Command & Conquer 3: Kane’s Wrath

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Command & Conquer 3: Kane’s Wrath
Kehittäjä EA Los Angeles
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija Mike Verdu
Säveltäjä Steve Jablonsky
Pelisarja Command & Conquer
Pelimoottori SAGE Engine
Julkaistu Windows
 • NA 24. maaliskuuta 2008
 • EU 28. maaliskuuta 2008
Xbox 360
  Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli (en)
  Pelimuoto Yksinpeli
  Moninpeli
  Ikäluokitus ESRB: T
  PEGI: 16
  OFLC: M
  Alusta Microsoft Windows
  Xbox 360
  Jakelumuoto DVD
  Vaatimukset

  Windows XP:

  • 4,0 GB vapaata kiintolevytilaa
  • 8x DVD-asema
  • DirectX 9.0c
  • 2,0 GHz suoritin
  • 512 MB keskusmuistia
  • GeForce 4/ATI Radeon 8500

  Windows Vista:

  • 6,0 GB vapaata kiintolevytilaa
  • 8x DVD-asema
  • DirectX 9.0c
  • 2,2 GHz suoritin
  • 1,0 GB keskusmuistia
  • GeForce 6100/ATI Radeon 9500
  Gamepad.svg
  Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

  Command & Conquer 3: Kane’s Wrath on EA Los Angelesin ja Electronic Artsin kehittämä laajennusosa Command & Conquer 3: Tiberium Warsille. Peli julkaistiin Windowsille Yhdysvalloissa 24. maaliskuuta 2008 ja Euroopassa 28. maaliskuuta 2008, ja Xbox 360 -konsolille tarkoitettu pelin painos ilmestyy 10. kesäkuuta 2008. Peli kuuluu Command & Conquer -pelisarjan "tiberium-jatkumoon", johon kuuluvat myös pelit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Tiberian Sun, Command & Conquer: Renegade ja Command & Conquer 3: Tiberium Wars sekä niiden lisälevyt.

  Peli eroaa muista tiberium-jatkumon peleistä siinä mielessä, että tarina kulkee kolmessa eri ajanjaksossa: ennen Tiberium Warsin tapahtumia jälkeen Tiberian Sun: Firestormin, Tiberium Warsin aikana ja sen jälkeen. Tarinan yhteiskesto on noin 20 vuotta. Nimensä mukaisesti peli käsittelee läheisesti Nodin veljeskunnan johtajaa Kanea.

  Uudet ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Uusia ominaisuuksia ovat alapuolueet, Epic-yksiköt, uusi Nodin tarinakampanja ja pelimuoto nimeltä Global Conquest. Myös perusarmeijat ovat saaneet uusia yksiköitä, rakennuksia ja tukivoimia käyttöönsä.

  Alapuolueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Kane’s Wrathissä kaikki pelin taistelevat osapuolet ovat saaneet perusarmeijoidensa lisäksi omat kaksi alapuoluettaan. Alapuolueilla on omat erikoistumisalueensa, joista kuvaukset seuraavassa:

  GDI[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  The Steel Talons (Teräskynnet)

  Teräskynnet olivat kokeellinen toimiryhmä, joka keskittyi huipputekniikkaan. Sen joukot koostuivat pitkälti erilaisista kävelijöistä, erityisesti Titaneista ja Wolverineista, jotka esiintyivät jo Tiberian Sunissa. Ryhmä toimi Tiberian Sunin aikaan ja myös sen jälkeen, ennen kuin GDI lakkautti kävelijöiden valmistuksen ja käytön sotilastehtävissä. Teräskynsien insinöörit on varustettu pistoolein, vartiotykkeihin (Guardian Cannon) voi lisätä Predator- ja Mammuttitankeilla käytössä olleen raidetykki-päivityksen. Lisäksi heidän jalkaväkeensä kuuluvat vain kiväärimies-, ohjus-, ja kranaattijoukot, sekä insinöörit.

  ZOCOM

  ZOCOM on lyhenne sanoista Zone Operations Command (Vyöhykeoperaatioiden johto). Tämä alapuolue perustettiin kolmannen tiberiumsodan jälkeen, ja se sisältää GDI:n korkeateknologisimmat sotajoukot. Erityisesti ZOCOM keskittyy taisteluihin alueilla, joissa tiberium-saasteisuus on korkea ja heidän tehtävänään on yrittää hankkia punaisia vyöhykkeitä takaisin. Erityispiirteinä on kehittynyt ääniaalto-aseistus ja tiberiumilta suojaavat voimapanssarit. Esimerkiksi heillä ei ole normaaleita Vyöhykejoukkoja (Zone Trooper) vaan uudenlaisia Vyöhykesissejä (Zone Raider), joiden aseistuksena on voimakkaat ääniaaltoaseet ja ilmantorjuntaohjuksia laukaisevat ohjuslavetit.

  Nodin veljeskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  The Black Hand (Musta Käsi)

  Musta Käsi on Nodin veljeskunnassa toimiva ritarikunta, jonka erikoisalana ovat jalkaväen iskujoukot. Mustan käden jalkaväki aloittaa heti veteraaneina ja heidän kommandonsa ovat sankarillisia jo alustavasti koulutettuina. Myös kaikki liekinheitinteknologiaan pohjautuvat aseet ovat heillä normaaleja versioita tehokkaampia. Heidän Avatar- sotakävelijänsä on myös erilainen kuin normaali ja on nimeltään Purifier, Puhdistaja. Toisin kuin Avatar, Purifier saapuu taistelukentälle valmiiksi asennetulla liekenheittimellä. Mustan käden johtajana toimii Veli Marcion, joka uskoo Kanen kuolleen jo toisen Tiberiumsodan lopussa ja alkaa käännyttää Nodin veljeskunnan jäseniä Kanen oppeja vastaan.

  The Marked of Kane (Kanen Lapset)

  Tämä Nodin alapuolue luottaa kybernetiikkaan ja tiberiumiin pohjautuvaan tekniikkaan. Heidän jalkaväkensä on kyborgeja, joilla on kykyinä mm. liikkua nopeasti kyberneettisten osien avulla ja suurempi tulivoima Nodin veljeskunnan jalkaväkeen verrattuna. Kyborgit ovat ensisijaisesti varustettu tehokkaalla konekiväärillä jalkaväkeä vastaan sekä EMP-tykillä ajoneuvojen lamauttamiseksi. Heillä on myös Tiberium-soturi, joka korvaa tavallisen Black Hand -sotilaan ja myös muita Tiberium-teknologiaan pohjautuvia superaseita.

  Scrin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Reaper-17 (Noutaja-17)

  Scrinien Reaper-17 keskittyy tehokkaaseen maahyökkäykseen ja tehokkaaseen tiberiumin keräämiseen. Tämän vuoksi he ovat vaihtaneet lähes kaikki ilmajoukkonsa maajoukkoihin ja heillä on kyky varastoida tiberiumia tehokkaammin ja kehittää sitä Kasvustimuloijan avulla. Se toimii kuin Kasvukiihdytin, mutta nopeammin ja tehokkaammin. Myös heidän Tuhoaja-kolmijalkansa on kehittyneempi, koska se voi muuntosäteen avulla ammentaa tiberiumia ja näin tehostaa aseitaan, Ahmija-tankin tapaan. Sen nimikin on Noutaja-kolmijalka(Reaper Tripod).

  Traveller-59 (Kiertolainen-59)

  Traveller-59 keskittyy nopeuteen, teleportaamiseen ja mielenhallintaan. Esimerkiksi heidän "Cultist"- yksikkö kykenee hallitsemaan muita yksiköitä ja rakennuksia kuin Ylimieli, mutta niillä ei ole rakennusrajaa. Heidän Ylimielensä on nimeltään "Prodigy" ja se voi hallita alueella olevia yksiköitä. Myös heidän ilmajoukkonsa ovat nopeampia kuin muilla Scrinien puolueilla.

  Epic-yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Pelissä GDI:llä, Nodilla ja Scrineillä on omat ns. Epic-yksiköt, joita harvinaisuutensa ja tuhovoimansa ansiosta voi rakentaa vain omasta rakennuksestaan ja vain yhden kerrallaan. Nämä yksiköt ovat ainoita, jotka kestävät superaseenkin suoran osuman. Epic-yksiköt ovat seuraavat:

  GDI[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Valtava ja erittäin raskaasti panssaroitu ja aseistettu panssarivaunu nimeltä "MARV"(Mammoth Armored Reclamation Vehicle). Se kykenee keräämään tiberiumia ajaessaan sen yli, antaen pelaajalle samalla rahabonusta. Siinä on neljä miehitettävää asemapaikkaa jalkaväelle ja se voi murskata yliajamalla lähes minkälaisen kulkuneuvon tahansa, jopa mammuttitankin, Avatarin ja Tuhoaja-kolmijalan. Standardiaseena toimii kolmipiippuinen ääniaaltotykki.

  Nod[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Valtava nelijalkainen mechakävelijä, joka näyttää isommalta Avatar-sotakävelijältä, kulkee nimellä "Redeemer". Yksikköön voi asettaa jalkaväkeä ja jokainen jalkaväkiryhmä antaa sille erilaisen aseen, esimerkiksi Militant Squad voi antaa raskaan konetykin. Yksikön erikoiskyky on raivogeneraattori, joka aktivoituna kääntää vihollisen joukot heidän liittolaisiaan vastaan. Standardiaseena toimii kolmipiippuinen lasertykki.

  Scrin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Valtava hämähäkkimäinen kävelijä nimeltä "Eradicator Hexapod". Se voi kerätä rahaa jalostamalla tuhottuja vihollisen yksiköitä ja rakennuksia. Siinä on kolme miehitettävää asemaa jalkaväelle. Standardiaseena toimii plasmakiekot.

  Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Kane’s Wrathissä on normaali tarinakampanja ja kahakkataistelut(Skirmish). Uutuutena on ns. Global Conquest Mode(Maailmanlaajuinen valloitus) eli siinä on tarkoituksena valloittaa maailma oman joukkueen hallintaan , joko tuhoamalla vastajoukkueen yksiköt ja tukikohdat tai suorittaa oman joukkueen vaihtoehtoinen voittotavoite.

  Tarinakampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Pelissä on vain yksi kampanja ja se on Nodin Veljeskunnan. Tarina kulkee kolmessa eri ajanjaksossa ( Alku Firestorm kriisin jälkeen,Välivaihe 3 Tiberium Sota, Loppuvaihe 3 Tiberium sodan jälkeen) . Kampanjassa on 13 tehtävää.

  Kahakkataistelut (Skirmish) ja Internet-pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Kahakkataistelut ja verkkopeli ovat kuten Tiberium Warsissa, mutta perusarmeijoiden lisäksi pelaaja voi valita armeijakseen alapuolueen. Näin pelaajilla on yhteensä yhdeksän eri armeijaa valittavanaan.

  Global Conquest Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Global Conquest on uusi pelimuoto, jossa pelaajat liikuttava joukkojaan kartalla vuoropohjaisesti ja pyrkivät valloitamaan alueet, hieman Risk-lautapelin tyyliin. Taistelut käydään kuitenkin normaalisti reaaliajassa. Pelimuotoa voi verrata Lucasartsin peliin Star Wars: Empire at War.

  Jokaisella puolueella on normaalin vihollisien tuhoamisen lisäksi toinen tapa voittaa peli. GDI:n tarvitsee rakentaa tukikohtia niin paljon, että niiden vaikutusalueiden yhteispinta-ala on 33% koko Maapallon alasta. Nodin tarvitsee saada vähintään 24:ssä kaupungissa levottomuus punaiselle. Scrinien tarvitsee rakentaa 9 Threshold-tornia tukikohtiinsa, rajoituksena kumminkin että yhdessä tukikohdassa voi olla vain yksi Threshold.

  Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

  Pelin tarina alkaa vuodesta 2034. Toinen tiberiumsota on ohi, Nodin veljeskunta on jakaantunut useaan ryhmittymään, CABAL on voitettu ja kaikki uskovat Kanen kuolleen. Mutta Kane on yhä elossa ja hänellä on vielä yksi uskollinen palvelija (pelaaja). Kane pyrkii yhdistämään veljeskunnan uudelleen siten, että hän ei paljasta itseään GDI:lle vielä vuosiin. Hän lähettää palvelijansa tekemään tehtäviä sen eteen. He saavat selville, että Musta Käsi- järjestö on Veli Marcionin komennossa ja että hän on julistautunut oikeaksi tiberiumin profeetaksi. Oikea profeetta on kuitenkin Kane, ja Kane ei voi hyväksyä Marcionia profeettana. Kanen palvelija hyökkää Marcionin tukikohtaan Australiassa ja tuo hänet Kanen eteen. Marcion ällistyy siitä, että Kane on elossa ja pyytää tältä anteeksi. Sitten palvelija hyökkää GDI:n nestemäisen tiberiumin tutkimuskeskukseen, jotta Kane voi lähettää muulle Nodille merkin, että veljeskunta on jälleen yhtenäinen. Palvelija onnistuu ja tutkimuskeskuksen räjähdys tekee suuria muutoksia Australian tiberiummäärään. Tämän jälkeen Kane nukuttaa pelaajan 12 vuodeksi. Hän vielä sanoo että hänen evoluutionsa seurauksena jopa CABAL kalpenee vertailussa.

  Vuonna 2046 pelaaja herätetään ja selviää, ettei hän ole ihminen, vaan tekoäly nimeltä LEGION. Hänelle on annettu se, mitä CABALista vielä oli jäljellä. Alexa Kovacs, Kanen läheisin apulainen antaa LEGIONille lyhyen katsauksen siihen, mitä on tapahtunut hänen ollessaan pois päältä. Kane kertoo, että kolmannen tiberiumsodan valmistelut ovat jo käynnissä ja että se alkaa, kun GDI:n avaruusasema Philadelphia saadaan tuhottua ja sen mukana GDI:n johtajisto. LEGION lähetetään Johannesburgiin tuhoamaan GDI:n ionitykkiasemaa, koska ionitykki pilaisi Kanen suunnitelmat. Myöhemmin Kane käskee LEGIONin tuhoamaan GDI:n aarteisto, jotta GDI:n aarteiston komissarista Redmond Boylesta tulisi GDI:n hallitseva johtaja. Boyle ei koskaan osannut aavistaa, että Kane käytti häntä vain hyväkseen. Kun Boyle oli saatu GDI:n johtoon ja Philadelphia tuhottua, alkoi kolmas tiberiumsota. Taisteluiden aikana LEGION onnistuu vangitsemaan ja evakuoimaan GDI:n johtavan nestemäisen Tiberiumtutkijan tri Alphonse Giraudin, joka siirtyy Nodin puolelle. Myöhemmin LEGION onnistuu tuhoamaan kolme ZOCOM joukkojen MARV panssarivaunuprototyyppiä, joiden pohjalta Nod rakentaa oman superaseensa Redeemer-kävelijän. Alexa alkaa epäillä LEGIONia, mutta ei kuitenkaan uskalla sanoa sitä Kanelle. Samalla hän myös alkaa epäillä Nodin kenraalia Kilian Qataria, koska hän kyseenalaistaa Kanea. Alexa antaa käskyn hyökätä Temple Primen kimppuun Sarajevoon ja hyökkäys lavastetaan Kilianin niskoille. Command & Conquer 3: Tiberium Warsissa Nodin kampanjassa joudutaan yhdessä tehtävässä puolustamaan Temple Primea GDI:ta ja Nodin pettureita vastaan. Hyökkäävistä Nodin joukoista syytettiin Kiliania. Kun hyökkäys oli edennyt tarpeeksi pitkälle, LEGION haki koodit ionisuojakenttään ja Alexa toimitti ne GDI:lle. Pian tämän jälkeen Boyle käski käyttää ionitykkiä Temple Primeen ja sen seurauksena temppelissä piilossa ollut nestemäinen tiberiumpommi räjähti. Alexa uskoi Kanen kuolleen ja järkyttyi, kun Kilian otti Nodin komentoonsa. Mutta Kane ei ollut Temple Primella vaan kertoi Alexalle, että se oli vain hämäystä. Pian Scrinit hyökkäävät maapallolle ja LEGION lähtee puolustamaan keltaisia vyöhykkeitä heitä vastaan, jotta Nod ei heikentyisi liikaa. LEGION onnistuu tuhoamaan valtavan Eradicator Hexapod kävelijän ja kukistamaan Scrinien joukot. Onnistuttuaan tässä Alexa lähettää LEGIONIN hakemaan Tacitusta GDI:n käsistä, mutta hänen epäilynsä LEGIONia kohtaan on kasvanut niin paljon, ettei hän enää luota LEGIONiin. Syynä tähän on, että CABAL tappoi Alexan perheen ja LEGIONissa on se, mitä CABALista vielä on jäljellä. Kun LEGION saa kaapattua Tacituksen, Alexa menettää hallinnan itsestään ja yrittää tuhota LEGIONin viruksella. Kane järkyttyy Alexan petoksesta ja myös vielä enemmän siitä, että hän antoi käskyn hyökätä Temple Primeen. Alexa pidätetään, mutta ennen kuin se ehditään tehdä Alexa sieppaa aseen itselleen ja uhkaa ampua Kanen mutta sen sijaan Alexa ampuu itsensä. Kane ei saa LEGIONia elvytettyä ja LEGION sulkeutuu.

  Oltuaan deaktivoituna vuoteen 2052 asti, LEGION herää jälleen. Kane ilahtuu tästä ja kertoo, että LEGION on avain Tacituksen salaisuuksiin, sillä Tacitus antaa signaalin, jonka vain LEGION pystyy havaitsemaan. Mutta koska LEGIONin ensimmäinen yritys kaapata Tacitus epäonnistui Alexan takia, ja koska Nod on heikentynyt kolmannen tiberiumsodan jälkeen, Kane käskee LEGIONia herättämään toisen tiberiumsodan ajalta peräisin oleva kyborgiarmeija nimeltään Kanen Lapset. Vain LEGION kykenee hallitsemaan niitä, aivan kuten CABAL. Herätettyään Kanen Lapset, Kane lähettää LEGIONin hakemaan Tacitusta GDI:n käsistä. GDI on tehnyt Tacituksella kokeita ja siitä on tullut epävakaa. Ensin LEGION hyökkää pelkillä Kanen Lapsilla, mutta saa myöhemmin avukseen Mustan Käden ja tavallisen Nodin armeijan. Yhdistämällä kaikki Nodin sotajoukot, LEGION onnistuu kaappaamaan Tacituksen ja tomittamaan sen Kanelle. Kane epäilee, että GDI on vahingoittanut sitä niin paljon, ettei sen korjaaminen enää onnistu. Tästä huolimatta Kane ja LEGION tekevät sen, mitä heidän oli tarkoituskin: Tacituksen signaalin avulla LEGION kykenee matkaamaan syvälle avaruuteen tuoden Kanelle tietoja tiberiumin ja siihen liittyvien muukalaisrotujen perusteista ja muusta. Kanen pitkäaikainen suunnitelma oli onnistunut ja LEGION täytti kohtalonsa.

  Aivan viimeisenä näytetään Scrinien kielellä viesti, joka vihjaa uudesta Scrinien invaasiosta...

  Juonipaljastukset päättyvät tähän.

  Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]