Yhdysvallat Darlene Hard
Australia Neale Fraser
Yhdysvallat Althea Gibson
6–4, 7–5
1958 Australia Robert Howe
Australia Lorraine Coghlan
Tanska Kurt Nielsen
Yhdysvallat Althea Gibson
6–3, 13–11
1959 Australia Rod Laver
Yhdysvallat Darlene Hard
Australia Neale Fraser
Brasilia Maria Bueno
6–4, 6–3
1960 Australia Rod Laver
Yhdysvallat Darlene Hard
Australia Robert Howe
Brasilia Maria Bueno
13–11, 3–6, 8–6
1961 Australia Fred Stolle
Australia Lesley Turner
Australia Robert Howe
Länsi-Saksa Edda Buding
11–9, 6–2
1962 Australia Neale Fraser
Yhdysvallat Margaret Osborne duPont
Yhdysvallat Dennis Ralston
Iso-Britannia Ann Haydon
2–6, 6–3, 13–11
1963 Australia Ken Fletcher
Australia Margaret Smith
Australia Bob Hewitt
Yhdysvallat Darlene Hard
11–9, 6–4
1964 Australia Fred Stolle
Australia Lesley Turner
Australia Ken Fletcher
Australia Margaret Smith
6–4, 6–4
1965 Australia Ken Fletcher
Australia Margaret Smith
Australia Tony Roche
Australia Judy Tegart
12–10, 6–3
1966 Australia Ken Fletcher
Australia Margaret Smith
Yhdysvallat Dennis Ralston
Yhdysvallat Billie Jean King
4–6, 6–3, 6–3
1967 Australia Owen Davidson
Yhdysvallat Billie Jean King
Australia Ken Fletcher
Brasilia Maria Bueno
7–5, 6–2
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Australia Ken Fletcher
Australia Margaret Smith Court
Neuvostoliitto Alex Metreveli
Neuvostoliitto Olga Morozova
6–1, 14–12
1969 Australia Fred Stolle
Iso-Britannia Ann Haydon-Jones
Australia Tony Roche
Australia Judy Tegart
6–2, 6–3
1970 Romania Ilie Năstase
Yhdysvallat Rosemary Casals
Neuvostoliitto Alex Metreveli
Neuvostoliitto Olga Morozova
6–3, 4–6, 9–7
1971 Australia Owen Davidson
Yhdysvallat Billie Jean King
Yhdysvallat Marty Riessen
Australia Margaret Smith Court
3–6, 6–2, 15–13
1972 Romania Ilie Năstase
Yhdysvallat Rosemary Casals
Australia Kim Warwick
Australia Evonne Goolagong
6–4, 6–4
1973 Australia Owen Davidson
Yhdysvallat Billie Jean King
Meksiko Raúl Ramírez
Yhdysvallat Janet Newberry
6–3, 6–2
1974 Australia Owen Davidson
Yhdysvallat Billie Jean King
Iso-Britannia Mark Farrell
Iso-Britannia Lesley Charles
6–3, 9–7
1975 Yhdysvallat Marty Riessen
Australia Margaret Smith Court
Australia Allan Stone
Alankomaat Betty Stöve
6–4, 7–5
1976 Australia Tony Roche
Ranska Françoise Dürr
Yhdysvallat Dick Stockton
Yhdysvallat Rosemary Casals
6–3, 2–6, 7–5
1977 Etelä-Afrikka Bob Hewitt
Etelä-Afrikka Greer Stevens
Etelä-Afrikka Frew McMillan
Alankomaat Betty Stöve
3–6, 7–5, 6–4
1978 Etelä-Afrikka Frew McMillan
Alankomaat Betty Stöve
Australia Ray Ruffels
Yhdysvallat Billie Jean King
6–2, 6–2
1979 Etelä-Afrikka Bob Hewitt
Etelä-Afrikka Greer Stevens
Etelä-Afrikka Frew McMillan
Alankomaat Betty Stöve
7–5, 7–6(7)
1980 Yhdysvallat John Austin
Yhdysvallat Tracy Austin
Australia Mark Edmondson
Australia Dianne Fromholtz
4–6, 7–6(6), 6–3
1981 Etelä-Afrikka Frew McMillan
Alankomaat Betty Stöve
Yhdysvallat John Austin
Yhdysvallat Tracy Austin
4–6, 7–6(2), 6–3
1982 Etelä-Afrikka Kevin Curren
Yhdysvallat Anne Smith
Iso-Britannia John Lloyd
Australia Wendy Turnbull
2–6, 6–3, 7–5
1983 Iso-Britannia John Lloyd
Australia Wendy Turnbull
Yhdysvallat Steve Denton
Yhdysvallat Billie Jean King
6–7(5), 7–6(5), 7–5
1984 Iso-Britannia John Lloyd
Australia Wendy Turnbull
Yhdysvallat Steve Denton
Yhdysvallat Kathy Jordan
6–3, 6–3
1985 Australia Paul McNamee
Yhdysvallat Martina Navrátilová
Australia John Fitzgerald
Australia Elizabeth Smylie
7–5, 4–6, 6–2
1986 Yhdysvallat Ken Flach
Yhdysvallat Kathy Jordan
Sveitsi Heinz Günthardt
Yhdysvallat Martina Navrátilová
6–3, 7–6(7)
1987 Iso-Britannia Jeremy Bates
Iso-Britannia Jo Durie
Australia Darren Cahill
Australia Nicole Provis
7–6(10), 6–3
1988 Yhdysvallat Sherwood Stewart
Yhdysvallat Zina Garrison
Yhdysvallat Kelly Jones
Yhdysvallat Gretchen Magers
6–1, 7–6(3)
1989 Yhdysvallat Jim Pugh
Tšekkoslovakia Jana Novotná
Australia Mark Kratzmann
Australia Jenny Byrne
6–4, 5–7, 6–4
1990 Yhdysvallat Rick Leach
Yhdysvallat Zina Garrison
Australia John Fitzgerald
Australia Elizabeth Smylie
7–5, 6–2
1991 Australia John Fitzgerald
Australia Elizabeth Smylie
Yhdysvallat Jim Pugh
Neuvostoliitto Nataša Zvereva
7–6(4), 6–2
1992 Tšekkoslovakia Cyril Suk
Latvia Larisa Neiland
Alankomaat Jacco Eltingh
Alankomaat Miriam Oremans
7–6(2), 6–2
1993 Australia Mark Woodforde
Yhdysvallat Martina Navrátilová
Alankomaat Tom Nijssen
Alankomaat Manon Bollegraf
6–3, 6–4
1994 Australia Todd Woodbridge
Tšekki Helena Suková
Yhdysvallat T. J. Middleton
Yhdysvallat Lori McNeil
3–6, 7–5, 6–3
1995 Yhdysvallat Jonathan Stark
Yhdysvallat Martina Navrátilová
Tšekki Cyril Suk
Yhdysvallat Gigi Fernández
6–4, 6–4
1996 Tšekki Cyril Suk
Tšekki Helena Suková
Australia Mark Woodforde
Latvia Larisa Neiland
1–6, 6–3, 6–2
1997 Tšekki Cyril Suk
Tšekki Helena Suková
Venäjä Andrei Olhovski
Latvia Larisa Neiland
4–6, 6–3, 6–4
1998 Valko-Venäjä Maks Mirny
Yhdysvallat Serena Williams
Intia Mahesh Bhupathi
Kroatia Mirjana Lučić
6–4, 6–4
1999 Intia Leander Paes
Yhdysvallat Lisa Raymond
Ruotsi Jonas Björkman
Venäjä Anna Kurnikova
6–4, 3–6, 6–3
2000 Yhdysvallat Donald Johnson
Yhdysvallat Kimberly Po
Australia Lleyton Hewitt
Belgia Kim Clijsters
6–4, 7–6(3)
2001 Tšekki Leoš Friedl
Slovakia Daniela Hantuchová
Yhdysvallat Mike Bryan
Etelä-Afrikka Liezel Huber
4–6, 6–3, 6–2
2002 Intia Mahesh Bhupathi
Venäjä Jelena Lihovtseva
Zimbabwe Kevin Ullyett
Slovakia Daniela Hantuchová
6–2, 1–6, 6–1
2003 Intia Leander Paes
Yhdysvallat Martina Navrátilová
Israel Andy Ram
Venäjä Anastasija Rodionova
6–3, 6–3
2004 Zimbabwe Wayne Black
Zimbabwe Cara Black
Australia Todd Woodbridge
Australia Alicia Molik
3–6, 7–6(8), 6–4
2005 Intia Mahesh Bhupathi
Ranska Mary Pierce
Australia Paul Hanley
Ukraina Tetjana Perebyinis
6–4, 6–2
2006 Israel Andy Ram
Venäjä Vera Zvonarjova
Yhdysvallat Bob Bryan
Yhdysvallat Venus Williams
6–3, 6–2
2007 Iso-Britannia Jamie Murray
Serbia Jelena Janković
Ruotsi Jonas Björkman
Australia Alicia Molik
6–4, 3–6, 6–1
2008 Yhdysvallat Bob Bryan
Australia Samantha Stosur
Yhdysvallat Mike Bryan
Slovenia Katarina Srebotnik
7–5, 6–4
2009 Bahama Mark Knowles
Saksa Anna-Lena Grönefeld
Intia Leander Paes
Zimbabwe Cara Black
7–5, 6–3
2010 Intia Leander Paes
Zimbabwe Cara Black
Etelä-Afrikka Wesley Moodie
Yhdysvallat Lisa Raymond
6–4, 7–6(5)
2011 Itävalta Jürgen Melzer
Tšekki Iveta Benešová
Intia Mahesh Bhupathi
Venäjä Jelena Vesnina
6–3, 6–2
2012 Yhdysvallat Mike Bryan
Yhdysvallat Lisa Raymond
Intia Leander Paes
Venäjä Jelena Vesnina
6–3, 5–7, 6–4
2013 Kanada Daniel Nestor
Ranska Kristina Mladenovic
Brasilia Bruno Soares
Yhdysvallat Lisa Raymond
5–7, 6–2, 8–6
2014 Serbia Nenad Zimonjić
Australia Samantha Stosur
Valko-Venäjä Maks Mirny
Kiinan Taipei Chan Hao-ching
6–4, 6–2
2015 Intia Leander Paes
Sveitsi Martina Hingis
Itävalta Alexander Peya
Unkari Tímea Babos
6–1, 6–1
2016 Suomi Henri Kontinen
Iso-Britannia Heather Watson
Kolumbia Robert Farah
Saksa Anna-Lena Grönefeld
7–6(5), 6–4
2017 Iso-Britannia Jamie Murray
Sveitsi Martina Hingis
Suomi Henri Kontinen
Iso-Britannia Heather Watson
6–4, 6–4
2018 Itävalta Alexander Peya
Yhdysvallat Nicole Melichar
Iso-Britannia Jamie Murray
Valko-Venäjä Viktoryja Azarenka
7–6(1), 6–3

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]