Karhusuo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Espoon kaupunginosaa. Säkylän Karhusuosta on eri artikkeli. Entisessä Viipurin maalaiskunnassa luovutetulla alueella on myös Karhunsuo-niminen rautatieasema ja kylä.
Karhusuo
Björnkärr
Kaupungin kartta, jossa Karhusuo korostettuna. Espoon kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Karhusuo korostettuna.
Espoon kaupunginosat
Kaupunki Espoo
Suuralue Vanha-Espoo
Kaupunginosa nro 72[1]
Pinta-ala 7,0 km² [2]
Väkiluku 2 624[3]
Osa-alueet Karhuniitty, Kellonummi, Miilukorpi, Oittaa, Pitkäniitty, Vesirattaanmäki, Ylämylly
Postinumero(t) 02810, 02740
Lähialueet Järvenperä, Karvasmäki, Kolmperä, Högnäs, Gumböle, Kunnarla, Muurala, Nupuri, Vanha-Nuuksio

Karhusuo (ruots. Björnkärr) on Espoon kaupunginosa ja asuinalue Bembölestä kaksi kilometriä Nuuksioon päin. Karhusuon asuinalueella on ala-aste, kirjasto, lenkkirata ja omakotitaloja sekä joitakin palveluita, kuten kauneusalan yritys.

Karhusuon ohi kulkee Leppävaaraan bussi 238 ja Espoon keskukseen bussi 245 sekä osittain Karhusuon sivuuttavat bussit 243 ja 242.

Karhusuo kaupunginosana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karhusuon kaupunginosa ulottuu koillisessa aina Bodominjärveen asti Oittaalle, joka sijaitsee Bodominjärven länsireunaa Kunnarlaan menevän Kunnarlantien varrella. Oittaalla on Suomen Ladun ulkoilukeskus Oittaan kartano sekä virkistys- ja leirintäalue. Oittaan länsipuolella sijaitsee Espoon seurakuntien Kellonummen hautausmaa ja Espoon karting-rata.

Karhusuon ja Oittaan välimaastossa on uusi Vesirattaanmäen asuntoalue. Ainoa viereistä Kunnarlantietä päivittäin kulkeva bussi on kehämäisesti ajava 246 Espoon keskuksesta.

Karhusuon koillisosassa Bodominjärven rannalla sijaitsee jugendhuvila Villa Dalby. Kaakossa sijaitsee funktionalismia ja klassismia edustava 1930-luvulla valmistunut Villa Solkulla.

Purot ja lampi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bodominjärven laskuoja on järven lounaiskulmassa, Oittaalla, josta se laskee Oitån-nimisenä purona Vesirattaanmäen ja Ylämyllyn välistä kohti Karvasmäen pienalueen Lommilaa muuttuen Glåmsån-nimiseksi.

Kellonummen itäpuolella tähän puroon yhtyy pohjoisesta Kunnarlan alueelta Kalmarista tuleva Ryssängsbäcken-niminen pelto-oja. Kellonummen kaakkoispuolella samaiseen Oittaanpuroon yhtyy etelän suunnalta Karhusuon asuntoalueella olevasta Metsälammesta Brutubäck-niminen oja.

Kuuluisia karhusuolaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Espoon viralliset kaupunginosat (PDF) 12.12.2012. Espoon Kaupunki. Viitattu 16.4.2017.
  2. Espoon kaupunginosien pinta-alat hri.fi. 24.10.2014. HRI. Viitattu 24.10.2014.
  3. Espoon kaupunki: Espoon väkiluku vuodenvaihteessa 2016/2017 espoo.fi. Viitattu 20.12.2017.
  4. Kimillä miljoonaluokan palkka - vanhemmilla minitulot mtv.fi. 25.11.2008. Viitattu 13.6.2016.