Luettelo Ranskan avointen naisten kaksinpelin voittajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin voittajista.

Vuosi Mestari Loppuottelija Tulos
1925 Ranska Suzanne Lenglen Iso-Britannia Kitty McKane 6–1, 6–2
1926 Ranska Suzanne Lenglen Yhdysvallat Mary Browne 6–1, 6–0
1927 Alankomaat Cornelia Bouman Etelä-Afrikka Irene Bowder-Peacock 6–2, 6–4
1928 Yhdysvallat Helen Wills Iso-Britannia Eileen Bennett 6–1, 6–2
1929 Yhdysvallat Helen Wills Ranska Simone Mathieu 6–3, 6–4
1930 Yhdysvallat Helen Wills Moody Yhdysvallat Helen Jacobs 6–2, 6–1
1931 Saksa Cilly Aussem Iso-Britannia Betty Nuthall 8–6, 6–1
1932 Yhdysvallat Helen Wills Moody Ranska Simone Mathieu 7–5, 6–1
1933 Iso-Britannia Margaret Scriven Ranska Simone Mathieu 6–2, 4–6, 6–4
1934 Iso-Britannia Margaret Scriven Yhdysvallat Helen Jacobs 7–5, 4–6, 6–1
1935 Saksa Hilde Sperling Ranska Simone Mathieu 6–2, 6–1
1936 Saksa Hilde Sperling Ranska Simone Mathieu 6–3, 6–4
1937 Saksa Hilde Sperling Ranska Simone Mathieu 6–2, 6–4
1938 Ranska Simone Mathieu Ranska Nelly Landry 6–0, 6–3
1939 Ranska Simone Mathieu Puola Jadwiga Jędrzejowska 6–3, 8–6
1940 Ei järjestetty toisen maailmansodan vuoksi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Yhdysvallat Margaret Osborne Yhdysvallat Pauline Betz 1–6, 8–6, 7–5
1947 Yhdysvallat Patricia Canning-Todd Yhdysvallat Doris Hart 6–3, 3–6, 6–4
1948 Ranska Nelly Landry Yhdysvallat Shirley Fry 6–2, 0–6, 6–0
1949 Yhdysvallat Margaret Osborne duPont Ranska Nelly Landry 7–5, 6–2
1950 Yhdysvallat Doris Hart Yhdysvallat Patricia Canning-Todd 6–4, 4–6, 6–2
1951 Yhdysvallat Shirley Fry Yhdysvallat Doris Hart 6–3, 3–6, 6–3
1952 Yhdysvallat Doris Hart Yhdysvallat Shirley Fry 6–4, 6–4
1953 Yhdysvallat Maureen Connolly Yhdysvallat Doris Hart 6–2, 6–4
1954 Yhdysvallat Maureen Connolly Ranska Ginette Bucaille 6–4, 6–1
1955 Iso-Britannia Angela Mortimer Yhdysvallat Dorothy Head-Knode 2–6, 7–5, 10–8
1956 Yhdysvallat Althea Gibson Iso-Britannia Angela Mortimer 6–0, 12–10
1957 Iso-Britannia Shirley Bloomer Yhdysvallat Dorothy Head-Knode 6–1, 6–3
1958 Unkari Zsuzsa Körmöczy Iso-Britannia Shirley Bloomer 6–4, 1–6, 6–2
1959 Iso-Britannia Christine Truman Unkari Zsuzsa Körmöczy 6–4, 7–5
1960 Yhdysvallat Darlene Hard Meksiko Yola Ramírez 6–3, 6–4
1961 Iso-Britannia Ann Haydon Meksiko Yola Ramírez 6–2, 6–1
1962 Australia Margaret Smith Australia Lesley Turner 6–3, 3–6, 7–5
1963 Australia Lesley Turner Iso-Britannia Ann Haydon-Jones 2–6, 6–3, 7–5
1964 Australia Margaret Smith Brasilia Maria Bueno 5–7, 6–1, 6–2
1965 Australia Lesley Turner Australia Margaret Smith 6–3, 6–4
1966 Iso-Britannia Ann Haydon-Jones Yhdysvallat Nancy Richey 6–3, 6–1
1967 Ranska Françoise Dürr Australia Lesley Turner 4–6, 6–3, 6–4
↓ Avoin aikakausi ↓
1968 Yhdysvallat Nancy Richey Iso-Britannia Ann Haydon-Jones 5–7, 6–4, 6–1
1969 Australia Margaret Smith Court Iso-Britannia Ann Haydon-Jones 6–1, 4–6, 6–3
1970 Australia Margaret Smith Court Länsi-Saksa Helga Niessen 6–2, 6–4
1971 Australia Evonne Goolagong Australia Helen Gourlay 6–3, 7–5
1972 Yhdysvallat Billie Jean King Australia Evonne Goolagong 6–3, 6–3
1973 Australia Margaret Smith Court Yhdysvallat Chris Evert 6–7, 7–6, 6–4
1974 Yhdysvallat Chris Evert Neuvostoliitto Olga Morozova 6–1, 6–2
1975 Yhdysvallat Chris Evert Tšekkoslovakia Martina Navrátilová 2–6, 6–2, 6–1
1976 Iso-Britannia Sue Barker Tšekkoslovakia Renáta Tomanová 6–2, 0–6, 6–2
1977 Jugoslavia Mima Jaušovec Romania Florența Mihai 6–2, 6–7, 6–1
1978 Romania Virginia Ruzici Jugoslavia Mima Jaušovec 6–2, 6–2
1979 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Australia Wendy Turnbull 6–2, 6–0
1980 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Romania Virginia Ruzici 6–0, 6–3
1981 Tšekkoslovakia Hana Mandlíková Länsi-Saksa Sylvia Hanika 6–2, 6–4
1982 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Andrea Jaeger 7–6(6), 6–1
1983 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Jugoslavia Mima Jaušovec 6–1, 6–2
1984 Yhdysvallat Martina Navrátilová Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd 6–3, 6–1
1985 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Yhdysvallat Martina Navrátilová 6–3, 6–7(4), 7–5
1986 Yhdysvallat Chris Evert-Lloyd Yhdysvallat Martina Navrátilová 2–6, 6–3, 6–3
1987 Länsi-Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Martina Navrátilová 6–4, 4–6, 8–6
1988 Länsi-Saksa Steffi Graf Neuvostoliitto Nataša Zvereva 6–0, 6–0
1989 Espanja Arantxa Sánchez Vicario Länsi-Saksa Steffi Graf 7–6(6), 3–6, 7–5
1990 Jugoslavia Monica Seles Länsi-Saksa Steffi Graf 7–6(6), 6–4
1991 Jugoslavia Monica Seles Espanja Arantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–4
1992 Jugoslavia Monica Seles Saksa Steffi Graf 6–2, 3–6, 10–8
1993 Saksa Steffi Graf Yhdysvallat Mary Joe Fernández 4–6, 6–2, 6–4
1994 Espanja Arantxa Sánchez Vicario Ranska Mary Pierce 6–4, 6–4
1995 Saksa Steffi Graf Espanja Arantxa Sánchez Vicario 7–5, 4–6, 6–0
1996 Saksa Steffi Graf Espanja Arantxa Sánchez Vicario 6–3, 6–7(4), 10–8
1997 Kroatia Iva Majoli Sveitsi Martina Hingis 6–4, 6–2
1998 Espanja Arantxa Sánchez Vicario Yhdysvallat Monica Seles 7–6(5), 0–6, 6–2
1999 Saksa Steffi Graf Sveitsi Martina Hingis 4–6, 7–5, 6–2
2000 Ranska Mary Pierce Espanja Conchita Martínez 6–2, 7–5
2001 Yhdysvallat Jennifer Capriati Belgia Kim Clijsters 1–6, 6–4, 12–10
2002 Yhdysvallat Serena Williams Yhdysvallat Venus Williams 7–5, 6–3
2003 Belgia Justine Henin-Hardenne Belgia Kim Clijsters 6–0, 6–4
2004 Venäjä Anastasija Myskina Venäjä Jelena Dementjeva 6–1, 6–2
2005 Belgia Justine Henin-Hardenne Ranska Mary Pierce 6–1, 6–1
2006 Belgia Justine Henin-Hardenne Venäjä Svetlana Kuznetsova 6–4, 6–4
2007 Belgia Justine Henin Serbia Ana Ivanović 6–1, 6–2
2008 Serbia Ana Ivanović Venäjä Dinara Safina 6–4, 6–3
2009 Venäjä Svetlana Kuznetsova Venäjä Dinara Safina 6–4, 6–2
2010 Italia Francesca Schiavone Australia Samantha Stosur 6–4, 7–6(2)
2011 Kiina Li Na Italia Francesca Schiavone 6–4, 7–6(0)
2012 Venäjä Marija Šarapova Italia Sara Errani 6–3, 6–2
2013 Yhdysvallat Serena Williams Venäjä Marija Šarapova 6–4, 6–4
2014 Venäjä Marija Šarapova Romania Simona Halep 6–4, 6–7(5), 6–4
2015 Yhdysvallat Serena Williams Tšekki Lucie Šafářová 6–3, 6–7(2), 6–2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]