Elämän Sana

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ulf Ekman

Elämän Sana (ruots. Livets Ord) on niin sanotun kolmannen aallon karismaattisuutta edustava kristillinen herätysliike. Se vaikuttaa Turussa sekä järjestää satunnaisia karismaattisia kokouksia Lahdessa, Oulussa, Helsingissä, Raahessa ja Rovaniemellä. Elämän Sana -seurakuntia on Turussa, Hämeenlinnassa ja Jämsässä. Elämän Sana on perustettu vuonna 1990.lähde? Pastorina toimii Sami Hartikainen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elämän Sanan juuret ovat toisen maailmansodan jälkeisessä helluntaiherätyksessä sekä tähän pohjautuvissa parantamisliikkeissä Yhdysvalloissa. Elämän Sana -seurakunta edustaa karismaattista uskonliikettä. Suomessa toiminnan aloitti Uskon Sana vuonna 1981. Elämän Sana-Livets Ord rekisteröitiin vuonna 1986.lähde?

Ruotsalaisen Livets Ord -liikkeen perusti Ulf Ekman 24. toukokuuta 1983. Ekman oli liikkeen johtaja vuoteen 2000 asti. Livets Ordilla on Euroopan suurin raamattukoulu Uppsalassa.lähde?

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elämän Sana seurakunta korostaa juutalaiskansan merkitystä pelastushistoriassa, ja tekee lähetystyötä Israelissa. Se järjestää parantumiskokouksia ja tekee myös ohjelmatuotantoa TV7:lle ja Radio Dei:lle.

Elämän Sana pyrkii auttamaan ihmisiä uskomaan Raamatun kertomuksia. Usko, rukous ja vastaukset rukouksiin ovat myös liikkeen teemoja. Jotkut ihmiset ovat arvostelleet liikettä väärästä kannasta esimerkiksi vammaisiin ja liiketalouteen.

Elämän Sanalla on raamattukouluja myös Venäjällä, Ukrainassa, Armeniassa, Azerbaidžanissa, Tadžikistanissa, Afganistanissa, Israelissa ja Intiassa. Liikkeen tunnetuin edustaja on ruotsalainen laulaja Carola Häggkvist.

Elämän Sana on osa ns. uskonliikettä, jonka taustalla vaikuttaa yhdysvaltalaisperäinen menestysteologia.[1][2] 2000-luvulla Elämän Sana -liike on kuitenkin pitänyt matalaa profiilia menestysteologisista kytköksistään ja pyrkinyt luomaan yhteiskristillistä imagoa.lähde?

Yhteneväisyys ja kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Elämän Sana on itsenäinen, mutta yhdensuuntainen Uppsalan Livets Ord -seurakunnan kanssa. Liikkeen mukaan Jumalan siunaus näkyy hengellisen siunauksen lisäksi myös maallisena menestyksenä ja hyvänä terveytenä. Tavoiteltavana pidetään myös Pyhän Hengen kastetta, jonka ensimmäisenä merkkinä pidetään kielillä puhumista. Suomessa Elämän Sana -seurakunnat ovat kuitenkin ottaneet etäisyyttä menestysteologian voimakkaimpiin korostuksiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]