Kane (Command & Conquer)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kane on Westwood Studiosin vaihtoehtoiseen historiaan sijoittuvassa reaaliaikastrategiapelisarja Command & Conquerissa Nodin veljeskunnan johtaja. Hän on näennäisesti kuolematon, karismaattinen ja Nodin ulkopuolisen maailman mukaan sosiopaatti.

Kanea esittää pelisarjan välivideoissa Joseph Kucan.

Henkilökuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joidenkin Nodin veljeskunnan jäsenien sanotaan uskovan, että Kane on tuhansia vuosia vanha ja yhdistävät hänet Kainiin (huomaa että Kane ja Kain lausutaan englanniksi samalla tavoin). Kane ei näytä ikääntyvän ollenkaan, mikä näkyy siitä, että pelisarjassa hänen nykyaikaisen toimintansa kerrotaan jatkuneen lähes koko 1900-luvun.

Kanen historiassa on monia muitakin viittauksia Raamattuun. Hän on käyttänyt salanimenään Jaakobia ja Kainia, Nodin veljeskunnan ensimmäisen stealth-tankin prototyypin nimi oli Hesekielin pyörä, ja koko veljeskunnan nimi Nod tulee maasta, johon Kain karkotettiin hänen murhattuaan Abelin:

»Niin Kain lähti pois Herran kasvojen edestä ja asettui asumaan Nodin maahan Eedenin itäpuolelle.»
(Raamattu, 1. Mooseksen kirja, 4. luku, 16. jae)

Command & Conquer: Red Alertin Neuvostoliiton kampanjan lopussa yksi Kanen seuraajista lainaa tätä lausahdusta. Command & Conquer: Tiberian Dawnin Nod-kampanjassa pelaajan esimiehenä toimii mies nimeltään Seth, Raamatun Kainin toinen veli, joka toimii Kanen oikeana kätenä. Kampanjan aikana Seth huomaa, että Kane alkaa suosia enemmän pelaajaa kuin häntä. Hän alkaa juonitella Kanea vastaan ja lähettää pelaajan itsemurhaiselle sotaretkelle Yhdysvaltoihin. Kane ampuu Sethin ja hänen ruumiinsa viedään Nodin veljeskunnan Sarajevon temppeliin muistutukseksi siitä, kuinka käy, jos juonii Kanea vastaan. Command & Conquer: Renegadessa Global Defense Initiativen kommando näkee ruumiin soluttautuessaan temppeliin. Hän näkee myös arkun, jossa on Abelin nimi ja tekstin, joka kertoo hepreaksi Kainin ja Abelin tarinan.

Kane Command & Conquer -sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanen ensimmäinen esiintyminen nähdään Command & Conquer: Red Alertin neuvostokampanjassa, jossa hän toimii Josif Stalinin neuvonantajana. Red Alertin tapahtumat tapahtuvat sarjan vaihtoehtoisessa menneisyydessä ennen Tiberian Dawnin tapahtumia. Kane on voinut toimia taustatekijänä Neuvostoliiton hyökkäykselle Eurooppaan, pedaten tietä Nodin veljeskunnan nousulle Neuvostoliiton paikalle. Red Alertin neuvostokampanjan lopuksi Eurooppa on vallattu. NKVD:n päällikkö Nadia murhaa Stalinin Kanen käskystä ja paljastuu, että hänkin on Nodin veljeskunnan jäsen. Nadia kertoo pelaajalle, että suunnitelmana on, että Nod nousee vasta myöhemmin, mutta Kane ampuu hänet ilman mitään varoitusta ja sanoo pelaajalle: "Minä olen tulevaisuus." Kane ilmeisesti katoaa tämän jälkeen muutamaksi vuosikymmeneksi.

Kanen ilmestyminen uudelleen merkitsi uuden ajan alkua Nodin veljeskunnalle. Pelisarjassa Maahan törmää tiberiumia sisältävä meteoriitti. Nod aloittaa Tiberiumin tutkimisen heti vuonna 1995 ja sanoo, että sillä on merkitystä ihmiskunnan evoluution seuraavalle asteelle. Nodin tutkimuksen myötä se pystyi saamaan monopolin tiberiumiin, koska ainoastaan sillä oli tarvittava teknologia tiberium-kristallien keräämiseen ja käyttämiseen hyödyksi.

Nämä tapahtumat aloittivat Command & Conquer: Tiberian Dawnissa kerrotun ensimmäisen tiberiumsodan Nodin ja Global Defense Initiativen välillä. GDI voitti sodan hyökkämällä Sarajevon temppeliin ionikanuunalla. Myöhemmin löydetty turvakameran video näyttää Kanen nähneen ionisäteen tuottaman valon juuri ennen kuin temppeli räjähti sen voimasta.

Ensimmäisen tiberiumsodan jälkeen Kanen seuraajat jatkoivat uskoaan häneen ja uskoivat, että Kane elää vielä kuolleenakin. Command & Conquer: Tiberian Sunin aikaan, noin kolmekymmentä vuotta myöhemmin, Kane nousi jälleen johtamaan Nodin veljeskuntaa ja toinen tiberiumsota alkoi. Kane näytti olevan kunnossa, mutta puolet hänen päästään oli metallilevyn peitossa ilmeisesti palovammojen takia. Nodin voimavarat suunnattiin ohjuksen kehittämiseen, jonka räjäyttäminen täyttäisi maapallon tiberiumilla. GDI-kampanjan lopussa komentaja Michael McNeil tappaa Kanen. Nodin kampanjan lopuksi ohjus laukaistaan GDI:n avaruusasemalta. Kane loistaa valoa ja häviää.

Command & Conquer: Tiberian Sun: Firestorm jatkaa tarinaa kertomalla GDI:n ja Nodin liitosta tekoäly CABALia vastaan. CABALin ja sen kyborgien hävittyä Nodin kampanjan lopussa näytetään, kuinka Kanen ruumis on kytketty CABALin käyttöliittymään ja pidetään hengissä kryogeenisessä kapselissa. CABAL-tekoäly ja Kanen tietoisuus yhdistyvät yhdeksi, CABALin sanoessa viimeiset sanansa: "Direktiivimme täytyy asettaa uudelleen."

Vuonna 2034 Nod oli lähestulkoon tuhoutunut ja Kanen uskottiin olevan kuollut, mutta yhä elossa oleva Kane alkoi suunnitella paluutaan yhdessä uuden tekoälyn, LEGIONin kanssa. Tarkoituksena oli liittää eristäytyneet Nodin osastot taas yhteen ja valmistautua uuteen sotaan. Vuonna 2046 kaikki oli valmista ja Kanen oli aika päästää vihansa valloilleen.

Vuonna 2047 kolmas tiberiumsota alkaa. Command & Conquer 3: Tiberium Warsissa Kane nousee Nodin johtoon jälleen kerran. Nodin veljeskunta käy raivokkaaseen hyökkäykseen GDI:tä vastaan tuhoten heidän komentokeskus-avaruusasemansa ydinohjuksella. GDI onnistuu kuitenkin kääntämään sodan kulun edukseen. Kanen suunnitelmana kuitenkin on räjäyttää valtava, nestemäistä tiberiumia sisältävä pommi, joka houkuttelee alienrodun, Scrinin, maapallolle. Kane houkuttelee GDI:n ampumaan ionikanuunalla uuteen Sarajevon temppeliin, jonka alle tiberiumpommi on varastoitu. Kaakkois-Eurooppa saastuu tiberiumista. Scrinit saapuvat ja aloittavat valtavan tiberiuminkeräysoperaation, hyökäten kaikkiin suuriin kaupunkeihin saadakseen kaiken vastuksen pois tieltä. Kanen ilmeisenä tarkoituksena oli tuoda Scrinit maapallolle, jotta hän pääsisi käsiksi niiden huipputeknologiaan. Hänen suunnitelmanaan oli käyttää Scrinien rakentamia "Threshold"-torneja saavuttaakseen seuraajiensa kanssa ylösnousemuksen. Scrin-kampanjassa rotu saa selville, että Kane on kaiken takana. Kanesta on tietoa heidän tietomatriisissaan ja, yllättäen, Kanen geneettinen materiaali on tuntematonta jopa Scrineille.

Kolmannen tiberiumsodan loputtua Nod oli enää vain varjo siitä, mitä se oli, mutta näin Kane suunnittelikin. Jo toisen tiberiumsodan aikana Kane oli rakentanut salaista kyborgien armeijaa nimeltä "Kanen Lapset". Hän antoi sen LEGIONin komennettavaksi ja LEGION käytti sitä, jotta Kane voisi viimeistellä suunnitelmansa. Kane tarvitsi salaperäisen alienartefaktin Tacituksen, joka löydettiin jo toisen tiberiumsodan aikana. GDI oli pitänyt sitä itsellään jo vuosia tajuamatta sen todellista tarkoitusta. LEGION onnistuu saamaan Tacituksen ja Kane laittaa sen käyttöön huolimatta siitä, että GDI:n kokeet olivat tehneet siitä epävakaan. Kanen suunnitelma oli onnistunut...

Vuonna 2062 Kane marssii GDI:n päämajaan ja muodostaa yhdessä GDI:n kanssa Tiberiuminhallintaverkoston, joka pystyy pysäyttämään Tiberiumin kasvun. 15 vuotta myöhemmin, kun Tiberium on saatu lopullisesti hallintaan, alkaa neljäs ja viimeinen Tiberiumsota. Kanen aikeena on käynnistää Scrinien rakentama viimeinen Treshold-torni, jotta hän voisi poistua maasta. Kane paljastaa olleensa maassa jo tuhansien vuosien ajan ja Kane paljastuu muuksi olennoksi kuin ihmiseksi ja voi parantua haavoista nopeasti. Tämä voi selittää miksi Kane selvisi kun McNeil yritti tappaa Kanen lävistämällä hänet metallitangolla, tai kun Kane poisti kypäränsä päästään, jossa ei ollut yhtään palovammaa. Kane kertoo Tiberiumhallintaverkoston olleen avain tornin portaalin aukaisemiseen. Neljäs Tiberiumsota on itse asiassa GDI:n ja Nodin liittolaisten yritys pysäyttää Kane. Kane kuitenkin onnistuu käynnistämään Tornin pelaajan avulla. Kane kiittää pelaajaa ennen astumistaan Tornin portaaliin, joka siirtää Kanen ja hänen uskollisimmat kannattajansa pois Maasta. Kanen lupaukset Nodin veljeskunnalle olivat toteutuneet.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]