Luettelo Afrikan maista asukasluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Afrikan maista asukasluvun mukaan.

Afrikan maiden väestö, 2018

Valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virallinen luku Päiväys Lähde
 Nigeria 173 000 000 2013 [1]
 Etiopia 99 391 000 2015 Official estimate
 Egypti 94 408 000 2020 Official population clock
 Kongon demokraattinen tasavalta 86 026 000 2015 [2]
 Etelä-Afrikka 54 956 900 2015 Official estimate
 Tansania 51 046 000 2015 Official estimate
 Kenia 45 533 000 2015 Official estimate
 Sudan 40 235 000 2015 Official estimate
 Algeria 40 100 000 2016 Official estimate
 Uganda 34 856 813 2014 Preliminary 2014 census result
 Marokko 33 337 529 2014 Preliminary 2014 census result
 Mosambik 28 013 000 2015 Official estimate
 Ghana 27 043 093 2014 Official estimate
 Angola 24 383 301 2014 Preliminary 2014 census result
 Norsunluurannikko 22 671 331 2014 Preliminary 2014 census result
 Madagaskar 22 434 363 2014 Official estimate
 Kamerun 21 917 602 2015 Official estimate
 Niger 17 138 707 2012 Final 2012 census result
 Burkina Faso 18 450 494 2015 Official estimate
 Mali 14 528 662 2009 Final 2009 census result
 Malawi 16 832 900 2016 Official estimate
 Sambia 15 473 905 2015 Official estimate
 Somalia 12 316 895 2016 Official estimate
 Senegal 14 354 690 2015 Official estimate
 Tšad 11 039 873 2009 Final 2009 census result
 Zimbabwe 13 061 239 2012 Final 2012 census result
 Etelä-Sudan 8 260 490 2008 2008 census result
 Ruanda 10 515 973 2012 Final 2012 census result
 Tunisia 10 982 754 2014 Preliminary 2014 census result
 Guinea 10 628 972 2014 Preliminary 2014 census result
 Benin 10 008 749 2013 Final 2013 census result
 Burundi 9 823 828 2015 Official estimate
 Togo 6 191 155 2010 Final 2010 census result
 Eritrea 6 536 000 2014 Official estimate
 Sierra Leone 6 348 350 2014 Official estimate
 Libya 5 298 152 2006 2006 census result
 Kongon tasavalta 3 697 490 2007 2007 census result
 Keski-Afrikan tasavalta 3 859 139 2017 [3]
 Liberia 3 476 608 2008 Final 2008 census result
 Mauritania 3 718 678 2016 Official estimate
 Namibia 2 280 700 2015 Official estimate
 Botswana 2 024 904 2011 Final 2011 census result
 Gambia 1 882 450 2013
 Päiväntasaajan Guinea 1 222 442 2015 Preliminary 2015 census result
 Lesotho 1 894 194 2011 Official estimate
 Gabon 1 802 278 2013 Preliminary 2013 census result
 Guinea-Bissau 1 530 673 2015 Official estimate
 Mauritius 1 261 208 2014 Official estimate
 Swazimaa 1 119 375 2015 Official estimate
 Djibouti 864 618 2011 Official estimate
 Komorit 806 200 2016 Official estimate
 Kap Verde 491 875 2010
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 510 713 2014 Preliminary 2014 census result
 São Tomé ja Príncipe 179 200 2012 Final 2012 census result
 Seychellit 90 945 2010 Final 2010 census result

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NATIONAL BUREAU OF STATISTICS www.nigerianstat.gov.ng. Viitattu 23.2.2019.
  2. Congo (Dem. Rep.): Provinces, Major Cities & Towns - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information www.citypopulation.de. Viitattu 23.2.2019.
  3. Population by Country (2019) - Worldometers www.worldometers.info. Viitattu 23.2.2019. (englanniksi)