One Way Mission

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
One Way Mission
Toimiala kristillinen lähetystyö
Puheenjohtaja Tapani Suonto
Jäsenlehti Raportti
Aiheesta muualla
Sivusto

One Way Mission on suomalainen lähetysjärjestö. One Way Mission perustettiin vuonna 1983 Helsingin Vanhassa kirkossa Perjantai Kristukselle -tapahtuman yhteydessä. One Way Mission on yhteiskristillinen organisaatio, jonka nimi tulee Jeesuksen sanoista "Minä olen tie". [1]

Suomessa One Wayn työmuodot ovat omien One Way Seurakuntien istuttaminen, Perjantai Kristukselle -katutyö, Opetuslapseuskoulu ja mediatyö (One Way TV).

One Way toimii Suomen lisäksi 11 lähetyskentällä: Intiassa, Israelissa, Italiassa, Kiinassa, Malawissa, Mosambikissa, Mongoliassa, Nepalissa, Ugandassa, Venäjällä ja Virossa.

One Way Mission on Suomen Evankelisen Allianssin yhteisöjäsen.[2]

One Way Seurakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

One Way Seurakunta on One Way Mission-järjestön Suomessa toimiva seurakuntien verkosto.

Seurakuntia on seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Forssa, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Kotka, Kuopio, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Saarijärvi, Sastamala, Seinäjoki, Sipoo, Tampere, Turku ja Vantaa.

Ensimmäinen One Way -seurakunnat perustettiin Helsinkiin vuonna 2003. Seurakunnan perustamisen tavoitteena oli antaa hengellistä ohjausta ja apua toiminnan piirissä olleille yksinäisille ja haavoittuneille ihmisille, jotka eivät ole olleet minkään seurakuntatoiminnan piirissä. One Way -seurakunta halusi tarjota vaihtoehdon seurakunnille, joissa esiintyi liberalismia tai erilaisia epäterveitä virtauksia.[3]

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Info One Way Mission. Viitattu 17.8.2020.
  2. Yhteisöjäsenet Suomen Evankelinen Allianssi. Viitattu 22.10.2021.
  3. One Way Mission laajentaa seurakuntatyötään Seurakuntalainen. 29.9.2018. Viitattu 18.7.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]