Latokaski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Latokaski
Ladusved
Kaupungin kartta, jossa Latokaski korostettuna. Espoon kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Latokaski korostettuna.
Espoon kaupunginosat
Kaupunki Espoo
Suurpiiri Suur-Espoonlahti
Kaupunginosa nro 46[1]
Pinta-ala 4,9 km² [2]
Väkiluku 4 811 [3]
Osa-alueet Kantokaski, Kukkumäki, Lehtikaski, Malminmäki, Nauriskaski, Ohrakaski, Pellavakaski, Ruiskaski
Postinumerot 02340[4]
Lähialueet Henttaa, Kaupunginkallio, Kuurinniitty, Nöykkiö, Espoonlahti, Soukanniemi, Soukka, Olari, Saunalahti, Vanttila

Latokaski (ruots. Ladusved) on Espoon kaupunginosa. Se sijaitsee Suomenojalta Espoon keskukseen kulkevan Finnoontien länsipuolella ja itä-länsisuuntaisen Espoon keskuspuiston eteläpuolella. Latokaski kuuluu Espoonlahden suuralueeseen. Espoonlahtea lähempänä on kuitenkin Espoon keskus, johon on matkaa muutamia kilometrejä. Latokaskessä sijaitsee Espoon radio- ja televisioasema, johon yleisradiolupaehdoissa viitataan Espoona ja koordinaattipaikkana, mutta jossain markkinointiviestinnässä Helsinkinä.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Latokaski Espoo.jpg

Latokaski on pientaloaluetta omakoti- ja rivitaloineen. Alueen asukasluku on noin viisi tuhatta (2007).lähde? Alueen palveluita ovat ruokakaupat, ravintolat, parturi-kampaamot ja kukkakauppa.lähde? Latokaskessa on kaksi koulua, Latokasken ja Kantokasken ala-asteet, sekä useita päiväkoteja.lähde? Peruskoulun yläaste on runsaan kilometrin päässä Nöykkiössä ja lukiot Espoonlahdessa ja Espoon keskuksessa.lähde? Aluenimistö on kaskiviljelyaiheista.

Espoon radio- ja televisioasema sijaitsee Latokaskesta länteen Tillinmäessä Harmaakalliolla. Maston korkeus maanpinnasta on 326 metriä[5] ja se on Suomen kolmanneksi korkein rakennelma Hollolan Tiirismaan ja Haapaveden radio-ja televisiomaston jälkeen.

Esihistorialliset löydökset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehtikasken leikkipuistoa vastapäätä Lehtikaskentien pohjoispuolella olevassa metsässä sijaitsee pronssi-rautakaudella rakennettu röykkiöhauta, ts. hiidenkiuas.[6]

Alueen varallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Latokasken postinumerolla 02340 laskettu mediaanitulo oli vuonna 2009 Suomen 22. korkein.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]